Advertorial Gezondheid en welzijn 20 jan. 2022 15:42

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.

Advertorial Gezondheid en welzijn 14 jan. 2022 11:37

Tom blijft in de buurt: meer expertise in huis voor iedere hulpvraag

Sinds 2015 is Tom in de buurt actief in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Ook in 2022 blijft Tom in de buurt in deze gemeenten. Volwassenen kunnen bij Tom in de buurt terecht voor álle vragen over zorg en ondersteuning. “Dankzij de samenwerking van zes organisaties, kan Tom in de buurt de beste begeleiding aan inwoners bieden. Nu kunnen inwoners ook voor elke vraag over de Wmo bij Tom in de buurt terecht. Daarmee is Tom in de buurt dé Wmo-organisatie in de Rijnstreek,” vertelt Wilko Kuus, directeur-bestuurder van Tom in de buurt.

Advertorial Gezondheid en welzijn 12 jan. 2022 10:50

Misofonie: wat kun je ermee?

Niet meer samen aan tafel kunnen eten, niet meer in het openbaar vervoer kunnen reizen, niet gezamenlijk tv kunnen kijken met wat chips erbij… Als geluid je vijand is, kan het leven heel lastig zijn voor jou en je gezin. ​

Gezondheid en welzijn 18 dec. 2021 09:10

Chemotherapie tegen kanker thuis in plaats van in het ziekenhuis

Patiënten van Alrijne Ziekenhuis die bloedkanker hebben, krijgen vanaf begin 2022 hun injecties met chemotherapie thuis. Ze hoeven dan niet meer steeds naar het ziekenhuis te komen. Het is één van de zorginnovaties die mogelijk wordt gemaakt door de meerjarenovereenkomst tussen Alrijne Zorggroep en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Gezondheid en welzijn 16 dec. 2021 17:35

Alrijne en Zorg en Zekerheid sluiten meerjarige overeenkomst: “Noodzakelijk om zorg anders in te richten"

Inwoners van de regio Zuid-Holland Noord verzekeren van goede ziekenhuiszorg in de buurt. Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die Alrijne Zorggroep en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid vandaag hebben getekend voor de komende vijf jaar. Hiermee krijgt Alrijne de tijd en ruimte om duurzaam te innoveren en te investeren in (digitale) juiste zorg op de juiste plek.

Advertorial Gezondheid en welzijn 7 dec. 2021 18:40

Toolkit helpt verpleeghuizen slim incontinentiemateriaal in te voeren

Slim incontinentiemateriaal kan de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners verbeteren, daar zijn zowel onderzoekers als zorgmedewerkers het over eens. Toch blijken er nogal wat hobbels genomen te moeten worden vóórdat zorgorganisaties hier blijvend mee gaan werken. “Waarom is dat?” vroegen verschillende VVT-organisaties in de regio zich af. ActiVite onderzocht het en deelt de geleerde lessen nu in de ‘Toolkit slim incontinentiemateriaal’.

Advertorial Gezondheid en welzijn 1 dec. 2021 10:49

Tandarts Elmar Luyendijk: “Fijn om weer bij Koraalzwam aan de slag te gaan!”

Op zijn veertiende wist Elmar Luyendijk al dat hij tandarts wilde worden. Dat het vak zó leuk zou zijn, heeft hij in de afgelopen 21 jaar duidelijk ervaren tijdens zijn werk in Alphen aan den Rijn. Vanaf januari 2022 is hij weer parttime werkzaam bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam, een terugkeer op ‘het oude nest’. Daar heeft hij veel zin in. “Ik blijf drie dagen werken in de praktijk aan de Dotterbloem (TCV) en ga op donderdag en vrijdag aan de slag op de Koraalzwam (TCK).”

