Heel Alphen Beweegt 1 jul. 2020 14:12

Zorg en Zekerheid zorgt in Alphen aan den Rijn voor positieve beweging

Wist jij dat onze regio gemiddeld meer beweegt dan de rest van Nederland? Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid draagt hier graag haar steentje aan bij, als partner van verschillende (sportieve) initiatieven in Alphen aan den Rijn en de rest van de regio.

Heel Alphen Beweegt 29 jun. 2020 12:48

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: OMNI Skaters

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: OMNI Skaters.

Heel Alphen Beweegt 26 jun. 2020 13:15

Druppie kiest voor DrinkWater

Aangenaam, ik ben Druppie! Druppie is de mascotte van de campagne DrinkWater. In deze video stelt Druppie zichzelf voor. Druppie houdt van bewegen, buiten spelen én van water drinken. Kiezen voor water drinken is hartstikke gezond. In water zit namelijk geen suiker, het is een goede dorstlesser, gratis en overal beschikbaar. Kortom, het ideale drankje!

Heel Alphen Beweegt 24 jun. 2020 12:25

Stretch en Relax met #HeelAlphenBeweegt

Dat sport en beweging één van de pijlers zijn van een goede gezondheid, is ondertussen algemeen bekend. Maar wat veel mensen niet weten of vaak vergeten, is dat stretchoefeningen net zo belangrijk zijn en op zichzelf ook een goede vorm van lichaamsbeweging zijn.

Heel Alphen Beweegt 22 jun. 2020 13:58

‘Bewegen. Het Nieuwe Normaal.’

Er wordt momenteel veel minder gesport. Bij kinderen is de afname in beweging het grootst: in de categorie 6 tot 12 jaar ging het om een verlies van maar liefst 35 procent. Bewegen is de sleutel voor de toekomst van ‘een weerbaar en vitaal Nederland’.

Heel Alphen Beweegt 19 jun. 2020 12:19

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Bewegen is belangrijk, maar waarom? In dit interview wordt wethouder sport Gert-Jan Schotanus geïnterviewd door kinderwethouder sport Day van der Pijl.

Heel Alphen Beweegt 17 jun. 2020 12:49

Werkvinden Alphen: het belang van bewegen voor werkzoekenden

In samenwerking met Kees Andriessen van Werkvinden Alphen legt Alphen Beweegt uit waarom sport en bewegen zo belangrijk is, juist tijdens een zoektocht naar een nieuwe baan. Buurtsportcoach Thijs deelt een aantal oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

Heel Alphen Beweegt 15 jun. 2020 12:14

Alphen Beweegt zoekt jou!

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil je iets voor een ander betekenen? Pak dan nu je kans en meld je aan voor The Real Social Next Level van Alphen Beweegt!

Heel Alphen Beweegt 12 jun. 2020 12:22

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: de Alphense Kanovereniging

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de vereniging extra te steunen zet Alphen Beweegt wekelijks een willekeurige vereniging in het zonnetje. Vandaag: de Alphense Kanovereniging.

Heel Alphen Beweegt 10 jun. 2020 12:43

Blijf in Beweging met #HeelAlphenBeweegt

Alphen Beweegt organiseert wekelijks de activiteit ‘Senioren in beweging’. “Door de lessen van Alphen Beweegt ben ik fitter en zit ik lekkerder in m’n vel! En het is altijd gezellig”, vertelt een deelnemer van Senioren in Beweging.

Heel Alphen Beweegt 8 jun. 2020 12:51

Samen buitenspelen met #HeelAlphenBeweegt

Buitenspelen is super leuk en belangrijk, juist nu! Voetballen, tikkertje, en trefbal, de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt brengen kinderen in beweging door verschillende activiteiten te organiseren #HeelAlphenBeweegt. 

Heel Alphen Beweegt 6 jun. 2020 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.