Justitie 20 feb. 2024 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Justitie 29 jan. 2024 14:31

Gevangenismedewerker ontslagen wegens beschadigen condooms voor gedetineerden

Een medewerker van de penitentiaire inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn is op staande voet ontslagen. Hij werd betrapt op het beschadigen van condooms die aan gedetineerden werden verstrekt. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft het gedrag van de medewerker krachtig veroordeeld en noemt het 'volstrekt onacceptabel'.

Justitie 25 jan. 2024 17:29

Advocaten strijden voor herziening in de zaak van Alphense Rik B. (59)

In april 2022 werd Alphense Rik B. door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien jaar voor het doden van Aldrik Frik. Ondanks de veroordeling heeft Rik B. altijd krachtig ontkend betrokken te zijn bij de dood van Frik. Hij heeft de Hoge Raad, als hoogste Nederlandse rechter in strafzaken, gevraagd zijn veroordeling te herzien.    

Justitie 22 jan. 2024 11:40

Medewerker Alphense gevangenis gearresteerd wegens verdenking van softdrugshandel

Een 36-jarige medewerker van de Alphense gevangenis is afgelopen vrijdag gearresteerd op verdenking van bezit en handel in softdrugs. Het nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van de politie, die geen verdere details kon verstrekken vanwege veiligheidsprocedures bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).