Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.

Overige gisteren 12:02

Juffen van Basisschool De Windroos doneren aan Stichting Tikkertje

Vorige week vierden alle juffen van basisschool De Windroos hun verjaardag op een bijzondere manier. In plaats van traditionele cadeaus vroegen zij om een bijdrage voor Stichting Tikkertje. Dankzij deze actie en andere initiatieven op school is er een indrukwekkend bedrag van bijna € 1.400 opgehaald!

Advertorial Overige 11 jul. 2024 09:22

Bas van Lopik: Nieuwe eigenaar van Subway Alphen aan den Rijn

Bas van Lopik (26), afkomstig uit Hardinxveld, heeft een grote stap gezet door Subway Alphen aan den Rijn over te nemen. Na jaren in de automotive gewerkt te hebben als automonteur en autoverkoper, was Bas toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn passie voor ondernemen en de unieke kans om een Subway-vestiging te leiden, brachten hem naar Alphen aan den Rijn.

Advertorial Overige 9 jul. 2024 17:13

Waar kun je terecht voor opslag in Alphen?

Op zoek naar opslagruimte in Alphen? In dit artikel delen we een aantal dingen die je kunt doen voor het betaald en onbetaald opslaan van je spullen.

Advertorial Overige 7 jul. 2024 16:27

De laatste week van de M line 1+1 gratis bij een Dutch Sleep boxspring is ingegaan!

Ben je op zoek naar de perfecte nachtrust? Profiteer dan van de EK-actie bij Dutch Dream Slaapcomfort! Bij aankoop van een elektrisch verstelbare Dutch Sleep boxspring krijg je het tweede Cool Motion M line matras helemaal gratis. Dat klopt, M line matrassen zijn dan 1+1 gratis! Maar wacht niet te lang, want de laatste week van deze actie is ingegaan!

Overige 5 jul. 2024 18:00

XR roept gemeente op: Kies voor de burger in plaats van voor miljardenwinsten van multinationals

Gisteravond, op donderdag 4 juli om 20.00 uur, demonstreerde Extinction Rebellion (XR) met tien rebellen voor het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Ze protesteerden tegen voorgenomen bezuinigingen op duurzaamheidsprogramma's en subsidies voor fossiele brandstoffen. Terwijl de gemeenteraad debatteerde over de bezuinigingen, benadrukte XR het contrast tussen deze maatregelen en de voortdurende steun voor de fossiele industrie, die jaarlijks miljarden euro's aan subsidies ontvangt.

Overige 28 jun. 2024 16:42

Leerlingen van Basisschool de Windroos zamelen 868 kilo batterijen in

De leerlingen van basisschool De Windroos hebben zich vol enthousiasme ingezet voor de Batterijen Battle en samen maar liefst 868 kilo lege batterijen ingezameld. Hoewel deze indrukwekkende hoeveelheid niet genoeg was om de hoofdprijs in de wacht te slepen, leverde het wel een mooi geldbedrag op voor de school.

Overige 28 jun. 2024 15:11

Een warm afscheid voor juf Tillij na vierendertig jaar op het Spinnewiel

Donderdagavond 27 juni was het voor Het Spinnewiel dan echt tijd om afscheid te nemen van de geliefde collega Tillij (70). Na een indrukwekkende carrière van vijfenveertig jaar in het onderwijs, waarvan maar liefst vierendertig jaar op Het Spinnewiel, gaat Tillij met pensioen.

Overige 28 jun. 2024 09:12

Games Guild opent deuren op nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn krijgt er een vernieuwde hotspot voor gamers bij! De Games Guild, bekend als de ultieme plek voor fantasy gaming en Rythm Arcade liefhebbers, verhuist naar een nieuwe locatie aan de Van Nesstraat 1A. Na negen jaar in het centrum te hebben gezeten, opent de Games Guild op 29 juni 2024 opnieuw haar deuren.

