Advertorial Gezondheid en welzijn 23 jan. 2023 13:50

Een betere en gelukkigere versie van jezelf worden? Amanda helpt je hierbij

Toen het leven van de Alphense Amanda in 2020 ineens op zijn kop stond besloot zij dat het anders moest en dat zij een nieuw avontuur aan zou gaan met zichzelf. Dit avontuur resulteerde in AM Fit Lifestyle. Bij AM Fit Lifestyle helpt Amanda jou om de beste en gelukkigste versie van jezelf te worden.

Advertorial Gezondheid en welzijn 16 jan. 2023 10:27

Blue Monday, wat is het en wat kun je hier tegen doen?

Blue Monday, de laatste maandag van de laatste volle week van januari, de dag waarop volgens theorie de meeste mensen een gevoel van neerslachtigheid en depressiviteit ervaren. Wat is hiervan de reden en nog belangrijker wat kan je ertegen doen?

Gezondheid en welzijn 12 jan. 2023 13:41

GGD opent binnenkort een HPV-priklocatie in Alphen aan den Rijn

Mannen en vrouwen tussen de 19 en 27 jaar kunnen zich in 2023 kosteloos laten vaccineren tegen het HPV-virus. In Alphen aan den Rijn kun je binnenkort terecht bij vaccinatielocatie Nieuwe Sloot voor een HPV-vaccinatie.

Gezondheid en welzijn 14 dec. 2022 09:18

Grote belangstelling voor open huis Respijthuis

Omdat nog niet iedereen het Respijthuis kent, werden op 25 november jl. de deuren geopend voor alle belangstellenden. Bezoekers konden een kijkje nemen in het huis, ervaringsverhalen horen en met medewerkers en vrijwilligers in gesprek gaan.

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 dec. 2022 13:48

Jong Personal Training organiseert unieke open dag

Zaterdag 17 december organiseert Jong Personal Training voor het eerst in tien jaar een open dag. Van 10:00 uur tot 17:00 uur is iedereen welkom op hun trainingslocatie bij Fitness- en Wellnessclub Orange aan de Kalkovenweg 52.

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 dec. 2022 10:41

WIJdezorg ondertekent Green Deal Zorg 3.0

Op 4 november is tijdens de Nationale Klimaatweek de nieuwe Green Deal Zorg 3.0 ‘Samen werken aan duurzame zorg’ gepubliceerd, ter vervanging van de Green Deal Zorg 2.0.

Advertorial Gezondheid en welzijn 6 dec. 2022 10:13

ActiVite opent Ontmoetingscentrum in Koudekerk aan den Rijn

Op 30 november opent ActiVite – onder de vlag van Tom in de buurt – de deuren van een nieuw Ontmoetingscentrum (OC) in Koudekerk aan den Rijn. Dat is een mijlpaal, want dit is het 15e OC van ActiVite in de regio.

Gezondheid en welzijn 30 nov. 2022 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Gezondheid en welzijn 24 nov. 2022 12:13

Ook gemeente Alphen aan den Rijn tekent voor financiering 2023 dementie cursusweek

Vanaf het moment dat je te horen krijgt dat je dementie hebt, verandert er van alles. Niet alleen voor wie de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar mantelzorger. Partners zijn vaak cruciaal voor het vervolg van iemands ziekte- en zorgproces. Om hen goed voor te bereiden op de tijd die voor hen ligt, is de cursusweek Beter Thuis met Dementie ontwikkeld. Op woensdag 23 november tekenden dertien gemeenten, waaronder de gemeente Alphen aan den Rijn, met Zorg en Zekerheid voor de financiering van 2023.

Advertorial Gezondheid en welzijn 20 nov. 2022 10:52

Froot verwent haar klanten met meer dan alleen fruit: maak kans op een unieke Frootbaltafel!

