Brandweer 19 feb. 2024 11:56

Verwoestende brand in Ter Aar: gebouw voldeed niet aan brandveiligheidsnormen

Een recent eindrapport van de Veiligheidsregio Hollands-Midden (VRHM) onthult dat het gebouw waar de enorme brand afgelopen juni in Ter Aar plaatsvond, niet voldeed aan de wettelijke brandveiligheidsnormen. De VRHM benadrukt echter dat zelfs als het gebouw aan alle regels had voldaan, de felheid van de brand mogelijk niet aanzienlijk was verminderd.

Brandweer 12 jan. 2024 20:52

Brand in Sint-Bonifaciuskerk blijkt loos alarm

Brandweervoertuigen rukten vrijdagavond uit naar de Bonifaciuskerk nadat voorbijgangers melding hadden gedaan van een brand, maar eenmaal daar bleek het loos alarm te zijn.

Brandweer 21 aug. 2023 12:42

Brand in een garagebox aan de Cauberg in Alphen

Op zondag 20 augustus is de brandweer met spoed opgeroepen voor een brandincident in een garagebox aan de Cauberg in Alphen. Gelukkig werd de kleine brand snel onder controle gebracht door de hulpverleners.  

Brandweer 7 aug. 2023 09:32

Brand uitgebroken in cel PI Alphen

Zondag 6 augustus is in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn brand uitgebroken. De brandweer meldt dat zij de brand snel onder controle hadden.

Brandweer 26 apr. 2023 14:48

Nieuw uiterlijk voor brandweerlieden Hollands Midden

Op 24 april zijn de eerste nieuwe bluspakken uitgereikt aan brandweerlieden in veiligheidsregio Hollands Midden. De andere kazernes zullen snel volgen. Vanaf juli 2023 heeft Brandweer Hollands Midden een volledig nieuw uiterlijk.

Brandweer 23 feb. 2023 13:46

Gemeente Alphen aan den Rijn ontvangt deel USAR team: "Trots en waardering"

Grote gebieden in Turkije en Syrië zijn deze maand getroffen door een zware aardbeving. Om deze landen te helpen heeft Nederland een speciaal team naar Turkije gestuurd, onder wie ook Alphense brandweerlieden. Donderdag werd waardering uitgesproken in het Alphense gemeentehuis.

Brandweer 17 feb. 2023 12:42

Alphense brandweerlieden keren terug uit Turkije

Grote gebieden in Turkije en Syrië zijn afgelopen week getroffen door een zware aardbeving. Om deze landen te helpen heeft Nederland een speciaal team naar Turkije gestuurd, onder wie ook Alphense brandweerlieden. Donderdag landden zij weer in Nederland.

Brandweer 7 feb. 2023 11:58

Alphense brandweerlieden met reddingsactie naar Turkije

Grote gebieden in Turkije en Syrië zijn afgelopen week getroffen door een zware aardbeving. Om deze landen te helpen stuurt Nederland een speciaal team naar Turkije. In dit team zitten ook brandweerlieden van de Alphense kazerne.

Brandweer 13 sep. 2022 16:34

Twee nieuwe tankautospuiten voor Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 30 september neemt brandweerkazerne Alphen aan den Rijn twee nieuwe tankautospuiten officieel in gebruik. Burgemeester Liesbeth Spies en Hans Zuidijk, Regionaal Commandant, zijn bij dit moment aanwezig.

Brandweer 29 aug. 2022 14:53

Gehele berging van flat onder water

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een warmwaterleiding gesprongen in een flat op de Herculesstraat in Alphen aan den Rijn. Hiervoor kwam de brandweer ter plaatse.

Brandweer 23 jun. 2022 09:23

Gemeente Alphen aan den Rijn zoekt brandweermannen en -vrouwen

De brandweerkazernes in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn dringend op zoek naar nieuwe brandweermannen en -vrouwen. Mensen die een ‘hero’ willen zijn. “Brandweerlieden weten nooit wanneer ze worden opgeroepen, dat maakt het werk spannend en uitdagend.”

Brandweer 10 apr. 2022 14:53

Heb jij al genoeg rookmelders in huis hangen?

Brandweer Nederland is in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting een campagne gestart naar aanleiding van de nieuwe rookmelder wet die op 1 juli 2022 in gaat. Deze wet houdt in dat op elke verdieping van een verblijfsruimte of afgesloten ruimte minstens één rookmelder aanwezig moet zijn.