Muziek 15 apr. 2024 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Muziek 2 apr. 2024 16:31

Het Castellumkoor viert 15-Jarig jubileum met groots concert

Het Castellumkoor bestaat al 15 jaar en dat gaan ze groots vieren! Op zaterdag 13 april nodigen ze het publiek uit voor een bijzondere avond in theater Castellum. Het belooft een muzikale reis te worden door hun uitgebreide repertoire, variërend van opzwepende popsongs tot ontroerende nummers uit musicals en films.

Advertorial Muziek 13 mrt. 2024 18:50

Een ode aan Tina Turner in Castellum!

Na bijna 10 jaar brengt Berget Lewis eindelijk weer eigen muziek uit. Opgegroeid in een muzikaal gezin waar gospel een constante aanwezigheid was, vond haar inspiratie niet alleen in de diepe soul van haar roots, maar ook in de krachtige tonen van Tina Turner, de queen of rock ‘n roll. Deze invloeden vormden de basis voor haar nieuwste creatie - "Celebrate Tina". 

Advertorial Muziek 7 mrt. 2024 09:25

Dominic Seldis brengt zijn liefde voor muziek en verhalen vertellen naar Castellum!

Na het uitverkochte succes van ‘The Francis and Dominic Show’ van afgelopen jaar, keert Dominic Seldis terug naar Alphen aan den Rijn met zijn gloednieuwe theatervoorstelling ‘Favourites’. Op zondagmiddag 24 maart brengt de Britse contrabassist zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen.

Muziek 5 mrt. 2024 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Muziek 29 feb. 2024 14:22

Zaterdag 2 maart optreden van Castellumkoor in Winkelcentrum de Aarhof

Op zaterdag 2 maart zal Winkelcentrum de Aarhof bruisen van muzikale magie, want het Castellumkoor staat klaar om een optreden te verzorgen. Voor wie toevallig door het winkelcentrum wandelt, zal het niet als een verrassing komen om begroet te worden door prachtige klanken.

Muziek 9 feb. 2024 10:51

Musicalkoor Summertime viert 30-jarig jubileum met concert in Parktheater

Het jaar 2024 markeert een mijlpaal voor het bekende musicalkoor Summertime, aangezien het zijn 30-jarig bestaan viert. Om deze bijzondere gelegenheid te vieren, hebben de koorleden groots uitgepakt. Op 15 november zal een spetterend concert plaatsvinden in het Parktheater.

Muziek 10 dec. 2023 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Muziek 6 dec. 2023 09:13

Harmonie Arti brengt weer muzikale kerstgroeten

Een hartverwarmende kerstgroet aan de deur van een dierbare, buur of verre vriend. Harmonie Arti Alphen staat weer klaar om muzikale kerstgroeten op bestelling te brengen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Tegen een vrijwillige bijdrage brengt een ensemble in stijl vrolijke kerstliedjes en een kaartje voor diegene die wel wat extra aandacht kan gebruiken of die alles al heeft behalve een kerstserenade. 

Muziek 3 dec. 2023 13:31

Harmonie Arti gloeit samen met kamerkoor

Zaterdag 16 december geeft Harmonie Arti Alphen een hartverwarmend winterconcert. Te gast is het kamerkoor Cappella Frui Cantus uit regio Leiden. Onder de titel ‘Glow’ brengen koor en orkest sfeervolle songs en composities die de luisteraar voor even de donkere dagen voor kerst doen vergeten. Het concert begint om 20:15 uur en vindt plaats in Het Kruispunt aan de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn.

Advertorial Muziek 7 nov. 2023 17:30

Love Soul & Dance Festival: Dé plek voor Soul & Disco liefhebbers!

Het Love Soul & Dance Festival staat op het punt om je hart te veroveren met de meest soulvolle en disco-vibes op zaterdag 11 november. Met optredens van niemand minder dan Trijntje Oosterhuis en Dwight Dissels, belooft dit festival een onvergetelijke ervaring te worden. 