Het Alphense bedrijf Froot is groot voorstander van vitaliteit, gezondheid en sport op de werkvloer. Voor vitaliteit en gezondheid zorgen ze al met het fruitkistje. En sport dan? Het WK voetbal vraagt natuurlijk om een unieke Frootbaltafel. Zo kunnen de klanten van Froot zelf een kampioenschap organiseren! Dat is weer eens wat anders dan de traditionele WK poule met collega’s.

Advertorial Gezondheid en welzijn 6 nov. 2022 10:52

Benieuwd wat de truffels van XtraPositive voor jou kunnen betekenen?

De bekende Johns Hopkins Universiteit in Amerika heeft een aparte tak waarin zij verder onderzoek doen naar psychedelica. Hun wetenschappers hebben meerdere malen aangetoond dat het gebruik van psychedelische middelen echte potentie hebben. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 3 nov. 2022 16:35

Lunchen voor slechts € 1,50 op 10 november

Buurthuis AquaRijn, de gezelligste lunchroom van Alphen aan den Rijn, doet op 10 november mee aan de week van respect. Een menu kost normaal gesproken € 3,50 maar in de week van respect kost een menu slechts € 1,50.

Advertorial Gezondheid en welzijn 28 okt. 2022 13:46

Voorkom dat je valt, doe de cursus Balans en Beweging

Wist je dat er iedere dag zo'n 280 ouderen op de spoedeisende hulp terechtkomen na een valpartij? Met een beetje oefening en bewustzijn zijn veel van die ongelukken te voorkomen.

Gezondheid en welzijn 15 okt. 2022 08:00

Zo zorg jij voor een stressvrij leven

Het lijkt wel alsof alles steeds sneller en beter moet. Dit zorgt er bij veel mensen voordat ze op een gegeven moment niet meer aan de verwachtingen van hun werkgever, collega’s en ook omgeving kunnen voldoen. Het is daarom dus ook belangrijk dat we af en toe eens een stapje terug nemen en wat vaker aan onszelf denken.

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 okt. 2022 10:03

Krijg nu een gratis huidanalyse met behandeladvies bij Complete Skincare

De herfst is begonnen en daarom de perfecte tijd om wat extra aandacht aan jouw huid te besteden met één van de mooi huid verbeterende behandelingen van Complete Skincare. Om je goed te informeren welke behandeling geschikt is voor jouw huid, doet complete skincare altijd eerst een uitgebreide intake zodat ook jij al je vragen kunt stellen.

Gezondheid en welzijn 8 okt. 2022 13:04

Dementie stopt niet zonder jouw bijdrage

Van 6 tot en met 12 november vindt de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland plaats. Duizenden vrijwilligers gaan op pad om geld in te zamelen voor een toekomst zonder dementie. Ook in Alphen aan den Rijn zetten collectanten zich in voor dit doel.

Advertorial Gezondheid en welzijn 28 sep. 2022 13:16

De positieve effecten van microdosing met truffels

De effecten van microdosen kunnen subtiel zijn. Het is belangrijk dat je bewust stilstaat bij je gevoel. "Als je voor het eerst gaat microdosen is het raadzaam om een dagboekje bij te houden. Maak voor jezelf een checklist", adviseert XtraPositive.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 sep. 2022 13:36

Onderzoek naar microdoseren van truffels

Dr. James Fadiman is een Amerikaans schrijver en wordt erkend voor zijn onderzoek naar het microdoseren van psychedelica zoals magic truffles. Sinds 2010 verzamelt hij anekdotische rapporten van duizenden mensen die microdosing hebben geprobeerd.

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 sep. 2022 14:43

Bloemen plukken locatie Nieuwkoop

Centraal gelegen in de dorpskern van Nieuwkoop, gevestigd in het markante gebouw Kaleidoskoop, bevindt zich locatie Nieuwkoop van WIJdezorg. Naast woongroepen voor ouderen met dementie zijn er ook appartementen voor bewoners die veel zorg nodig hebben en appartementen voor tijdelijke zorg.