Coronavirus in Alphen 22 sep. 2020 12:11

Aangepast bron- en contactonderzoek vanwege toename coronabesmettingen

Doordat het aantal personen dat positief test op corona hard oploopt, moet GGD Hollands Midden maatregelen nemen. Ze zijn overgeschakeld naar een risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij mensen zelf hun contacten dienen te informeren als blijkt dat ze besmet zijn.

Coronavirus in Alphen 21 sep. 2020 18:46

Alles wat je moet weten over de coronamaatregelen in onze regio

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gelden er sinds zondagavond aangescherpte maatregelen voor zes regio’s. In diverse regio’s gelden daarnaast nog aparte maatregelen, maar niet in de regio Hollands Midden. Wat gaat de veiligheidsregio dan wel doen? Dat lees je hier.

Coronavirus in Alphen 15 sep. 2020 14:26

Alphenaar opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus

Een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn is opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. Dit heeft de GGD vanmorgen bekendgemaakt. Het aantal ziekenhuisopnames is hiermee gestegen naar 65.

Coronavirus in Alphen 15 sep. 2020 09:24

Hertesten: heeft dat zin?

Het blijkt steeds vaker voor te komen dat mensen zich in een korte periode laten hertesten op het coronavirus bij de GGD. Maar is dit zinvol?

Coronavirus in Alphen 14 sep. 2020 09:04

Bijna 50 nieuwe coronabesmettingen in Alphen, drukte in de teststraten

De afgelopen week zijn er 47 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook is er 1 persoon overleden aan het coronavirus. GGD Hollands Midden meldt dat ook de drukte in de teststraten toeneemt.

Coronavirus in Alphen 7 sep. 2020 09:10

Vier locaties Junis gesloten in verband met coronavirus

Twee medewerkers van kinderopvang Junis zijn positief getest op het coronavirus. Nog acht andere medewerkers zitten thuis in quarantaine. Deze week zijn vier locaties van de kinderopvang daarom gesloten.

Coronavirus in Alphen 1 sep. 2020 19:24

Geen versoepelingen: discotheken en nachtclubs blijven gesloten

Op dinsdagavond 1 september gaven premier Rutte en minister De Jonge opnieuw een persconferentie. Maar de toon was dit keer minder somber. Toch waren er geen versoepelingen. Dit betekent: discotheken en nachtclubs moeten gesloten blijven.

Coronavirus in Alphen 31 aug. 2020 17:38

Aantal coronabesmettingen blijft stijgen

Het aantal coronabesmettingen dat is vastgesteld lag in Alphen afgelopen week iets hoger dan de week ervoor. Waar er twee weken geleden 13 nieuwe besmettingen werden gemeld, waren dat er afgelopen week 16.

Coronavirus in Alphen 24 aug. 2020 10:29

Dertien nieuwe coronabesmettingen in Alphen

Vorige week zijn er in totaal 13 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief getest op het coronavirus. Ook werd er een persoon opgenomen in het ziekenhuis. De overheid en GGD’en roepen wel op om je alleen te laten testen bij klachten die duiden op het coronavirus.

Coronavirus in Alphen 19 aug. 2020 17:56

Zorgelijke trend: onjuiste gegevens verstrekken bij bron- en contactonderzoek

Voor het bron- en contactonderzoek belt GGD Hollands Midden met mensen die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest op corona. Maar er wordt steeds vaker onjuiste informatie of zelfs helemaal geen informatie gegeven. Iets waar GGD Hollands Midden zich zorgen om maakt.

Coronavirus in Alphen 18 aug. 2020 19:29

Kabinet verzoekt dringend om maximum aantal gasten thuis te beperken

Beperk het maximum aantal gasten thuis tot zes personen. Dat is het dringende advies van premier Rutte, zo werd duidelijk tijdens de persconferentie op dinsdagavond 18 augustus. Dit omdat het aantal besmettingen dat bij mensen thuis of op feestjes plaatsvindt, zoals ook het geval is in Alphen, het kabinet zorgen baart. 

Coronavirus in Alphen 18 aug. 2020 13:45

Opnieuw een coronacluster in Alphen geconstateerd

Voor de tweede keer is er een coronacluster in Alphen vastgesteld door GGD Hollands Midden. Het gaat om meerdere besmettingen die aan hetzelfde bedrijf te linken zijn.