Milieu en duurzaamheid 9 sep. 2023 15:02

Vanaf zaterdag 9 september vangen vijftien buurtbewoners meer dan 2500 liter regenwater op op hun daken

Een inspirerend buurtinitiatief komt tot leven in Alphen aan den Rijn, wanneer vijftien enthousiaste buren de handen ineenslaan en kiezen voor waterbergende groendaken op hun schuur. Niet alleen transformeert dit initiatief het aangezicht van de buurt, ook maakt het de wijk en hiermee Alphen aan den Rijn een stukje gezonder en veerkrachtiger voor de toekomst.

Milieu en duurzaamheid 16 jul. 2023 12:34

Zuid-Holland opent in september subsidieregeling voor bosaanleg

Op 1 september zal de Provincie de subsidieregeling ‘Meer bos in Zuid-Holland’ openstellen. “Met deze subsidie leveren we een bijdrage aan een biodivers, klimaatbestendig en recreatief aantrekkelijk Zuid-Holland”, aldus de Provincie.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2023 09:08

Woning verduurzamen? Vraag een lening aan bij de gemeente

Wil je zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp aanschaffen? Na een korte stop is het weer mogelijk om hiervoor een duurzaamheids- of stimuleringslening aan te vragen bij de gemeente.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 4 jul. 2023 17:17

Oud hout krijgt een tweede leven bij Het BehouT

Drie vrienden deelden een circulaire droom: gebruikt hout een tweede leven geven. Met ondersteuning van de gemeente Alphen aan den Rijn kreeg de droom een naam: Het BehouT, winkel en werkplaats voor circulair hout. Mede dankzij een bijdrage uit het Rabo Impactfonds kunnen de mannen hun werk een stuk makkelijker én veiliger doen.

Milieu en duurzaamheid 27 jun. 2023 09:12

Vliegenoverlast in Alphen door afvalverwerkend bedrijf

Afgelopen weekend kwamen bij Omgevingsdienst Midden-Holland veel meldingen binnen over vliegenoverlast. Naar aanleiding van deze klachten zijn maandag extra controles uitgevoerd.

Milieu en duurzaamheid 11 jun. 2023 11:02

Aanmeldingen geopend: maak kans op de Alphense Groene Pluim

Op 27 september wordt de tweede Alphense Groene Pluim uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor organisaties die zich actief inzetten voor duurzaamheid en sociaal beleid. De aanmelding voor deze prijs is nu geopend.

Milieu en duurzaamheid 9 jun. 2023 10:24

Alphen aan den Rijn heeft duurste laadpalen van Zuid-Holland

Wil je je elektrische auto opladen bij een publiek laadpunt? In Alphen aan den Rijn ben je dan het minst voordelig uit in Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van Eco-Movement.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 30 mei 2023 13:42

Dorpshuis De Juffrouw Hazerswoude Dorp verduurzaamt

Uitgroeien tot de bruisende huiskamer van het dorp, waar buurtbewoners van alle leeftijden elkaar ontmoeten en zich thuis voelen. Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude Dorp kan deze missie waarmaken, dankzij een donatie vanuit onder andere het Rabo Impactfonds. Het geld gaat naar duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen en een slimme cv-installatie.

Milieu en duurzaamheid 23 mei 2023 14:56

Bedrijven en gemeente werken samen aan aardgasvrij wonen in Alphen aan den Rijn

Op 16 mei 2023 tekenden twaalf marktpartijen een intentieovereenkomst, waarmee aardgasvrij wonen in Alphen aan den Rijn een grote stap dichterbij komt. Het betreft een unieke samenwerking in Nederland, waarbij bewoners het verduurzamen van hun koopwoning op een presenteerblaadje krijgen aangereikt door lokale bedrijven.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 22 apr. 2023 15:24

AQUABATTERY opent nieuw kantoor, R&D en productiefaciliteit als startschot voor seed financieringsronde

Op 20 april heeft AQUABATTERY, een Nederlandse batterij-innovator, haar nieuwe kantoor, R&D en productiefaciliteit geopend in Alphen aan den Rijn. De nieuwe faciliteit zal van groot belang zijn voor het climate tech bedrijf om 's werelds meest duurzame, veilige en betaalbare langdurige energieopslag (LDES) te bouwen om een 100% duurzaam energiesysteem mogelijk te maken.

Milieu en duurzaamheid 20 apr. 2023 16:23

Ketelhuys en KT-Events verzorgen catering Parkkunst met recyclebare cups

Op 27 april wordt in Park Rijnstroom weer Parkkunst georganiseerd. De horeca wordt sinds de vorige editie geregeld door KT-events en Het Ketelhuys. Dit jaar staat niet de kleur oranje, maar groen centraal. Wilbert van het Ketelhuys legt uit waarom dat zo is.