Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Evenement 14 jul. 2024 13:48

Prehistorische Week bij Museumpark Archeon

In de week van 20 t/m 26 juli staat Museumpark Archeon volledig in het teken van de Prehistorische Week. Dit evenement is het perfecte uitje voor de vakantie, of je nu met je gezin komt of alleen. Bezoekers kunnen ontdekken hoe het leven er duizenden jaren geleden in Nederland uitzag.

Advertorial Evenement 12 jul. 2024 09:39

Eerste Alphense editie van Swim to Fight Cancer op 1 september

Op zondag 1 september 2024 vindt de allereerste Alphense editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Swim to Fight Cancer is een openwaterzwemevenement, waaraan duizenden deelnemers door heel het land – jong en oud – meedoen om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Bij de Alphense editie zwemmen de deelnemers (jong & oud) via de haven aan de Aarkade naar de Oude Rijn en zetten onmacht om in kracht. 

Advertorial Evenement 11 jul. 2024 12:52

Eerste Sama Sama Maluku Festival in Alphen aan den Rijn compleet uitverkocht

Alphen aan den Rijn heeft er een fantastisch festival bij. Het eerste Sama Sama Maluku Festival trok maar liefst 6000 bezoekers en was daarmee compleet uitverkocht. Het festivalterrein aan de Zegerplas bood de hele dag vermaak, wat zorgde voor een buitengewoon geslaagde dag. "We kijken met een ongelooflijk blij gevoel terug op dit evenement", aldus voorzitter Frangken Tuhumena.

Evenement 6 jul. 2024 15:30

Openingstijd Wet ‘n Wild Beachfestival uitgesteld

Vanwege de huidige weersomstandigheden heeft de organisatie van het Wet ‘n Wild Beachfestival besloten de openingstijd van vandaag uit te stellen. In plaats van de geplande opening om 14:00 uur, zullen de deuren om 17:30 uur opengaan.

Advertorial Evenement 6 jul. 2024 13:57

Alphens Wijn Event introduceert de High Wine Vriendentafel!

Een avondje borrelen en eten met vrienden? Het Alphens Wijn Event heeft iets nieuws in petto: de High Wine Vriendentafel! Wat is er leuker dan met een groep van tien vrienden, collega's of familie aan een eigen tafel te genieten van de lekkerste wijnen en hapjes?

Evenement 5 jul. 2024 16:56

De laatste LAURA komt tot zijn einde

Nog één laatste keer stapten zo'n zevenhonderd enthousiastelingen op de fiets. Na 75 jaar komt de LAURA fietsvierdaagse in Alphen aan den Rijn tot een einde. Dit evenement, dat jaarlijks honderden fietsers door het Groene Hart en langs de steden Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam leidde, werd voor de laatste keer georganiseerd.

Evenement 5 jul. 2024 14:18

Programma van Veiligheidsdag is bekend

Op zaterdag 31 augustus 2024 vindt de jaarlijkse Veiligheidsdag plaats in Alphen aan den Rijn. Tijdens deze dag krijgen alle instanties die zich bezighouden met (openbare) veiligheid in en rond de gemeente de kans om zichzelf te presenteren aan het publiek. Dit evenement belooft een interessante en leerzame dag te worden voor jong en oud.

Advertorial Evenement 4 jul. 2024 09:47

EK-kwartfinale en het dikste festival van de zomer: Wet 'n Wild Beachfestival!

Liefhebbers van zowel voetbal als muziek kunnen dit jaar hun hart ophalen tijdens het Wet 'n Wild Beachfestival! De EK-kwartfinale wordt namelijk groots uitgezonden op een reusachtig scherm, compleet met geluid, in een speciaal ingerichte 'ORANJE AREA'. Hier kunnen fans de spannende wedstrijd volgen zonder een moment te missen.

Evenement 1 jul. 2024 14:02

Strand naast Wet 'N Wild keert terug als Oranjestrand

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat het Oranjestrand voor het laatst geopend was bij Wet 'n Wild. Dinsdag 2 juli zal het Zegerstrand naast Wet 'n Wild opnieuw worden omgetoverd tot 'Oranjestrand' voor de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Roemenië.

Evenement 30 jun. 2024 09:46

De timetable van Wet 'n Wild Beachfestival 2024!

Het langverwachte Wet 'n Wild Beachfestival 2024 staat voor de deur en we hebben eindelijk de timetable voor jullie! Maak je klaar voor een dag vol muzikaal spektakel aan het strand.

Evenement 29 jun. 2024 16:18

Ontdek de timetable van Dutch SummerVibes Open Air 2024!

Dit jaar belooft Dutch SummerVibes Open Air 2024 een onvergetelijke ervaring te worden. Met heerlijk festivalweer in het vooruitzicht en kaarten die als warme broodjes over de toonbank gaan, wil je dit feest zeker niet missen. De timetable is bekendgemaakt en ziet er veelbelovend uit. Zorg ervoor dat je nog een van de laatste kaarten bemachtigt en maak je klaar voor een dag vol muziek, plezier en zomerse vibes!

Evenement 29 jun. 2024 09:18

De hoofdsponsor achter het Alphens Wijn Event 2024

Alphen aan den Rijn kan dit jaar een nieuw hoogtepunt op de evenementenkalender verwelkomen: het Alphens Wijn Event. Dit festival, dat plaatsvindt op 23 en 24 augustus in Park Rijnstroom, belooft een paradijs te worden voor wijnliefhebbers met een breed scala aan internationale wijnen, live muziek, entertainment en culinaire verrassingen. Een van de drijvende krachten achter dit evenement is de hoofdsponsor, Vin9. Maar wie zijn zij, en wat drijft hen om dit evenement te ondersteunen?

Advertorial Evenement 28 jun. 2024 14:05

Tickets voor Wet 'n Wild Beachfestival bijna uitverkocht!

De tickets voor Wet 'n Wild Beachfestival vliegen de deur uit! De laatste regular tickets zijn nog beperkt beschikbaar. Daarna start de verkoop van de late bird tickets. Wacht niet langer en koop nu je ticket om te profiteren van het lagere tarief!

Advertorial Evenement 26 jun. 2024 16:27

Zomerknaller in Alphen aan den Rijn: Wet 'n Wild Beachfestival

Zaterdag 6 juli wordt de Zegerplas in Alphen aan den Rijn omgetoverd tot het epicentrum van de beste house en techno muziek tijdens het Wet 'n Wild Beachfestival. Van 14:00 uur tot middernacht kunnen festivalgangers genieten van een ongeëvenaarde line-up van top DJ's en een onvergetelijke sfeer.

Advertorial Evenement 25 jun. 2024 17:08

Ben jij erbij? Romeinse Dag in Alphen volledig uitverkocht!

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp tijdens de Romeinse Dag. Dit unieke evenement biedt een gevarieerd programma voor alle leeftijden, waaronder een speurtocht en Romeinse vaartochten. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de vaartochten reeds volgeboekt.

Advertorial Evenement 25 jun. 2024 13:19

Hollandse Avond: De gezelligste zomeravond in Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 13 juli is het tijd voor een onvergetelijke Hollandse avond vol muziek en gezelligheid! Unlimited presenteert een geweldig feestje met topartiesten, waar jong en oud van 18+ samen kunnen genieten van een heerlijke Hollandse sfeer. Mis het niet!

Advertorial Evenement 24 jun. 2024 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement 24 jun. 2024 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.