Overige 20 mrt. 2023 17:12

Centrumbewoners roepen Alphenaren op te protesteren tegen het parkeerbeleid

In november is besloten besloten om het parkeertarief in het Alphense centrum te verhogen van € 1,90 naar € 2,50 per uur en de parkeertijd te verzetten van 18:00 uur naar 21:00 uur. Bewoners van de Lage Zijde protesteren tegen het parkeerbeleid en roepen anderen dat op ook te doen.

Advertorial Overige 18 mrt. 2023 09:34

Paastakken vers van het land

Pasen komt steeds dichterbij en dat betekent dat het Kroondomein in Alphen aan den Rijn deze zaterdag weer paastakken vers van het land verkoopt. Het belooft goed weer te worden, dus bij het Kroondomein zijn ze er helemaal klaar voor!

Advertorial Overige 17 mrt. 2023 18:20

Voorjaarsactie VoorFietsen: in maart en april gratis een poetsbeurt bij een onderhoudsbeurt!

Het voorjaar is in zicht, en het mooie weer komt er bijna aan. Tijd om de fiets dus weer tevoorschijn te halen! Maar voordat je enthousiast op de fiets springt is het wel zo verstandig om deze eerst een onderhoudsbeurt te geven en helemaal na te laten kijken. En voor wie dit in de maand maart of april laat doen geeft Auke van VoorFietsen er een gratis poetsbeurt bij.

Overige 12 mrt. 2023 09:29

Erepenning voor architect Pieter Verkade

De erepenning is een onderscheiding bedoeld voor personen of organisaties die bijzondere inspanningen hebben verricht voor de Alphense gemeenschap. De penning werd uitgereikt tijdens de viering van de 80ste verjaardag van Verkade.

Overige 11 mrt. 2023 12:25

Stemstress? Check hier welke partij het best bij jou past

Op woensdag 15 maart is het weer zover. Die dag vinden de verkiezingen voor zowel de Provinciale Staten als de Waterschappen plaats. Twijfel jij nog op welke partij(en) je gaat stemmen? Check hier welke partij het best bij jou past.

Overige 11 mrt. 2023 09:32

Alphenaren bakken erop los tijdens Nationale Pannenkoekdag

Heb jij de beslagkom en pannenkoekenpan al klaarstaan? Op 17 maart vindt de 16e editie van Nationale Pannenkoekdag plaats. Ook dit jaar zullen tientallen Alphense kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen.

Advertorial Overige 8 mrt. 2023 17:59

Kaartverkoop voor Dutch SummerVibes Open Air start vanavond

Op vrijdag 7 juli wordt het evenemententerrein aan de Zegerplas weer omgetoverd tot een fantastisch feestspektakel. Drie topartiesten staan samen op één avond op het podium van Dutch SummerVibes Open Air! Tino Martin, Django Wagner en Henk Dissel hebben een grote schare fans en staan garant voor uitverkochte (stadion)shows!

Advertorial Overige 8 mrt. 2023 15:38

Infozuil bij Brugwachtertje aan den Rijn

Brugwachtertje aan den Rijn heeft een moderne informatiezuil geplaatst, als onderdeel van de samenwerking met PReT, Platform Recreatie en Toerisme.

Overige 8 mrt. 2023 09:14

mboRijnland stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar

Niemand hoeft een school- of werkdag te missen, omdat je ongesteld bent en geen menstruatieproducten bij de hand hebt. Daarom biedt mboRijnland vanaf vandaag, op Internationale Vrouwendag, gratis menstruatieproducten aan op alle locaties.

Overige 7 mrt. 2023 12:28

Welke gevolgen heeft de stakingsactie van Alrijne voor jou als patiënt?

De vakbonden kondigden vorige week aan dat op 16 maart een landelijke staking plaats zal vinden voor ziekenhuispersoneel. Het personeel van Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn, Leiderdorp en Leiden doet ook mee aan deze staking. Wil jij weten welke gevolgen dat heeft voor jou als patiënt? Lees snel verder.

Overige 7 mrt. 2023 09:00

Jouw beveiliging is onze specialiteit

Ben je een keer de sleutels kwijt of heb je een inbraak gehad in je eigen woning? Bij de Alphense Sleutel & Slotenservice zijn ze gespecialiseerd in alles rondom beveiliging rondom je eigen woning.