Gemeente 17 nov. 2022 12:59

Convenant moet zorgen voor sociale veiligheid op en rond Alphense scholen

Diverse preventie-, zorg- en veiligheidspartijen hebben het convenant ‘Preventie, zorg en veiligheid op en rond school’ ondertekend. Hiermee geven zij aan zich gezamenlijk in te zetten voor de sociale veiligheid van jongeren op en rond school. Deze inzet is vooral gericht op vroegtijdig signaleren en preventie.

Gemeente 18 okt. 2022 11:18

Alphense kinderraad denkt mee over het Veiligheidsbeleid

Vorige week is de Alphense kinderraad weer bij elkaar gekomen. Deze keer om mee te denken over het Veiligheidsbeleid van de gemeente. Samen met collegeleden hebben de kinderen hun kijk gegeven op het onderwerp cyberveiligheid en middelengebruik.

Gemeente 7 okt. 2022 15:14

Duidelijke taal: gemeente wil communicatie begrijpelijk maken

Ongeveer 10% van onze gemeente is laaggeletterd. Dit zijn 11.099 inwoners die niet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Om ervoor te zorgen dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen, hoopt GroenLinks dat het college actie gaat ondernemen.

Gemeente 7 okt. 2022 11:57

Gemeente gebruikt P&C-proces om extra energiekosten te dekken

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft het contract met Gazprom Energy Nederland opgezegd vanwege de sancties van de Europese Unie tegen Russische bedrijven. De verhoogde kosten zullen gedekt worden via het P&C-proces.

Gemeente 24 sep. 2022 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Gemeente 25 aug. 2022 10:57

Hulp voor inwoners met financiële problemen door hoge energieprijzen

Door de stijgende energieprijzen komen ook in de gemeente Alphen aan den Rijn huishoudens in de financiële problemen. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat daarom, in samenwerking met maatschappelijke en sociale partners, inwoners met een laag inkomen, een hoge energierekening en een slecht geïsoleerde woning helpen om hun energieverbruik te verlagen.

Gemeente 15 jun. 2022 13:37

Balies Burgerzaken gesloten wegens werkzaamheden

Op maandag 27 juni zullen de balies van Burgerzaken gesloten zijn. Er zullen op die dag werkzaamheden plaatsvinden aan de computersystemen van Burgerzaken. Om die reden zullen de balies in het gemeentehuis deze dag gesloten zijn.

Gemeente 16 mei 2022 14:17

Nieuwe reeks Alphenaren kunnen eenmalige energietoeslag aanvragen

Huishoudens met een laag inkomen krijgen een eenmalige energietoeslag van € 800 vanwege de stijgende energieprijzen. Vanaf nu kunnen Alphense huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm de eenmalige energietoeslag aanvragen.

Gemeente 11 mei 2022 15:48

Langere wachttijden voor dienstverlening van Gemeente Alphen aan den Rijn

De afgelopen twee jaar waren voor iedereen bijzondere jaren. Ook de gemeente heeft het druk gehad in de coronacrisis. Nu de pandemie bijna ten einde is komt er een nieuwe crisis op de gemeente af: de oorlog in Oekraïne en de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. 

Gemeente 6 mei 2022 15:09

Nieuwe 'inclusieve' figuren worden toegevoegd aan kunstwerk in gemeentehuis

In het gemeentehuis hangt sinds 2017 het kunstwerk Construction of a Constitution, oftewel de opbouw van de Grondwet. Aan de kleine verbeeldingen op de letters worden nu nieuwe figuren toegevoegd die de LHBTIQ-gemeenschap en inwoners met een handicap of beperking verbeelden.