Advertorial Gezondheid en welzijn 1 apr. 2024 11:41

SlowRun Coach Annemiek van Zoomeren breidt uit met ‘SlowDown’

Annemiek van Zoomeren, bekend van haar werk als SlowRun-coach in Alphen aan den Rijn, heeft haar expertise uitgebreid met een nieuw initiatief genaamd ‘SlowDown’. Dit nieuwe project richt zich op het belang van ademwerk en de kracht die het kan bieden in het dagelijks leven.

Gezondheid en welzijn 23 mrt. 2024 15:09

Aanbod voor mensen van 65 jaar en ouder: voorkom vallen

In Nederland komt iedere vijf minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat een behandeling op de afdeling Spoedeisende Hulp nodig is. Door ouderen met een verhoogd valrisico op tijd te identificeren, een valpreventie cursus, aangevuld met een beweegadvies aan te bieden en aanvullende maatregelen te nemen, kan het valrisico worden verlaagd.

Advertorial Gezondheid en welzijn 14 mrt. 2024 09:19

Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf!

Heb je weleens gehoord van TRE? Het is een gecertificeerde methode om je lichaam en geest te bevrijden van stress en spanning! Met slechts zeven eenvoudige oefeningen ontgrendel je het natuurlijke vermogen van je lichaam om spanning los te laten en het zenuwstelsel te kalmeren. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 9 mrt. 2024 15:32

Titi Nails & Spa viert 5-jarig jubileum

Vandaag markeert een speciale mijlpaal voor Titi Nails, gelegen aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn. De nagelsalon viert namelijk haar vijfjarig bestaan! Eigenaresse Cheng straalt van trots, vooral dankzij haar trouwe klanten die maandelijks terugkeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 29 feb. 2024 11:48

Wat is een klankenmassage nu precies en wat kan het voor jou betekenen?

Alles wat bestaat, bestaat uit energie. Energie bestaat uit trillingen die vibreren op een bepaalde frequentie. Elke materie heeft een eigen, specifieke frequentie. Zo ook jouw lichaam, alle cellen in jouw lichaam, je energetische lichaam en je gedachten.

Gezondheid en welzijn 13 feb. 2024 13:15

Parkinson Café Alphen presenteert 28 februari 2024 “ Dementie bij Parkinson “

Parkinson Dementie is een complexe aandoening waarvan de symptomen sterk kunnen variëren van persoon tot persoon. Om meer inzicht te bieden in deze uitdagende realiteit, zal Hub van Kerkhof van Alzheimer Nederland voorlichting geven tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Parkinson Café Alphen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 feb. 2024 09:16

Slechte adem? Zó kom je er snel vanaf!

Een slechte adem, ook wel halitose genaamd, komt veel voor. Toch praten we er niet graag over. Veel mensen denken ook dat je niets kunt doen aan een slechte adem. Heb je een onaangename adem en wil je er vanaf? Kom naar het Halitose spreekuur van Vitalis Top Clinics. Een verwijzing van tandarts of huisarts is niet nodig!

Advertorial Gezondheid en welzijn 30 jan. 2024 13:02

Kom weer dichter bij jezelf met Reiki Healing

Door verschillende gebeurtenissen gedurende je leven, hopen er blokkades op in je energiebanen die ziektes en klachten kunnen veroorzaken. In de reguliere zorg wordt inmiddels ook erkent dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans zijn. Reiki is hier een mooie behandeling voor.

Gezondheid en welzijn 16 jan. 2024 10:02

GGD waarschuwt: pas op met kwik

De GGD waarschuwt in een nieuwe voorlichtingscampagne voor de gevaren van kwik in oude thermometers en barometers. Kwik, een giftige stof, is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar ook lastig op te ruimen bij een ongeluk.

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 jan. 2024 12:38

Diepe ontspanning met Reiki Healing

In onze jachtige wereld waarin drukte de norm lijkt te zijn, raken we steeds verder verwijderd van onszelf. Ontdek hoe Reiki de weg terug naar innerlijke balans en welzijn kan banen. Het heft blokkades op, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau waardoor je eigen energie meer kan stromen en je lekkerder in je vel gaat zitten en lichter voelt.

