Overige 15 mrt. 2024 12:29

Boekenkasten uit de Ridderhof krijgen tweede leven

Wie kent ze niet de iconische zwerf boekenkasten in de Ridderhof? Sinds de verbouwing in de Ridderhof en Wielinga Maatwerk met pensioen is gegaan, is er helaas geen plaats meer voor de iconische zwerf boekenkasten die zovele bezoekers van de Ridderhof zich herinneren.

Overige 12 mrt. 2024 14:01

De Ramadan is weer begonnen

Gisteren is de heilige maand Ramadan, ook wel vastenmaand, van start gegaan voor veel moslims wereldwijd.

Advertorial Overige 11 mrt. 2024 09:21

Is jouw garderobe klaar voor zomer 2024? Tips om je kleding te evalueren

Met de zomer van 2024 in aantocht is het tijd om je garderobe onder de loep te nemen en te beoordelen of je kleding nog steeds up-to-date is. Van tijdloze stukken tot trendy items, het is belangrijk om te weten wat je hebt en of het nog past bij de trends van het seizoen. Hier zijn een paar tips om je te helpen je garderobe te evalueren en te zorgen dat je klaar bent voor de warmere dagen die voor de deur staan. 

Overige 8 mrt. 2024 13:31

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Blog Overige 6 mrt. 2024 16:23

Even voostellen: Blogschrijver Marcel

Beste lezers en Alphenaren. Ik ben Marcel en wil mij even kort aan jullie voorstellen, omdat ik een terugkerend gezicht ga worden op Alphens.nl.

Overige 4 mrt. 2024 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Overige 1 mrt. 2024 15:30

Elfstedentocht in Driehoorne viert 50-jarig jubileum met groot succes

Op woensdag 28 februari werd in Driehoorne een bijzondere editie van de Elfstedentocht georganiseerd ter ere van het 50-jarig jubileum. De dag meer dan veertig teams van vier enthousiaste deelnemers bijeen, die allemaal wilden proeven van de sfeer en uitdaging van de legendarische Elfstedentocht.

Overige 29 feb. 2024 15:19

Handwerkclub Driehoorne viert 50 jaar van creativiteit en samenwerking

Dinsdag 5 maart markeert een bijzondere mijlpaal voor de handwerkclub Driehoorne, die dan haar 50-jarig jubileum viert. Wat begon als een klein initiatief is uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap van 25 enthousiaste handwerkliefhebbers die elke dinsdagmiddag samenkomen.

Overige 29 feb. 2024 12:40

Goudriaan Jongerius Bouw is een nieuwe sponsor van het Woutershof

Goudriaan Jongerius Bouw heeft zich verheugd aangesloten als sponsor van de dagbestedingslocatie Woutershof in Alphen aan den Rijn, beheerd door Ipse de Bruggen. Gevestigd aan de Maasstraat, staat Woutershof bekend om zijn gastvrijheid voor volwassenen met een verstandelijke beperking, die hier samenkomen voor diverse activiteiten.

Advertorial Overige 28 feb. 2024 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Overige 27 feb. 2024 16:02

Toeristenbelasting stijgt aanzienlijk in Gemeente Alphen aan den Rijn

Reizigers die dit jaar een hotelovernachting boeken in Zuid-Holland betalen aanzienlijk hogere toeristenbelastingen, en gemeente Alphen aan den Rijn blijft niet achter. Volgens recente gegevens betaalt een toerist nu gemiddeld €3,05 aan toeristenbelasting per persoon per nacht, wat neerkomt op een stijging van 13,1% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging wordt gemarkeerd als de hoogste onder alle Nederlandse provincies.

Advertorial Overige 26 feb. 2024 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige 25 feb. 2024 16:05

Het Oranje Fonds steunt het SamenhuiS

Het SamenhuiS, centrum voor leven met en na kanker wil haar activiteiten uitbreiden en daar heeft de organisatie extra vrijwilligers voor nodig. Door de financiële steun van het Oranjefonds kan het SamenhuiS onder andere artikelen plaatsen in de lokale media en een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers.

Advertorial Overige 20 feb. 2024 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.

Advertorial Overige 19 feb. 2024 16:52

Fashion swappen is gratis kleding shoppen!

Op zaterdag 9 maart van 12:15 tot 15:15 uur organiseert het Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen hun vierjaarlijkse Fashion swap. De tweedehands kledingruil is deze keer in de Groene Hart Praktijkschool aan de Anna van Burenlaan 15 in Alphen aan den Rijn. Daar vindt dan ook het Internationale Vrouwendag-event van Stichting SAVA plaats.

Advertorial Overige 14 feb. 2024 09:21

Pin, Kras en Win op het Rijnplein!

Het Rijnplein in Alphen aan den Rijn is dé ideale plek om te winkelen. Het Rijnplein is gelegen aan de Hoge Zijde en biedt een gevarieerd scala aan winkels, gezellige horecagelegenheden en sfeervolle terrassen direct aan de Rijn. Er is voor ieder wat wils!

Advertorial Overige 12 feb. 2024 09:24

Op zoek naar de nieuwe Stadsdichter van Alphen: verkiezingen op 17 maart

Op zondag 17 maart is in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing. Dan zwaait stadsdichter Lars Ferwerda af, en geeft het stokje door aan zijn opvolger. De huidige stadsdichter werd begin 2022 gekozen, en heeft zijn termijn van twee jaar er nu dus op zitten.