Openbaar vervoer 15 apr. 2024 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Openbaar vervoer 30 dec. 2022 12:24

Eind 2026 vier treinen per uur tussen Leiden en Utrecht

Alphen aan den Rijn en bereikbaarheid via openbaar vervoer. Het is een veelbesproken onderwerp, en iedereen heeft er wel een mening over. Want óf het treinverkeer ligt stil, óf de tijden zijn niet goed, óf er rijden te weinig treinen. In 2023 gaat er daarom gestart worden met meerdere verbeteringen aan de spoorverbinding Leiden - Utrecht.

Openbaar vervoer 14 okt. 2022 13:26

Geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Woerden

Sinds vrijdagmiddag 13:00 uur rijden er geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Woerden. Een sein- en wisselstoring op het traject tussen Woerden en Bodegraven is hiervan de oorzaak.

Openbaar vervoer 26 aug. 2022 09:08

Bijna geen treinen en lege perrons

Medewerkers van de NS zijn vandaag in staking. In het overgrote deel van de provincie Zuid-Holland rijden vandaag vrijwel geen treinen. Dit is ook op het station in Alphen aan den Rijn goed te merken. Vanmorgen tijdens de "spits" reden er maar enkele treinen en waren er niet meer dan een handje vol mensen op het station.

Openbaar vervoer 11 feb. 2022 19:13

Het station van Alphen aan den Rijn wint grond in waardering

Elk jaar onderzoekt I&O Research in opdracht van ProRail en NS de stationswaarderingen onder reizigers. Het Stationsbelevingsmonitor 2021 beoordeelt de ruimschoots 400 stations in ons land, waaronder ook station Alphen aan den Rijn. Het puntenaantal kwam neer op een 7,2.

Openbaar vervoer 3 dec. 2021 14:08

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit kun je verwachten

De dienstregeling van Arriva gaat op de schop. En dat gaat ook gevolgen hebben voor Alphenaren. Door de coronacrisis zijn er minder reizigers, waardoor de vervoerder genoodzaakt is om dienstregelingen aan te passen.

Openbaar vervoer 16 jun. 2021 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten.