Economie 10 nov. 2021 14:18

Amerikaans bedrijf betaalt miljoenen voor overname Frames Group

Plug Power is de nieuwe eigenaar van het Alphense bedrijf Frames Group. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in groene waterstof. Dit betekent dat het roer bij Frames Group drastisch omgaat. Zij gaan mee in de ontwikkeling van groene waterstof.

Advertorial Economie 25 sep. 2021 10:29

Van Ekris verlengt sponsoring met Alphens.nl

Toyota Van Ekris heeft opnieuw de samenwerking met Alphens.nl verlengd. “Initiatieven als Alphens.nl juichen wij toe. Ze brengen het ‘dorpse’ nieuws naar buiten wat grote dagbladen en kranten vaak laten liggen. Dat vinden wij belangrijk”, zegt Corné van Veen van Toyota Van Ekris.

Economie 1 sep. 2021 15:53

Gemeente gaat ‘Groene Pluim’ uitreiken aan innovatieve en duurzame bedrijven

Gemeente Alphen aan den Rijn wil innovatieve bedrijven die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid in het zonnetje zetten. Daarom hebben ze een samenwerking gezocht met stichting De Groene Pluim en wordt later dit jaar de eerste gelijknamige onderscheiding ‘Groene Pluim’ uitgereikt.

Economie 8 jul. 2021 09:08

Pilot Ondernemersloket Circulaire Economie start in Alphen aan den Rijn

Medio 2019 zijn de eerste gedachten gevormd voor het organiseren van een pilot rond het opzetten van een Ondernemersloket voor het MKB in onze regio. Op basis van de bestaande contacten en de positieve attitude, is ervoor gekozen om de pilot te starten in de gemeente Alphen aan den Rijn.  

Advertorial Economie 22 jun. 2021 14:16

Hulp bij belastingaangifte

Samen met de Driemaster, TOM in de Buurt en ’t Gilde Alphen aan den Rijn heeft Bibliotheek Rijn en Venen ook dit jaar weer belastingspreekuren georganiseerd. Vrijwilligers van de betrokken organisaties hebben samengewerkt om inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Kaag en Braassem zo goed mogelijk te ondersteunen bij de aangifte inkomstenbelasting van 2020.

Economie 29 mei 2021 18:07

Weet jij wat de gemiddelde Alphenaar verdient?

Speciaal voor het laatste weekend van mei hebben wij leuke weetjes over de inkomens van Alpenaren op een rij gezet. Zo komt het gemiddelde inkomen van Alphenaren aan bod en lees je ook welke buurt het hoogste inkomen heeft.

Economie 29 mei 2021 11:59

Annelies Doornbosch blijft directeur bij Rijnvicus

Per 10 november is Annelies Doornbosch gestart als ad interim directeur van Rijnvicus. Zij nam de functie een aantal maanden waar en blijft nu als vaste directeur Rijnvicus leiden. Het college is verheugd dat ze blijft als directeur en verder kan met haar ingezette koers voor een toekomstbestendig Rijnvicus.

Economie 27 mei 2021 17:41

Meer subsidiemogelijkheden dankzij MKB-deal Rijnstreek

De provincie Zuid-Holland heeft woensdag 26 mei drie MKB-deals ontvangen. Een van de drie indieners is Boost Your Business Online vanuit de Rijnstreek met voorop de gemeente Alphen aan den Rijn en de Alphense ondernemers.

Economie 20 mrt. 2021 13:07

Steun Alphense ondernemers met een oproep

Ondernemers gaan door een lastige tijd. Wil jij een ondernemer uit Alphen een compliment geven of een hart onder de riem steken? Stuur dan een boodschap in.

Economie 20 feb. 2021 13:11

Alphense ondernemers lopen voorop op het gebied van duurzaamheid

Die conclusie werd getrokken na afloop van de VOA Green Deal Talkshow in Alphen op 15 februari. Vijf grote, lokale ondernemers deelden hun successen en frustraties over het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Onder aanvoering van de VOA riepen zij en nog 36 grote, lokale ondernemers de overheid eerder al op om duurzaam te werk te gaan bij de corona-herstelplannen. 

Advertorial Economie 11 feb. 2021 15:29

Vijf redenen om lid te worden van de Alphens Boost Club

Nog geen lid van de Alphens Boost Club? Als lid heb je twee keer per jaar toegang tot een leerzame marketingavond met interessante sprekers, die jou bijpraten over alle nieuwste trends op online marketing gebied. Nog meer redenen nodig om lid te worden? Lees dan verder!

Economie 25 jan. 2021 11:15

Deze Alphense ondernemingen maken kans op een VOAWARD

Het is zover. De 15 genomineerden voor de VOAWARDS 2021 zijn bekend. De jaarlijkse uitreiking van de VOAWARDS zal dit jaar niet met 700 ondernemers in Theater Castellum plaatsvinden, maar via een livestream. Jörgen Raymann zal de presentatie op zich nemen.

Economie 14 jan. 2021 12:30

Zoveel inwoners in Alphen zitten in de bijstand

Door de coronacrisis kregen 28 op de 1000 mensen afgelopen jaar bijstand. In grotere gemeenten als Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Arnhem hadden de meeste mensen hulp nodig. Hoe dat in Alphen zit, lees je hier.