Dieren 4 aug. 2022 10:07

Crowdfunding gestart voor 'kerstkatten van de dierenambulance'

Op kerstavond 2021 heeft de Alphense dierenambulance drie honden en zes katten opgehaald. Het baasje van de negen huisdieren was overleden. En omdat daar een lange ziekteperiode aan voorafging werd er weinig tot geen aandacht meer besteed aan de zorg voor de dieren. De negen dieren waren daarom in een verwaarloosde toestand geraakt.

Dieren 3 aug. 2022 15:40

Politie Alphen helpt pasgeboren kalfje uit de sloot

Woensdagochtend kreeg de politie Alphen een melding die ze naar de Leidsche Schouw in Alphen aan den Rijn stuurde. Er werd gevraagd of ze daar naar een weiland wilden rijden om een koe te helpen die in de sloot terecht was gekomen.  

Dieren 25 jul. 2022 13:10

Schattig: bij Avifauna zijn mara’s geboren

Vogelpark Avifauna heeft sinds kort een nieuw gebied: een Argentijnse Cerrado. Daar verblijven onder meer mara’s, die een paar dagen geleden voor gezinsuitbreiding hebben gezorgd.

Dieren 19 jul. 2022 14:33

Galloway in de sloot? Geen paniek!

Het komt regelmatig voor dat de gemeente gebeld wordt door bezorgde bewoners die een Galloway in de sloot zien staan. Maar geen paniek: de Galloways voelen zich daar juist thuis.

Dieren 14 jun. 2022 11:08

Babynieuws uit Avifauna: eerste flamingo is uit het ei

In Vogelpark Avifauna zijn de Flamingo’s de afgelopen weken druk bezig geweest. Ze hebben nesten gebouwd en eieren gelegd. Nu is het tijd voor beschuit met muisjes, want het eerste ei is uitgekomen.

Dieren 8 jun. 2022 11:58

Hondenbezitters worden gewaarschuwd, pas op voor grasaren!

Ze zijn er weer volop, grasaren. Grasaren komen voor wanneer het gras weer harder gaat groeien, in het voorjaar en de zomer. Ze bevinden zich vooral in gebieden waar niet of nauwelijks gemaaid wordt, en kunnen je hond heel veel narigheid bezorgen.

Dieren 26 mei 2022 15:43

Saywhat Bottles: herbruikbare flessen voor dieren in nood

Je plastic flesje inruilen voor een duurzame thermosfles en tegelijkertijd bijdragen aan het welzijn van miljoenen dieren: dat is mogelijk! In samenwerking met World Animal Protection is een speciale Saywhat Bottle ontwikkeld, elk met een eigen dier. Met deze duurzame fles steun je de dieren in nood en draag je bij aan een schonere oceaan.