Advertorial Gezondheid en welzijn 15 nov. 2021 15:59

Smartbike maakt interactief fietsen ook thuis bereikbaar: “De beleving maakt dat ouderen in beweging blijven”

Een app waarmee je met je eigen hometrainer en tablet een interactieve beweegomgeving kunt creëren, dat is de Smartbike. Zorgorganisatie ActiVite, expertisecentrum voor hulpmiddelen Vegro en producent Embedded Fitness hebben de afgelopen maanden aan het systeem gewerkt. Carla Scholten van Embedded Fitness: “Voor ouderen is het belangrijk om in beweging te blijven, maar veel van hen durven niet meer op straat te fietsen. En alleen op de hometrainer is dan best heel saai.”

Advertorial Gezondheid en welzijn 14 nov. 2021 16:31

Nieuwe duofiets Rhijndael officieel in gebruik genomen

Een half jaar geleden werd zorglocatie Rhijndael benaderd door Stichting Actief Rijnwoude. De stichting wilde graag de duofiets gebruiken om Fietsmaatjes in Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk te introduceren. Helaas bleek de oude fiets niet meer geschikt voor intensief gebruik en dus moest er een nieuwe fiets komen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 31 okt. 2021 10:56

Vier opgeleide digicoaches bij WIJdezorg

WIJfeliciteren Mirella Heinen, Emmy-Lou de Jong, Marije Holverda en Stephanie Koorn met het succesvol afronden van de opleiding tot digicoach!

Advertorial Gezondheid en welzijn 8 okt. 2021 11:25

Mama in beweging, nieuw bij Bruisend Brein

Vanuit Bruisend Brein wordt er gestart met een nieuw programma: Mama in beweging. Dit wordt aangeboden door Gaby van den Belt. Gaby is fitnessinstructrice en bewegingsdeskundige voor zwangere vrouwen. Zorgzaam zijn gaat bij Gaby altijd vanzelf en ze haalt veel geluk uit het helpen van mensen bij het behalen van hun doelen. Daarnaast is sport altijd al een passie van Gaby geweest en zo is deze combinatie ontstaan!

Gezondheid en welzijn 30 sep. 2021 12:24

Alrijne gaat over op rookvrije terreinen per 25 oktober

Alrijne heeft besloten om vanaf 25 oktober 2021 al hun terreinen rookvrij te maken. In de gebouwen van Alrijne mocht al niet meer gerookt worden en dat geldt binnenkort dus ook voor al hun terreinen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 28 sep. 2021 15:20

Training over bespreekbaar maken eenzaamheid

Tijdens de week Tegen de Eenzaamheid organiseert Tom in de buurt een training over het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Deze training vindt aanstaande donderdag 30 september van 19:00 tot 21:00 uur plaats in de Meerkoet.

Advertorial Gezondheid en welzijn 27 sep. 2021 12:50

Week tegen eenzaamheid: "Kijk eens om…"

Deze week start de Week tegen Eenzaamheid. Met in Alphen aan den Rijn een duidelijke oproep: "Kijk eens om..." Nodig iemand uit om een kopje koffie te drinken. Met de kaarten van het Netwerk Eenzaamheid kun je in Alphen gratis samen een kopje koffie drinken. Het Netwerk Eenzaamheid organiseert tijdens deze week nog veel meer activiteiten, die ontmoeting en contact stimuleren. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 20 sep. 2021 11:30

Alphen aan den Rijn krijgt er een nieuwe tandartspraktijk bij

Alphen aan den Rijn krijgt er een nieuwe tandartspraktijk bij. Binnenkort opent Roos Kroese (24) samen met haar vader, ook tandarts, een nieuwe praktijk in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 sep. 2021 13:10

Slaapproblemen en ADHD

Slapen is een primaire levensbehoefte, net zoals bijvoorbeeld voeding. Maar wat als je ADHD hebt en het slapen maar niet lukt? Dan ben je echt niet de enige! Sandra Bleyenberg-de Korte, neuropsycholoog NIP, vertelt hier in deze blog meer over.