Advertorial Muziek 6 nov. 2023 17:10

Film 'Lagu Lagu' en live muziek Jessica Manuputty

Op zaterdag 11 november organiseert Parkvilla een avondvullend programma met Moluks buffet (optioneel), de film 'Lagu Lagu' en een live optreden van Jessica Manuputty. Jessica maakt als zangeres naam in de Nederlandse jazz- soul- en popmuziek. Ze speelde met Jett Rebel, Barry Hay, het Metropole Orkest, in een uitverkocht Paradiso en op bekende festivals als Pinkpop en Lowlands.

Advertorial Muziek 27 okt. 2023 17:14

11 november culinair genieten bij Love Soul & Dance

Wil je heerlijk genieten van Indonesische en Molukse maaltijden en heerlijke snacks? Kom dan naar het Love Soul & Dance festival aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. 

Advertorial Muziek 25 okt. 2023 14:30

Laatste groep ticket kaarten Love Soul & Dance 11 november

Op 11 november zal het leukste Soulfestival van Zuid-Holland gaan plaatsvinden aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Dit Soulfestival genaamd Love Soul & Dance heeft haar sporen al verdiend en viert zij dit jaar haar tien jarig jubileum.  

Advertorial Muziek 23 okt. 2023 18:08

Trijntje Oosterhuis bij Love Soul & Dance

Het Love Soul & Dance concept viert dit jaar haar 10 jarig jubileum. Oprichter en Alphense ondernemer Jason Tuhumena heeft tien jaar lang dit geweldige Soulfeest in Wet n Wild georganiseerd. 

Muziek 17 okt. 2023 11:30

Gluren bij de Buren opent voordeuren in Alphen aan den Rijn

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren zoekt huiskamers en acts. Gluren bij de Buren komt voor de vijfde keer naar Alphen op zondag 4 februari 2024. Amateurkunstenaars van alle soorten disciplines betreden het vloerkleed als podium, in huiskamers in alle kernen van de gemeente. 

Advertorial Muziek 24 mrt. 2023 16:27

Finale Bandcontest Alphen on Fire op 1 april in Parkvilla

Na vijf spannende voorrondes met verrassend veel muzikaal talent is het zover op zaterdagavond 1 april. In Parkvilla komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent. 

Advertorial Muziek 19 feb. 2023 14:14

Leidenaar Lo van Gorp zingt Sting in Theater Castellum

Na al eerder zeer succesvol het repertoire van Steely Dan naar de theaters te hebben gebracht, gaan Lo van Gorp en The Royal Dutch Scam zich nu wagen aan het repertoire van Sting, met oog voor detail. Op zaterdag 11 maart komt de Leidse zanger en saxofonist met zijn band naar Alphen aan den Rijn.

Muziek 18 feb. 2023 12:19

Alphense Daya (21) doet mee voor ‘de Grote Prijs van Nederland’

Daya Hendriks is geen onbekende in Alphen aan den Rijn. Als 10-jarig meisje stond zij namelijk al op een vol Thorbeckeplein het publiek omver te blazen met haar toen al krachtige stem. Niet veel later deed zij mee aan The Voice Kids. En in de afgelopen jaren was zij ook te zien tijdens het Zomerspektakel aan het Meer. Daya’s grote droom is “om door te breken met mijn eigen nummers”. En die droom kan zo maar werkelijkheid gaat worden.

Advertorial Muziek 18 jan. 2023 13:31

31 maart Love Soul & Dance met Berget Lewis

Alphen krijgt het grootste Soul, Dance en Live music event op 31 maart in Avifauna. Kom maximaal genieten van de beste live artiesten en top soul en disco DJ’s.

Advertorial Muziek 16 jan. 2023 13:17

Gluren bij de Buren op De Baronie is geanuleerd

Op zondag 5 februari zou de 'woonkamer' van Winkelcentrum De Baronie tijdelijk worden omgebouwd tot podium. Dit voor het evenement: Gluren bij de Buren. Winkelcentrum De Baronie heeft laten weten dat wegens omstandigheden het evenement niet kan doorgaan.