Advertorial Coronavirus in Alphen 17 okt. 2021 16:17

Nieuwe Testen voor Toegang locatie in Alphen aan den Rijn

Voorheen moesten Alphenaren nog uitwijken naar een testlocatie in Leiden, Nieuw-Vennep of Gouda, maar sinds dit weekend heeft Alphen aan den Rijn weer een eigen Testen voor Toegang locatie.

Coronavirus in Alphen 13 okt. 2021 13:44

Geen Testen voor Toegang locatie in Alphen aan den Rijn, waarom is dat?

Nederland telt meer dan 275 Testen voor Toegang locaties. Alphen aan den Rijn, een gemeente met 112.000 inwoners, beschikt momenteel echter niet over een Testen voor Toegang locatie. Voor Alphenaren is Leiden de dichtstbijzijnde locatie. Waarom is dat? Wij zochten het uit.

Coronavirus in Alphen 1 okt. 2021 20:34

Prikbussen vind je vanaf dit weekend ook in Alphen

De komende weken staan de prikbussen van GGD Hollands Midden op vrijdag en zaterdag op twee verschillende locaties in Alphen. Wethouder Han de Jager bracht vrijdagmiddag een bezoek aan de prikbus aan de Troubadourweg.

Coronavirus in Alphen 22 sep. 2021 11:39

Corona testlocatie verhuist naar vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Wie zich nu laat testen op corona bij GGD Hollands Midden, kan terecht aan de Kalkovenweg in Alphen. Op 1 oktober gaat dat veranderen. Dan worden de testlocatie en de vaccinatielocatie samengevoegd op locatie Nieuwe Sloot.

Coronavirus in Alphen 23 aug. 2021 16:03

Vooralsnog geen prikbus in Alphen: ‘’We gaan nog niet in gemeenten staan waar een vaste vaccinatielocatie is’’

GGD Hollands Midden zet prikbussen in om de vaccinatiegraad te verhogen. Maar een prikbus in Alphen laat nog even op zich wachten. ‘’Vooralsnog gaan we niet als eerste in gemeenten staan met een prikbus waar we ook een vaste vaccinatielocatie hebben, zoals in Alphen. Daar kunnen mensen zonder afspraak een prik halen (Pfizer of Janssen).’’

Coronavirus in Alphen 18 aug. 2021 09:18

GGD Hollands Midden zet geen prikbussen in bij scholen

De vaccinatiegraad onder jongeren tussen de 12 en 17 jaar ligt momenteel op 47 procent. Dit is lager dan GGD Hollands Midden wenst. Om die reden werd er de laatste dagen veel gespeculeerd dat zij prikbussen bij scholen wilde neerzetten. GGD Hollands Midden laat nu weten dat zij besloten heeft geen prikbussen in te zetten bij scholen.