Zeg JA in de Horeca en maak kans op een Bluetooth speaker van Sonos of JBL
Alphense horecagelegenheden staan te springen om nieuwe collega's. Start jij met een baan in de horeca? Dan maak je kans op een Bluetooth speaker van Sonos of JBL!
Alphense horecagelegenheden staan te springen om nieuwe collega's. Start jij met een baan in de horeca? Dan maak je kans op een Bluetooth speaker van Sonos of JBL!
Het is hard werken in de horeca. Maar Chiara (19) doet dat altijd met een grote glimlach op haar gezicht. “Ik vind het zo leuk om bij Wet ’n Wild te werken. De sfeer binnen het team is geweldig en het contact met de gasten is heel leuk. Elke dag komen er weer nieuwe leuke herinneringen bij!”
Sinds juni vorig jaar staat Max in de keuken van Wijnbar&Zo als assistent chef. “Al doe ik eigenlijk van alles en ben ik best multifunctioneel inzetbaar. Als het druk is in de bar loop ik ook eten weg of neem ik wijntjes op.”
Al op de basisschool verkondigde Remco (34) dat hij later kok wilde worden. Passie en enthousiasme zaten er dus al vroeg in. En dat heeft hij nooit meer losgelaten. Inmiddels werkt Remco al jaren met veel plezier in de keuken bij Restaurant ’s Molenaarsbrug.
Als 15-jarige jongen begon Indy (18) achter de bar, maar inmiddels heeft hij zich bij Bar Biefstro DAAN opgewerkt tot ‘Maître’. “Als Maître ben ik naast gastheer ook de supervisor van het bedienend personeel en verantwoordelijk voor de communicatie tussen de bediening en de keuken.”
Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”
Als 14-jarig jongetje begon Tim bij Wet ’n Wild met een ‘snuffelstage’. Nu, negen jaar later, heeft hij zich opgewerkt tot restaurant manager. “Een hele nieuwe uitdaging, een andere rol, maar ik zal ook altijd op de vloer blijven.”
De keuken van Maggie Blue is het tweede thuis van Daan (28). Als zelfstandig werkend kok bereidt hij de lekkerste gerechten voor de gasten. “De horeca is en blijft een vak waar je mensen vermaakt. Als medewerker ben je van toegevoegde waarde, want je draagt bij aan een gezellige avond voor de gasten.”
Al bijna tien jaar werkt Remko (48) bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Althans, wel met een kleine tussenpauze. “Ik wilde een keer wat anders proberen, maar al snel voelde ik dat er iets ontbrak. Wat ik miste was de gezelligheid met de gasten. En dus besloot ik weer terug de horeca in te gaan.”
Wie al in het vernieuwde Alle Hens is geweest, zal Deborah (30) ongetwijfeld gezien hebben. Als allround medewerker houdt zij alles op de vloer in de gaten. “Op het terras, achter de bar, in de keuken - ik doe echt alles. Door de vrijheid en ruimte die ik krijg zit ik hier helemaal op mijn plek!”
Voor veel Alphenaren is Ellen (50) een bekend gezicht in de horeca. Niet gek, want ze zit inmiddels al 35 jaar in het vak. Destijds begon ze als leerling bij ’s Molenaarsbrug. Inmiddels is ze, samen met Chefkok Rolf, alweer acht jaar het gezicht van Grand Café Eight.
Noor (19) heeft net het tweede jaar van haar HBO studie afgerond en werkt sinds haar 16e in de bediening bij Bar Biefstro DAAN. Vooral de sfeer binnen het team heeft ervoor gezorgd dat ze er na al die tijd nog steeds zit. En voorlopig ook echt nog niet weg wil.
Zeg je restaurant ’s Molenaarsbrug, dan zeg je Berta. Ze is één van de bekendste gezichten bij ’s Molenaarsbrug. Met haar 61 jaar is ze dan wel niet de jongste meer, maar aan stoppen denkt ze voorlopig zeker nog niet. “Als het aan mij ligt, blijf ik nog jaren doorgaan.”
Al vijf jaar werkt Amber voor Martin en Selina Kalkhoven. Sinds 1 juni mag zij zich de restaurant manager van Maggie Blue noemen. “Ik heb eindelijk de stap durven nemen om alleen nog maar te gaan doen wat ik het allerleukste vind: fulltime werken in de horeca.”
Ze werken pas twee maanden bij Van der Valk Avifauna, maar weten nu al dat ze voorlopig niks liever doen dan daar werken. Moeder Astrid (39) en dochter Tara (15) voelen zich helemaal op hun plek bij het grote familiebedrijf. “Het is echt één grote, gezellige familie."
In Alphen aan den Rijn werken honderden mensen in de horeca. Maar dat is nog lang niet genoeg. Horecagelegenheden zitten te springen om personeel. En ze doen een beroep op jou: zeg ‘JA’ tegen een baan in de Horeca!
Al 2,5 jaar maakt Kyara (25) deel uit van het team van Grand Café Eight. Daar werkt ze fulltime als zelfstandig werkend kok. “We zorgen dat iedereen met een grote glimlach de deur uit loopt.”
Je kunt gerust stellen dat Marissa (31) een vaste kracht is bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Al tien volle jaren werkt ze met veel plezier in de keuken. "Of ik er nu 4 of 10 uur per dag sta, ik heb daar echt helemaal mijn plekje gevonden."
Bram (20) werkt al een paar jaar met veel plezier bij Van der Valk Avifauna. Voor hem is een baan in de horeca veel meer dan alleen werken. “Natuurlijk is het hard werken, maar het is vooral ook gezellig. En juist die gezelligheid maakt het zo mooi.”
De deuren van de horeca staan weer wagenwijd open. Toch is er één groot probleem: personeelstekort. Er staan meer vacatures open dan ooit tevoren. Met de campagne ‘JA in de Horeca’ bundelen Alphense restaurants en cafés hun krachten om nieuw personeel aan te trekken. Want werken in de horeca? Dat is écht leuk!