Overige 24 jun. 2024 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Overige 20 jun. 2024 10:24

Langste dag van het jaar: Zomer begint officieel vandaag!

Het is vandaag de langste dag van het jaar. Om 22:52 uur bereikt de zon haar hoogste punt boven de Kreeftskeerkring, wat het officiële begin van de zomer markeert op het noordelijk halfrond. Dit betekent tegelijkertijd dat we vandaag afscheid nemen van de lenteperiode.

Overige 14 jun. 2024 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Overige 12 jun. 2024 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Overige 11 jun. 2024 13:56

Gemeente Alphen aan den Rijn viert Keti Koti met driedaags evenement

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, waarbij het koloniaal- en slavernijverleden herdacht wordt en de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij en de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid gevierd worden. Het programma biedt een mix van educatieve en culturele activiteiten voor jong en oud.

Advertorial Overige 11 jun. 2024 12:35

Scoor je EK-versieringen bij de Alphense Feestwinkel!

Met het EK Voetbal voor de deur staat de Alphense Feestwinkel te popelen om voetbalfans in Alphen aan den Rijn en omstreken te helpen bij het organiseren van een feestelijke EK-ervaring. Als dé bestemming voor feestelijke decoraties en accessoires, biedt de Alphense Feestwinkel alles wat je nodig hebt.  

Advertorial Overige 11 jun. 2024 09:19

Breng kleur en sfeer in jouw bedrijfsruimte met Simone Heemskerk

Een wachtkamer is het eerste visitekaartje van je bedrijf en biedt een kijkje in de keuken. Maar waarom zijn zoveel wachtkamers dan saai en inspiratieloos? Simone Heemskerk vraagt zich dit af en transformeert deze ruimtes in warme, huiselijke omgevingen waar je je meteen thuis voelt!

Advertorial Overige 9 jun. 2024 09:19

Nationale Archeologiedagen in Museumpark Archeon

Op 15 en 16 juni 2024 zijn de Nationale Archeologiedagen in Museumpark Archeon. Ontdek de verhalen die verborgen liggen in de Nederlandse bodem en ervaar de rijkdom van ons verleden. Kom oog in oog te staan met sporen uit het verre verleden.

Overige 7 jun. 2024 14:08

Start nieuwe opgravingen tijdens de Nationale Archeologiedagen

Op 11 juni starten ze met opgravingen naar een deel van de Castellum-muur en sporen van de vicus. Bezoek hen tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14 juni en neem een kijkje bij dit bijzondere project. Mocht het ons lukken om sporen te vinden, dan zou dat voor het eerst zijn sinds de jaren zestig en zeventig, wat deze ontdekking des te specialer maakt!

Advertorial Overige 7 jun. 2024 12:26

Maak je examenfeest compleet met de Alphense Feestwinkel!

Volgende week wordt een spannende tijd voor de eindexamenleerlingen uit Alphen aan den Rijn. Op woensdag 12 juni horen zij of ze geslaagd zijn. De Alphense Feestwinkel staat klaar om dit feestelijke moment extra bijzonder te maken. Eigenaresse Natascha zegt: "Alles is mogelijk!"

Overige 4 jun. 2024 14:38

Bijzondere onderscheiding voor Lynn en Jesse uit Alphen aan den Rijn

Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor Lynn en Jesse uit Alphen aan den Rijn. Samen met hun gezin genoten zij van de speciale Ambassadeursdag in Kinderpretpark Julianatoren, aangeboden door Stichting Opkikker. De dag werd extra bijzonder toen Lynn en Jesse naar voren werden geroepen om een exclusieve opkikkermedaille in ontvangst te nemen, als erkenning voor hun inzet voor lotgenootjes.

Advertorial Overige 4 jun. 2024 09:45

Gratis screenprotector bij schermreparatie in juni

In de hele maand juni krijg je bij elke schermreparatie van smartphones en tablets een gratis screenprotector bij The GSM Store. Dit geldt voor alle merken. Plan je afspraak online en profiteer van deze geweldige actie!