Blog Opinie 13 okt. 2021 12:58

Het grote sjacheren kan beginnen

U was het wellicht ook bijna vergeten, maar al meer dan een half jaar geleden hebben we mogen stemmen. Of hebt u daar geen actieve herinnering meer aan? Niet erg hoor. Er zijn er meer met een selectief geheugen.

Blog Opinie 8 okt. 2021 19:59

MINERVA Heilige Koe

Een van de dingen die we van het verplichte thuiswerken hebben geleerd, is dat dit dé oplossing is voor het fileleed. Gewoon aanzienlijk minder drukte op de wegen. Als we slim zijn blijven we dus lekker veel thuis werken en de auto kan de deur uit.

Blog Opinie 24 sep. 2021 19:59

MINERVA Steun de lokale ondernemer

Online shoppen is een groot goed. Je ziet alles op je dooie gemakje op je scherm voorbij komen en het maakt niet uit of het om de hoek of in Verweggistan wordt gemaakt. Je kijkt en vergelijkt. Je zet de nodige kruisjes en trekt je iDeal kaart leeg.

Blog Opinie 17 sep. 2021 20:55

MINERVA Han heeft ballen

Kennelijk is jezelf binnenkort pensioneren genoeg om een paar ballen te kweken waar iedereen U tegen mag zeggen. Han de Jager, sinds jaar en dag wethouder in Alphen aan den Rijn, neemt afscheid van de politiek maar wil voor die tijd het Kabinet een poepje laten ruiken.

Blog Opinie 15 sep. 2021 13:20

Disgenoten

Wat waren ze gelukkig. Het jonge stel had eindelijk een huis weten te kopen. Vraag niet hoe. Ze hadden zwaar moeten overbieden, links en rechts van ouders geld gebietst en zich tot over hun oren in de schulden gestoken. Ze hadden zich terecht afgevraagd of ze zo’n hoge hypotheek wel zouden kunnen krijgen. Eén geluk, de rente stond historisch laag. Ja, het geld is gratis. En met allebei een goede baan moest het net lukken.

Blog Opinie 10 sep. 2021 19:59

MINERVA Democratie

De lokale politiek heeft een beetje moeite met democratie oftewel volksvertegenwoordiging. Het ene raadslid denkt dat hij/zij een actiegroep aanvoert en een ander stelt zich op als een regent die in de zeventiende eeuw is blijven steken.

Blog Opinie 8 sep. 2021 16:20

Rectificatie

Op 8 september 2021 is op de website van Alphens.nl een artikel gepubliceerd onder de titel 'Jaap Molenaar is een Witte-boorden-crimineel en de leden van Golfclub Zeegersloot zijn medeplichtig'. In dit artikel zijn verscheidende beschuldigingen jegens Jaap Molenaar en Golfclub Zeegersloot geuit. Bij vonnis van 24 september 2021 heeft de voorzieningenrechter de rechtbank Den Haag geoordeeld dat de auteur van dit artikel deze beschuldigingen niet aannemelijk heeft kunnen maken en dat dit artikel dan ook onrechtmatig is jegens Molenaar en de Golfclub Zeegersloot.

Blog Opinie 3 sep. 2021 20:00

MINERVA Tien kleine negertjes

Zo pal na de zomervakantie is de Alphense politiek nog lang niet op volle kracht vooruit aan het denken. De wethouders praten nog niet echt met de media. De raadsleden zijn nog niet opgedoken. Het verkiezingsgerammel is al wel begonnen met een paar opmerkelijke wisselingen van de wacht.

Satire Opinie 3 sep. 2021 15:08

Zomerspektakel gaat toch door!

Het Zomerspetakel aan het Meer gaat toch door. Aanvankelijk kreeg het festival geen toestemming in verband met coronamaatregelen, maar nu gaat het college van B&W toch akkoord. 

Blog Opinie 16 aug. 2021 14:36

Heeft alleen de jeugd de toekomst?

U hebt het vast gelezen. Het stond onlangs met grote koppen in de krant. Ouderen slaan hun slag op datingsites! Onder het mom 'alleen is maar alleen' of 'nooit geschoten, altijd mis', begeven steeds meer ouderen zich op het vrijerspad via een datingsite.

