Nieuwe Muziekschool Alphen
Advertorial Cultuur

Inschrijving nieuwe seizoen muzieklessen is geopend!

Het nieuwe seizoen 2020-2021 van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) gaat van start! Hier kun je je inschrijven voor zo’n beetje iedere muziekles die je je maar kunt voorstellen. Denk bijvoorbeeld aan zanglessen en natuurlijk instrumentale lessen, van harp tot hobo, maar ook aan talloze vormen van samen genieten van muziek, door te spelen, luisteren en leren. Zo komt muziek optimaal tot haar recht, want: muziek verbindt!

Met elkaar

Vraag het iedere docent op de NMSA: muziek is creëren, onderzoeken, voelen, ervaren. Hoe fantastisch is het om als peuter voor het eerst in aanraking te komen met muziek, je eerste eigen lied te leren schrijven, iemand te ontmoeten die net zo dol is op accordeonspelen als jij, een ensemble of popband te vormen, of je liefde voor het zingen in een koor op je zestigste te herontdekken? Al deze muzikale activiteiten doe je samen. Door muziek te delen komen mensen dichter bij elkaar, hebben ze meer plezier en worden ze creatiever!

Pop & klassiek

De muziekschool is er voor iedereen. Iwan Szomoru van de NMSA vertelt: “Wij zijn er trots op dat wij voor iedere muzieksmaak een passend aanbod hebben. Eén van onze pareltjes is onze popschool. Onder inspirerende leiding kunnen leerlingen een band formeren en samen nummers kiezen en leren spelen. Ben jij misschien een singer-songwriter in de dop? Dan is onze cursus songwriting iets voor jou. Natuurlijk bedienen we ook liefhebbers van klassieke muziek op hun wenken: regelmatig organiseren wij allerlei klassieke concerten, lezingen en seminars. Soms zelfs inclusief vervoer naar een concertlocatie!”

Jong & oud

Als het om muziek gaat, speelt leeftijd geen rol. Kinderen van alle leeftijden kunnen -spelenderwijs- kennis maken met de basisbeginselen van de muziek én natuurlijk de instrumenten zelf. Ook organiseert de NMSA originele jeugdconcerten, in samenwerking met Cultuurpalet. Heb je je hele leven al van muziek gehouden, maar kun je geen noot lezen? Geen nood! Met de cursus notenlezen voor volwassenen maak je in 10 lessen kennis met het notenschrift. Op zoek naar een koor waarin de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt? De seniorenkoren van de NMSA zijn divers, beregezellig, en razend populair.

Wij gaan verder! Jij ook?

De regering heeft besloten dat culturele instellingen per 1 juni weer open mogen, mits er maximaal 30 personen aanwezig zijn. De NMSA is daarom verheugd te vertellen dat je per 1 juni weer welkom bent in de school voor fysieke een-op-een-lessen. “Mocht de situatie in de toekomst veranderen: maak je geen zorgen, wij redden ons momenteel met digitale lessen, wat voor 90% van de lessen prima blijkt te werken. Hoe dan ook staat niets ons in de weg om weer aan de slag te gaan met een spetterend muzikaal seizoen!” Dus, schrijf jij je (weer) in?


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!