Gezondheid en welzijn 19 jul. 2024 14:44

Stichting Help Anders voorziet meiden en vrouwen van menstruatieproducten

Op zaterdag 20 juli 2024 start Stichting Help Anders met het uitdelen van gratis menstruatieproducten als onderdeel van het project Help Elkaar Helpen. In Nederland heeft één op de tien jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Stichting Help Anders ontvangt producten van het Armoedefonds om deze meiden en vrouwen in Alphen aan den Rijn te ondersteunen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 4 jul. 2024 16:43

De onmisbare rol van Mantelzorgers

Mantelzorg is een daad van liefde, maar kan ook een zware last zijn, of je nu zorgt voor een familielid of een buurman. Tanja en Thécla, werkzaam bij Tom in de Buurt, delen hun inzichten en ervaringen om mantelzorgers verder te helpen. Lees verder om te ontdekken hoe je de juiste ondersteuning kunt vinden en waarom jouw rol van onschatbare waarde is voor onze samenleving.

Gezondheid en welzijn 18 jun. 2024 13:40

“Wat als je niet meer beter wordt”

In juni is Samenhuis gestart met een groep genaamd "Wat als je niet meer beter wordt". Vanwege de behoefte aan ondersteuning voor mensen die niet meer beter worden, starten ze op 1 juli opnieuw met een nieuwe groep.

Gezondheid en welzijn 14 jun. 2024 10:44

Bijeenkomst rouwen en bouwen na borstkanker

Na de behandelingen voor borstkanker wil je je leven weer oppakken. In de praktijk blijkt dat echter minder eenvoudig dan gedacht. Nu komt alles pas goed binnen en komen de emoties naar boven. Je voelt je niet meer dezelfde als voorheen. Maar wie ben je dan wel?

Gezondheid en welzijn 13 jun. 2024 16:27

Ouders zamelen geld in voor onderzoek naar ongeneeslijke hartspierziekte zoon Seppe

De ouders van de 10-jarige Seppe uit Alphen aan den Rijn werden diep geschokt toen ze vernamen dat hun geliefde zoon lijdt aan restrictieve cardiomyopathie, een zeldzame en ongeneeslijke hartspierziekte. Voor Seppe en zijn familie betekent dit een angstaanjagende tocht door een wereld van onzekerheid en beperkingen.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 09:47

Lotgenotenbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker

De diagnose prostaatkanker kan overweldigend zijn en heeft impact op jou en je naasten. Naast alle emoties kunnen er veel vragen op je afkomen. Waar loop je tegenaan, hoe reageert jouw omgeving en welke verwachtingen zijn er bij jezelf of je partner? Hoe reageert je lijf op de behandeling, waar heb je last van en wat gaat goed? Het is belangrijk te weten dat je hierin niet alleen staat.

Gezondheid en welzijn 6 jun. 2024 11:35

Alphen aan den Rijn ‘maakt gezond gewoon’

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (10 t/m 15 juni) vragen we, samen met andere JOGG-gemeenten door heel Nederland, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

Advertorial Gezondheid en welzijn 5 jun. 2024 16:56

SlowDown Transformatie- en Ademcoaching

Zet jouw ademhaling in om je levensenergie te laten stromen, diepe ontspanning te ervaren of je stresslevel te verlagen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 2 jun. 2024 21:18

Hero ademcoaching, duurzaam je welzijn verbeteren door enkel efficiënt te ademen

Om mensen te coachen bij het aanleren van een efficiënte ademhaling, is Robin de Heij gestart met Hero ademcoaching. Zijn missie is om mensen te helpen hun welzijn te verbeteren. Te veel ademen kan klachten zoals stress, slecht slapen en (chronische) hyperventilatie in stand houden.

Column Gezondheid en welzijn 31 mei 2024 16:02

Wethouder Anouk Noordermeer maakt nieuwe naam jeugdhulp Alphen bekend

Op donderdag 30 mei werd tijdens een startbijeenkomst in Parkvilla de nieuwe jeugdhulporganisatie in Alphen aan den Rijn, Oog voor thuis, officieel geïntroduceerd. Wethouder Anouk Noordermeer onthulde de naam samen met de kinderen en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan de keuze van de naam. Lees hier de speech van Wethouder Anouk Noordermeer tijdens de bijeenkomt. 

Gezondheid en welzijn 31 mei 2024 13:52

Oog voor thuis: Naam jeugdhulporganisatie bekend!

Oog voor thuis, dat is de naam van de nieuwe organisatie voor jeugdhulp in Alphen aan den Rijn. Een naam die zegt waar deze nieuwe organisatie voor staat: Oog voor de jeugdige, oog voor het gezin en oog voor de medewerker. De nieuwe naam werd op donderdag 30 mei bekendgemaakt tijdens de startbijeenkomst in Parkvilla voor alle partners waar Oog voor thuis mee samenwerkt.

