Expositie 23 dec. 2023 18:14

There is no Planet B, expositie in Museumpark Archeon

De nieuwe expositie in Museumpark Archeon gaat in op een veranderende wereld. De ontwikkeling van planeet Aarde heeft heel lang geduurd. Zo lang dat op een 24-uurs klok de mens pas in de laatste seconden verschijnt. Maar: is die mens wel in staat om onze wereld te behouden?

Advertorial Expositie 28 mrt. 2023 09:24

‘Kunst door de brievenbus’ expositie door senioren

In november is het nieuwe kunstproject Kunst door de brievenbus gestart. Senioren krijgen via de post iedere twee weken een beeldende opdracht thuisgestuurd. Onderzoek laat zien dat kunst en cultuur positief bijdraagt aan de levenskwaliteit van ouderen.

Expositie 29 okt. 2022 10:49

Expositie Boys in Heels en vele andere activiteiten tijdens Week van Respect

Van 7 tot en met 13 november vindt de landelijke week van respect plaats. Alphenaren kunnen op diverse locaties meedoen aan onder andere sportieve en culturele activiteiten, die in het kader staan van ontmoeting en uitwisseling over het thema respect. In het gemeentehuis is de expositie Boys in Heels van kunstfotograaf Henk Veldhuizen te zien.

Advertorial Expositie 25 okt. 2022 10:12

Foto-expositie GI-GA-GROEN in de Alphense bibliotheek

Geïnspireerd door het thema “Gi-Ga-Groen” van de Kinderboekenweek 2022 is er in de Bibliotheek Rijn en Venen een kleine expositie van ‘groene’ foto’s te zien, van fotografe Peet Hiddink.

Advertorial Expositie 25 mrt. 2022 13:44

Nog twee dagen Napoleon in Archeon

De expositie Napoleon is nog net te zien in het Badhuis van Museumpark Archeon. De traditionele winterexpositie is achtervolgd door de pech van sluiting door de coronamaatregelen. In plaats van een mooie opening is deze keer dan ook gekozen voor een afsluitende Finissage.