Evenementen 8 jun. 2024 10:00

Voorverkoop gestart: Scoor nu je tickets voor Zomerspektakel aan het Meer 2025!

Ben jij nog aan het nagenieten van het Zomerspektakel aan het Meer? Hoewel de vorige editie pas een week geleden plaatsvond, kun je nu al de data voor volgend jaar in je agenda zetten: op 6, 7 en 8 juni 2025 is het tijd voor de elfde editie van het festival. De organisatie opent opnieuw een exclusieve voorverkoop, dus mis je kans niet!

Evenementen 7 jun. 2024 16:52

Voorverkoop voor elfde editie Zomerspektakel aan het Meer opent morgen!

Het is nog maar een week geleden sinds het Zomerspektakel aan het Meer plaatsvond, maar de voorbereidingen voor volgend jaar zijn al in volle gang! Morgen, om 10:00 uur, opent de exclusieve voorverkoop voor de elfde editie van het festival, met slechts 1000 kaarten beschikbaar. Zorg dat je er op tijd bij bent!  

Evenementen 3 jun. 2024 11:37

Terugblik: Zomerspektakel aan het Meer knallend afgesloten

Gisteren werd de laatste avond van het Zomerspektakel aan het Meer 2024 gevierd en het evenement werd wederom als een groot succes ervaren. Al vanaf de vroege ochtend om 09:00 uur stroomden de eerste bezoekers binnen voor de populaire Obstacle Run.

Evenementen 2 jun. 2024 11:50

Terugblik: Dag twee van het Zomerspektakel weer een groot succes

Wat een avond! Ondanks de wolken hebben artiesten er gisteren voor gezorgd dat het dak er weer werd afgeblazen bij het Zomerspektakel aan het Meer. PROOST!, Yellow – A Tribute to Coldplay en Xander & Friends bouwden een feest dat de vele bezoekers nog lang zal bijblijven.

Advertorial Evenementen 30 mei 2024 09:19

Kom naar de Scala Ghana-markt op 9 juni

Op zondag 9 juni wordt er op het Scala College een Ghana-markt georganiseerd. Dit wordt gedaan door de leerlingen die dit najaar een educatieve reis naar Ghana gaan maken. Iedereen is van harte welkom op deze markt!

Evenementen 21 mei 2024 17:34

Toost Festival: Weer een overweldigend succes

Het afgelopen weekend vond het Toost Foodtruck Festival plaats in Alphen aan den Rijn, en het was wederom een groot succes! Het festival bood een divers programma voor jong en oud, met activiteiten zoals dansen, pingpong, en genieten van de vele foodtrucks.

Evenementen 21 mei 2024 12:21

Benr neemt Bevrijdingsfestival Alphen op de hak met bijzondere rider

Alphen aan den Rijn kent inmiddels geen onbekenden meer in Bart en Robin, beter bekend als Benr. De artiesten hebben al meerdere keren het podium van het Zomerspektakel en het Rijnplein betreden. Tijdens het afgelopen Bevrijdingsfestival wisten ze echter niet alleen hun fans, maar ook de organisatie te verrassen met een creatieve grap.

Advertorial Evenementen 15 mei 2024 09:01

Gemeente Alphen aan den Rijn bestaat tien jaar! Vier jij het mee?

Gemeente Alphen aan den Rijn blaast dit jaar tien kaarsjes uit, en dat verdient een groots feest! De Gemeente organiseert een speciale Midzomeravond in Museumpark Archeon, waar de poorten speciaal openzwaaien voor dit unieke, gratis evenement.

Advertorial Evenementen 14 mei 2024 16:22

Dutch SummerVibes Open Air 2024: Het ultieme zomerfestival aan de Zegerplas

Op vrijdag 5 juli 2024 is het weer zover: Dutch SummerVibes Open Air keert terug naar de idyllische oevers van de Zegerplas in Alphen aan den Rijn voor een dag vol muziek en feest. Na een overdonderend succes vorig jaar, waarbij grootheden als Tino Martin en Django Wagner het publiek in vervoering brachten, belooft de editie van dit jaar alle verwachtingen te overstijgen.

Advertorial Evenementen 13 mei 2024 12:39

Cultuur4daagse Alphen aan den Rijn: Trots op lokaal talent

In 2024 trekt er een Cultuur4daagse door de gemeente Alphen aan den Rijn. Vier bijzondere culturele initiatieven zijn onderdeel van deze vierdaagse in 2024, het jaar waarin de Gemeente Alphen aan den Rijn in de huidige samenstelling 10 jaar bestaat. In vier weekenden van 25 mei tot en met eind augustus vinden de evenementen Festival Onderuit, Zomerspektakel, Blooming Boskoop en Straatmuzikanten aan den Rijn plaats. Allemaal zijn ze geworteld in de lokale gemeenschap en laten ze op een creatieve manier de karakteristieken van de hele gemeente zien. 

