Nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 17:34

Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld

Op woensdag 8 april heeft minister Van Rijn (medische zorg) Apotheek Ridderveld in Alphen bezocht. Hij sprak met de apothekers over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:06

RIVM meldt 43 ziekenhuisopnames in gemeente Alphen

Op dinsdag 7 april werden geen nieuwe ziekenhuisopnames in de gemeente Alphen gemeld, maar op woensdag 8 april zijn 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal komt hiermee op 43 patiënten uit de gemeente Alphen.

Coronavirus in Alphen gisteren 08:37

Digitale chatbox voor zelfstandig professionals

VOA, EDBA en iFlow zullen op werkdagen een digitale kop koffie serveren speciaal voor zelfstandig professionals. Dit omdat juist zij veel gebruikmaken van het Corona Informatiepunt voor Ondernemers.

Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 19:25

Boodschap Rutte: houd vol en vier Pasen thuis

Geen nieuwe of aangepaste maatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wel een duidelijke boodschap: houd vol en vier Pasen thuis. 

Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 17:18

Supermarkten bij hoge uitzondering geopend op Eerste Paasdag

Om de drukte bij supermarkten tijdens het paasweekend zoveel mogelijk te verspreiden, heeft het college van burgemeester en wethouders bij hoge uitzondering besloten dat supermarkten op Eerste Paasdag open mogen.

Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 16:27

Politie deelt volop boetes uit bij Zegerplas

Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Meerdere Alphenaren voelen daarom de drang om in grotere groepen buiten van de zon te genieten, waaronder bij de Zegerplas. De politie deelt daarom volop boetes uit.

Blog Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 15:49

Dagelijksheden

Wat doen Alphenaren nu ze een groot gedeelte van de dag binnen zitten? Petra Kuperus vertelt over haar kleindochter, de groepsapp van de familie, een rondje fietsen en een raambezoek bij vrienden.

Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 11:29

Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 09:58

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.

Coronavirus in Alphen 7 apr. 2020 08:54

Coronamaatregelen Ecopark aangepast

Het is de afgelopen weken druk bij het afvalbrengstation Ecopark De Limes. Door de maatregelen in verband met het coronavirus was het er nog drukker, maar de gemeente heeft nu besloten om het maximale aantal voertuigen dat tegelijk naar binnen mag te verhogen.

Coronavirus in Alphen 6 apr. 2020 15:34

Meerdere bekeuringen uitgedeeld afgelopen weekend

De boa’s en de politie hebben het afgelopen weekend in totaal elf boetes uitgeschreven, waaronder zeven voor bezoekers die de hekken bij de Zegerplas verplaatste, en vier voor het negeren van de maatregel voor 1,5 meter afstand.

Advertorial Coronavirus in Alphen 6 apr. 2020 11:49

Alphense Quarantaine Borrel

Het zijn bijzondere tijden. Maar bijzondere tijden dwingen de ondernemers om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om creatief te denken. Zo ook André Linting, die normaal gesproken met zijn mobiele oesterbar 'Oesterkrakers' op festivals te vinden is. Hij bedacht daarom de Alphense Quarantaine Borrel!

Coronavirus in Alphen 5 apr. 2020 14:22

Totaal aantal ziekenhuisopnames gestegen naar 38

Het aantal ziekenhuisopnames in verband met het coronavirus is opnieuw gestegen, zo meldt het RIVM. In de gemeente Alphen gaat het om 38 patiënten, een stijging van 1 persoon ten opzichte van zaterdag 4 april. 

Coronavirus in Alphen 4 apr. 2020 15:53

Handhavers sluiten parkeerplaats bij Zegerplas

Bezoekers hadden de hekken bij één van de parkeerplaatsen bij de Zegerplas verplaatst. Handhaving Alphen aan den Rijn heeft de parkeerplaats nu weer afgesloten. 

Advertorial Coronavirus in Alphen 4 apr. 2020 15:04

Bibliotheek brengt leesplezier in zorginstellingen

Door de huidige coronacrisis zitten verpleeg- en zorginstellingen op slot om zo de kwetsbare ouderen te beschermen. Om de bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken, doneert Bibliotheek Rijn en Venen boeken aan verpleeg- en zorginstellingen. Een pakket vol met leesplezier: even wegduiken in een andere wereld is de beste afleiding die er is!