Kinderen 12 apr. 2024 14:40

Inschrijving voor het VakantieSpel opent zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april om 10:00 uur opent de inschrijving voor het VakantieSpel 2024! Dit jaar staat het evenement in het teken van "Lab: de formule voor plezier!" Het VakantieSpel vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus.

Kinderen 11 mrt. 2024 15:43

VakantieSpel zoekt nieuwsgierige onderzoekers!

Het thema van Het VakantieSpel is dit jaar: Lab! De formule voor plezier. De organisatie vraagt alle nieuwsgierige onderzoekers om te helpen of deel te nemen. Het VakantieSpel vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2024. De inschrijvingen starten op 16 maart voor de vrijwilligers en op 13 april voor de deelnemers.

Kinderen 25 feb. 2024 14:48

Succesvolle dag voor kinderen bij Is Morus

Is Morus organiseerde vandaag het evenement 'Pizzabakker voor 1 Dag', waar kinderen tussen 12:30 en 14:00 de kans kregen om hun eigen pizza te maken en te beleggen, met de deskundige begeleiding van de échte pizzabakkers van Is Morus.

Kinderen 13 feb. 2024 10:23

Kom vakantie vieren tijdens de Vakantie-Bijbel-Week in de Sionskerk

De voorjaarsvakantie staat voor de deur, en voor ouders die op zoek zijn naar een zinvolle en vermakelijke invulling voor hun kinderen, biedt de Sionskerk een uitstekende optie. De Vakantie-Bijbel-Week (VBW) keert terug, met een boeiend programma voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Kinderen 7 feb. 2024 16:03

Een dag vol avontuur en vermaak bij de vijftigste Kinderdag 2024

Op zaterdag 13 juli 2024 wordt vijftigste Kinderdag worden georganiseerd door Stichting Help Anders. Deze bijzondere dag wordt gevierd bij Archeon en McDonald's. Met vijftig kinderen en vijftien begeleiders zullen ze een dag vol plezier en vermaak beleven. Heb jij een nichtje, neefje, broertje, zusje, dochter of zoon die wel een leuk uitje kan gebruiken? Kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom om deze leuk dag samen te vieren. 

Advertorial Kinderen 4 feb. 2024 09:35

Voorjaarsvakantie vol theater en film

Zet de (voorjaars)bloemen buiten in Castellum: bekijk de nieuwste film of een hartverwarmende musical, volg gratis urban workshops of neem deel aan de Musical4daagse!

Advertorial Kinderen 15 jan. 2024 16:21

De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Rijn en Venen

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van 24 januari tot en met 3 februari. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert verschillende voorleesactiviteiten, je ontvangt het voorleesknuffeltje als je lid wordt, en de Bibliotheek deelt elke dag een boekentip uit de Prentenboeken Top 10 van 2024!

Kinderen 9 jan. 2024 11:54

Thomas Berge opnieuw vader geworden

Het nieuwe jaar begint bijzonder voor zanger Thomas Berge en zijn vriendin Elianne Zweipfenning. Het stel deelt dat ze opnieuw ouders zijn geworden van een dochter.

Kinderen 5 jan. 2024 17:30

Alphense Tygo spaarde drie jaar lang om zijn haren te kunnen doneren

Vrijdagmiddag 5 januari was het dan zover. Tygo van 10 jaar oud doneerde samen met zijn moeder zijn haar aan het goede doel. “Hij heeft de afgelopen drie jaar hard gespaard om iets terug te kunnen doen voor zijn beste vriendje met lymfeklierkanker”, aldus moeder Diana.

Advertorial Kinderen 5 jan. 2024 09:13

Sportieve zwemwedstrijd en feestelijke Nieuwjaarsduik in Aquarijn

Ook deze kerstvakantie zijn de kinderen van Junis Kinderopvang weer supergoed in beweging. Op 28 december deden veel kinderen mee aan een zwemwedstrijd in Zwembad Aquarijn. Zwemclub AZC Alphen organiseerde de wedstrijd samen met Junis. Op 1 januari kwamen maar liefst 200 kinderen van de bso opnieuw bij Zwembad Aquarijn voor een feestelijke Nieuwjaarsduik.

Advertorial Kinderen 19 nov. 2023 09:32

Sinterklaas komt naar Castellum!

De sint is weer in het land en brengt op zaterdag 2 december een bezoek aan Castellum. Zijn pieten hebben het theater laten weten een te gekke, grappige familievoorstelling in petto te hebben, met een hoofdrol voor niemand minder dan Jon van Eerd. ‘De klucht van Sinterklaas’ is een familieavontuur met meezingliedjes en hilarische gebeurtenissen om nooit te vergeten. Kaarten zijn te koop via de website van Castellum.

Kinderen 18 nov. 2023 13:27

Sinterklaas komt aan in regenachtig Alphen aan den Rijn

Zaterdag 18 november stond heel het Rijnplein vol met kinderen en ouders die wachtten op de komst van de pakjesboot. Sinterklaas werd door burgemeester Liesbeth Spies en kinderwethouder Anna verwelkomd.

Kinderen 15 nov. 2023 17:04

Beste Cyber Agents uit Alphen aan den Rijn gehuldigd

Veilig omgaan met het internet: dat is het doel van het spel Hackshield: Future Cyber Heroes. Woensdag werden de drie beste Cyber Agents uit Alphen aan den Rijn gehuldigd door burgemeester Liesbeth Spies en politieteamchef John Nieumeijer.

Kinderen 14 nov. 2023 17:38

Eerste jungleklas van Nederland in Alphen aan den Rijn

De leerlingen van groep 6/7 van basisschool Het Vianova in Alphen aan den Rijn werden aangenaam verrast met een jungleklas, dankzij hun winst in een wedstrijd georganiseerd door Bloemenbureau Holland namens de Nederlandse sierteeltsector.

Advertorial Kinderen 7 nov. 2023 09:11

Werken, leren en groeien in de kinderopvang

Met locaties in Leiden, Leiderdorp, Kaag & Braasem en Kudelstaart, biedt FloreoKids verschillende soorten opvang aan zoals dagopvang, peuteropvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Maar FloreoKids is meer dan alleen een kinderopvangorganisatie. FloreoKids helpt mensen hun talenten te ontwikkelen.

Kinderen 26 okt. 2023 13:46

Wethouder opent avontuurlijke ruimte voor kinderen op schoolplein van bassischool de Fontein

Ongeveer twee jaar geleden vond de leerlingenraad van basisschool De Fontein dat het schoolplein groener en duurzamer moest worden. In een groene omgeving spelen kinderen anders. Ze worden creatiever, gaan meer op ontdekking uit en het is ook nog eens goed voor hun gezondheid. Woensdag 25 oktober vond de opening van de Avonturentuin en het buitenlokaal van basisschool de Fontein plaats. Wethouder Relus Breeuwsma was aanwezig bij de opening.