Evenementen 9 mei 2024 14:10

Zomerspektakel steunt dit jaar Stichting ALS

Zomerspektakel kiest ieder jaar voor één of meerdere goede doelen waar ze een percentage van de opbrengst van het festival doneren. Hierbij wordt altijd geprobeerd om lokale projecten te ondersteunen. Dit jaar is de keuze gevallen op een bijzonder doel: Stichting ALS.

Advertorial Evenementen 9 mei 2024 12:57

Zorg dat je erbij bent: Wet 'n Wild Beachfestival 2024 in Alphen aan den Rijn

Het aftellen is begonnen voor het Wet 'n Wild Beachfestival, dat plaatsvindt op zaterdag 6 juli 2024 bij het evenemententerrein aan de Zegerplas. Dit exclusieve 18+ festival heeft zich jaar na jaar bewezen als een niet te missen festivals voor muziekliefhebbers en feestgangers. Met een prachtige locatie die elk jaar weer de perfecte achtergrond vormt voor stralende gezichten en fantastische muziek, staat het festival bekend om zijn sfeer en energie.

Evenementen 7 mei 2024 10:24

Bevrijdingsfestival Alphen a/d Rijn wederom succes!

Op zondag 5 mei kleurde het centrum van Alphen aan den Rijn rood, wit, blauw. Het Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn heeft over de dag duizenden bezoekers getrokken. De programma’s op het Rijnplein en aan de Aarkade waren een groot succes.

Evenementen 3 mei 2024 15:41

Toost Festival: Het ultieme Zomerfeest voor jong en oud!

Het is weer die tijd van het jaar waarin we samen komen om te genieten van het beste wat het leven te bieden heeft: goed gezelschap, heerlijk eten, en natuurlijk geweldige muziek. En waar anders kunnen we dit beter ervaren dan op het Toost Festival!

Advertorial Evenementen 3 mei 2024 09:17

Ultieme Toto-tributeband komt naar Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 18 mei komt Kingdom of Desire, de Toto-tributeband die is opgericht door drummer René Barthen, naar Poppodium MAX in Alphen aan den Rijn. Het poppodium aan de Olympiaweg gaat zich naast de vele lokale en regionale bands ook meer richten op de populaire tributebands.

Evenementen 2 mei 2024 14:19

Het 17e ARC Heitingatoernooi staat voor de deur!

Op woensdag 8 mei om 13:00 uur is de aftrap van de 17e editie van het ARC Heitingatoernooi. Het evenement brengt zestien professionele clubs uit heel Europa samen, waaronder Ajax, Juventus, Glasgow Rangers en Hammarby IF. Voor de tweede keer zal ARC een internationaal toernooi organiseren, waarbij deze topclubs over twee dagen de strijd zullen aangaan (met een poulefase op woensdag en knock-out wedstrijden op donderdag).

Evenementen 2 mei 2024 11:51

Het aftellen is begonnen! Schrijf je in voor de laatste editie van LAURA

Op 2, 3, 4 en 5 juli 2024 zal het gordijn vallen voor de 75e en laatste editie van LAURA, een evenement dat door de jaren heen een onmisbaar element van de Nederlandse sport- en fietscultuur is geworden. De organisatoren beloven een spektakel dat nog lang zal nazinderen in de herinneringen van de deelnemers.

Evenementen 1 mei 2024 15:52

Unieke muziekervaring in de Oudshoornse Kerk op zondag 12 mei

Op zondagmiddag 12 mei 2024 wordt de Oudshoornse Kerk een podium voor een betoverende muzikale reis door de tijd. Het is een unieke kans om ondergedompeld te worden in de betoverende klanken van de Franse meesters, die zich lieten inspireren door het mysterie en de exotiek van 'het Oosten'.

Advertorial Evenementen 30 apr. 2024 13:09

Coldplay Tribute: Callplay komt naar Poppodium MAX

Op zaterdag 11 mei is het zo ver, dan staat de tributeband Callplay, bekend van hun strakke uitvoering van de muziek van de Britse rockband, op het podium van Poppodium MAX in Alphen aan den Rijn. Naast lokale en regionale bands, komen er in de programmering van het poppodium aan de Olympiaweg de komende tijd ook meer tributebands

Advertorial Evenementen 26 apr. 2024 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.