Nieuws

Blog Opinie 11 nov. 2019 13:32

Onmogelijk grote zege voor ‘verfrist’ ARC

ARC-trainer was kennelijk niet de enige die erg geschrokken was van de afdroogpartij, 6-0, vorige week tegen SC Feyenoord. Hij had 3 spelers geslachtofferd.

Blog Opinie 8 nov. 2019 19:58

MINERVA Voedselbank (2)

Een tijdje geleden schreef ik over de problemen die de Voedselbank ondervindt om in de Alphense wijk Ridderveld ergens een uitdeelpunt annex opslagruimte te vinden. De gemeentelijke ambtenaren wilden niet erg meewerken en de mannen achter de Voedselbank dreigden de handdoek in de ring te gooien.

Blog Opinie 8 nov. 2019 10:18

Leuke thuiswedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC krijgt zaterdag bezoek van Duno D uit Doorwerth, dat voor het tweede jaar in de Hoofdklasse uitkomt. De club doet het verrassend goed en staat momenteel 4e met 18 punten.

Blog Opinie 6 nov. 2019 15:04

Robbe

In een rolstoel voortgeduwd door een vrouw kwam hij naar mijn tafeltje toe gereden. Zijn bleke magere koppie werd nog smaller door het slangetje dat vanuit een zuurstoftank in zijn neus stak. "Robbe heeft een vraag voor je," zei zijn moeder. "Toe maar Robbe," spoorde ze haar zoon aan.

Blog Satire Opinie 3 nov. 2019 00:12

Lieve Ank de Groot,

Bij voetbalvereniging Alphia is een organisatorische crisis ontstaan. Voorzitter Ank de Groot en een groot aantal vrijwilligers kunnen niet meer door 1 deur. 

Blog Opinie 31 okt. 2019 12:01

Voetbal in het komende weekeinde

ARC gaat zaterdag op bezoek bij SC Feyenoord. Die club begon onverwacht zeer matig aan het seizoen, maar is de laatste weken aardig op dreef en gaat zich ongetwijfeld toch weer mengen in de strijd om de titel.  

Blog Opinie 30 okt. 2019 12:12

Als de drank is in de man……

Ik was er even tussenuit. Op vakantie in Frankrijk. Te gast bij vrienden die daar een klein kasteel runnen. Even bijtanken zoals dat heet. Ik hoor u al denken, zou hij dan bij Chateau Meiland zijn geweest? Nee dus.  

Blog Opinie 28 okt. 2019 18:27

Nog steeds geen thuiszege voor onmachtig ARC

ARC kan in de Hoofdklasse tot nu toe geen thuiswedstrijden winnen. Na een gelijkspel op de openingsdag volgde zaterdag de derde nederlaag op eigen veld. Het werd 0-1 tegen Sportlust’46.  

Blog Opinie 25 okt. 2019 19:59

MINERVA Lijken uit de kast

Voor de verkiezingen van vorig jaar hadden we een andere coalitie. Eentje waar GroenLinks niet in zat en VVD, D66 en ChristenUnie wel. Het waren andere tijden.

Blog Opinie 24 okt. 2019 12:27

Voetbal in het komende weekeinde

ARC speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sportlust’46. Een echte derby is het niet, maar Alphen en Woerden liggen niet zo ver bij elkaar vandaan. In het verleden leverden ontmoetingen tussen deze 2 clubs altijd interessante ontmoetingen op.  

Blog Opinie 23 okt. 2019 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Blog Opinie 21 okt. 2019 16:52

Opnieuw gelijkspel voor AVV Alphen

De zondag derde klasse B lijkt sterker bevolkt dan AVV Alphen gedacht had. Na 5 wedstrijden voetbalde de ploeg van trainer Rob de Lange pas 6 punten bij elkaar. De achterstand op de ongeslagen koploper Full Speed bedraagt nu al 9 punten en die op de nummer 2 Slikkerveer 7. Alleen van Kethel Spaland werd gewonnen.  

Blog Opinie 18 okt. 2019 20:03

MINERVA Visieloze visie

Ik krijg buikpijn van de Cultuurvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is een bedroevend slecht staaltje beleidswerk. In een visie verwacht je namelijk om mee te beginnen een definitie en een visie. En juist die ontbreken.

Blog Opinie 18 okt. 2019 11:50

Alphen is een maatje te groot voor gemeentesecretaris PeterDerk Wekx

Voor wie niet zo goed op de hoogte is van de rangen en standen in het gemeentehuis: de gemeentesecretaris is de baas van alle ambtenaren, ondertekent samen met de burgemeester de belangrijke stukken en verdient evenveel als zij. Een eindbaas dus.

Blog Opinie 16 okt. 2019 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Blog Opinie 16 okt. 2019 12:35

Verkeer(d)

Als wij familie of vrienden van buiten Alphen op bezoek krijgen, dan gaat het gesprek het eerste halfuur over drempels en rotondes. Wij Alphenaren zijn er inmiddels wel een beetje aan gewend. Maar als je erop gaat letten, dan hebben wij inderdaad wel heel erg veel verkeersobstakels.  

Blog Opinie 14 okt. 2019 13:44

ARC in uitwedstrijden nog steeds ongeslagen

Zwaluwen was tot zaterdag op eigen veld ongeslagen in de Hoofdklasse A. ARC daarentegen had buiten Alphen nog geen nederlaag opgelopen. De status van de Vlaardingers veranderde, die van ARC niet. De equipe van Mark Evers won met 0-1 en dat was volkomen terecht.

Blog Opinie 11 okt. 2019 20:03

MINERVA Brug

Ik wil het wel ergens anders over hebben, maar ik blijf denken aan die hefbrug in Boskoop. Nooit iets aan gemankeerd. Het ding bevindt zich nog niet binnen de Alphense gemeentegrenzen of daar begint het gedonder.

Blog Opinie 11 okt. 2019 13:38

ARC Heitingatoernooi in 2020 grootser dan ooit

De sponsors van het ARC Heitingatoernooi worden elk jaar bedankt voor hun steun in de vorm van een sponsorbijeenkomst. Daar moesten ze dit jaar wat langer op wachten dan gebruikelijk, maar daar was een goede reden voor.  

Blog Opinie 10 okt. 2019 13:59

Voetbal in het komende weekeinde

ARC voetbalt zaterdag in Vlaardingen tegen Zwaluwen. Die club eindigde vorig seizoen in de Hoofdklasse A als vierde. Een dergelijke klassering lijkt er dit jaar niet in te zitten, want momenteel neemt Zwaluwen de elfde plaats in en dat is net een treetje lager dan ARC.  

Blog Opinie 9 okt. 2019 10:38

Licht

De dagen worden weer korter en dat betekent dat we weer iets beter op moeten letten op wat er om ons heen gebeurt, als we aan het verkeer deelnemen. Want als ik ’s ochtends naar Mavom fiets, zie ik nog regelmatig kinderen onverlicht rondfietsen. Levensgevaarlijk.  

Blog Opinie 4 okt. 2019 20:14

MINERVA Zwammerdam

Wie denkt dat ik iets over dat kleine dorpje langs de Oude Rijn ga hebben, komt bedrogen uit. Wat ik namelijk net voorbij zie komen op mijn facebook is het eerste gerestaureerde Schip van Zwammerdam.

Blog Opinie 2 okt. 2019 12:08

Tandartsperikelen

Er is geen plek op aarde waar ik me zo nietig voel als bij de tandarts. Afgelopen maandag was het weer zover. Man man man.