Onderwijs 18 apr. 2024 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Onderwijs 25 mrt. 2024 12:39

Alphense Lars van der Haven wint brons bij Skills The Finals

Lars van der Haven uit Alphen aan den Rijn heeft zich onderscheiden tijdens de recente Skills The Finals, een prestigieuze vakwedstrijd voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het event, waarin de beste talenten van Nederland in verschillende vakgebieden strijden, leverde Lars een bronzen medaille op in de categorie Facilitair dienstverlener. Zijn prestatie is niet alleen een persoonlijke triomf, maar ook een bron van trots voor mboRijnland en de gehele regio.

Onderwijs 20 mrt. 2024 17:19

Het aftellen is begonnen voor finalisten Skills The Finals vanuit mboRijnland

Morgen gaan de finalewedstrijden van Skills Heroes van start, een evenement dat het beste van het Nederlandse mbo laat zien. In de afgelopen maanden hebben studenten en hun begeleiders hard getraind om tijdens Skills The Finals hun vaardigheden en talenten te laten schitteren. Ze strijden om de prestigieuze titel van 'beste vakman/vakvrouw van Nederland' binnen hun vakgebied.

Advertorial Onderwijs 19 mrt. 2024 13:48

Leren over Brexit bij Scala College

Op 23 juni 2016 stemde een kleine meerderheid van de Britten voor het beëindigen van het lidmaatschap van de Europese Unie. Op 31 januari 2020 was de uittreding een feit. In die periode voorafgaand aan het referendum deed oud NOS-correspondent Tim de Wit bijna dagelijks verslag van de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Voor veel docenten van de tweetalige afdeling op het Scala College was De Wit dan ook een bekend gezicht. Voor leerlingen was hij een interessante gastspreker die niet alleen over de Brexit vertelde, maar ook over zijn leven in Londen en zijn baan als journalist.

Onderwijs 6 mrt. 2024 15:01

Mees Kees signeert op de Bonifaciusschool

Op woensdag 6 maart was Mees Kees op de Bonifacius om het nieuwe boek ‘Mees Kees, een pittig klasje' te signeren. Het was een tijd spannend of de 'echte Mees Kees' langs zou komen, of de schools eigen Mees Kees.

Advertorial Onderwijs 5 mrt. 2024 13:01

Meeloopweek voor zij-instromers bij het Scala College

Van maandag 11 t/m donderdag 14 maart 2024 opent het Scala College hun deuren voor iedereen die een nieuwe carrière in het voortgezet onderwijs overweegt. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld een rondleiding krijgen, lessen bijwonen of zelf een proefles geven. Net wat hun wens is. Het meelopen kan met docenten, maar ook met onderwijsondersteuners of met de schoolleiding.

Onderwijs 6 feb. 2024 10:45

Kom naar de Open Dag van mboRijnland op woensdag 7 februari

Ben je momenteel bezig met je eindexamenjaar en loop je nog rond met twijfels over welke richting je op wilt? Dan is de Open Dag van mboRijnland de perfecte gelegenheid om meer duidelijkheid te krijgen. Kom langs op woensdag 7 februari tussen 16:00 - 21:00 uur en ontdek de diverse mogelijkheden die mboRijnland te bieden heeft.

Onderwijs 5 feb. 2024 13:26

Alphense studenten strijden voor titel 'Beste vakman/vakvrouw van Nederland' in Skills Heroes finales

Dertien studenten van mboRijnland hebben zich gekwalificeerd voor de finales van de vakwedstrijden Skills Heroes, waaronder twee Alphenaren: Nick Hemmink en Lars van der Haven. Het evenement vindt plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch, waar de studenten strijden om de titel van 'Beste vakman/vakvrouw van Nederland' in hun specifieke vakgebied.

Onderwijs 31 jan. 2024 11:58

Studenten mboRijnland in finale ‘Battle basisvaardigheden’

Dinsdag 30 januari streden zestien eerstejaars studenten van mboRijnland in Alphen aan den Rijn met elkaar in de finale van de 'Battle Basisvaardigheden'. Deze bijzondere wedstrijd, georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij Malmberg, is bedoeld om de basisvaardigheden zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap in de schijnwerpers te zetten.

Onderwijs 27 jan. 2024 14:31

Samenwerking in onderwijs voor een duurzame toekomst

Op 25 januari vond de tweede editie van de Groene Hart Conferentie plaats, een bijeenkomst voor leidinggevenden in het voortgezet (beroeps)onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De bijeenkomst werd georganiseerd door mboRijnland en het voortgezet onderwijs Alphen aan den Rijn. 

Onderwijs 24 jan. 2024 14:59

Nauwere samenwerking Yuverta en mboRijnland voor opleiding Onderwijsassistent

mboRijnland en Yuverta in Alphen aan den Rijn werken nauw samen voor de mbo-opleiding Onderwijsassistent. Daar waar de focus in de opleiding Onderwijsassistent tot nu toe voornamelijk op het basisonderwijs ligt, willen mboRijnland en Yuverta ook het voortgezet onderwijs, met name het vmbo, meer onder de aandacht te brengen.

Onderwijs 22 dec. 2023 16:17

Alphenaar Nick Hemmink finalist voor Skills The Final

Nick Hemmink (18 jaar), derdejaars student opleiding Expert IT Systems & Devices bij mboRijnland, heeft zich gekwalificeerd voor de finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Naast hem zijn nog vijf kandidaten van mboRijnland al verzekerd van een plek in de finales. De finales worden op 21 en 22 maart gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Onderwijs 16 nov. 2023 15:20

Alphense school doet mee aan de Scholierenverkiezingen

Op 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Omdat minderjarigen nog niet in het echt mogen stemmen, organiseert ProDemos de Scholierenverkiezingen. Het Ashram College uit Alphen aan den Rijn doet hier aan mee.

Onderwijs 12 nov. 2023 18:27

Maandag 13 november Open Dag mboRijnland

Op maandag 13 november vindt de Open Dag van mboRijnland plaats van 16:00-21:00 uur. Iedereen die binnenkort wil starten met een nieuwe opleiding is van harte welkom.

Onderwijs 10 nov. 2023 11:01

Geen tweede islamitische school voor Alphen aan den Rijn?

Alphen aan den Rijn ziet geen noodzaak voor een tweede islamitische basisschool naast An Noer, zo hebben burgemeester en wethouders aan het ministerie van Onderwijs medegedeeld na een gesprek met Mimoun el Hannay van IBS Hakiem.

Onderwijs 30 okt. 2023 10:20

Bezoek Phileas Fogg op het Scala College

Twee groepen soldaten komen uit de loopgraven om aan te sluiten bij een grote optocht, met hun hand op elkaars schouders en hun ogen bedekt met hun andere hand. Er klinken drie luide schoten, als de soldaten een voor een neervallen. Een soldaat staat nog overeind. Hij salueert zijn gevallen kameraden, terwijl het volkslied speelt.

Onderwijs 27 okt. 2023 12:46

Nog één avond vol herinneringen bij het Ashram College

De bouw van het nieuwe Ashram College gaat snel. Het laatste deel van de school wordt bijna aangepakt. Daarom organiseert de school op dinsdag 28 november nog één avond waarop oud-leerlingen door hun oude middelbare school kunnen lopen.