De sfeer van het Zomerspektakel 29 mei 2023 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

De sfeer van het Zomerspektakel 18 mei 2023 13:23

De Obstacle Run is hét sportieve evenement vol plezier, hindernissen en spektakel

Een route door zand, water, modder en obstakels. Dat is de Obstacle Run. Als iemand hier geen genoeg van kan krijgen, dan is het Alphenaar Ricardo van den Belt wel. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij al sinds de eerste editie betrokken is bij de Obstacle Run in Alphen aan den Rijn. “Klimmen en klauteren over water en land, mooier kan niet!”

De sfeer van het Zomerspektakel 11 mei 2023 14:42

Gemeente Alphen aan den Rijn en het Zomerspektakel: samen bouwen aan trots en waardering

Als wethouder is Gerard van As verantwoordelijk voor de evenementen die plaatsvinden in de gemeente Alphen aan den Rijn. Al sinds 2014 heeft hij de portefeuille Evenementen in beheer. Dat betekent dat hij dit jaar zijn zesde editie van het Zomerspektakel aan het Meer mag beleven. “Het festival is een heel waardevol evenement in onze gemeente.”

De sfeer van het Zomerspektakel 7 mei 2023 13:59

Het Zomerspektakel is één grote logistieke uitdaging: “Maar het is wel een hele leuke puzzel”

Samen met Sander Willemstein is Richard van Goozen verantwoordelijk voor de vergunning en logistiek van het Zomerspektakel aan het Meer. Sander houdt zich vooral bezig met vergunning, beveiliging, EHBO & verkeer. Richard is de persoon voor alles wat jij als bezoeker ziet staan op het terrein. Maar ook voor alles wat je niet ziet, is hij de aangewezen persoon. “Van ponton tot toiletpot en van verkeersborden tot het podium.”

De sfeer van het Zomerspektakel 3 mei 2023 15:32

Nieuwe artiesten en gevestigde namen: zo wordt de line-up van het Zomerspektakel samengesteld

Een festival valt of staat met de line-up. Maar hoe wordt er bepaald welke artiesten er zullen komen? En wie op welke dag of tijd op het podium komt te staan? Met 22 artiesten in één weekend is het plannen van een line-up voor het Zomerspektakel aan het Meer best een uitdaging. Vrijwilligers Arvid Hendriks en Nineke de Graaff vertellen je er alles over.

De sfeer van het Zomerspektakel 23 apr. 2023 14:03

Bjorn Remmerswaal is de host van het Zomerspektakel aan het Meer 2023

Voor het eerst heeft het Zomerspektakel aan het Meer één vaste host: Bjorn Remmerswaal. Hij treedt naar voren als presentator van het evenement. En daar is hij maar wat trots op. “Dit staat al zo lang op mijn bucketlist. Dat ik dit als Alphenaar mag gaan presenteren, vind ik echt te gek.”

De sfeer van het Zomerspektakel 15 apr. 2023 14:37

Backstage bij het Zomerspektakel: “Alles staat in het teken van de artiesten”

Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij het Zomerspektakel? Daar kan vrijwilliger Gollem Joukes je alles over vertellen. Zij is samen met Nineke de Graaff verantwoordelijk voor alles rondom de artiesten backstage. “Het is hollen en stilstaan met een grote glimlach op je gezicht.”