Gemeente 7 mei 2021 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Gemeente 5 mei 2021 12:13

Alphen bloeit op: gemeente deelt groeikaart uit aan inwoners

Het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn bedankt alle inwoners voor hun veerkracht, begrip en zorg voor elkaar in het afgelopen jaar. Om de zomer alvast met Alphenaren in te luiden, hebben ze deze week bij Week in Beeld een groeikaart bijgevoegd.

Gemeente 24 apr. 2021 08:46

Inzamelmoment afval wijkt af door Koningsdag

Op Koningsdag hanteert de gemeente een aangepaste bereikbaarheid en is de dienstverlening ook anders dan normaal. Dit geldt ook voor het inzamelen van afval.

Gemeente 21 apr. 2021 15:03

Grond bij Koningin Máximabrug bevat mogelijk schadelijke stoffen

In een aantal bouwprojecten in Nederland is er thermisch gereinigde grond toegepast. Uit onderzoek blijkt dat er schadelijke stoffen in het grond- en oppervlaktewater zitten. In Alphen is dat bij de Koningin Máximabrug mogelijk ook het geval.  

Gemeente 5 apr. 2021 14:20

Vul de enquête in over bodemdaling en maak kans op een VVV-bon

Door de online vragenlijst in te vullen, help je de gemeente om meer te weten te komen over wat inwoners van het Groene Hart weten over bodemdaling, wat de gevolgen zijn en wat de gemeente eraan kan doen. Dat helpt hen bij het succesvol uitvoeren van de projecten van de Regio Deal.

Gemeente 29 mrt. 2021 12:48

Gemeente: “Gooi mondkapjes en handschoenen bij het restafval”

Sinds het verplicht is om een niet-medisch mondkapje te dragen in openbare overdekte ruimtes en in het openbaar vervoer, belanden veel mondkapjes in de verkeerde afvalbak of zelfs op straat. De gemeente wil Alphenaren er daarom bewust van maken dat de beschermingsmiddelen bij het restafval horen.

Gemeente 18 mrt. 2021 12:16

Openingstijden gemeentehuis en Ecopark tijdens de feestdagen

Rondom de feestdagen in april en mei is de bereikbaarheid en dienstverlening van Gemeente Alphen aan den Rijn iets anders dan gebruikelijk. Hier vind je de bereikbaarheid en dienstverlening op Goede Vrijdag, tweede paasdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Gemeente 16 mrt. 2021 12:17

Burgemeester Spies roept op: “Maak gebruik van je stemrecht”

Op woensdag 17 maart mogen we stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Burgemeester Liesbeth Spies roept iedereen op om gebruik te maken van het stemrecht. “Laat jouw stemrecht niet verloren gaan, want iedere stem telt mee.”

Gemeente 9 mrt. 2021 09:17

Minister Schouten plant boom en schrijft kaart aan nieuwe Bomenminister

Maandagmiddag 8 maart plantte minister Schouten (Ministerie van LNV) samen met de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn Elmehdi Sassa en de kinderwethouders een esdoorn in de bomencirkel in het Prinses Irenebos. Niet alleen om aandacht te vragen voor bomen en het klimaat in aanloop naar de verkiezingen, maar ook als dank voor haar inzet voor bomen en bossen.

Gemeente 5 mrt. 2021 15:54

De omgevingsvisie in een notendop

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. De omgevingsvisie is onderdeel van de Omgevingswet. Hierin legt de gemeente vast hoe ze zich als gemeente willen ontwikkelen. In een video neemt de gemeente je in vogelvlucht mee langs hun ambities.