Gezondheid en welzijn 13 feb. 2024 13:15

Parkinson Café Alphen presenteert 28 februari 2024 “ Dementie bij Parkinson “

Parkinson Dementie is een complexe aandoening waarvan de symptomen sterk kunnen variëren van persoon tot persoon. Om meer inzicht te bieden in deze uitdagende realiteit, zal Hub van Kerkhof van Alzheimer Nederland voorlichting geven tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Parkinson Café Alphen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 feb. 2024 09:16

Slechte adem? Zó kom je er snel vanaf!

Een slechte adem, ook wel halitose genaamd, komt veel voor. Toch praten we er niet graag over. Veel mensen denken ook dat je niets kunt doen aan een slechte adem. Heb je een onaangename adem en wil je er vanaf? Kom naar het Halitose spreekuur van Vitalis Top Clinics. Een verwijzing van tandarts of huisarts is niet nodig!

Advertorial Gezondheid en welzijn 30 jan. 2024 13:02

Kom weer dichter bij jezelf met Reiki Healing

Door verschillende gebeurtenissen gedurende je leven, hopen er blokkades op in je energiebanen die ziektes en klachten kunnen veroorzaken. In de reguliere zorg wordt inmiddels ook erkent dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans zijn. Reiki is hier een mooie behandeling voor.

Gezondheid en welzijn 16 jan. 2024 10:02

GGD waarschuwt: pas op met kwik

De GGD waarschuwt in een nieuwe voorlichtingscampagne voor de gevaren van kwik in oude thermometers en barometers. Kwik, een giftige stof, is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar ook lastig op te ruimen bij een ongeluk.

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 jan. 2024 12:38

Diepe ontspanning met Reiki Healing

In onze jachtige wereld waarin drukte de norm lijkt te zijn, raken we steeds verder verwijderd van onszelf. Ontdek hoe Reiki de weg terug naar innerlijke balans en welzijn kan banen. Het heft blokkades op, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau waardoor je eigen energie meer kan stromen en je lekkerder in je vel gaat zitten en lichter voelt.

Gezondheid en welzijn 26 dec. 2023 14:31

Hecht GGD Hollands Midden lanceert IkPas-campagne

De campagne IkPas richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het eigen alcoholgebruik. Dit jaar draait alles om de vraag: "Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?"

Gezondheid en welzijn 14 dec. 2023 11:04

Behoefte aan nieuw zorgpersoneel in Alphen gestegen

Het aantal vacatures in de zorg en welzijn rondom Alphen aan den Rijn is gestegen. Door de grote omvang van de zorgsector is nog steeds één van de zeven vacatures een zorgvacature.

Gezondheid en welzijn 12 dec. 2023 16:45

HPV-prik halen kan dit jaar nog tot en met 23 december

Ben je tussen de 19 en 27 jaar en wil je de gratis HPV-vaccinatie? Dan is het belangrijk om nog in 2023 een HPV-prik te halen, vanaf juni 2024 is deze vaccinatie niet meer gratis. De HPV-priklocatie in Alphen aan den Rijn sluit deze week al de deuren.

Gezondheid en welzijn 12 dec. 2023 15:58

Hecht GGD Hollands Midden en KWF investeren in lokale aanpak zonbescherming

Hecht GGD Hollands Midden krijgt ruim € 126.000 financiering van KWF voor een tweejarig project voor betere zonbescherming. Hiermee kunnen inwoners van Hollands Midden beter worden beschermd tegen huidkanker. In regio Hollands Midden komt deze vorm van kanker namelijk bovengemiddeld vaak voor, zo bleek uit de in januari gepresenteerde Kankeratlas. In totaal investeert KWF zes miljoen in tien projecten verspreid over Nederland.

Advertorial Gezondheid en welzijn 29 nov. 2023 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.

Gezondheid en welzijn 22 nov. 2023 16:10

Coronaprik halen kan nog tot en met 16 december

Mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen tot 60 jaar die een uitnodiging krijgen voor de griepprik en zorgmedewerkers met direct patiëntencontact, kunnen nog tot en met zaterdag 16 december een coronaprik halen bij de GGD. Daarna stopt de najaarsronde officieel en kunnen deze groepen geen coronaprik meer krijgen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 20 nov. 2023 13:42

Soundhealing, wat is dat nu precies?

