Coronavirus in Alphen gisteren 17:29

Corona-proof naar school: de middelbare scholen zijn weer open

Uitgestippelde looproutes, pauzes in lokalen, kleine klassen en ‘terugkomdagen’. Er ging veel voorbereiding aan vooraf, maar de middelbare scholen in Alphen zijn er helemaal klaar voor om weer leerlingen te ontvangen.  

Coronavirus in Alphen gisteren 12:29

Gedetineerden uit PI Alphen mogen weer bezoek ontvangen

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) start vanaf vandaag, dinsdag 2 juni, gefaseerd met het versoepelen van de coronamaatregelen. In drie gevangenissen start een proef met bezoek achter plexiglas, waaronder in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen.

Coronavirus in Alphen gisteren 10:18

Binnenkort afval wegbrengen op afspraak

De drukte bij afvalbrengstation Ecopark de Limes blijft aanhouden. Het verder verruimen van de openingstijden wordt niet als een goede optie gezien. Daarom wordt er binnenkort gestart met werken op afspraak om afval weg te brengen.

Coronavirus in Alphen 1 jun. 2020 12:00

De terrassen zijn geopend!

De terrassen zijn vanaf maandag 1 juni om 12:00 uur geopend. Hoe ziet dat er nu precies uit in Alphen? En wat mag er wel en wat niet? 

Coronavirus in Alphen 1 jun. 2020 10:55

Alle versoepelde maatregelen op een rij

Vanaf vandaag, maandag 1 juni, zetten we in Nederland de volgende stap richting een intelligente weg terug uit deze 'intelligente lockdown': ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Maar welke maatregelen worden allemaal versoepeld? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Advertorial Coronavirus in Alphen 30 mei 2020 10:52

Voor de zoete trek: de aardbeien drive-in van Kabalt

Heb je zin in iets zoets en vers gemaakt, zoals aardbeien overgoten met Belgische chocolade? Of wafels met verse aardbeien met Nutellasaus of origineel Italiaans schepijs? Dan moet je een bezoek brengen aan Kabalt’s Drive-In!

Coronavirus in Alphen 30 mei 2020 09:45

Oproep: geniet, maar houd je aan de regels

Dit pinksterweekend verwacht de gemeente Alphen aan den Rijn grote drukte bij de recreatiegebieden rond de Zegerplas. Dat kan alleen als de anderhalve meter afstand gehanteerd wordt, benadrukt burgemeester Spies. Daarom is de campagne #alphengenietweer gestart.  

Coronavirus in Alphen 30 mei 2020 08:52

Wethouder van As bezoekt terras Julianastraat

Maandag 1 juni gaan de terrassen weer open. Wethouder Van As bezocht de Julianastraat in Alphen aan den Rijn, waar horeca en winkeliers samenwerken om terrasbezoek met 1,5 meter afstand mogelijk te maken. “Het is van belang dat iedereen rekening houdt met elkaar en met de richtlijnen die nog van kracht zijn. Dan kunnen we het samen weer gezellig hebben en de sfeer terugbrengen.”

Coronavirus in Alphen 29 mei 2020 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Coronavirus in Alphen 29 mei 2020 14:33

Gemeente introduceert druktemonitor

Naar de winkels, terras of lekker fietsen? Het kan vanaf 1 juni allemaal weer, maar wel op gepaste afstand, met voldoende ruimte en als je in goede gezond verkeert. Met de druktemonitor van de gemeente kun je voordat je op pad gaat checken hoe druk het is.

Coronavirus in Alphen 29 mei 2020 12:01

‘Anderhalvemetercirkels’ aangebracht op dagcampingterrein

Op een verantwoorde manier genieten van de zon in het park, maar hoe? In navolging van andere steden als New York en Rotterdam, brengt de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook op het dagcampingterrein cirkels aan in het gras om aan te geven hoeveel anderhalve meter afstand inhoudt.

Coronavirus in Alphen 29 mei 2020 09:08

Derde gedragsonderzoek GGD Hollands Midden: doe je ook mee?

De coronacrisis brengt een hoop maatregelen met zich mee om verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoe vinden we dat? En hoe gaan we daarmee om? GGD Hollands Midden doet samen met het RIVM een onderzoek.