Gezondheid en welzijn 26 dec. 2023 14:31

Hecht GGD Hollands Midden lanceert IkPas-campagne

De campagne IkPas richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het eigen alcoholgebruik. Dit jaar draait alles om de vraag: "Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?"

Gezondheid en welzijn 14 dec. 2023 11:04

Behoefte aan nieuw zorgpersoneel in Alphen gestegen

Het aantal vacatures in de zorg en welzijn rondom Alphen aan den Rijn is gestegen. Door de grote omvang van de zorgsector is nog steeds één van de zeven vacatures een zorgvacature.

Gezondheid en welzijn 12 dec. 2023 16:45

HPV-prik halen kan dit jaar nog tot en met 23 december

Ben je tussen de 19 en 27 jaar en wil je de gratis HPV-vaccinatie? Dan is het belangrijk om nog in 2023 een HPV-prik te halen, vanaf juni 2024 is deze vaccinatie niet meer gratis. De HPV-priklocatie in Alphen aan den Rijn sluit deze week al de deuren.

Gezondheid en welzijn 12 dec. 2023 15:58

Hecht GGD Hollands Midden en KWF investeren in lokale aanpak zonbescherming

Hecht GGD Hollands Midden krijgt ruim € 126.000 financiering van KWF voor een tweejarig project voor betere zonbescherming. Hiermee kunnen inwoners van Hollands Midden beter worden beschermd tegen huidkanker. In regio Hollands Midden komt deze vorm van kanker namelijk bovengemiddeld vaak voor, zo bleek uit de in januari gepresenteerde Kankeratlas. In totaal investeert KWF zes miljoen in tien projecten verspreid over Nederland.

Advertorial Gezondheid en welzijn 29 nov. 2023 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.

Gezondheid en welzijn 22 nov. 2023 16:10

Coronaprik halen kan nog tot en met 16 december

Mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen tot 60 jaar die een uitnodiging krijgen voor de griepprik en zorgmedewerkers met direct patiëntencontact, kunnen nog tot en met zaterdag 16 december een coronaprik halen bij de GGD. Daarna stopt de najaarsronde officieel en kunnen deze groepen geen coronaprik meer krijgen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 20 nov. 2023 13:42

Soundhealing, wat is dat nu precies?

Alles wat bestaat, bestaat uit energie. Energie bestaat uit trillingen die vibreren op een bepaalde frequentie. Elke materie heeft een eigen, specifieke frequentie. Zo ook jouw lichaam, alle cellen in jouw lichaam, je energetische lichaam en je gedachten. Klanken zijn hoorbaar geworden trillingen. Naast dat je klanken kunt horen, kun je trillingen ook voelen in het lichaam.

Gezondheid en welzijn 17 nov. 2023 15:15

Thuis vaccineren tegen Corona

Mobiele vaccinatieteams van Hecht GGD Hollands Midden zijn actief om mensen die door ernstige ziekte of beperking niet naar een GGD-priklocatie kunnen komen, thuis te vaccineren tegen COVID-19. Aanmeldingen voor thuisvaccinatie zijn nog mogelijk tot 8 december.

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 nov. 2023 12:40

Terug naar je essentie Workshop

Open je hart, maak verbinding met je lichaam en laat je energie weer stromen. Breng je lichaam en geest weer in balans.

Gezondheid en welzijn 10 nov. 2023 10:09

Vrijwilligers Rode Kruis klaar om ambulancedienst te ontlasten bij grote drukte

Het Rode Kruis heeft een team van deskundige vrijwilligers dat altijd klaarstaat om in actie te komen in het geval van rampen en incidenten. Dit zogenoemde Noodhulpteam neemt in Hollands Midden vanaf 1 december een extra taak op zich: de ondersteuning van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Zo ook in Alphen aan den Rijn.