Coronavirus in Alphen 11 apr. 2022 09:13

Testbeleid corona gewijzigd, GGD Hollands Midden voert wijzigingen door

Vanaf vandaag, maandag 11 april, vormt de zelftest het uitgangspunt om te bepalen of iemand besmet is met het coronavirus. Een bevestigingstest bij de GGD is niet meer nodig. GGD Hollands Hollands Midden voert daarom grote wijzigingen door.

Coronavirus in Alphen 22 feb. 2022 14:49

Halvering in het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn

In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn gehalveerd. De week ervoor vond een explosieve stijging plaats in het aantal besmettingen, dit kwam door de systeem-storingen waar de GGD mee kampte.

Coronavirus in Alphen 17 feb. 2022 09:04

Let op: valse e-mail in omloop uit naam van GGD GHOR Nederland

Op dit moment gaan valse e-mails rond uit naam van GGD GHOR Nederland. In de mail wordt opgeroepen om een test af te nemen om ervoor te zorgen dat op 25 februari de coronamaatregelen worden versoepeld. “Deze mail is pure fraude.”

Coronavirus in Alphen 15 feb. 2022 19:15

Coronamaatregelen verdwijnen grotendeels vanaf 25 februari

Nederland gaat flink versoepelen. Dit gebeurt in drie stappen. Vanaf 25 februari worden de coronamaatregelen grotendeels losgelaten. Minder mondkapjes, geen anderhalve meter meer en vrijwel geen coronatoegangsbewijs meer.

Coronavirus in Alphen 15 feb. 2022 09:51

GGD Hollands Midden maakt inhaalslag met verwerken corona-cijfers

Afgelopen week zijn bijna 5.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Alphen aan den Rijn. Daar hoort wel een kanttekening bij, zo zegt GGD Hollands Midden. Er is namelijk een inhaalslag gemaakt met het verwerken van positieve coronatesten.

Coronavirus in Alphen 6 feb. 2022 09:22

Let op: vanaf 8 februari wijzigt de geldigheid van het coronatoegangsbewijs

De geldigheid van het Nederlandse coronatoegangsbewijs (CTB) zal vanaf 8 februari zoveel mogelijk gelijk worden getrokken met die van het Internationale coronabewijs (EU DCC). Dit laat minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) weten.

Coronavirus in Alphen 25 jan. 2022 19:18

Versoepelingen aangekondigd: bijna alles open tot 22:00 uur

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen mogen vanaf woensdag hun deuren weer openen, maar moeten wel om 22:00 uur sluiten. Bezoekers moeten bij binnenkomst wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.

Coronavirus in Alphen 25 jan. 2022 11:50

Coronatoegangsbewijs vanaf 1 februari nog maar maximaal 9 maanden geldig

Tot nu toe had een vaccinatiebewijs geen verloopdatum en was een herstelbewijs een jaar geldig, maar vanaf 1 februari gaat dat veranderen. Voor een geldig coronatoegangsbewijs is dan een boostervaccin, nieuw herstelbewijs of negatieve testuitslag nodig.

Coronavirus in Alphen 24 jan. 2022 17:35

Verder reizen voor coronatest vanwege bereiken maximale labcapaciteit

In Alphen aan den Rijn is Nieuwe Sloot ingericht als test- en vaccinatielocatie, maar lang niet alle Alphenaren krijgen dit als optie. Zij moeten naar een testlocatie in een andere plaats. Dit heeft te maken met het bereiken van de maximum labcapaciteit bij de GGD.

Coronavirus in Alphen 22 jan. 2022 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?