Overige vandaag 13:35

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 800 kilometer voor sponsorgeld

De bouw van het nieuwe pand voor de Alphense Voedselbank is in volle gang. Er is alleen één obstakel: het meerwerk kost € 12.000. Om dit bij elkaar te verzamelen fietst Dirk van Kampen, voorzitter van de Alphense Voedselbank, in negen dagen tijd 800 kilometer.

Overige vandaag 12:40

Regenboogvlag in het Burgemeester Visserpark gestolen

Een week geleden werd in het Burgemeester Visserpark de regenboogvlag gehesen ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Nu blijkt dat deze vlag gestolen is.

Overige 21 mei 2022 21:40

Alphenaar Willem Bouman (82) bemachtigt zesde wereldrecord

Het kostte hoofdrekenwonder Willem Bouman (82) nog geen negen minuten om de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Daarmee is het zesde wereldrecord hoofdrekenen van de Alphenaar een feit.

Advertorial Overige 17 mei 2022 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.

Overige 14 mei 2022 09:12

Alphense Lotta en Yara komen in actie voor stichting JUUL

De 11-jarige Lotta en Yara zitten momenteel in groep 8 van basisschool Het Baken. Daar werken zij aan een microkrediet project, waarbij ze met een startbedrag van € 5 gaan ondernemen. De opbrengst? Die doneren ze aan stichting JUUL.

Overige 13 mei 2022 17:35

Stoppen of doorgaan met hondenspeelpark? Knoop wordt binnenkort doorgehakt

Het kan binnenkort wel eens over en uit zijn voor het hondenspeelpark, wat weg moet van locatie Steekterpoort. Het geduld bij stichting de Alphense Hondenbezitter raakt op. “Een elastiek is vrij elastisch, helaas ontstaan er wel haarscheurtjes en knapt het elastiek op een gegeven moment.”

Advertorial Overige 12 mei 2022 11:57

Opa en oma week bij De Thermen2

In de week van 16 tot en met 20 mei is het opa en oma week bij zwembad De Hoorn. Tijdens de lessen baby- en peuterzwemmen mogen opa’s en oma’s gratis meedoen. Hierdoor betaal je alleen voor het kind. Aanmelden is niet nodig. Opa’s en oma’s kunnen zich voorafgaand aan de les melden bij de kassa. 

Overige 11 mei 2022 17:15

Alphense Hakop komt in actie voor stichting JUUL

De Alphense Hakop zit momenteel in groep 8 van basisschool Het Baken. Daar werkt hij aan een microkrediet project, waarbij hij met een startbedrag van € 5 gaat ondernemen. De opbrengst? Die doneert hij aan stichting JUUL, een stichting die vecht tegen kinderkanker.

Overige 11 mei 2022 09:20

Avifauna en Diergaarde Blijdorp passen wisseltruc toe bij ernstig bedreigde gieren

In Diergaarde Blijdorp zijn dit jaar zes ernstig bedreigde Afrikaanse gieren uit het ei gekropen: drie Rüppellsgieren, twee witkopgieren en een kapgier. Een kuiken van de Rüppellsgieren en een kuiken van de witkopgieren zijn ondergebracht bij pleegouders in Vogelpark Avifauna die zelf onbevruchte eieren hadden. 

Overige 10 mei 2022 16:15

Medewerkers PI Alphen doen bijzondere vondst

Met behulp van een speurhond en de X-ray hebben medewerkers van de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn stukken vlees, gevuld met drugs, weten te onderscheppen.  

Overige 7 mei 2022 14:30

Witte Anjerperk in Burgemeester Visserpark onthuld

Burgemeester Liesbeth Spies heeft zaterdagochtend het Witte Anjerperk onthuld in het Burgemeester Visserpark. Het Witte Anjerperk is aangelegd als erkenning en waardering voor de veteranen in onze gemeente.

Advertorial Overige 6 mei 2022 10:02

Bibliotheek barst van de programmering in mei

De Bibliotheek barst weer van een volle programmering. Ook in mei is er voor iedereen wat te beleven, van een muzikale Zin in Zondag tot een groene inspiratiemarkt!

Overige 4 mei 2022 21:21

Alphen aan den Rijn staat stil bij Dodenherdenking

Bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark zijn woensdagavond 4 mei twee minuten stilte in acht genomen. Ook bij het Joods Monument en het Indiëmonument werd enkele minuten stil gestaan bij het herdenken van de oorlogsslachtoffers.

Overige 4 mei 2022 13:28

Alphens team loopt in mei mee met TheMay50K

Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Multiple Sclerose en in beweging komen. Dat is de motivatie van Team Elke Dag Gezond en daarmee doen zij mee met het wereldwijde evenement TheMay50K. In Nederland wordt dit door Stichting MS Research gefaciliteerd.