Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Blog Opinie 14 jan. 2022 20:06

MINERVA Rode cijfertjes

De persconferentie is geweest en we weten dat we weer bij elke winkel ongestraft kunnen binnenlopen. Mondkapje op en anderhalve meter afstand. Dat wordt dan vertaald naar één koper per vijf vierkante meter. Lijkt mij goed uitgerekend zo.

Blog Opinie 17 dec. 2021 19:59

MINERVA Partijtje hoppen

Er zijn raadsleden die gewoon niet kunnen besluiten bij welke partij ze willen horen. Soms komt dat omdat ze erg aan het pluche zijn gehecht. Soms omdat ze een eigen mening hebben en zich nergens thuis voelen. En er zijn er altijd die met iedereen botsen.

Blog Opinie 15 dec. 2021 10:42

Een moetje?

Ja, de oplettende lezer zal het vast in de gaten hebben. Niet de eerste keer dat ik het over een moetje heb. De laatste keer ging het over het behalen van fiscale voordelen door het aangaan van een huwelijk. Als voorbeeld diende Martien Meiland, wie kent hem niet?

Blog Opinie 10 dec. 2021 19:59

MINERVA Romeinen

Het is vast geen verrassing als ik zeg dat ik veel belangstelling heb voor het Romeinse verleden van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ik schrijf er al tientallen jaren over en ik achtervolg zo af en toe een wethouder die er naar mijn mening te weinig aandacht aan schenkt.

Blog Opinie 3 dec. 2021 19:59

MINERVA Lockdown

Het C-woord slaat weer lustig toe. De besmettingshaarden blijken vooral bij de kinderopvang en de scholen te zitten. En dus gaan nu winkels, culturele instellingen en horeca om 17.00 uur dicht, een kleine lockdown. Logisch toch?

Blog Opinie 26 nov. 2021 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Blog Satire Opinie 26 nov. 2021 12:07

Toespraak van de burgemeester over Corona

Al sinds het begin van de Coronacrisis is er kritiek op de communicatie vanuit de overheid. Vooral op gemeenteniveau ging en gaat het niet goed.

Blog Opinie 19 nov. 2021 19:59

MINERVA Vuurwerkverbod

Het beste nieuws van vandaag, wat zeg ik: van de afgelopen week, is het landelijke vuurwerkverbod. Ook deze jaarwisseling godzijdank opnieuw geen achterhaalde traditie uit het jaar nul waarbij het grootste wapenfeit het aantal gewonden is.

Blog Opinie 17 nov. 2021 13:02

5 voor 12?

De allervriendelijkste ober in mijn favoriete restaurant stond ongeduldig aan mijn tafel. Of ik mij wel realiseerde dat het 5 voor 8 was? “Ik moest er echt een eind aan breien”, zei hij vriendelijk.

Blog Opinie 12 nov. 2021 19:59

MINERVA Maatregel

Even door de facebookpagina van Alphens.nl scrollen en huplakee een onderwerp om over te bloggen dient zich zo aan. Een artikel over gratis parkeren in het centrum van Alphen-Stad levert amper een reactie op. Een artikel over een ongevaccineerde ouder in een protesttent voor het zwembad is bingo!

Blog Opinie 5 nov. 2021 19:59

MINERVA Gnephoek

Het is vrij duidelijk dat de strijd om de Gnephoek onder de Alphense politieke partijen wel gestreden is. Het gaat er nu om hoe iedereen elegant zijn of haar gezicht kan redden.

Blog Opinie 29 okt. 2021 20:00

MINERVA Vibrator

Soms zakt mijn broek spontaan af. Lees ik toch net in de media dat een van de objecten uit de Hoorn de Tijds reden voor een soort van censuur is. En dat de plaatselijke wethouder van cultuur zich hiermee bemoeit.

Blog Opinie 21 okt. 2021 04:06

Wethouder Erik van Zuylen met de billen bloot

Er wordt wel eens gezeurd over het (te) grote aantal ambtenaren. Niet alleen aan de borreltafel maar ook in de gemeenteraad. Om te zien of dat nou wel waar is, heeft de gemeente een officieel onderzoek laten doen.

