Parkvilla
Advertorial Evenement

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

"Een positiever zelfbeeld, sociale vaardigheden, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, betere concentratie en veerkracht om goed om te gaan met verdriet of tegenslag. Jongeren zijn gebaat bij een veilige plek waar ze positieve ervaringen opdoen. Belangrijk, want er is een toename van mentale problemen bij jongeren", vertelt Arjenne Bouwknegt, directeur Parkvilla. "Actief bezig zijn met kunst en cultuur  helpen daarbij. Professionals in verschillende sectoren werken steeds vaker samen om (kwetsbare) jongeren sterker te maken door middel van creativiteit."

Wetenschapsjournalist en natuurkundige, gespecialiseerd in hersenontwikkeling Mark Mieras geeft de lezing Wat Schieten we op met kunst? KiKiD ontwikkelt projecten die erop gericht zijn écht in gesprek te komen met jongeren over voor hen belangrijke thema’s. Aansluitend zijn er scènes uit de theatervoorstelling ‘TALK TO ME’. Er zijn verschillende workshops waaronder Kijk & vertel. Film is een uitstekend middel om jongeren te laten reflecteren over moeilijke thema's. Door de verhalen op het scherm kunnen zij hun gedachten of zorgen uiten, zonder dat ze naar persoonlijke anekdotes moeten grijpen.

De inspiratiemiddag start om 14.00 uur bij Parkvilla en is vrij toegankelijk voor professionals. Opgeven kan via parkvilla.nl


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!