Lezing 24 mrt. 2024 16:33

Een boeiende plaaggeest: Lezing over de bijzondere wereld van wespen

Veel mensen moeten niets hebben van wespen en zijn ze liever kwijt dan rijk. Dat is jammer, want ze vertegenwoordigen een bijzondere wereld. Als geen ander kan de entomologe en natuurfotografe Yavanna Aartsma hierover vertellen. Zij gaat dit op dinsdag 9 april doen in bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen. Yavanna heeft een eindeloze fascinatie voor wespen en speciaal de sociale wespen. Ze is gepromoveerd op het foerageergedrag van sluipwespen.

Lezing 11 mrt. 2024 16:55

Parkinson Café organiseert 'Bewegen en Parkinson' op 27 maart

In beweging blijven is belangrijk bij de ziekte van Parkinson. Want het kan de motoriek, wandel-snelheid, aerobe fitheid, spierkracht en het evenwicht verbeteren. Ook kan het het vallen verminderen. Parkinson Café Alphen organiseert daarom op woensdag 27 maart 2024 'Parkinson en Bewegen' door Alphen Vitaal.

Lezing 22 feb. 2024 12:57

Boeiende lezing Children of the Labyrinth

Op dinsdag 12 maart verwelkomt Buurten&Zo met veel enthousiasme fotograaf en documentairemaker Marieke van der Velden, samen met Philip Brink, voor een boeiende lezing. Marieke, eerder jurylid bij het programma 'Het Perfecte Plaatje', brengt deze dag samen met Philip een fascinerende presentatie over hun meeslepende reportage: Children of the Labyrinth."

Lezing 15 feb. 2024 10:28

Lezing: Aromazorg in de oncologie

Het SamenhuiS, centrum voor leven met en na kanker, organiseert in samenwerking met Paula van de Velden een lezing over aromazorg. Iedereen die te maken heeft met de gevolgen van een behandeling tegen kanker is welkom op woensdag 21 februari.

Advertorial Lezing 9 feb. 2024 09:39

Lezing “Hardloopwijsheden” door Mariska van Sprundel op 25 februari

Goed voorbereid op pad tijdens de 20 van Alphen? Hardloopdeskundige Mariska van Sprundel bereidt je voor op de wedstrijd tijdens een lezing over hardloopwijsheden, mét adviezen voor elke (beginnende) hardloper. De gratis lezing vindt plaats op 25 februari om 14:00 in Bibliotheek Alphen-Centrum.

Advertorial Lezing 30 jun. 2022 11:20

Seniorencolleges religie in Bibliotheek Alphen

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. De reeks bestaat uit vier delen en staat dit keer in het teken van religies en sekten. De collegereeks in Bibliotheek Alphen start op donderdag 21 juli.