Interact club Scala College Alphen aan den Rijn

Interact club Scala College Alphen aan den Rijn van start

Dinsdagmiddag 6 juli heeft Interact club Scala College Alphen aan den Rijn haar charter ontvangen. Met de uitreiking van Rotary Gouverneur Coen Hoencamp van district Midden Nederland en voorzitter Jens Wijnants, is de eerste Interact club van Zuid-Holland officieel van start gegaan.

Een Interact club is een club voor jongeren die valt onder de vlag van Rotary. De club is gekoppeld aan een middelbare school en organiseert zelfstandig goede doelen projecten. Er bestaat vanuit leerlingen namelijk de behoefte om naast hun schoolwerk ook iets goeds voor de samenleving te kunnen doen. In samenwerking met Rotary en de school kan dit via een eigen Interact club.  

Een drietal leerlingen uit de leerlingenraad van het Scala College in Alphen, Jens Wijnants, Marjolein Zoomers en Faya Nohar, hebben zich hard gemaakt bij de directie van het Scala College voor de oprichting van een eigen Interact club. Zij hebben dan ook uit handen van de voorzitter van Rotary club Bodegraven een certificaat uitgereikt gekregen voor hun bijzondere inzet bij de oprichting van deze club.

Eigen bestuur

De club heeft een eigen bestuur en kan gebruik maken van begeleiding, ondersteuning en kennis vanuit Rotary. De voorzitter van de nieuwe Interact club, Jens Wijnants, heeft leerlingen gevraagd aan te geven waarom ze graag willen deelnemen aan Interact. Aan de hand van gesprekken heeft het Interact bestuur een groep van elf leerlingen samengesteld waarmee de club van start gaat. 

Elke dinsdagmiddag komt de Interact club bijeen op school. Het Scala College stelt de vergaderruimte beschikbaar en leden van de commissie jeugd van de Rotary zullen de Interact club begeleiden. In en rond Alphen aan den Rijn zijn nog meer Rotaryclubs gevestigd die het initiatief van harte ondersteunen. Daarnaast loopt vanuit de Rotary een subsidieaanvraag om extra begeleiding vanuit onderwijsinstellingen te bekostigen. Als dit lukt kan de Interact periode meetellen als maatschappelijke diensttijd.

Door heel Nederland

Net als Rotary heeft Interact clubs over de gehele wereld en groeit het aantal Interact clubs in Nederland gestaag. Interact club Scala College is alweer de zesde club in Nederland. De clubs staan onderling met elkaar in contact. Daarbij is Rotary graag bereid te helpen bij de oprichting en ondersteuning van meer ‘school based’ Interact clubs voor middelbare scholen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.

Politiek gisteren 18:13

Zorg over Lint Lagewaard en Landlustweg bij woningbouw in Gnephoek

De omwonenden van de groene Gnephoekpolder zijn zeer geïnteresseerd in de plannen voor woningbouw. Het Gnephoekberaad, Dorpsoverleg Koudekerk en Stichting Landschappelijk Lint Lagewaard en Landlustweg spraken in tijdens de commissievergadering van 28 september. Zij benadrukken allemaal de cultuurhistorische waarde van het Lint.

Politiek gisteren 17:03

Sociaal plan voor woonwagenbewoners Marokkostraat

De gemeenteraad zal in haar vergadering van 12 oktober instemmen met een sociaal plan voor de woonwagenbewoners in de Marokkostraat. Al in 2018 is besloten dat de wagens moeten verhuizen, omdat er te grote verzakkingen zijn. Nu is een sociaal plan gemaakt om de bewoners te ondersteunen bij hun verhuizing.