GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Inloopspreekuur GroenLinks in Zwammerdam

GroenLinks on tour! Maandag 29 januari houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Zwammerdam, in Dorpshuis De Zwanenburcht. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Wat houdt dit in?

Ons inloopspreekuur is er zodat je rechtstreeks in contact kunt komen met politici. GroenLinks vindt het belangrijk om de afstand tussen inwoners en politiek te verkleinen, daarom is de hele fractie van de partij aanwezig. "We zijn ieder keer in een andere kern van de gemeente. Op die manier horen we overal wat er speelt en zijn we voor iedereen zo bereikbaar mogelijk", aldus de partij. Maandag 29 januari zijn ze dus in Zwammerdam, maar 5 februari alweer in Hazerswoude-Dorp.

Misschien is er iets dat je bezighoudt, dat je graag met een raadslid zou willen bespreken. Of misschien heb je een idee om de leefbaarheid in jouw kern te vergroten. Maar het kan ook dat je juist een vraag of wens hebt voor de fractieleden. Iedereen kan langs komen: burgers, organisaties en ondernemers. "Graag gaan we met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt", vertelt GroenLinks.

Mogelijke thema’s

Misschien heb je een idee of een vraag over wat de gemeente zou kunnen doen om te zorgen dat Zwammerdam een mooi dorp blijft met een hechte gemeenschap. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan over:

  • GroenLinks vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen in de kern blijven. Met name voor starters die hun eerste huis zoeken en ouderen die levensloopbestendig willen wonen. Welke woonbehoefte zie jij vooral?
  • Verduurzaming. Er zijn in het dorp bijvoorbeeld veel oudere woningen. Misschien heb je zelf plannen voor isolatie of zonnepanelen, maar kun je daar de hulp van de gemeente bij gebruiken?
  • Verkeer. GroenLinks vindt het belangrijk dat Zwammerdam zowel veilig als goed bereikbaar blijft. Hoe denk jij bijvoorbeeld over de voorgenomen afsluiting van de Ziendeweg voor autoverkeer?
  • Groen. Wat GroenLinks betreft is het ook belangrijk dat er in iedere kern voldoende bomen en biodiversiteit blijft. Hoe denk jij daarover? Ben je tevreden met hoe groen Zwammerdam is, of daar meer aan moet worden gedaan?
  • Sociale thema’s. Heb jij misschien een idee op gebied van cultuur? Of heb je gedachten over hoe zorg, welzijn of armoedebestrijding beter zouden kunnen worden aangepakt?

Wil je een ander onderwerp aankaarten? Wat het ook is: kom vooral langs! Het spreekuur is maandag 29 januari 19:30 tot 20:15 uur in Dorpshuis De Zwanenburcht, Buitendorpstraat 5. Alle inwoners van Zwammerdam zijn van harte welkom.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.