Nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 19:25

Boodschap Rutte: houd vol en vier Pasen thuis

Geen nieuwe of aangepaste maatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wel een duidelijke boodschap: houd vol en vier Pasen thuis. 

Coronavirus in Alphen vandaag 17:18

Supermarkten bij hoge uitzondering geopend op Eerste Paasdag

Om de drukte bij supermarkten tijdens het paasweekend zoveel mogelijk te verspreiden, heeft het college van burgemeester en wethouders bij hoge uitzondering besloten dat supermarkten op Eerste Paasdag open mogen.

Coronavirus in Alphen vandaag 16:27

Politie deelt volop boetes uit bij Zegerplas

Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Meerdere Alphenaren voelen daarom de drang om in grotere groepen buiten van de zon te genieten, waaronder bij de Zegerplas. De politie deelt daarom volop boetes uit.

Blog Coronavirus in Alphen vandaag 15:49

Dagelijksheden

Wat doen Alphenaren nu ze een groot gedeelte van de dag binnen zitten? Petra Kuperus vertelt over haar kleindochter, de groepsapp van de familie, een rondje fietsen en een raambezoek bij vrienden.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:29

Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:58

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.

Coronavirus in Alphen vandaag 08:54

Coronamaatregelen Ecopark aangepast

Het is de afgelopen weken druk bij het afvalbrengstation Ecopark De Limes. Door de maatregelen in verband met het coronavirus was het er nog drukker, maar de gemeente heeft nu besloten om het maximale aantal voertuigen dat tegelijk naar binnen mag te verhogen.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:34

Meerdere bekeuringen uitgedeeld afgelopen weekend

De boa’s en de politie hebben het afgelopen weekend in totaal elf boetes uitgeschreven, waaronder zeven voor bezoekers die de hekken bij de Zegerplas verplaatste, en vier voor het negeren van de maatregel voor 1,5 meter afstand.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 11:49

Alphense Quarantaine Borrel

Het zijn bijzondere tijden. Maar bijzondere tijden dwingen de ondernemers om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om creatief te denken. Zo ook André Linting, die normaal gesproken met zijn mobiele oesterbar 'Oesterkrakers' op festivals te vinden is. Hij bedacht daarom de Alphense Quarantaine Borrel!

Coronavirus in Alphen 5 apr. 2020 14:22

Totaal aantal ziekenhuisopnames gestegen naar 38

Het aantal ziekenhuisopnames in verband met het coronavirus is opnieuw gestegen, zo meldt het RIVM. In de gemeente Alphen gaat het om 38 patiënten, een stijging van 1 persoon ten opzichte van zaterdag 4 april. 

Coronavirus in Alphen 4 apr. 2020 15:53

Handhavers sluiten parkeerplaats bij Zegerplas

Bezoekers hadden de hekken bij één van de parkeerplaatsen bij de Zegerplas verplaatst. Handhaving Alphen aan den Rijn heeft de parkeerplaats nu weer afgesloten. 

Advertorial Coronavirus in Alphen 4 apr. 2020 15:04

Bibliotheek brengt leesplezier in zorginstellingen

Door de huidige coronacrisis zitten verpleeg- en zorginstellingen op slot om zo de kwetsbare ouderen te beschermen. Om de bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken, doneert Bibliotheek Rijn en Venen boeken aan verpleeg- en zorginstellingen. Een pakket vol met leesplezier: even wegduiken in een andere wereld is de beste afleiding die er is!

Coronavirus in Alphen 4 apr. 2020 12:34

Hoe gaan verpleeghuizen om met de lockdown voor bewoners?

Om ouderen tegen het coronavirus te beschermen, mogen zij voorlopig geen bezoek ontvangen. Ook de verpleeghuizen zijn op slot voor bezoekers. Hierdoor ligt eenzaamheid op de loer. Wat doet Verpleeghuis Oudshoorn om dit tegen te gaan?

Coronavirus in Alphen 4 apr. 2020 08:29

Geniet van de zon, maar blijf vooral thuis

De komende week is er prachtig lenteweer voorspeld. Normaal zouden we er met zijn allen op uit trekken en vertoeven met een drankje op het terras, of onze handdoek neerleggen bij het strandje aan de Zegerplas. Maar in deze coronatijden is het belangrijk dat iedereen dit weekend thuis van het zonnetje geniet.

Advertorial Coronavirus in Alphen 3 apr. 2020 16:59

GoedOpOrde.nl biedt ondernemers hulp tijdens coronacrisis

Hoe erg wordt jouw bedrijf geraakt door de maatregelen van de overheid tegen verspreiding van het coronavirus? Minder omzet, maar de vaste kosten gaan onverminderd door. Door alle onzekerheid over de impact en de duur is het juist nú belangrijk om zicht te hebben op je liquiditeit. GoedOpOrde.nl helpt jou om inzicht te krijgen!

Coronavirus in Alphen 3 apr. 2020 14:20

Aantal ziekenhuisopnames opnieuw toegenomen

Het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw gestegen, zo meldt het RIVM. Het gaat in de gemeente Alphen aan den Rijn om drie nieuwe meldingen van ziekenhuisopnames. Het totaal komt daarmee op 36 personen.