Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Interactieve colleges voor nieuwsgierige 55-plussers bij de Bibliotheek

55+ en nog lang niet uitgeleerd? Bij Bibliotheek Rijn en Venen zijn regelmatig interessante seniorencolleges over uiteenlopende onderwerpen. De colleges zijn zowel als reeks of per stuk te volgen en worden gegeven door een enthousiaste student-docent. Tijdens de colleges is er veel ruimte voor vragen.

Donderdag 16 september start er een nieuwe reeks colleges met als onderwerp: Hoofdzaken, een kijkje in de hersenen. Wat kunnen we allemaal met onze hersenen en hoe zijn ze ingedeeld? Waarom vergeten we wél namen, maar verleren we niet hoe we moeten fietsen? Op welke manier kun je het best nieuwe dingen onthouden? Waarom houdt ons brein ons soms voor de gek?

De colleges zijn op donderdag 16, 23 en 30 september en 7 oktober van 14:00 tot 15:00 uur in de Bibliotheek Alphen. Een kaartje kost € 7,50, dat is inclusief een kop thee of koffie. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Deze colleges worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan & Netwerk Eenzaamheid.


Meer nieuws

Horeca gisteren 20:05

Alphense horeca weer open: we hebben jullie gemist

Namens All4Finance, Alphen Marketing, Bibliotheek Rijn en Venen, Carwash Easy and Go, Dool Assurantiën, JansenDeJong, Kocomon, Planet Gaming, Rijschool Joe en WikiWork: Alphense horeca, wat hebben we jullie gemist!

Coronavirus in Alphen gisteren 19:18

Versoepelingen aangekondigd: bijna alles open tot 22:00 uur

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen mogen vanaf woensdag hun deuren weer openen, maar moeten wel om 22:00 uur sluiten. Bezoekers moeten bij binnenkomst wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.

Te zien op televisie/online gisteren 17:10

Bijrol voor Alphense Patrick in serie Mocro Maffia

Een rol in de populaire serie Mocro Maffia is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen, maar niet voor Patrick Vermeulen. Hij heeft namelijk een bijrol in het nieuwste seizoen van de Videoland serie te pakken.

Advertorial Werken gisteren 15:36

Storm Uitzendbureau kijkt verder dan het CV van de kandidaat

In vele sectoren is vandaag de dag de vraag naar personeel groter dan het aanbod. Storm Uitzendbureau krijgt diverse aanvragen om kandidaten te werven. Op de ouderwetse manier selecteren op basis van gevraagde opleiding en werkervaring, is dan niet altijd meer mogelijk. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want bij Storm Uitzendbureau kijken ze verder dan alleen het CV, waardoor ze verrassend goede matches kunnen maken.

Te zien op televisie/online gisteren 14:49

Bjorn Remmerswaal presenteert samen met Lisa Michels nieuw online programma

In het nieuwe online programma Bjorn en Lisa on the road neemt de Alphense presentator Bjorn Remmerswaal de kijker samen met presentator Lisa Michels in zeven online afleveringen mee tijdens een autorally door het Oostenrijkse Tirol en het Noorden van Italië.