Gemeente 16 mei 2022 14:17

Nieuwe reeks Alphenaren kunnen eenmalige energietoeslag aanvragen

Huishoudens met een laag inkomen krijgen een eenmalige energietoeslag van € 800 vanwege de stijgende energieprijzen. Vanaf nu kunnen Alphense huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm de eenmalige energietoeslag aanvragen.

Gemeente 11 mei 2022 15:48

Langere wachttijden voor dienstverlening van Gemeente Alphen aan den Rijn

De afgelopen twee jaar waren voor iedereen bijzondere jaren. Ook de gemeente heeft het druk gehad in de coronacrisis. Nu de pandemie bijna ten einde is komt er een nieuwe crisis op de gemeente af: de oorlog in Oekraïne en de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. 

Gemeente 6 mei 2022 15:09

Nieuwe 'inclusieve' figuren worden toegevoegd aan kunstwerk in gemeentehuis

In het gemeentehuis hangt sinds 2017 het kunstwerk Construction of a Constitution, oftewel de opbouw van de Grondwet. Aan de kleine verbeeldingen op de letters worden nu nieuwe figuren toegevoegd die de LHBTIQ-gemeenschap en inwoners met een handicap of beperking verbeelden.

Gemeente 14 apr. 2022 10:01

Gemeente knipt toekenning eenmalige energietoeslag op in twee fases

Inwoners met een laag inkomen krijgen binnenkort een eenmalige energietoeslag vanwege de stijgende energie prijzen. Omdat de Gemeente Alphen aan den Rijn deze toeslag zo snel mogelijk wil uitkeren, wordt het toekenningsproces opgedeeld in twee fases.

Gemeente 14 mrt. 2022 11:59

De Alphense Vrijwilligershelden van 2021 zijn bekend

Jannie van der Vliet en de vrijwilligers van Hospice Alphen zijn gekozen tot de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021. Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente aandacht vragen en waardering uitspreken voor alle vrijwilligers in de gemeente en het waardevolle werk dat zij doen.

Gemeente 11 mrt. 2022 18:27

Kartonafval is bezig aan een opmars, gemeente neemt maatregelen

De gemiddelde Alphenaar is sinds corona nog meer online gaan bestellen en dat heeft een zichtbaar effect op straat. De containers voor papier en karton zijn daar niet op berekend. Daarom komen er extra containers bij. Maar de gemeente neemt nog meer maatregelen.

Gemeente 20 jan. 2022 14:35

Herstel pui gemeentehuis gaat nog weken duren

Een auto richtte drie weken geleden een behoorlijke ravage aan bij het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Voordat dit volledig hersteld is, gaan er nog zo’n 10-12 weken overheen.

Gemeente 10 jan. 2022 15:37

Schadepost jaarwisseling loopt flink in de papieren

Ondanks dat er deze jaarwisseling een vuurwerkverbod van kracht was, werd er behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Daarnaast is er ook voor tienduizenden euro’s aan schade aangericht.

Gemeente 16 nov. 2021 17:25

De genomineerden voor de Alphense vrijwilligersprijs zijn bekend

De selectie voor de Alphense vrijwilligersprijs is bekend. In de categorie Personen zijn André van Dam, Jeroen Steensma en Jannie van der Vliet genomineerd. Speeltuin Kindervreugd, Alphen Schittert en Hospice Alphen zijn genomineerd in de categorie Organisaties.