Blog Opinie 14 jul. 2021 16:47

De Boswachter

Wat ze in Nieuwkoop niet echt hebben zijn bossen, maar ze hebben wel een boswachter. Inmiddels ben ik er door het lezen van de columns van boswachter John Pietersen (ja niet Ko maar John de boswachter!) achter dat de titel boswachter het werk wat onze boswachter doet ernstig te kort doet.

Blog Opinie 9 jul. 2021 20:00

MINERVA Inclusie

Ik vind het een heel raar woord: inclusie. Want wie gebruikt nou zo’n woord? Niemand toch? Sterker nog, wie weet precies wat het is? Ik heb het even opgezocht in de Dikke Van Dale en daar staat dat het 'insluiting' betekent. Dan heb ik meteen associaties met de plaatselijke PI oftewel gevangenis, maar dat lijkt toch heel verkeerd te zijn.

Blog Opinie 2 jul. 2021 20:00

MINERVA Lokale politiek

Ik was even aan het scrollen door de facebookberichten van Alphens.nl om te kijken of er nog iets interessants aan de hand is in Alphen aan den Rijn. Het is dan aardig om te zien dat winkeldieven, bloeiende bermen en het afval naast de container de meeste reacties en lezers scoren. O ja, en de bouw van een paar landhuizen.

Blog Opinie 25 jun. 2021 20:00

MINERVA Windturbines

Ik blijf het een heel apart fenomeen vinden als de politieke partijen het roerend eens zijn over een onderwerp en er vervolgens een strijd ontbrandt tussen coalitie en oppositie over hoe de oplossing er uit moet zien. Deze maand: oorlog over windturbines langs de N11.

Blog Opinie 18 jun. 2021 20:00

MINERVA Kunst en cultuur (2)

Een tijdje geleden tikte ik een stukje tekst met een paar ongenoegens over de nieuwe kunst en cultuurvisie. Niet de versie uit 2019 trouwens. Die rammelde zo dat de oude wethouder van cultuur zijn huiswerk over moest doen. De herkansing is voor de nieuwe wethouder van cultuur.

Blog Opinie 16 jun. 2021 11:37

Handelen of toch maar alléén wandelen?

Ze mochten, na de nodige versoepelingen, eindelijk weer eens uit eten met vrienden. Ze waren inmiddels wel Corona moe. Genieten en ff lekker bijpraten, maar wel volledig gevaccineerd.

Blog Opinie 11 jun. 2021 20:00

MINERVA Arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten. Het woord zegt het al: mensen die uit een ander land komen om hier te werken. De crux is dat de expats, goed geschoolde specialisten uit andere landen, hier niet mee worden bedoeld. Nee. Het gaat om ongeschoold werk waar Nederlanders zich te goed voor voelen.

Blog Opinie 4 jun. 2021 20:00

MINERVA Molenwieken

Er is een heleboel kabaal over een onderzoek naar de beste plek voor windturbines in de regio. Dat onderzoek gaat namelijk over windturbines langs de N11 en dat is dus hier. In onze achtertuin, zeg maar.

Blog Opinie 28 mei 2021 19:57

MINERVA Gans

Vlak voor de lockdown rond de kerstdagen was ik bij De Bosrand voor kerstspulletjes. Daar zat ook een kekke meer dan levensgrote gans tussen. De gans heeft een knaloranje vilten snavel, maar voor de rest is ie opgebouwd uit neutrale netjes met vogelzaden rond een lijf van stro. Zaden maatje zonnebloem.

Blog Opinie 21 mei 2021 20:00

MINERVA Fiets

Soms heb je van die gesprekjes waar vooraf niet zo goed over is nagedacht. Nou ja, soms? Ik heb er in ieder geval meer dan goed voor me is. Het zijn van die conversaties waarbij je ineens met je eigen tekortkomingen wordt geconfronteerd.

Blog Opinie 19 mei 2021 12:08

Hoe simpel kan het zijn

Tranen trekkend, dat spotje waarin een kind vertelt dat het niet mee kan op een schooltripje simpelweg omdat er geen geld is. Leg jouw kind dat maar eens uit. Het is net zo moeilijk uit te leggen waarom jouw kinderen geen designerkleding kunnen dragen, in combinatie met de duurste sneakers en waarom wij niet drie keer per jaar op vakantie kunnen gaan.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.