Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Advertorial Kinderen 28 dec. 2021 10:00

Mama in beweging, sport voor mama’s (to be)

Vanuit Bruisend Brein is er gestart met een nieuw programma: Mama in beweging. Dit wordt aangeboden door Gaby van der Belt. Gaby is fitnessinstructrice en bewegingsdeskundige voor zwangere vrouwen. Zorgzaam zijn gaat bij Gaby altijd vanzelf en ze haalt veel geluk uit het helpen van mensen bij het behalen van hun doelen. Daarnaast is sport altijd al een passie van Gaby geweest en zo is deze combinatie ontstaan!

Advertorial Kinderen 12 dec. 2021 09:35

Meisjes met autisme

Onlangs verscheen er een artikel vanuit De Praktijk4Kids over het vaststellen van ADHD bij meisjes. Dit wordt vaak later vastgesteld in vergelijking met jongens, omdat meisjes ander gedrag vertonen dan jongens. ADHD is echter niet het enige dat soms moeilijker te constateren is bij meisjes. Dit geldt namelijk ook voor Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Advertorial Kinderen 4 dec. 2021 15:58

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Kinderen 20 nov. 2021 17:28

Sinterklaas trakteert namens Intertoys en Alphens.nl op pakjesavond

Sinterklaas is weer in het land en dus verheugen we ons op 5 december: pakjesavond! Tijdens deze avond spelen Intertoys en Alphens.nl voor Sinterklaas en hebben we een leuke verrassing voor een Alphens gezin. Op deze manier willen wij Sinterklaasavond voor een familie met (kleine) kinderen nog leuker maken! 

Kinderen 13 nov. 2021 09:07

Opgeven voor actie ‘Een Sint Voor Ieder Kind’ kan tot zondag

Ook dit jaar zorgt stichting De Fantasie Compagnie uit Alphen aan den Rijn weer voor Sinterklaasbezoeken aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben of een rotjaar achter hebben gehad. Het opgeven hiervoor kan tot en met zondag 14 november.

Advertorial Kinderen 12 nov. 2021 10:41

Hoe overleef je het voortgezet onderwijs met een leerprobleem?

De scholen zijn alweer even begonnen. Voor alle groep 8-ers is dit een bijzonder jaar. Zij laten straks de basisschool achter zich en gaan beginnen aan de grote uitdaging van het Voortgezet Onderwijs. Dat is best heel spannend en niet alleen voor het kind zelf.

Advertorial Kinderen 29 okt. 2021 10:01

ADHD bij meisjes

ADHD is niet alleen de hele dag in de weer zijn, op de banken springen en altijd voor de beurt praten. Er bestaat namelijk ook de vorm ADHD zonder de H van hyperactiviteit, namelijk het overwegend onoplettende type.

Advertorial Kinderen 23 okt. 2021 16:43

Groot aanbod aan sportieve en creatieve proeflessen voor basisschoolleerlingen

Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen van Alphen Vitaal via hun school het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje. Het boekje staat vol het sportieve en culturele activiteiten zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met verschillende sporten en activiteiten.

Advertorial Kinderen 23 okt. 2021 10:25

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Kinderen 17 okt. 2021 09:26

Circus Sint komt naar Alphen aan den Rijn deze winter

In het weekend van 27 en 28 november komt Circus Sint naar Alphen aan den Rijn. Deze vrolijke voorstelling van stichting De Fantasie Compagnie is een tijdelijke vervanger van De Grote Sinterklaas Show die jaarlijks te zien was in Theater Castellum.

Advertorial Kinderen 15 okt. 2021 17:06

EMDR, behandeling bij trauma en angst – De Praktijk4Kids helpt

Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met behulp van EMDR. EMDR is een behandelmethode die vooral wordt toegepast bij trauma, maar ook bij andere klachten zoals angsten. In deze blog lees je wanneer er gebruik gemaakt kan worden van EMDR en wat het precies inhoudt.

Advertorial Kinderen 12 okt. 2021 13:41

Volop leuke activiteiten in de herfstvakantie bij zwembad De Hoorn

Tijdens de herfstvakantie van 18 oktober tot en met 24 oktober is er veel te doen bij zwembad De Hoorn. Kom lekker recreatief zwemmen, glijd van de nieuwe interactieve glijbaan of doe mee aan de extra vakantieactiviteiten, zoals suppen en snorkelen. Vooraf reserveren is vanaf de herfstvakantie niet meer nodig.

Advertorial Kinderen 6 okt. 2021 15:30

Worden wat je wil bij Shezaf Kinderopvang

De 67e editie van de Kinderboekenweek is begonnen! Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’ en bij Shezaf Kinderopvang staat dit onderwerp de komende 1,5 week centraal. Weet jij nog wat je vroeger wilde worden toen je klein was?

Advertorial Kinderen 23 sep. 2021 14:51

Junis Kinderopvang start unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Per 1 juli 2018 kwalificeerden verschillende opleidingsachtergronden niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom start de organisatie op 22 november met een uniek opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt. 

Advertorial Kinderen 22 sep. 2021 10:48

Lichaam betrekken bij behandeling binnen de jeugdhulpverlening

Er komt steeds meer aandacht voor het betrekken van het lichaam bij behandelingen binnen de hulpverlening. Niet alleen meer praten of uit een werkboek werken tijdens behandeling, maar ook doen met het lichaam. Op deze manier komt een meer integrale behandeling tot stand en kunnen soms patronen worden doorbroken die al jarenlang gaande zijn. In deze blog wordt stilgestaan bij hoe De Praktijk4Kids het lichaam integreert in behandelingen en waarom!

Advertorial Kinderen 18 sep. 2021 16:44

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Advertorial Kinderen 28 aug. 2021 16:47

Misofonie groepstraining 12-18 jaar

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Misofonie, letterlijk geluidshaat, uit zich vaak in heftige gevoelens van bijvoorbeeld boosheid of walging bij het horen van geluiden die andere mensen maken. Vaak zijn eetgeluiden triggers, maar ook neusgeluiden, keelgeluiden en tikgeluiden zijn voorbeelden van triggers. Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.

Advertorial Kinderen 18 aug. 2021 12:50

Gevoelens en gedachten omzetten in Brain Blocks

Bij De Praktijk4Kids maken we gebruik van de interventie Brain Blocks. Het is een middel om de cliënt uit te nodigen om tot ontwikkeling te komen. De interventie wordt ingezet bij psychoeducatie voor verschillende stoornissen, maar ook als reflectiemiddel. Middels Brain Blocks krijgen cliënten stapsgewijs meer inzicht in zowel de eigen gevoelens en gedachten als die van anderen. Kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgenodigd om hun gevoelens en gedachten te verbeelden door middel van gekleurde blokken, cilinders, bruggen en ballen.