Nieuws

Blog Opinie 13 dec. 2019 19:57

MINERVA Kerstmis

Nu Sinterklaas alweer een week voorbij is, mag er aan de kerstdagen worden gedacht. Voor de een wordt het een feest, voor een ander een drama en de rest van de wereld zit daar tussen in. Een cliché, jawel. Maar evengoed een waarheid als een koe.

Blog Opinie 13 dec. 2019 12:07

De voetballers sluiten komend weekeinde het jaar 2019 af

De voetballers sluiten komend weekeinde het jaar 2019 af. ARC, Alphense Boys en Alphen doen dat met een thuiswedstrijd. ARC krijgt bezoek van het Goudse Jodan Boys, dat 7e staat in de Hoofdklasse A.

Blog Opinie 11 dec. 2019 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Blog Opinie 10 dec. 2019 12:01

Fietsverlichting

Knul. Om 06:45 uur op de fiets. Krantjes bezorgen voordat je naar school gaat. Je fietst de gehele oude ambachten buurt af door de kou en gure wind. Met je zwarte regenpakje en dun reflecterend streepje. Op je fiets ZONDER koplamp en ZONDER licht.

Blog Opinie 9 dec. 2019 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.

Blog Opinie 6 dec. 2019 10:07

Voetbal in het komende weekeinde

ARC stapt zaterdag 7 december de bus in voor de verste uitwedstrijd. In Aalten is Aalten zaterdag 7 december Sportvereniging AZSV de gastheer. Deze club staat verrassend bovenaan in de Hoofdklasse A. Er werden tot heden 26 punten behaald, ARC moet het vooralsnog met 8 punten minder doen.

Blog Opinie 4 dec. 2019 12:38

Vrouwendingetjes

Op mijn lootje voor de Sinterklaasviering van donderdag 5 december staat tot mijn verdriet de naam van een vrouw. Geheimhoudingsplicht verbiedt mij hier de naam te noemen. Het lootje dient bij ons ook als verlanglijstje en daarop stond te lezen dat ik op zoek moest naar: mascara, eyeliner, pantykousjes (zwart, 20 denier), lekker luchtje en tot slot “lekker veel vrouwendingetjes”.

Blog Opinie 29 nov. 2019 19:59

MINERVA Burgemeester

Het gedoe rond burgemeester Spies houdt de gemoederen de hele week al bezig. In eerste instantie ging het over hoeveel er aan neveninkomsten moet worden afgedragen. Vervolgens bleek de lokale gedragscode niet in overeenstemming te zijn met de gemeentewet. En nu zijn een paar oppositiepartijen ook uit op het hoofd van coalitieleider André de Jeu.

Blog Opinie 28 nov. 2019 12:01

Voetbal in het komende weekeinde

ARC krijgt zaterdag 30 november de gelegenheid om het gat met de onderkant van de ranglijst nog groter te maken. Het zwaar teleurstellende FC ’s-Gravenzande komt op bezoek en die club staat met slechts 9 punten 13e op de ranglijst.

Blog Satire Opinie 27 nov. 2019 11:04

Beste Liesbeth Spies,

Een open brief aan de burgemeester van Alphen aan den Rijn, naar aanleiding van de commotie over haar nevenfuncties.

Blog Opinie 25 nov. 2019 14:57

Alphense voetbalclubs slepen overwinningen binnen

Sporting Leiden had in de zaterdag derde klasse A in de eerste periode van 8 wedstrijden niet verloren. Bij de start van periode 2 ging het echter wel mis. Alphia was op eigen veld voetballend beter en klopte de fusieclub verdiend met 3-0.

Blog Opinie 22 nov. 2019 20:51

MINERVA Digitale wereld

Het enthousiasme waarmee elke nieuwigheid op digitaal gebied wordt aangekondigd, valt bij mij niet zo goed. Vaak is het een nieuwtje om het nieuwtje. Even vaak is het een mooie vooruitgang voor de overheid. Niet voor ons.

