Dieren 25 nov. 2023 15:22

Vogelgriep bij kinderboerderij Zegersloot: negentig risicovogels ontruimd

Bij kinderboerderij Zegersloot in Alphen aan den Rijn is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de circa negentig risicovogels die een risico vormen voor de verspreiding van het virus geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Dieren 10 okt. 2023 14:47

Alphen aan den Rijn wordt getroffen door blauwtong

Nederland wordt sinds september getroffen door de veeziekte blauwtong, de ziekte dook voor eerst weer op sinds 2009. Inmiddels is het vee in Alphen aan den Rijn, tot grote wanhoop van Alphense boeren, ook slachtoffer geworden van de veeziekte.  

Advertorial Dieren 14 sep. 2023 13:36

Hondenplons in buitenbad van zwembad De Hoorn

Hondenliefhebbers opgelet! Om het buitenseizoen definitief af te sluiten organiseert De Thermen2 ook dit jaar de traditionele Hondenplons in het buitenbad van zwembad De Hoorn. De enige dag dat hond(en) en baasjes samen mogen zwemmen in het buitenbad. Een feest voor iedereen!

Dieren 21 jul. 2023 14:36

Hondenbezitters worden gewaarschuwd, pas op voor grasaren!

Ze zijn er weer volop, grasaren. Grasaren komen voor wanneer het gras weer harder gaat groeien, in het voorjaar en de zomer. Ze bevinden zich vooral in gebieden waar niet of nauwelijks gemaaid wordt, en kunnen je hond heel veel narigheid bezorgen.

Dieren 14 jul. 2023 15:42

‘Bij-zonder’ bezoek in Vogelpark Avifauna

Hoewel Avifauna een vogelpark is, zijn er genoeg andere dieren te bewonderen. Afgelopen week vond een groep dieren zélf hun weg naar Avifauna. De werknemers legden het ‘bij-zondere’ bezoek vast.

Dieren 17 jun. 2023 14:34

Wees alert op hittestress bij dieren

De zomerse temperaturen houden de komende tijd nog even aan. Lekker voor ons, maar voor dieren is het minder fijn. En dat betekent oppassen, want voor je het weet is het voor dieren te heet.

Dieren 17 jun. 2023 10:58

Laatste stuk Argentijnse Cerrado in Avifauna is klaar

Een jaar geleden opende Vogelpark Avifauna de Argentijnse Cerrado, een nieuw leefgebied achter het Nuboso apeneiland. Deze week is het laatste stuk van de Argentijnse Cerrado gerealiseerd.