Nieuws

Blog: Alphenaar
Blog Opinie 21 aug. 2019 10:07

Blog: Alphenaar

‘Woon jij in Alphen?’ Ik was in Leiden ingestapt en op het enige lege plekje in de coupé tegenover een man van ca. 40 jaar oud met zwarte haren en dito bril gaan zitten. Ik knikte. Hij keek op een papiertje. ‘Weet jij met welke bus ik in de buurt van de Eikenlaan kan komen?’ Omdat ik op Industrieterrein Rijnhaven West werk, weet ik dat lijn 4 daar stopt. ‘Ik wijs je straks wel even de weg.’ Hij glimlachte dankbaar.  

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.

Blog: Geweld
Blog Opinie 14 aug. 2019 09:18

Blog: Geweld

Ze duwt haar oor tegen de oude transistorradio. Ze durft hem niet te hard te zetten omdat ze bang is dat hij het anders hoort. Het kan nog alle kanten op, zegt de commentator. De spanning doet haar ademhaling versnellen. Nooit gedacht dat ze een voetbalwedstrijd zo spannend zou kunnen vinden.

MINERVA Groen is goed
Blog Opinie 11 aug. 2019 16:57

MINERVA Groen is goed

Wij als samenleving denken dat we ongestraft alles kunnen uitroeien en kapot maken op deze aardkloot. Het credo is: na ons de zondvloed. In Alphen aan den Rijn is dat niet anders.

Blog: Gedachten
Blog Opinie 5 aug. 2019 10:33

Blog: Gedachten

Je kunt mij niet vertellen dat jullie afgelopen weekend niet aan 9 april 2011 hebben gedacht. Of in ieder geval aan wat er op die dag gebeurde. Ik zag op televisie een winkelcentrum, een schietpartij, paniek, veel doden en gewonden. En dat bracht herinneringen boven.

MINERVA Romeinen
Blog Opinie 2 aug. 2019 20:00

MINERVA Romeinen

Is Alphen aan den Rijn een stad of een dorp? Volgens mij gaan Alphenaren naar het dorp en wonen ze in een stad. Ik ga zelf altijd naar het dorp om nieuwe schoenen te kopen of om de lokale horeca onveilig te maken. Maar, ik woon in een stad

Beestenboel
Blog Opinie 31 jul. 2019 08:47

Beestenboel

Hardlopen zat er vorige week even niet in. Wandelend door het Europapark gutste het zweet al van mijn lijf. Daar liep ik ineens tussen twee bokjes. Ze gaven elkaar net geen high-five om te vieren dat hun ontsnapping geslaagd was. Hadden ze het maar gedaan, want korte tijd later ontfermden medewerkers van de dierenambulance zich over hen.

MINERVA Toetsenbordhelden
Blog Opinie 26 jul. 2019 19:56

MINERVA Toetsenbordhelden

Ik weet natuurlijk ook wel dat het verstikkend warm was afgelopen week. Iedereen heeft er last van. Het heeft de al dan niet bekende toetsenbordhelden er kennelijk toe verleid om her en der lekker te keer te gaan tegen alles en iedereen.

Blog: wit voetje
Blog Opinie 24 jul. 2019 12:19

Blog: wit voetje

Ik waarschuw u vast; de politie in Alphen aan den Rijn is massaal aan het inbreken. Dat doen ze om te zien of uw huis inbraakproef is. Als ze binnen zijn geweest, laten ze een papiertje in de vorm van een wit voetje achter om te laten zien hoe makkelijk het was om binnen te komen. Wel even goed kijken of alles er nog staat, de salarissen bij de politie zijn ook niet om over naar huis te schrijven namelijk.  

MINERVA Labels
Blog Opinie 19 jul. 2019 19:54

MINERVA Labels

Het lijkt wel alsof je nergens meer kunt komen of er is wel iemand met een label. Zo’n label is een soort van rode vlag: hier is iemand die iets mankeert en daar moeten we rekening mee houden.

Blog: bloemkolen
Blog Opinie 17 jul. 2019 09:25

Blog: bloemkolen

De Van Gemertjes eten al twee weken koolhydraatarm. Dat betekent dat we in de supermarkt de meeste tijd doorbrengen tussen de radijzen, mango’s en spinazie in plaats van bij de stellingen met  Chardonnay en Sauvignon Blanc om een lekker slurpje voor het weekend uit te kiezen. Maar alles went, dus dit ook.  

