Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.

Blog Opinie 15 sep. 2023 19:44

MINERVA Feestweek

Toostfestival, Oldtimerdag, Taptoe, Halve van Alphen en de Jaarmarkt maken er zoals elk jaar weer een feestelijk weekje van. Er is natuurlijk alle dagen Kermis en dus kan niemand klagen dat er 'hier nooit iets is te doen'.

Blog Opinie 8 sep. 2023 19:44

MINERVA Liplezen in de politiek

Na twee maanden politiek reces is het weer tijd om aan de bak te gaan. Dus van de week gezellig naar het persgesprek van B&W en met frisse tegenzin kijken naar een raadscommissie zonder geluid.

Blog Opinie 9 aug. 2023 09:13

Het Alrijne ziekenhuis is zelf ziek

We worden opgeschrikt door het bericht dat het Alrijne ziekenhuis een aantal operatiekamers dicht doet in oktober. Ze willen de zorgkosten in de hand houden, zo zeggen ze. De verzekeraars hebben te weinig ingekocht volgens het ziekenhuis.

Blog Opinie 7 jul. 2023 20:00

MINERVA Vakantie

Het is tijd om het juk van de politiek voor een paar weken, eigenlijk bijna twee maanden, van me af te schudden. De Alphense politiek heeft haar laatste raadsvergadering voor het reces gehouden en is in september weer present. Dat worden een paar rustige weken. Of niet natuurlijk, want er ligt altijd wel een rel op de loer.

Blog Opinie 23 jun. 2023 20:00

MINERVA Oorlogsvluchtelingen

Soms is het best lastig om als neutrale journalist naar insprekers en sommige lokale politici te luisteren. Want uiteraard kom ik ook ergens vandaan. Gelukkig kan ik mijn ei dan hier kwijt.

Blog Opinie 16 jun. 2023 19:59

MINERVA Heilige koe

Het ziet ernaar uit dat de Alphense centrumbewoners aan de Lage Zijde, de kant van de Aarhof, het hebben gewonnen van de groep ondernemers die denkt met gratis parkeren meer klanten te trekken. De anderhalf uur gratis parkeren is prima, maar niet ten koste van de mensen die in het centrum wonen.

Blog Opinie 9 jun. 2023 20:00

MINERVA Erfgoed

Gisteren was ik bij een bijeenkomst over erfgoed. In de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is bijna niet te geloven, maar dat hebben we hier en ook nog heel veel.

Blog Opinie 2 jun. 2023 19:59

MINERVA Romeinse nostalgie

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan facebook is het grote gehalte aan herinneringen. Niet die facebook voor mij selecteert, want daar denk ik van 'waar gaat dit over?' Nee, het gaat om het delen van foto's en verhalen over vroegâh door mensen van vroegâh en van nu.

Blog Opinie 19 mei 2023 19:58

MINERVA Half broodje Aap

De glazen gevel van het Alphense gemeentehuis wordt gerenoveerd. En dan duiken er meteen indianenverhalen op. Zo is er een urban myth dat er een mooi bos op de gevel had moeten staan, maar dat de ruiten op verkeerde plekken zijn geplaatst.

Blog Opinie 21 apr. 2023 20:00

MINERVA Allemaal beestjes

De dieren in Alphen aan den Rijn hebben van de gemeenteraad een enorme opsteker gekregen. Het college, lees: de verantwoordelijke wethouder, moet aanzienlijk beter zijn best gaan doen voor dierenwelzijn. Zeggen dat dieren belangrijk zijn, is een ding. Maar zorgen dat ze belangrijk zijn, dat is een ander ding.

Blog Opinie 14 apr. 2023 19:59

MINERVA Even vragen

Dit wordt geen potje ambtenaren afkammen. Al moet ik zeggen dat de verleiding er wel was. Het is namelijk de zoveelste keer dat 'we' het even moeten hebben over participatie van inwoners.

Blog Opinie 31 mrt. 2023 19:59

MINERVA Gratis bestaat niet

Er is een heleboel mis met het parkeerbeleid. De laatste stunt, die van anderhalf uur gratis parkeren achter de slagboom op de kosten van straatparkeerders, is zeker niet goed gevallen.

Blog Opinie 17 mrt. 2023 20:00

MINERVA BBB in de lokale politiek

BBB is uiteraard een tegenbeweging. Net als de PVV en FvD dat waren. Kennelijk heerst er grote onvrede over de politiek in heel Nederland, want de nieuwkomer heeft dik gewonnen ook in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie 10 mrt. 2023 20:00

MINERVA Heldin

Pestkoppen heb je overal. Iedereen weet ook wel wie het zijn. Meestal pesten ze stiekem, maar zo af en toe duiken ze vol in de openbaarheid. Zelfs in de Alphense politiek.

Blog Opinie 3 mrt. 2023 19:59

MINERVA Beetje schuren

Van de week las ik een artikel in De Ondernemer over dwarsliggers in een organisatie. De kern van het verhaal is, dat anders denkende mensen broodnodig zijn in een team. Een beetje schuren is goed.

Blog Opinie 24 feb. 2023 20:00

MINERVA Hondenlosloopgebied

Ik heb eerlijk gezegd best moeite met de tijd, het geld en het gedoe rond de aanleg van een hondenlosloopgebied. Het zou heel simpel moeten zijn. Maar dat is het dus niet.

Blog Opinie 22 feb. 2023 12:19

Ik heb hier een brief voor mijn moeder!

Inderdaad, ooit gezongen door ’s lands bekendste volkszanger. Al lang dood, maar niet vergeten. Was het ooit zijn turbulente levenswijze die de aandacht trok, nu is het de afwikkeling van zijn nalatenschap.

Blog Opinie 10 feb. 2023 19:59

MINERVA Stadsmuseum

Als de bovenbouw van het Scala, een gymnasiumafdeling zoals wethouder Van As dat zegt, niet in het Oude Raadhuis past of bij nader inzien niet in wil, wat moeten we dan?

Blog Opinie 3 feb. 2023 19:59

MINERVA Online wereld

Je bent oud en dus achterlijk als je geen gedoe op je mobiele telefoon wilt en ook niet op je desktop of laptop. Of: je hecht meer aan de echte wereld, aan je privacy en gezondheid en aan het zelf bepalen van contactmomenten.

Blog Opinie 27 jan. 2023 20:00

MINERVA Groen hart

Er waart een petitie rond in het Zuid-Hollandse. De provincie of het rijk of de gemeente of alle drie wil namelijk ook huizen bouwen buiten de huidige bebouwing in het Groene Hart. En daar zijn alle natuurorganisaties en natuurliefhebbers tegen, in theorie dan. Vandaar die petitie.

Blog Opinie 20 jan. 2023 19:57

MINERVA Grafrust als precedent

Een politiek dingetje is de angst voor precedenten scheppen. Dat werd door het CDA naar voren gebracht tijdens een debat over grafrust. Overigens inclusief de oplossing: gewoon een regeltje toevoegen dat het echt alleen voor KNIL-militairen geldt.

Blog Opinie 16 jan. 2023 23:13

Alphen gaat geteisterd worden door rampen

Met bangmakerij kan je stemmen winnen. Boeren, gepensioneerden of mensen die prikje geen durven nemen: ze gaan massaal naar de politieke partij, die zegt hun angsten het beste te begrijpen. Heb je als politicus nog niks engs in je programma, dan verzin je gewoon wat.