Evenement 15 apr. 2024 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Evenement 9 apr. 2024 17:00

Zomerspektakel 2024: zaterdag en zondag tóch gratis

Onlangs kondigde het bestuur van het Zomerspektakel aan dat het zich gedwongen zag om voor de zaterdag en zondag een entree van € 17,50 te vragen. Dat besluit kan nu worden teruggedraaid. John Kroes – met Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs sinds jaar en dag hoofdsponsor van het evenement – heeft besloten om eenmalig en op persoonlijke titel voor een significant bedrag borg te staan. Daarmee heeft het bestuur voldoende financiële zekerheid om de toegang op zaterdag en zondag toch weer gratis te maken. “Dit is mijn cadeau aan de gemeenschap”, aldus John.

Evenement 9 apr. 2024 16:22

Zelf een bus besturen tijdens de open dag bij Arriva

Arriva is op zoek naar nieuwe fulltime en parttime collega’s. Arriva organiseert daarom op 19 april een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van buschauffeur. Iedereen van 18 jaar en ouder en in bezit van rijbewijs B kan een proefrit in een bus maken bij de Arriva vestiging in Alphen aan den Rijn. Tijdens de open dag vertellen ervaren chauffeurs over hun vak en over de opleidingsmogelijkheden bij Arriva.

Evenement 8 apr. 2024 13:47

Rotary Belevenisveiling: unieke ervaringen voor het goede doel!

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het zou zijn om een bouwkraan te besturen of droomde je ervan om een dag mee te rijden met groot transport? Misschien voel je de drang om door de lucht te zweven met een parapente of de diepten van de Zegerplas te verkennen door te duiken? Dan is vrijdag 28 juni een datum die je in je agenda moet markeren, want zal de allereerste "Rotary Belevenisveiling" plaatsvinden.

Evenement 2 apr. 2024 10:22

Dikke Banden Race voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud

Hou jij van lekker hard racen op je fiets? Vind je het leuk om een wedstrijdje te doen en ben je daarnaast tussen de 2 en 12 jaar oud? Doe dan met andere leeftijdsgenoten mee aan de Dikke Banden Race op zondag 14 april in Alphen aan den Rijn.

Advertorial Evenement 26 mrt. 2024 09:36

Uitnodiging 10-jarig jubileumfeest Winkelcentrum De Baronie

Op zaterdag 25 mei is het feest op Winkelcentrum De Baronie want we vieren het 10-jarig jubileum van Winkelcentrum De Baronie en jij bent uitgenodigd. Jong en oud kunnen deze dag van 11:00 tot 16:00 uur genieten van verschillende optredens en leuke activiteiten.

Advertorial Evenement 25 mrt. 2024 10:20

Vier jouw feest of partij bij Lodge Alphen

Op zoek naar de ideale locatie om jouw speciale gelegenheid te vieren in het prachtige Alphen aan den Rijn, omgeven door adembenemende natuur en betoverende uitzichten? Zoek niet langer! Stap binnen bij Lodge Alphen, waar jouw feesten & partijen tot leven komen en onvergetelijke herinneringen worden gecreëerd!

Evenement 18 mrt. 2024 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.  

Evenement 11 mrt. 2024 15:12

Alphense boksers gaan 16 maart de strijd aan op het Internationale Boksgala

Heb je nog geen kaarten, wees er dan snel bij want het is bijna zover! Op zaterdag 16 maart vindt het adembenemende Internationale Boksgala plaats in Alphen aan den Rijn. Onze dappere Alphense boksers dagen geduchte tegenstanders uit, met maar liefst acht lokale helden die zich met passie werpen in veertien amateurgevechten. En dat is nog niet alles!

Advertorial Evenement 5 mrt. 2024 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Advertorial Evenement 3 mrt. 2024 16:03

Foute ski party - Koop nu je tickets

Trek je meest opvallende ski-outfit snel uit de kast, want op 6 april staat het ‘End of Season Foute Ski Party’ van Ski en Snowboard Xperience & Lodge Alphen op het programma! Bereid je voor op een geweldige avond vol gezelligheid, waarbij de après-ski beats van onze fantastische DJ de sfeer naar ongekende hoogtes zullen brengen.

Evenement 1 mrt. 2024 18:00

Nieuwe toegangsregeling Zomerspektakel: op zaterdag en zondag betaalde entree

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni is het tijd voor de 10e editie van het Zomerspektakel aan het Meer. Dit jaar komt de organisatie met een moeilijke maar noodzakelijke verandering: op zaterdag en zondag geldt betaalde entree. “Maar”, zo zegt voorzitter Stanley de Looze, “als je een ticket hebt of koopt voor de vrijdag, krijg je gratis toegang op de zaterdag en zondag.”

