Huiskamer inloophuis SamenhuiS

Inloophuis SamenhuiS doet mee aan ‘Huis in Actie’

Samen met KWF Kankerbestrijding en de Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO), komt SamenhuiS Alphen aan den Rijn in actie voor hun inloophuis. Met de actie ‘Huis in Actie’ hopen zij geld op te halen om nog jaren een inloophuis te vormen voor (ex)-kankerpatiënten en hun families.

Voor iedereen die niet bekend is met SamenhuiS

SamenhuiS is een kleinschalige en laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben met kanker of kanker hebben gehad. Bij het inloophuis is iedereen welkom voor een praatje of een luisterend oor. ‘’Iedereen kan binnenlopen om met lotgenoten in contact te komen’’, vertelt Evert Franse van SamenhuiS. ‘’Wij zorgen voor afleiding en ontspanning bij (ex)-kankerpatiënten en hun families.’’

De ontmoetingsplaats is er om iedereen te ondersteunen bij het omgaan met wat er allemaal op hen afkomt als kanker in hun leven komt. Je kunt bij SamenhuiS terecht als je zelf ziek bent, ziek bent geweest, iemand in je omgeving kanker heeft of iemand uit je omgeving aan kanker is overleden. De vrijwilligersorganisatie is volledig gebaseerd op donaties. Deze donaties zijn nodig om in de locatie, aan de Grebbeberg 68, te blijven zitten. Daarnaast organiseert SamenhuiS door middel van donaties extra activiteiten, zoals schilderen, yoga en wandelsessies. Ook wordt er iedere maand een maaltijd verzorgd.

Huis in Actie

Het coronavirus trok eerder al een streep door verschillende acties om geld in te zamelen. Onder andere ging de SamenLoop voor Hoop dit jaar niet door, hierdoor liep het SamenhuiS veel inkomsten mis. Huis in Actie is een landelijke actie, gestart door KWF en IPSO, om zo meer donaties en vrijwilligers te krijgen. ‘’Wij doen hier aan mee omdat elke cent belangrijk is voor ons’’, aldus Franse. ‘’We bestaan al zeven jaar en bij elke inloopdag zien we weer nieuwe mensen, maar ook mensen die al jaren bij ons komen.’’ SamenhuiS voorziet deze mensen van de behoeftes die zij nodig hebben.

Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. Daar hebben zij alleen wel jouw hulp bij nodig. Op de actiepagina is het mogelijk om direct een donatie te doen. De hele opbrengst is voor het SamenhuiS. “Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom”, zegt Franse. Ook kan je het inloophuis steunen door vrijwilliger te worden. Neem dan een kijkje op hun website.

Foto gemaakt voor het coronavirus.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!