Inspiratiemarkt ´Kerken in beweging´ druk bezocht

Een groot aantal kerken, verzameld onder de naam "Kerken rond Rijn en Gouwe" houdt op zaterdag 5 oktober een inspiratiemarkt in de Adventskerk. Ook de gemeente is aanwezig met het thema Regenboogstad. Het evenement wordt druk bezocht en duurt tot ongeveer 16:00 uur. 

Gedurende de dag kan iedereen vrij inlopen om kraampjes van deelnemende kerken en organisaties te bezoeken of te luisteren en kijken naar het afwisselende programma. 

De foto is genomen tijdens een "modeshow", waarbij op dat moment de kleding van een dominee uit 1650 werd getoond. 

Er zijn diverse optredens en er is gelegenheid tot zingen van Bach. 

Zie voor het volledige programma  https://kerkenrijnengouwe.nl/programma-inspiratiemarkt-alphen-aan-den-rijn-kerken-in-beweging/  

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:02

ROMEINEN Textiel

Onder een bepantsering draagt elke soldaat een tunica. Oneerbiedig gezegd: een ruimvallende jurk die boven de knie eindigt. Elke burger en elke slaaf draagt ook een tunica. Net als alle vrouwen. De kleurrijke Romeinse tunica’s worden meestal gemaakt van wol en ook wel van linnen.

Politiek vandaag 10:15

Gemeenteraad wil buurtbus in hele gemeente

Vooral de dorpen hebben geen of slecht openbaar vervoer. De reguliere buslijnen van Arriva rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn niet overal. Daarom heeft de raad een initiatiefvoorstel voor het instellen van een buurtbus gemaakt.

Politiek gisteren 18:49

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Cultuur gisteren 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.