Evenement 8 feb. 2024 15:16

Hoe wordt Alphen genoemd met carnaval? Lees het hier!

Met de komst van het carnavalsweekend staan dorpen en steden in Nederland op het punt om hun identiteit tijdelijk te veranderen met de meest bizarre plaatsnamen. Deze traditie wordt voornamelijk gevierd in gebieden met een sterk katholiek gemeenschap en een actieve carnavalsvereniging. 

Advertorial Evenement 8 feb. 2024 12:48

Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024

Primeur: Grootse Molukse Festival in Nederland! Het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024 is een uniek en bijzonder Moluks festival dat georganiseerd wordt door Stichting Sama Sama. Het festival zal plaatsvinden op 7 juli 2024 aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Het festival staat in het teken van respect en verbinding, en iedereen is van harte welkom.

Advertorial Evenement 6 feb. 2024 09:57

Het Rad van de Liefde komt naar de Aarhof op zaterdag 10 februari

De liefdevolle sfeer in winkelcentrum de Aarhof, Aarplein 12, wordt zaterdag 10 februari van 12:00 uur tot 16:00 uur versterkt met de komst van het Rad van de Liefde. Met valentijnsdag op komst biedt dit kleurrijke rad een kans voor iedereen om het perfecte cadeau voor dé geliefde te winnen. Elk vak staat garant voor een prachtige prijs!

Evenement 5 feb. 2024 11:02

Vier de liefde bij het 'Valentijnsrestaurant' op woensdag 7 februari

De liefde hangt weer in de lucht! Over iets meer dan een week is het alweer Valentijnsdag - dé dag om je geliefde en/of dierbaren in het zonnetje te zetten. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht opent serviceclub Round Table 84 Oude Rijn de deuren op woensdag 7 februari voor het 'Valentijnsrestaurant' in Oudshoorn.

Evenement 28 jan. 2024 13:02

Alphense boksers gaan de strijd aan op het Internationale Boksgala

Over slechts twee maanden barst het los! Op zaterdag 16 maart vindt het adembenemende Internationale Boksgala plaats in Alphen aan den Rijn. Onze dappere Alphense boksers dagen geduchte tegenstanders uit, met maar liefst acht lokale helden die zich met passie werpen in veertien amateurgevechten. En dat is nog niet alles!

Evenement 16 jan. 2024 10:57

Schrijf je nu in voor Heel Jong Alphen Bakt!

Ben jij een enthousiaste thuisbakker die graag de uitdaging aangaat? Dan is 'Heel Jong Alphen bakt' iets voor jou! Bereid je voor op een unieke twist, want deze keer dagen we je uit om een taart te bakken met alleen ingrediënten die in de Bijbel voorkomen. Een zoektocht door oude recepten en traditionele smaken zal ongetwijfeld jouw creativiteit 'de pan uit laten rijzen'! (Denk aan het gebruik van honing in plaats van suiker.)

Advertorial Evenement 11 jan. 2024 09:17

Leerlingen van het Scala College geven een aanvullend programma vol met muziek, zang en dans

Donderdag 25 januari en vrijdag 26 januari zullen leerlingen van het Scala College weer schitteren in het Castellum tijdens 'Scala On Stage'. Scala On Stage is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door het Scala College. Ongeveer vijftien jaar geleden begon het evenement nog in de aula van de school, maar sinds een aantal jaren is het Castellum de vaste locatie waar het allemaal gebeurt.

Advertorial Evenement 29 nov. 2023 09:53

Negentiende Midwinter Fair in Museumpark Archeon

Op 9 en 10 december stap je in Archeon de magische wereld van de Midwinter Fair 2023 binnen. Tijdens dit winterse festival vieren jong en oud het donkerste moment van de winter en de terugkeer van het licht. Struin langs de vele marktkramen, laat je inspireren door eeuwenoude rituelen, dans op de muziek van fantastische bands en laat je meevoeren in een beleving vol fantasie en magie. Het thema van de negentiende editie van de Midwinter Fair in Archeon is ‘De Zeven Zeeën’.

Evenement 20 okt. 2023 13:12

115-jarige Harmonie Arti speelt in doopdienst

Op zondag 29 oktober verzorgt Harmonie Arti Alphen de muzikale begeleiding tijdens een doopdienst in De Lichtkring in Kerk en Zanen. Hoewel ensembles van Arti vaker kerkdiensten begeleiden, zal dit keer het volledige harmonieorkest aanwezig zijn ter gelegenheid van het 115-jarig jubileum van de vereniging.