Gezondheid en welzijn 31 mei 2024 10:33

HELP, mijn vader of moeder heeft kanker

Een onderwerp dat niet altijd even makkelijk is om over te praten, maar voor veel jongeren realiteit is: een ouder hebben die kanker heeft. Dit roept niet alleen een scala aan emoties op, maar brengt ook praktische uitdagingen met zich mee. Praten over deze gevoelens en ervaringen kan enorm helpen, vooral met anderen die hetzelfde meemaken. Daarom organiseert het SamenhuiS op 6 juni een speciale bijeenkomst voor jongeren vanaf 18 jaar, waar je in een veilige omgeving kunt delen, leren en steun kunt vinden.

Advertorial Gezondheid en welzijn 1 apr. 2024 11:41

SlowRun Coach Annemiek van Zoomeren breidt uit met ‘SlowDown’

Annemiek van Zoomeren, bekend van haar werk als SlowRun-coach in Alphen aan den Rijn, heeft haar expertise uitgebreid met een nieuw initiatief genaamd ‘SlowDown’. Dit nieuwe project richt zich op het belang van ademwerk en de kracht die het kan bieden in het dagelijks leven.

Gezondheid en welzijn 23 mrt. 2024 15:09

Aanbod voor mensen van 65 jaar en ouder: voorkom vallen

In Nederland komt iedere vijf minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat een behandeling op de afdeling Spoedeisende Hulp nodig is. Door ouderen met een verhoogd valrisico op tijd te identificeren, een valpreventie cursus, aangevuld met een beweegadvies aan te bieden en aanvullende maatregelen te nemen, kan het valrisico worden verlaagd.

Advertorial Gezondheid en welzijn 14 mrt. 2024 09:19

Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf!

Heb je weleens gehoord van TRE? Het is een gecertificeerde methode om je lichaam en geest te bevrijden van stress en spanning! Met slechts zeven eenvoudige oefeningen ontgrendel je het natuurlijke vermogen van je lichaam om spanning los te laten en het zenuwstelsel te kalmeren. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 9 mrt. 2024 15:32

Titi Nails & Spa viert 5-jarig jubileum

Vandaag markeert een speciale mijlpaal voor Titi Nails, gelegen aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn. De nagelsalon viert namelijk haar vijfjarig bestaan! Eigenaresse Cheng straalt van trots, vooral dankzij haar trouwe klanten die maandelijks terugkeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 29 feb. 2024 11:48

Wat is een klankenmassage nu precies en wat kan het voor jou betekenen?

Alles wat bestaat, bestaat uit energie. Energie bestaat uit trillingen die vibreren op een bepaalde frequentie. Elke materie heeft een eigen, specifieke frequentie. Zo ook jouw lichaam, alle cellen in jouw lichaam, je energetische lichaam en je gedachten.

Gezondheid en welzijn 13 feb. 2024 13:15

Parkinson Café Alphen presenteert 28 februari 2024 “ Dementie bij Parkinson “

Parkinson Dementie is een complexe aandoening waarvan de symptomen sterk kunnen variëren van persoon tot persoon. Om meer inzicht te bieden in deze uitdagende realiteit, zal Hub van Kerkhof van Alzheimer Nederland voorlichting geven tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Parkinson Café Alphen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 feb. 2024 09:16

Slechte adem? Zó kom je er snel vanaf!

Een slechte adem, ook wel halitose genaamd, komt veel voor. Toch praten we er niet graag over. Veel mensen denken ook dat je niets kunt doen aan een slechte adem. Heb je een onaangename adem en wil je er vanaf? Kom naar het Halitose spreekuur van Vitalis Top Clinics. Een verwijzing van tandarts of huisarts is niet nodig!

Advertorial Gezondheid en welzijn 30 jan. 2024 13:02

Kom weer dichter bij jezelf met Reiki Healing

Door verschillende gebeurtenissen gedurende je leven, hopen er blokkades op in je energiebanen die ziektes en klachten kunnen veroorzaken. In de reguliere zorg wordt inmiddels ook erkent dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans zijn. Reiki is hier een mooie behandeling voor.

Gezondheid en welzijn 16 jan. 2024 10:02

GGD waarschuwt: pas op met kwik

De GGD waarschuwt in een nieuwe voorlichtingscampagne voor de gevaren van kwik in oude thermometers en barometers. Kwik, een giftige stof, is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar ook lastig op te ruimen bij een ongeluk.

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 jan. 2024 12:38

Diepe ontspanning met Reiki Healing

In onze jachtige wereld waarin drukte de norm lijkt te zijn, raken we steeds verder verwijderd van onszelf. Ontdek hoe Reiki de weg terug naar innerlijke balans en welzijn kan banen. Het heft blokkades op, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau waardoor je eigen energie meer kan stromen en je lekkerder in je vel gaat zitten en lichter voelt.

Gezondheid en welzijn 26 dec. 2023 14:31

Hecht GGD Hollands Midden lanceert IkPas-campagne

De campagne IkPas richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het eigen alcoholgebruik. Dit jaar draait alles om de vraag: "Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?"