Dieren 4 jan. 2023 13:16

Laatste muskuseend is gevangen

In november 2022 zijn er langs de Goudserijweg een groep van twintig muskuseenden en vijf loopeenden gedumpt. Op dinsdag 3 januari is de laatste eend gevangen.

Dieren 29 nov. 2022 09:19

Geslaagde chipactie bij Dierenkliniek Rijnoever

Zaterdag 26 november vond de gratis Chip-Je-Kat-Dag plaats bij Dierenkliniek Rijnoever. Samen met de dierenambulance en gemeente Alphen aan den Rijn organiseerden zij deze dag. De dierenambulance laat weten dat het een geslaagde dag was.

Dieren 18 nov. 2022 10:17

Kerk en Zanen in rep en roer door loslopende pauw

Van een zwaan tot aan een pauw, de dierenambulance krijgt overal mee te maken. Zo ook afgelopen zaterdag 12 november. Die dag kreeg de dierenambulance een melding van een rondlopende pauw.

Advertorial Dieren 12 nov. 2022 10:47

Kattentrimster Ilse Lokker opent trimsalon aan de Oudshoornseweg

Kattenbaasjes opgelet! Alphen aan den Rijn is namelijk een kattentrimsalon rijker. Kattentrimster Ilse Lokker heeft een mooie trimsalon voor katten geopend aan de Oudshoornseweg. Ilse Lokker werkt al jarenlang als succesvol kattengedragstherapeut en ze is naast kattentrimster ook dierenartsassistente. Voorheen werkte ze als trimster bij dierenartspraktijken maar ze heeft nu haar eigen trimsalon geopend. Om de opening te vieren is er tot eind dit jaar een leuke welkomstactie!

Dieren 13 sep. 2022 09:33

Jonge zwaan gered na vastzitten aan vishaak

Maandagavond kwamen de dierenambulance en brandweer in actie om een zwanenjong te redden. De jonge zwaan was vast komen te zitten in een visdraad. 

Dieren 6 sep. 2022 16:51

Blauwalg zorg voor veel dieren in nood

Zondagmiddag heeft de dierenambulance samen met de brandweer een overleden zwaan opgehaald. Dit gebeurde op de Bloemhofstraat. De zwaan was vergiftigd door blauwalg en is opgehaald. 

Dieren 31 aug. 2022 14:04

Hondenplons in buitenbad De Hoorn komt er weer aan

Zwemmen samen met je hond? In Alphen aan den Rijn is dit al een aantal jaar traditie bij zwembad De Hoorn. Ook dit jaar weer. Zijn jij en je hond er ook bij op zondag 4 september?