Gemeente 13 okt. 2021 10:39

Mogen Alphenaren nog siervuurwerk afsteken aankomende jaarwisseling?

Meerdere gemeenten hebben aangekondigd dat zij aankomende jaarwisseling gaan werken met een totaalverbod op vuurwerk. Andere gemeenten kiezen echter voor vuurwerkvrije zones. Hoe gaat dat aankomende jaarwisseling in Alphen aan den Rijn? Mogen we hier nog siervuurwerk afsteken?

Gemeente 12 okt. 2021 09:32

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Gemeente 11 okt. 2021 11:06

Gemeente hijst regenboogvlag op Coming Out Day

11 oktober is uitgeroepen tot Coming Out Day. Als regenbooggemeente heeft wethouder Han de Jager maandagochtend namens de gemeente Alphen aan den Rijn de regenboogvlag gehesen voor het gemeentehuis.

Gemeente 28 sep. 2021 13:11

Gemeente blikt terug op een geslaagde Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek 2021 zit er op. De eerste waar onze gemeente hostcity (gastgemeente) was. Samen met Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. “We kijken terug op een prachtige, sportieve week! Veel dank aan alle verenigingen, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Gemeente 2 sep. 2021 16:43

Je fiets laten repareren? Dat kan nu ook in Fietsenstalling Castellum

Fietsenstalling Castellum aan het Fossapad in Alphen is sinds 1 september niet alleen een fietsenstalling, maar ook een fietsenwerkplek. Alphenaren kunnen daar namelijk nu ook hun fiets laten repareren. 's Ochtends brengen betekent aan het einde van de middag gerepareerd ophalen. ‘’Zo kan iedereen weer veilig de weg op!’’

Gemeente 25 aug. 2021 10:11

Nomineer nu jouw Vrijwilligersheld

Ken jij vrijwilligers die ‘iets goeds doen voor een ander’ vanzelfsprekend vinden? Nomineer de vrijwilliger dan voor de vrijwilligersprijs.

Gemeente 4 aug. 2021 09:02

Gemeente gaat in zee met nieuwe hulpmiddelleveranciers

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft nieuwe afspraken gemaakt met hulpmiddelleveranciers. Hierdoor kunnen inwoners met een Wmo-indicatie gebruik blijven maken van hulpmiddelen, zoals een scootmobiel en een rolstoel.  

Gemeente 24 jul. 2021 11:49

Nieuwe partners ondersteuning

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden, kunnen daarvoor hulp krijgen, denk aan mensen met psychische problematiek, een beperking of chronische ziekte.

Gemeente 22 jul. 2021 15:04

Leerlingen Scala Collega gaan met gemeente in gesprek over burgerinitiatief jeugdparticipatie

Een aantal leerlingen van het Scala College heeft eind 2020 een burgerinitiatief ingediend. Zij pleiten voor de oprichting van een nieuw orgaan binnen de gemeente dat zal fungeren als een jongerenraad om de belangen van jongeren (beter) te behartigen. Het college zal het gesprek aangaan met hen en onderzoeken hoe het initiatief kan worden ingepast binnen het huidige jeugdparticipatiebeleid. 

Gemeente 18 jul. 2021 10:42

Nieuwe partners huishoudelijke hulp

Gemeente Alphen aan den Rijn vindt het belangrijk dat inwoners gezond en vitaal zijn, zodat ze zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarvoor heeft de gemeente contracten met organisaties die daar activiteiten voor uitvoeren.