MINERVA Democratie
Blog Opinie 12 jul. 2019 20:08

MINERVA Democratie

Onze de dames en heren politici worden zo af en toe niet gehinderd door enige kennis van zaken. Dat is jammer, want zij moeten wel besluiten nemen voor ons allemaal.

Blog: Krijg de mazelen
Blog Opinie 11 jul. 2019 15:45

Blog: Krijg de mazelen

We zijn echt gek aan het worden. We laten ons regeren vanuit de uitzondering. Het ergste van dit alles is dat we inmiddels niet meer de durf hebben om vanuit het algemeen belang een standpunt in te nemen. Want o wee als je iemand kwetst of beledigt. Het meest concrete voorbeeld wordt nu getoond door de kinderopvang.  

Blog: een moetje of toch echte liefde?
Blog Opinie 10 jul. 2019 14:07

Blog: een moetje of toch echte liefde?

Een paar maanden nadat mijn ouders waren gehuwd werd bij ons thuis de oudste geboren. Duidelijk een moetje dus. Het was in die tijd not-done om ongehuwd een kind ter wereld te brengen. Dus er werd getrouwd, zo ook bij ons en wel in gemeenschap van goederen. Vraag me af of mijn ouders überhaupt hebben nagedacht over de gevolgen van een huwelijk. De komst van de kleine was in ieder geval rede te over om te trouwen en de schande te voorkomen.  

Blog: ondernemersgeest
Blog Opinie 9 jul. 2019 10:12

Blog: ondernemersgeest

Boekhandelaren hebben het zwaar. De BOL.commen maken hen het leven zuur en het vraagt heel wat creativiteit om daar tegen op te boksen. Dat geldt zeker ook voor de boekwinkels in Alphen aan den Rijn, die alle zeilen bij moeten zetten om hun bestaansrecht te verdedigen.

MINERVA Voedselbank
Blog Opinie 5 jul. 2019 20:03

MINERVA Voedselbank

In het Alphense gemeentehuis wil men graag dat de Voedselbank niet bestaat. De logica hierachter is dat wij als maatschappij moeten zorgen dat zo’n instituut niet nodig is.

Blog: geldzorgen
Blog Opinie 3 jul. 2019 09:13

Blog: geldzorgen

Sommige dorpsgenoten reageerden nogal onbenullig op een bericht waarin de Jeugdzorg en het geld waar daaraan uitgegeven wordt ter sprake kwam. Maar is het niet zo dat je aan de zorg van kinderen nooit genoeg geld kunt geven?  

MINERVA Housekeeper
Blog Opinie 28 jun. 2019 20:00

MINERVA Housekeeper

Ik heb een housekeeper. Dat is iets heel anders dan een hulp van de thuiszorg. Dat systeem beviel me niet zo. Ik regel mijn zaakjes dan ook zelf wel.

Blog: wachtgeldwolven
Blog Opinie 26 jun. 2019 10:34

Blog: wachtgeldwolven

Wachtgeldwethouders kosten onze gemeente 1,1 miljoen euro per jaar. Ook als ze zelf zijn opgestapt of verdacht worden van fraude kunnen ze zomaar drie jaar en twee maanden een godsvermogen op hun rekening gestort krijgen voor niets doen.      

MINERVA Net als iedereen
Blog Opinie 21 jun. 2019 19:56

MINERVA Net als iedereen

De gehandicapte medemens wil normaal behandeld worden. Net als iedereen. Helaas betekent dit dat er vaak kleine of grote aanpassingen noodzakelijk zijn. De meeste van die aanpassingen zijn trouwens ook heel prettig voor de niet-gehandicapte medemens.

Blog: Van angsthazen naar beunhazen
Blog Opinie 19 jun. 2019 14:14

Blog: Van angsthazen naar beunhazen

In rep en roer waren ze, de cosmetische artsen. Wat bleek, tandartsen hielden zich niet langer alleen bezig met het vullen van kiezen. Nee, ze vullen of moet ik zeggen ze fillen de patiënt desgewenst ook met botox en fillers en daarmee ook hun eigen zakken.