Blog Opinie 21 nov. 2019 15:59

Voetbal in het komende weekeinde

ARC gaat zaterdag op bezoek bij Rijsoord, net als de Racing een promovendus. De club haalde pas 8 punten en dat zijn er 6 minder dan ARC. Thuis won Rijsoord 2 keer en verloor 2 keer. Eenmaal werd gelijk gespeeld.

Blog Opinie 21 nov. 2019 11:47

Fanmail

Dagelijks krijg ik mailtjes van jongetjes en meisje die mijn boeken lezen. De meesten stellen vragen voor hun boekbespreking en die kunnen nogal uiteenlopend zijn. Van het aanvragen van boekenleggers tot het verzoek om een samenvatting te maken of de lege Powerpoint presentatie die ze meesturen te vullen.

Blog Opinie 20 nov. 2019 12:27

It Giet Oan?

Hij is weer in het land. De goedheiligman. Beschermheilige van kinderen, armen, zee- en kooplieden. Heeft wel wat voeten in de aarde, om tegenwoordig een beetje Sinterklaasintocht te organiseren. Nog ff en we zitten verwachtingsvol te wachten op de verlossende woorden of hij dit jaar wel of niet door gaat de landelijke intocht. Moet daarbij denken aan de legendarische woorden, “It Giet Oan” van Henk Kroes (nee geen familie), oud voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden, waarmee het doorgaan van de 15de elfstedentocht in 1997 werd aangekondigd. Nederland was euforisch.

Satire Opinie 15 nov. 2019 21:43

Gemeentesukkeltaris PeterDerk Wekx

Het blijft tobben met het gemeentehuis. Verspillingen, tergend langzame veranderingen, alles onder leiding van de gemeentesecretaris en bedekt met de mantel der liefde door burgemeester Spies. 

Blog Opinie 15 nov. 2019 20:08

MINERVA Cultuurplatform

De hele plaatselijke cultuursector is een ondergeschoven kindje. Dat is niet nieuw. Kunst en cultuur zijn geweldig belangrijk en interessant, maar mogen niks kosten. Als iets creatief is, denkt sowieso iedereen dat het wel gratis kan.

Blog Opinie 11 nov. 2019 13:32

Onmogelijk grote zege voor ‘verfrist’ ARC

ARC-trainer was kennelijk niet de enige die erg geschrokken was van de afdroogpartij, 6-0, vorige week tegen SC Feyenoord. Hij had 3 spelers geslachtofferd.

Blog Opinie 8 nov. 2019 19:58

MINERVA Voedselbank (2)

Een tijdje geleden schreef ik over de problemen die de Voedselbank ondervindt om in de Alphense wijk Ridderveld ergens een uitdeelpunt annex opslagruimte te vinden. De gemeentelijke ambtenaren wilden niet erg meewerken en de mannen achter de Voedselbank dreigden de handdoek in de ring te gooien.

Blog Opinie 8 nov. 2019 10:18

Leuke thuiswedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC krijgt zaterdag bezoek van Duno D uit Doorwerth, dat voor het tweede jaar in de Hoofdklasse uitkomt. De club doet het verrassend goed en staat momenteel 4e met 18 punten.

Blog Opinie 6 nov. 2019 15:04

Robbe

In een rolstoel voortgeduwd door een vrouw kwam hij naar mijn tafeltje toe gereden. Zijn bleke magere koppie werd nog smaller door het slangetje dat vanuit een zuurstoftank in zijn neus stak. "Robbe heeft een vraag voor je," zei zijn moeder. "Toe maar Robbe," spoorde ze haar zoon aan.

Blog Satire Opinie 3 nov. 2019 00:12

Lieve Ank de Groot,

Bij voetbalvereniging Alphia is een organisatorische crisis ontstaan. Voorzitter Ank de Groot en een groot aantal vrijwilligers kunnen niet meer door 1 deur.