Advertorial Film 7 sep. 2023 17:36

Deze week te zien in Bioscoop Castellum

Stap dit najaar in de magische wereld van Disney en vier het 100-jarige jubileum in Castellum! De bioscoop trapt het feest af met Ratatouille in september, gevolgd door het betoverende Frozen in oktober en in november komt de gloednieuwe film Wish uit.

Advertorial Film 21 aug. 2023 09:21

Drijf-in bioscoop in Rijnhaven zaterdag 9 september

Na het daverend succes van vorig jaar organiseert Meer aan Rijnhaven dit jaar de tweede Drijf-in bioscoop in Rijnhaven! Op zaterdag 9 september om 19:00 uur tovert de haven zich om tot een ware Drijf-in bioscoop. Want wat is er leuker dan tijdens een zwoele zomeravond vanaf het water een film te kijken op een gigantisch groot scherm met je vrienden, familie of geliefden?

Advertorial Film 18 aug. 2023 16:32

Deze week te zien in Castellum

Wie droomt er niet van een avontuurlijke roadtrip op z'n tijd? In ‘Kiddo’, een van de beste Nederlandse jeugdfilms in jaren, gaat de 11-jarige Lu op roadtrip met haar biologische moeder en komt ze er al snel achter dat het 'alles of niets' is met Karina.

Advertorial Film 11 aug. 2023 18:33

Superhelden te zien in Castellum

De ene superheld na de andere domineert het witte doek komende week in Castellum: van Tom Cruise in Mission Impossible tot Harrison Ford als Indiana Jones en van de Ninja Turtles tot de roze superheld(in) Barbie. Deze laatste is dé film van deze zomer, vol nostalgie voor iedereen die opgroeide met Barbie en boordevol heerlijke muziek! Of kies voor een onverwachte held: de gepensioneerde Astolfo, die zijn hart opent voor ware liefde op latere leeftijd.

Advertorial Film 9 aug. 2023 09:27

Zomerse CinePlus-films in Castellum

Castellum draait door deze zomer en zo ook de CinePlus! Elke woensdag, 1e donderdag en 3e dinsdag van de maand ontvangt de bioscoop enthousiaste filmliefhebbers van 50+ met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Ook in de tweede helft van augustus staan er speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms op het programma, die je dit keer meenemen naar het zuiden van Europa.

Advertorial Film 3 aug. 2023 17:50

Deze week te zien in Castellum

Kleur de regenachtige dagen in Nederland met een vleugje... roze! Barbie verovert de filmwereld als dé blockbuster van het jaar. Of ga voor pastelkleuren met Asteroid City: het nieuwe meesterwerk van Wes Anderson. Gelukkig zit je bij een bezoek aan Bioscoop Castellum in ieder geval droog, tenzij je toevallig je beste vriend meeneemt die een waterachtige gelijkenis vertoont met een personage uit Disney Pixar's Elemental...

Advertorial Film 31 jul. 2023 18:11

Feel good films en buitenbios bij Parkvilla

Vanaf 10 augustus staan de deuren van het Parkvilla filmhuis weer wagenwijd open. Er zijn veel zomerse en feel good films geprogrammeerd én er is een buitenbios met maar liefst acht verschillende films.

Advertorial Film 13 jul. 2023 15:32

Pink Party met Barbie in Castellum

Zet je roze bril maar op! Dinsdag 18 juli wordt een bioscoopbezoek aan Castellum in een roze jasje gegoten tijdens de voorpremière van Barbie. Shine op de roze loper, geniet van een roze drankje én popcorn en ga op de foto als een echte Barbie of Ken. De dresscode is - uiteraard - roze. Come on, Barbie, let's go party!

Advertorial Film 9 jul. 2023 14:52

No Dogs or Italians Allowed is een liefdevolle ode aan migranten

No Dogs or Italians Allowed is veel meer dan alleen een persoonlijk verhaal. Filmmaker Alain Ughetto onderzoekt in deze prachtige stop-motionfilm de geschiedenis van zijn voorouders en de uitdagingen waarmee zij als Italiaanse migranten geconfronteerd werden. Deze tragikomische animatiefilm is nu te zien in Castellum.

Advertorial Film 3 jul. 2023 14:01

Castellum draait door deze zomer

Zaterdag 8 juli start – eindelijk - de zomervakantie en dat betekent dat het tijd is om te ontspannen, te genieten en jezelf te verwennen. Bijvoorbeeld door je onder te dompelen in een wereld vol fantastische films.

