Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Coronavirus in Alphen 5 jul. 2020 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Coronavirus in Alphen 2 jul. 2020 09:43

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Coronavirus in Alphen 2 jul. 2020 08:58

Voedselbank krijgt langer steun van de gemeente

Pakketten worden inmiddels weer verstrekt aan klanten van de Voedselbank, maar voor sommige huishoudens is dit niet voldoende. Zij krijgen aanvullend een waardebon. Aangezien dit ook na 1 juni 2020 noodzakelijk is, wordt de subsidietermijn verlengd naar 1 augustus 2020.

Advertorial Coronavirus in Alphen 30 jun. 2020 14:54

Dit verandert er per 1 juli in de uitvaartbranche

Op 1 juli worden veel coronamaatregelen versoepeld. Ook voor de uitvaartbranche is het vanaf deze datum weer toegestaan om meer dan 30 personen tegelijkertijd toe te laten bij uitvaartplechtigheden. Yvonne van Lingen van Monuta Alphen aan den Rijn vertelt over de veranderingen.

Coronavirus in Alphen 26 jun. 2020 16:24

Zo verloopt de coronatest in de teststraat

Sinds 1 juni is het voor iedereen mogelijk om zich bij milde klachten te laten testen. Hoe verloopt nu precies zo'n coronatest in een teststraat?

Coronavirus in Alphen 25 jun. 2020 13:52

VOA doet verder onderzoek naar komst mobiliteitscentrum

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) onderzoekt de behoefte naar de komst van een mobiliteitscentrum in Alphen. Omdat uit de response is gebleken dat hier vanuit ondernemers vraag naar is, wordt er nu verder onderzoek gedaan.

Coronavirus in Alphen 24 jun. 2020 19:31

Kabinet kondigt reeks nieuwe versoepelingen aan

Tijdens de persconferentie op woensdagavond 24 juni heeft premier Mark Rutte de nieuwe versoepelingen aangekondigd die vanaf 1 juli ingaan. Zo mogen de sportscholen, sauna’s en casino’s weer open, komt er meer ruimte voor het houden van evenementen, en het openbaar vervoer kan weer gebruikt worden voor niet-noodzakelijke reizen.

Coronavirus in Alphen 24 jun. 2020 15:57

Steunfonds keert uit aan lokale organisaties

Voor de gehele gemeente Alphen aan den Rijn is een steunfonds ingericht om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De doelgroep zijn de lokale sociale en maatschappelijke organisaties die in de problemen zijn gekomen.

Coronavirus in Alphen 24 jun. 2020 11:46

Overgrote meerderheid geteste kinderen heeft geen corona

Afgelopen week is het landelijke beleid voor het testen van kinderen gewijzigd. GGD Hollands Midden heeft honderden kinderen getest, maar het aantal besmettingen staat pas op 1. Wel houdt de GGD een vinger aan de pols.

Coronavirus in Alphen 23 jun. 2020 12:10

Dit zijn de resultaten uit de corona teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Maar hoe was dat de afgelopen week? En wat zijn de resultaten in onze gemeente?

Coronavirus in Alphen 23 jun. 2020 09:49

Kinderboerderij Zegersloot mag meer bezoekers ontvangen

Sinds 2 juni waren bezoekers weer welkom bij Kinderboerderij Zegersloot in Alphen. Het maximum aantal bezoekers lag toen op 30. Maar omdat de 1,5 meter regel goed wordt gehanteerd, mag de kinderboerderij nu maar liefst 60 bezoekers ontvangen.

Advertorial Coronavirus in Alphen 23 jun. 2020 09:03

Coronamaatregelen uitleggen met een animatievideo

Hoe maak je de coronamaatregelen binnen jouw bedrijf, restaurant of sportschool duidelijk en overzichtelijk voor jouw werknemers, bezoekers of klanten? Daar weet Tim&Tom Producties het antwoord op: animatievideo’s. Met een uitleganimatie maak je alles in één keer duidelijk voor iedereen!

Advertorial Coronavirus in Alphen 22 jun. 2020 16:18

Kabalt’s lekkernijen nu ook te vinden in De Herenhof

Bij Kabalt’s Drive-In kon je al terecht voor heerlijke lekkernijen, van aardbeien overgoten met Belgische chocolade tot wafels en Italiaans schepijs. Maar nu staan ze met hun kraam ook in winkelcentrum De Herenhof!

Coronavirus in Alphen 22 jun. 2020 12:16

Langer wachten op uitslag coronatest door storing

Heb jij je op donderdag 18 juni laten testen op corona? Houd er dan rekening mee dat de uitslag van de test langer kan duren. GGD Hollands Midden had namelijk te maken met een storing in het laboratorium.

Coronavirus in Alphen 22 jun. 2020 09:58

Alphenaren doen mee aan stil protest voor democratie

Bij gemeentehuizen in heel Nederland legden inwoners op zondag 21 juni bloemen neer. Dit naar aanleiding van een oproep van Viruswaanzin als stil protest ‘om het pad terug te vinden naar de democratie’. Ook bij het gemeentehuis in Alphen zijn er meerdere bloemen neergelegd.

Coronavirus in Alphen 21 jun. 2020 14:44

Coronaregels, wat mag er nu wel en wat niet?

De coronaregels, veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Met hoe veel mensen mag je nou in de auto zitten? En hoe veel mensen mag je thuis uitnodigen? Wij zochten het uit.