Advertorial Economie 25 apr. 2024 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Advertorial Economie 16 feb. 2024 13:08

Restwarmte als energiebron voor zwembad in Leimuiden

Zwembad de Kleine Oase in Leimuiden ziet een mooie verduurzamingskans. De restwarmte van bedrijventerrein Drechthoek voldoet misschien wel aan de energiebehoefte voor het hele zwembad. Is het mogelijk om die energie naar het zwembad te halen? Met een donatie van 10.000 euro vanuit het Rabo Impactfonds kan dit worden onderzocht.

Economie 20 jul. 2023 14:29

Aantal kinderen dat leeft van de bijstand daalt, ook in Alphen

Voor het eerst sinds 2012 zijn er landelijk minder dan 200.000 kinderen in gezinnen die van bijstand leven. Ook in Alphen aan den Rijn is het aantal kinderen dat opgroeit in een bijstandsgezin gedaald. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Advertorial Economie 9 mei 2023 13:30

Awardwinnaars feliciteren VOA met zeventigjarig bestaan

De Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn bestaat zeventig jaar. In deze zeven decennia is een club van twintig heren uitgegroeid tot een vereniging van zevenhonderd leden. Dat de VOA er voor de Alphense ondernemer is, weten ook de winnaars van de VOAwards 2023.

Blog Economie 15 mrt. 2023 12:37

Samengesteld

Ze kenden elkaar al jaren van de voetbal. Hij jeugdtrainer en zij stond al jaren achter de bar. Tijdens een verenigingsfeestje was de vlam overgeslagen.

Economie 12 mrt. 2023 08:00

Goedkopere energierekening in Alphen aan de Rijn

Op het moment dat je in Alphen aan de Rijn woont, is de kans groot dat je wel eens hebt gemerkt dat de energie steeds duurder aan het worden is. Daarom betaal je ook steeds meer voor je energierekening. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom kan het handig zijn om te kijken hoe je een goedkopere energierekening kunt krijgen. Door dit te weten, is het mogelijk om hier minder geld aan kwijt te zijn. Om je hier een beeld van te geven, gaan we in dit artikel kijken hoe je een goedkopere energierekening in Alphen aan de Rijn kunt krijgen. 

Blog Economie 14 dec. 2022 12:13

Kama-jaja-jippie-jippie-jee!

Je moet hem kennen, Orlando Pfister! Mocht je hem niet kennen, niet getreurd, hij kent jou of mij waarschijnlijk ook niet. Maar deze Orlando Pfister heeft zich inmiddels onsterfelijk gemaakt. Sinds 26 november jongstleden mag hij zich de klusser van het jaar noemen.

Economie 1 dec. 2022 11:58

Containers Alpherium mogen permanent vier hoog gestapeld worden

Drie jaar geleden heeft het Alpherium een tijd proef gedraaid met het vier hoog stapelen van containers op het volledige terrein. Aangezien het veroorzaakte geluid volgens metingen gemiddeld is, stemt de gemeente in met het permanent vier hoog stapelen van de containers.  

Blog Economie 13 jul. 2022 11:56

Het boerenverstand

Je boerenverstand gebruiken. Wie kent de uitdrukking niet? Boeren zijn praktisch ingesteld, die voor veel problemen een oplossing weten te vinden. Soms worden problemen wel erg groot en schiet ook het boerenverstand wel eens tekort.

Advertorial Economie 26 mei 2022 09:17

Bezoekerstelspecialist PFM verstevigt marktpositie met overname Storescan

Databedrijf PFM, gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van bezoekersstromen in en rondom retail gedreven locaties, heeft het Utrechtse bedrijf wifiprofs bv overgenomen. wifiprofs, handelend onder de naam StoreScan, is in de laatste jaren uitgegroeid tot een sterke speler in retail-analytics markt. PFM verstevigt met deze acquisitie haar marktpositie op het gebied van passant- en bezoekersanalyses.

Advertorial Economie 3 mei 2022 09:39

Goedhart Motoren nu één van de grootste van Europa

Na een maandenlange verbouwing en uitbreiding opent Goedhart Motoren zijn nieuwe Megastore. Door een complete make-over staat in Bodegraven nu één van de grootste motorzaken van Europa. De Grande Opening is van woensdag 4 tot en met zondag 8 mei. Het wordt een waar festijn voor motorliefhebbers, met een loterij waarmee een Yamaha Ténéré is te winnen.

Blog Economie 13 apr. 2022 11:50

De waarde van geld…

Inflatie, iedereen wordt erdoor geraakt. Ronduit zorgelijk zou de positie van studenten zijn. Het bier wordt namelijk ook alsmaar duurder. Ze zitten toch al in de hoek waar de klappen vallen met de studieschuld die ze opbouwen. De vraag is, komen ze al dit leed ooit te boven of moeten we al spreken van een verloren generatie.

Advertorial Economie 24 mrt. 2022 17:47

Vergeet je Froot… uh, stem niet!

Froot is genomineerd voor de publieksprijs van de Sterkste Schakel van de regio Rijnland. “Genomineerd zijn is een eer, maar winnen zou echt heel gaaf zijn!” Daarom vraagt Froot om jouw stem. Help jij Froot naar de winst?

Advertorial Economie 23 mrt. 2022 15:37

Thijs Standbouw: grafische vormgeving en ondersteuning

Naast het bouwen van beurzen en beursstands heeft Thijs Standbouw ook een eigen printstudio. Zij kunnen hierdoor hun opdrachtgevers maar ook de B2B markt op grafisch gebied veel werk uit handen nemen.