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 16:24

Dit jaar geen luilak in het Alphense centrum

Het is een traditie die bijna niet meer weg te denken is uit het Alphense centrum: de kortingen in winkels met Luilak. Maar koopjesjagers zullen het dit jaar zonder de kortingsacties moeten doen. Centrummanager Marc Krimpenfort: “We vinden het dit jaar niet verantwoord om Luilak door te laten gaan gezien de vele mensen die er op af komen.”

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 14:52

Supermarkten en tuincentra mogen niet open op Eerste Pinksterdag

Twee supermarktketens in Alphen en één tuincentrum hebben bij de gemeente het verzoek ingediend om op Eerste Pinksterdag de deuren te openen. Maar het college van burgemeester en wethouders heeft dit verzoek afgekeurd. “Er zijn geen/minder signalen van hamstergedrag in supermarkten, en extra toeloop naar tuincentra willen we vermijden.”

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 13:07

Bezoekers positief over ‘veilig dagje uit’ bij Archeon

Vooraf reserveren, een uitgestippelde route en een wilgentak bij binnenkomst. Bezoekers zijn positief gestemd over de maatregelen die Archeon heeft genomen om te zorgen voor een veilig dagje uit. “We horen veel positieve verhalen van bezoekers, dat doet ons erg goed.”

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 11:44

Sportscholen mogelijk eerder open: “Als het echt zo is, ben ik mega blij”

Na afloop van het crisisberaad van het kabinet zei premier Rutte dat sportscholen, sauna's, kantines en casino’s mogelijk twee maanden eerder dan gepland hun deuren kunnen openen. Ricardo van den Belt van 4Sport: “We zijn blij met het nieuws, maar we komen nog wel voor veel uitdagingen te staan.”

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 09:46

130 vrouwelijke DJ’s gaan wereldrecord langste DJ-marathon aan

Na drie eerdere verbroken wereldrecords staan er nu meer dan 130 vrouwelijke DJ’s klaar om een nieuw wereldrecord te vestigen. 7 dagen lang, 24 uur per dag zullen ze non-stop muziek draaien in DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn. "Hiermee willen we benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ vak verstaan en dat Nederland het nummer 1 DJ land van de wereld is."

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 09:01

Alphense zwembaden verzinnen alternatief voor schoolreisjes en eindmusicals

Door de coronacrisis kunnen veel schoolreisjes, schoolkampen en eindmusicals niet doorgaan. Om het schooljaar voor deze leerlingen toch leuk af te sluiten, hebben de zwembaden in Alphen een aantal activiteiten bedacht. Uiteraard geheel volgens de regels van het RIVM.

Coronavirus in Alphen 27 mei 2020 17:46

Vanaf 1 juni testen mogelijk voor iedereen met milde klachten

Op dit moment kunnen alleen diverse beroepsgroepen zich laten testen op het coronavirus. Maar vanaf 1 juni komt daar verandering in. Dan kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus zich laten testen.

Advertorial Coronavirus in Alphen 27 mei 2020 17:12

MAX probeert de boel draaiende te houden met ijsverkoop

De afgelopen dagen hebben vrijwilligers bij Stichting MAX hard gewerkt aan het zomerterras, zodat ze vanaf 1 juni weer mensen kunnen ontvangen. Maar je kunt Stichting MAX nu ook al steunen door een ambachtelijk Italiaans ijsje te komen halen. “Zo proberen we het hoofd boven water te houden”, vertelt Jeroen de Nie. 

Advertorial Coronavirus in Alphen 26 mei 2020 15:21

Thuis genieten van films met de tips van Castellum

Castellum moet de deuren nog een tijdje gesloten houden vanwege een geplande verbouwing. Je kunt dus helaas nog even niet genieten van jouw favoriete films in hun bioscoop. Maar met de tips van de medewerkers van Castellum kun je thuis wel genieten van de leukste films!

Coronavirus in Alphen 26 mei 2020 09:06

Huisdieren en het coronavirus

Kunnen huisdieren besmet raken met het coronavirus? En kunnen zij dat overdragen op hun baasje? Het RIVM geeft advies.