Blog Opinie 13 okt. 2021 12:58

Het grote sjacheren kan beginnen

U was het wellicht ook bijna vergeten, maar al meer dan een half jaar geleden hebben we mogen stemmen. Of hebt u daar geen actieve herinnering meer aan? Niet erg hoor. Er zijn er meer met een selectief geheugen.

Blog Opinie 8 okt. 2021 19:59

MINERVA Heilige Koe

Een van de dingen die we van het verplichte thuiswerken hebben geleerd, is dat dit dé oplossing is voor het fileleed. Gewoon aanzienlijk minder drukte op de wegen. Als we slim zijn blijven we dus lekker veel thuis werken en de auto kan de deur uit.

Blog Opinie 24 sep. 2021 19:59

MINERVA Steun de lokale ondernemer

Online shoppen is een groot goed. Je ziet alles op je dooie gemakje op je scherm voorbij komen en het maakt niet uit of het om de hoek of in Verweggistan wordt gemaakt. Je kijkt en vergelijkt. Je zet de nodige kruisjes en trekt je iDeal kaart leeg.

Blog Opinie 17 sep. 2021 20:55

MINERVA Han heeft ballen

Kennelijk is jezelf binnenkort pensioneren genoeg om een paar ballen te kweken waar iedereen U tegen mag zeggen. Han de Jager, sinds jaar en dag wethouder in Alphen aan den Rijn, neemt afscheid van de politiek maar wil voor die tijd het Kabinet een poepje laten ruiken.

Blog Opinie 15 sep. 2021 13:20

Disgenoten

Wat waren ze gelukkig. Het jonge stel had eindelijk een huis weten te kopen. Vraag niet hoe. Ze hadden zwaar moeten overbieden, links en rechts van ouders geld gebietst en zich tot over hun oren in de schulden gestoken. Ze hadden zich terecht afgevraagd of ze zo’n hoge hypotheek wel zouden kunnen krijgen. Eén geluk, de rente stond historisch laag. Ja, het geld is gratis. En met allebei een goede baan moest het net lukken.

Blog Opinie 10 sep. 2021 19:59

MINERVA Democratie

De lokale politiek heeft een beetje moeite met democratie oftewel volksvertegenwoordiging. Het ene raadslid denkt dat hij/zij een actiegroep aanvoert en een ander stelt zich op als een regent die in de zeventiende eeuw is blijven steken.

Blog Opinie 8 sep. 2021 16:20

Rectificatie

Op 8 september 2021 is op de website van Alphens.nl een artikel gepubliceerd onder de titel 'Jaap Molenaar is een Witte-boorden-crimineel en de leden van Golfclub Zeegersloot zijn medeplichtig'. In dit artikel zijn verscheidende beschuldigingen jegens Jaap Molenaar en Golfclub Zeegersloot geuit. Bij vonnis van 24 september 2021 heeft de voorzieningenrechter de rechtbank Den Haag geoordeeld dat de auteur van dit artikel deze beschuldigingen niet aannemelijk heeft kunnen maken en dat dit artikel dan ook onrechtmatig is jegens Molenaar en de Golfclub Zeegersloot.

Blog Opinie 3 sep. 2021 20:00

MINERVA Tien kleine negertjes

Zo pal na de zomervakantie is de Alphense politiek nog lang niet op volle kracht vooruit aan het denken. De wethouders praten nog niet echt met de media. De raadsleden zijn nog niet opgedoken. Het verkiezingsgerammel is al wel begonnen met een paar opmerkelijke wisselingen van de wacht.

Satire Opinie 3 sep. 2021 15:08

Zomerspektakel gaat toch door!

Het Zomerspetakel aan het Meer gaat toch door. Aanvankelijk kreeg het festival geen toestemming in verband met coronamaatregelen, maar nu gaat het college van B&W toch akkoord.