Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Interactieve colleges voor nieuwsgierige 55-plussers bij de Bibliotheek

55+ en nog lang niet uitgeleerd? Bij Bibliotheek Rijn en Venen zijn regelmatig interessante seniorencolleges over uiteenlopende onderwerpen. De colleges zijn zowel als reeks of per stuk te volgen en worden gegeven door een enthousiaste student-docent. Tijdens de colleges is er veel ruimte voor vragen.

Donderdag 16 september start er een nieuwe reeks colleges met als onderwerp: Hoofdzaken, een kijkje in de hersenen. Wat kunnen we allemaal met onze hersenen en hoe zijn ze ingedeeld? Waarom vergeten we wél namen, maar verleren we niet hoe we moeten fietsen? Op welke manier kun je het best nieuwe dingen onthouden? Waarom houdt ons brein ons soms voor de gek?

De colleges zijn op donderdag 16, 23 en 30 september en 7 oktober van 14:00 tot 15:00 uur in de Bibliotheek Alphen. Een kaartje kost € 7,50, dat is inclusief een kop thee of koffie. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Deze colleges worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan & Netwerk Eenzaamheid.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:01

Volg een wijncursus bij La Bodega ’87!

Altijd al meer willen leren over wijn? Volg dan nu een wijncursus bij wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega ’87. Onder leiding van vinoloog en ervaren gastronomie docent Ton Wortelboer begin je met de basisopleiding ‘Wijnoorkonde’. Tijdens de cursus leer je alles over de verschillende wijnstreken, druiven, wijnsoorten en hoe de wijnen worden gemaakt.

Advertorial Horeca vandaag 13:50

Yes! De nieuwe menukaart van La Cubanita is er

Heb jij zin in tapas? Dan ben je bij La Cubanita aan het juiste adres! De nieuwe menukaart is nu ook uitgebracht. Deze keer staan er 18 nieuwe tapas op de kaart én 2 nieuwe desserts. Welke nieuwe tapas wil jij graag proeven?

Dieren vandaag 13:02

Tips van de dierenambulance: dit kun je doen als een dier in nood is

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat de dierenambulance minder goed bereikbaar is, hoe zeer ze ook hun best doen om dat wel te zijn. “Dat vinden we vreselijk en eigenlijk ook niet acceptabel, maar soms kunnen we echt niet anders.” Daarom geven ze tips over de dingen die je zelf zou kunnen doen mocht een dier in nood verkeren.