Advertorial Film 22 jun. 2023 17:01

Deze week te zien in Bioscoop Castellum

Laat de trompetten schallen: vanaf woensdag 28 juni gaat Indiana Jones voor de allerlaatste keer op avontuur in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Diezelfde woensdag vindt er weer een gezellige Ladies Night plaats in Castellum rondom de Nederlandse komedie Candy & Bonita. De allerlaatste kaarten voor een heerlijk zomeravondje uit met je vriendinnen, zussen (schoon)moeder of collega’s zijn nu te koop!

Advertorial Film 27 mei 2023 09:27

Bioscoop Castellum: deze films zie je komende week

Vanwege Pinksteren draait Castellum aanstaande maandag extra veel films! Dompel jezelf bijvoorbeeld onder in een betoverende onderwaterwereld met de langverwachte release van The Little Mermaid! De live-actionremake van de Disneyklassieker is zowel in het Nederlands gesproken (2D) als in de originele versie (2D en 3D) te beleven.

Advertorial Film 13 mei 2023 09:31

Nieuwe Ladies Night op de planning in Bioscoop Castellum

Op woensdag 28 juni is het weer tijd voor een gezellige avond uit met vriendinnen tijdens de Ladies Night in Bioscoop Castellum. Deze avond staat in het teken van de Nederlandse komedie 'Candy & Bonita', met Sanne Langelaar en Fockeline Ouwerkerk in de hoofdrol. Kaarten voor deze hartverwarmende, sexy film zijn nu te koop.

Advertorial Film 3 jan. 2023 10:07

Filmklassiekers bij Parkvilla in januari

Parkvilla begint het nieuwe filmjaar goed. In de maand januari vertonen zij iedere zaterdagavond een moderne klassieker. De term ‘klassieker’ verwijst naar films, die om een bepaalde reden belangrijk zijn binnen de filmgeschiedenis. De Trois couleurs-trilogie wordt afgesloten met een filmmarathon.

Advertorial Film 31 okt. 2022 16:58

Wereldpremière Nederlandse IDFA film bij Parkvilla

De 35ste editie van IDFA wordt op woensdag 9 november geopend met de wereldpremière van de Nederlandse film All You See van Niki Padidar. De film is behalve op IDFA ook in 35 filmtheaters te zien. Parkvilla is een van de locaties.

Advertorial Film 31 okt. 2022 13:32

Castellum biedt speciale filmavond op Dag van de Misofonie

Maandag 7 november is het de Dag van de Misofonie. Misofonen kunnen niet tegen bepaalde (omgevings)geluiden, zoals eet- en drinkgeluiden. Castellum sluit daarom op maandag 7 november de bar in de bioscoop, zodat er niet gegeten en gedronken wordt in de filmzaal. Zo kan iedereen genieten van een bioscoopbezoek.

Advertorial Film 28 okt. 2022 10:09

Voor slechts € 6 naar de film in Bioscoop Castellum

Alles lijkt duurder te worden, maar een bioscoopbezoek niet dankzij de landelijke campagne Cinemaniaaa! Op 2, 3 en 4 november kunnen bezoekers voor slechts € 6 naar de film in Bioscoop Castellum. Kaarten zijn nu te koop.

Advertorial Film 24 okt. 2022 15:17

Cinemaniaaa dagen bij Parkvilla

Op 2, 3 en 4 november wordt landelijk de Cinemaniaaa dagen georganiseerd. Bezoekers kunnen voor slechts zes euro naar de film bij alle deelnemende bioscopen en filmtheaters. Parkvilla doet ook mee en heeft speciaal voor deze dagen extra films geprogrammeerd.

Advertorial Film 4 okt. 2022 10:11

Nieuwe succesfilm van regisseur Halina Reijn bij Parkvilla

Het filmhuis van Parkvilla staat bekend om het gevarieerde aanbod. "Binnen ons aanbod is de nieuwe film van Halina Reijn zeker een uitstapje naar een genre dat we niet zoveel vertonen", vertelt Cindy van der Hoorn, programmeur van het filmhuis.

Film 7 sep. 2021 14:28

Filmopnames Grutte Pier bij Museumpark Archeon

Maandag 6 september zijn er filmopnames gemaakt voor de film Grutte Pier in Museumpark Archeon. ‘’Het was een dag vol spannende opnames waar Archeon de perfecte plek voor is.’’