Advertorial Kinderen 5 jul. 2024 13:03

Laatste plekken Turbocursus zomervakantie

In één of twee weken tijd een snelle start naar zwemdiploma A? De Turbocursus-diploma A biedt deze mogelijkheid! De Turbocursus wordt in de zomervakantie twee keer aangeboden in zwembad AquaRijn.

Advertorial Kinderen 19 jun. 2024 09:21

Derde editie kinderfestival Konijn aan de Rijn komt eraan

Op zondag 14 juli organiseert Parkvilla voor de derde keer het succesvolle culturele event Konijn aan de Rijn. De zomervakantie kan niet mooier beginnen. Het festival is gratis en er is van alles te beleven: theatervoorstellingen, creatieve workshops, een hoorspel, leuke kinderfilms en schminken. En niet te vergeten: lekker eten.

Advertorial Kinderen 14 jun. 2024 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Kinderen 13 jun. 2024 12:33

Nationale Straatspeelmiddag een groot succes!

Gisteren stond geheel in het teken van de Nationale Buitenspeeldag, die met een scala aan leuke en sportieve activiteiten op diverse locaties werd gevierd. Kinderen van alle leeftijden werden uitgenodigd om samen met hun vriendjes en vriendinnetjes deel te nemen aan deze feestelijke dag. Wethouder Gert-Jan Schotanus opende de middag feestelijk en deed zelfs mee met een potje voetbal.

Kinderen 1 jun. 2024 16:02

Nationale Straatspeelmiddag voor kinderen in Alphen aan den Rijn!

Op woensdag 12 juni organiseren Participe Alphen aan den Rijn en Alphen Vitaal een sportieve middag speciaal voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Tussen 15:00 en 18:00 uur zijn er tal van activiteiten gepland op de Burgemeester Bruinsslotsingel ter hoogte van de Kennedylaan in Alphen aan den Rijn.

Kinderen 13 mei 2024 13:57

Alphense kinderen leggen hun fietsexamen af

Op maandag 13 mei, dinsdag 14 mei en woensdag 15 mei fietsen schoolkinderen uit Alphen aan den Rijn hun praktijkexamen verkeer. Tijdens het praktijkexamen worden de leerlingen door ouders en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gecontroleerd op hun verkeersgedrag, zoals goed achteromkijken bij het afslaan en goed richting aangeven.

Advertorial Kinderen 9 mei 2024 09:14

De perfecte baby badcape of badjas: een gids voor ouders

Een van de meest knusse momenten voor ouders is wanneer ze hun kleintje in bad doen en daarna in een zachte baby badcape of badjas wikkelen. Het kiezen van de juiste baby badcape of badjas kan echter een uitdaging zijn met zoveel opties op de markt. Hier is een handige gids om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw kleintje.

Advertorial Kinderen 8 mei 2024 09:16

Castellum in de meivakantie

De tweede week meivakantie ligt voor ons. Wat is er allemaal te doen in Castellum?

Advertorial Kinderen 4 mei 2024 09:59

Vikingen veroveren Museumpark Archeon

Tijdens het Hemelvaartweekend, van 9 t/m 12 mei, veroveren 200 Vikingen Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Het is een unieke gelegenheid om de levendige geschiedenis van de Vikingtijd te ervaren. Bezoek dit spektakel en beleef de historische periode van de Vikingen.

Kinderen 28 apr. 2024 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Advertorial Kinderen 22 apr. 2024 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken. 

Kinderen 18 apr. 2024 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Kinderen 12 apr. 2024 14:40

Inschrijving voor het VakantieSpel opent zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april om 10:00 uur opent de inschrijving voor het VakantieSpel 2024! Dit jaar staat het evenement in het teken van "Lab: de formule voor plezier!" Het VakantieSpel vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus.

Kinderen 11 mrt. 2024 15:43

VakantieSpel zoekt nieuwsgierige onderzoekers!

Het thema van Het VakantieSpel is dit jaar: Lab! De formule voor plezier. De organisatie vraagt alle nieuwsgierige onderzoekers om te helpen of deel te nemen. Het VakantieSpel vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2024. De inschrijvingen starten op 16 maart voor de vrijwilligers en op 13 april voor de deelnemers.

Kinderen 25 feb. 2024 14:48

Succesvolle dag voor kinderen bij Is Morus

Is Morus organiseerde vandaag het evenement 'Pizzabakker voor 1 Dag', waar kinderen tussen 12:30 en 14:00 de kans kregen om hun eigen pizza te maken en te beleggen, met de deskundige begeleiding van de échte pizzabakkers van Is Morus.

Kinderen 13 feb. 2024 10:23

Kom vakantie vieren tijdens de Vakantie-Bijbel-Week in de Sionskerk

De voorjaarsvakantie staat voor de deur, en voor ouders die op zoek zijn naar een zinvolle en vermakelijke invulling voor hun kinderen, biedt de Sionskerk een uitstekende optie. De Vakantie-Bijbel-Week (VBW) keert terug, met een boeiend programma voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Kinderen 7 feb. 2024 16:03

Een dag vol avontuur en vermaak bij de vijftigste Kinderdag 2024

Op zaterdag 13 juli 2024 wordt vijftigste Kinderdag worden georganiseerd door Stichting Help Anders. Deze bijzondere dag wordt gevierd bij Archeon en McDonald's. Met vijftig kinderen en vijftien begeleiders zullen ze een dag vol plezier en vermaak beleven. Heb jij een nichtje, neefje, broertje, zusje, dochter of zoon die wel een leuk uitje kan gebruiken? Kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom om deze leuk dag samen te vieren. 

Advertorial Kinderen 4 feb. 2024 09:35

Voorjaarsvakantie vol theater en film

Zet de (voorjaars)bloemen buiten in Castellum: bekijk de nieuwste film of een hartverwarmende musical, volg gratis urban workshops of neem deel aan de Musical4daagse!

Advertorial Kinderen 15 jan. 2024 16:21

De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Rijn en Venen

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van 24 januari tot en met 3 februari. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert verschillende voorleesactiviteiten, je ontvangt het voorleesknuffeltje als je lid wordt, en de Bibliotheek deelt elke dag een boekentip uit de Prentenboeken Top 10 van 2024!

Kinderen 9 jan. 2024 11:54

Thomas Berge opnieuw vader geworden

Het nieuwe jaar begint bijzonder voor zanger Thomas Berge en zijn vriendin Elianne Zweipfenning. Het stel deelt dat ze opnieuw ouders zijn geworden van een dochter.

Kinderen 5 jan. 2024 17:30

Alphense Tygo spaarde drie jaar lang om zijn haren te kunnen doneren

Vrijdagmiddag 5 januari was het dan zover. Tygo van 10 jaar oud doneerde samen met zijn moeder zijn haar aan het goede doel. “Hij heeft de afgelopen drie jaar hard gespaard om iets terug te kunnen doen voor zijn beste vriendje met lymfeklierkanker”, aldus moeder Diana.