AlphensEV

Initiatieven bundelen om vergunningstraject windmolens te versnellen

In West Nederland hebben meerdere ondernemers de wens om een kleinschalige windmolens op hun terrein te bouwen. LTO Noord gaat deze individuele initiatieven van agrarische ondernemers in Alphen bundelen om het vergunningstraject te versnellen.

In West Nederland is het afgelopen jaar een inventarisatie uitgevoerd. Hierbij is in kaart gebracht welke en hoeveel agrarische ondernemers een windmolen van maximaal 25 meter ashoogte op het eigen bouwblok willen bouwen. LTO Noord gaat deze initiatieven bundelen in de hoop hiermee het vergunningstraject te versnellen.

De gemeente staat positief tegenover het project, aangezien de windmolens ook bijdragen aan de energiedoelstellingen die de gemeente nastreeft. LTO Noord zal ondernemers ondersteuning bieden met dit project. “Wij ondersteunen de ondernemer door de technische en financiële haalbaarheid per locatie in beeld te brengen. Tevens kijken we welk type kleinschalige windmolen geschikt is”, laat LTO Noord weten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 08:53

Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

Raadsleden van CDA, Nieuw Elan, D66 en VVD stellen, in principe namens Hazerswoude-Dorp waar zij wonen, vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen vooral weten waarom de gemeenteraad en de dorpsbewoners ineens buitenspel staan.

Calamiteiten gisteren 15:40

Politie houdt meerdere personen aan in het verkeer

De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag druk met verschillende zaken in het verkeer. Er werden meerdere personen aangehouden, waaronder voor rijden onder invloed.

Sport gisteren 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur gisteren 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.