Coronavirus in Alphen 30 apr. 2021 09:55

Kinderboerderij Zegersloot overladen met de vraag of ze al open mogen

Wanneer mag de kinderboerderij weer open? Deze vraag krijgt Kinderboerderij Zegersloot in Alphen de laatste tijd vaak. Aan al die mensen moeten zij helaas nog steeds nee verkopen. Zij mogen pas open als de doorstroomlocaties open mogen.

Coronavirus in Alphen 29 apr. 2021 16:38

Avondklokboetes van Alphenaren leveren de schatkist ruim € 18.000 op

Sinds woensdag 28 april is de avondklok niet meer van kracht. In de afgelopen drie maanden heeft de politie ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Hiervan kwamen 198 boetes uit onze gemeente en dat leverde de schatkist ruim € 18.000 op.

Coronavirus in Alphen 22 apr. 2021 16:33

Coronacrisis heeft impact op het hele land, Alphen lijkt te ontsnappen aan ondergang

Dat de coronacrisis een enorme impact heeft op het dagelijks leven van Alphenaren komt niet als een verrassing. Winkeliers, horecaondernemers en vele anderen zijn het afgelopen jaar hard geraakt. Toch laat PFM, markleider in het meter van passanten, weten dat er een stijgende lijn aankomt in het bezoekersaantallen in het Alphense centrum.

Coronavirus in Alphen 20 apr. 2021 19:13

Het is definitief: de eerste versoepelingen staan gepland voor 28 april

Er zijn versoepelingen in aantocht. De terrassen mogen weer open, de avondklok wordt afgeschaft en thuis mogen we weer twee bezoekers ontvangen. Winkelen op afspraak hoeft ook niet meer en markten mogen weer niet-essentiële producten verkopen. 

Coronavirus in Alphen 13 apr. 2021 19:19

Nog even wachten op versoepelingen, buitenschoolse opvang wel open

Ouders van schoolgaande kinderen kunnen opgelucht ademhalen. De buitenschoolse opvang (bso) mag vanaf maandag weer open. Andere versoepelingen komen er nog niet vanaf 21 april. Het demissionaire kabinet zet de pijlen nu op versoepelen vanaf 28 april.

Coronavirus in Alphen 9 apr. 2021 15:01

Vaccinaties in Oudshoornse kerk onder begeleiding van orgelmuziek

Het vaccinatieproces kan op veel plekken nog wat sneller. Bij huisartsenpraktijk Lupine hadden ze hier wat op bedacht. Zij hadden niet genoeg ruimte om veel mensen achter elkaar te vaccineren. En dus vroegen zij de Oudshoornse kerk om een helpende hand.

Coronavirus in Alphen 9 apr. 2021 10:40

Positieve uitslag bij corona-zelftest? Laat je hertesten door de GGD

De afgelopen dagen vliegen de corona-zelftesten de deur uit. Deze testen zijn bedoeld om preventief te kijken of je besmet bent met het coronavirus. Maar wat als je positief test? GGD Hollands Midden benadrukt dat het dan belangrijk is om een hertest uit te laten voeren door de GGD.

Coronavirus in Alphen 6 apr. 2021 17:29

Dubbele dosis AstraZeneca bij 150 patiënten toegediend, kan dat kwaad?

Alphen is regelmatig landelijk in het nieuws. Ook afgelopen weekend was het raak, toen bleek dat een Alphense huisartsenpraktijk bij 150 patiënten een dubbele dosis van het AstraZeneca-vaccin had toegediend. “Een domme fout”, zegt een patiënt. Maar kan zo’n dubbele dosis kwaad?