Advertorial Gezondheid en welzijn 21 sep. 2022 13:36

Onderzoek naar microdoseren van truffels

Dr. James Fadiman is een Amerikaans schrijver en wordt erkend voor zijn onderzoek naar het microdoseren van psychedelica zoals magic truffles. Sinds 2010 verzamelt hij anekdotische rapporten van duizenden mensen die microdosing hebben geprobeerd.

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 sep. 2022 14:43

Bloemen plukken locatie Nieuwkoop

Centraal gelegen in de dorpskern van Nieuwkoop, gevestigd in het markante gebouw Kaleidoskoop, bevindt zich locatie Nieuwkoop van WIJdezorg. Naast woongroepen voor ouderen met dementie zijn er ook appartementen voor bewoners die veel zorg nodig hebben en appartementen voor tijdelijke zorg.

Advertorial Gezondheid en welzijn 7 sep. 2022 15:53

Wat zijn truffels en wat is microdosing?

Truffels en microdosing: twee, waarschijnlijk nog, onbekende termen. Wat het precies is en waarom jij het moet gebruiken legt XtraPositive voor je uit.

Advertorial Gezondheid en welzijn 22 aug. 2022 09:34

De onzichtbare extra's van huishoudelijke ondersteuning via Wmo

ActiVite is een van de partijen die de gemeente Alphen aan den Rijn heeft gecontracteerd voor huishoudelijke ondersteuning (Wmo) in de periode 2022-2025. Daarbij voeren de Hulpen bij het Huishouden de schoonmaakwerkzaamheden uit die de gemeente iemand heeft toegekend.

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 aug. 2022 17:08

XtraPositive Truffels verbeteren je stemming, energie en focus

Het gelukshormoon Serotonine daar heb je vast al eens van gehoord! Dit hormoon is zeer belangrijk want deze neurotransmitter heeft vooral een stimulerende werking in: het geheugen, je zelfvertrouwen, slaap en stemming. Daarnaast werkt serotonine ook als regulator van ons dopamine systeem.

Advertorial Gezondheid en welzijn 15 aug. 2022 16:09

10% extra zomerkorting bij XtraPositive

We zitten momenteel midden in de zomervakantie en we kunnen volop genieten van tropische temperaturen. Toch beginnen de voorbereidingen voor na de vakantie al vroeg. XtraPositive biedt jou de perfecte aanbieding voor de aankomende drukke periode.

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 jun. 2022 15:20

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.

Advertorial Gezondheid en welzijn 4 jun. 2022 12:58

ActiVite geeft roer uit handen

Zorgorganisatie ActiVite heeft op donderdag 2 juni het roer uit handen gegeven aan Dayenne en Celina. Deze groep 8-ers namen voor één dag de taken van de raad van bestuur waar. Celina: “Ik wil eigenlijk binnenhuisarchitect worden, maar de zorg lijkt me ook wel boeiend.”

Advertorial Gezondheid en welzijn 24 mei 2022 10:09

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Advertorial Gezondheid en welzijn 5 mei 2022 17:46

Duurzame groene vloot bij WIJdezorg binnengekomen

WIJdezorg werkt bij vrijwel al haar activiteiten volop aan duurzaamheid. Via verschillende initiatieven zetten zij zich continu in om het milieu minder te belasten.

Advertorial Gezondheid en welzijn 4 mei 2022 16:59

Meet je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

De Hartstichting en de Bibliotheek supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand. Van 6 t/m 28 mei kun je elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten in de Bibliotheek in Alphen Centrum.

Advertorial Gezondheid en welzijn 20 apr. 2022 11:51

Cool 2B Fit – Samen naar een gezondere leefstijl

Samen naar een gezondere leefstijl, dat is het doel van het nieuwe programma Cool 2B Fit. Kinderen met overgewicht die wat hulp nodig hebben bij een fitte leefstijl kunnen zich samen met hun ouders aanmelden voor het traject.