Alles wat bestaat, bestaat uit energie. Energie bestaat uit trillingen die vibreren op een bepaalde frequentie. Elke materie heeft een eigen, specifieke frequentie. Zo ook jouw lichaam, alle cellen in jouw lichaam, je energetische lichaam en je gedachten. Klanken zijn hoorbaar geworden trillingen. Naast dat je klanken kunt horen, kun je trillingen ook voelen in het lichaam.

Gezondheid en welzijn 17 nov. 2023 15:15

Thuis vaccineren tegen Corona

Mobiele vaccinatieteams van Hecht GGD Hollands Midden zijn actief om mensen die door ernstige ziekte of beperking niet naar een GGD-priklocatie kunnen komen, thuis te vaccineren tegen COVID-19. Aanmeldingen voor thuisvaccinatie zijn nog mogelijk tot 8 december.

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 nov. 2023 12:40

Terug naar je essentie Workshop

Open je hart, maak verbinding met je lichaam en laat je energie weer stromen. Breng je lichaam en geest weer in balans.

Gezondheid en welzijn 10 nov. 2023 10:09

Vrijwilligers Rode Kruis klaar om ambulancedienst te ontlasten bij grote drukte

Het Rode Kruis heeft een team van deskundige vrijwilligers dat altijd klaarstaat om in actie te komen in het geval van rampen en incidenten. Dit zogenoemde Noodhulpteam neemt in Hollands Midden vanaf 1 december een extra taak op zich: de ondersteuning van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Zo ook in Alphen aan den Rijn. 

Gezondheid en welzijn 7 nov. 2023 16:22

Gratis HPV-prik op negen locaties

Jongvolwassenen (19 tot 27 jaar) kunnen dit jaar nog tot en met zaterdag 23 december een gratis HPV-prik halen op een van de negen HPV-priklocaties van Hecht GGD Hollands Midden. Zonder afspraak, makkelijk en dichtbij. Stel je HPV-prik niet langer uit. Alleen als je in 2023 de eerste HPV-prik haalt, kun je tot 1 juni 2024 ook de tweede benodigde prik gratis krijgen.    

Advertorial Gezondheid en welzijn 3 nov. 2023 09:14

AM Fit Lifestyle breidt uit: grotere locatie en nieuwe werknemers

Al een jaar lang helpt Amanda Blom van AM Fit Lifestyle mensen uit Alphen en omstreken naar een gezondere levensstijl. Sinds kort zit het bedrijf in een grotere optrek. En dat was nodig; Amanda heeft het afgelopen jaar wel honderd mensen geholpen en heeft inmiddels extra krachten aangenomen ter ondersteuning.

Gezondheid en welzijn 19 okt. 2023 13:40

Einde last onder dwangsom voor jeugdzorginstelling El Futuro

Eerder dit jaar werd jeugdzorginstelling El Futuro na een inspectie gewaarschuwd. Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaf de instelling tot 9 juni om de tekortkomingen op te lossen. Hoewel dat toen niet is gebeurd, laat de inspectie nu weten dat ze hun zorg inmiddels aangepast hebben.

Gezondheid en welzijn 14 okt. 2023 13:56

Themabijeenkomst over Lymfoedeem na borstkanker bij SamenhuiS

De maand oktober staat in het teken van aandacht voor borstkanker. Wereldwijd staat de hele maand oktober in teken van aandacht voor borstkanker. Ook in Alphen aan den Rijn wordt er aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp. SamenhuiS Alphen aan den Rijn heeft een gratis themabijeenkomst georganiseerd over Lymfoedeem na borstkanker.  

Gezondheid en welzijn 12 okt. 2023 17:08

Alphen Vitaal installeert eerste Sportparkmanager bij AAV'36 voor de versterking van de wandeltak en maatschappelijke samenwerking

Met de aanstelling van de Sportparkmanager, Wouter Hoogeveen, wordt een belangrijke stap gezet om samenwerkingen tussen verenigingen, maar ook met partijen buiten de sport op te zetten en te versterken. Alphen Vitaal en de atletiekvereniging AAV'36 slaan de handen ineen om de wandeltak van AAV'36 aanzienlijk uit te breiden. 

Gezondheid en welzijn 5 okt. 2023 10:16

Nieuwe corona vaccinatieronde van start in Hollands Midden

Op woensdag 4 oktober startte in Hollands Midden de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. Donderdag 5 oktober opent Hecht GGD Hollands Midden ook priklocaties in Alphen aan den Rijn en Leiden.