Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Advertorial Overige gisteren 14:54

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Overige gisteren 11:50

Winterzwemmen in het buitenbad van De Hoorn: “Het is mooi om zo’n vol bad te zien”

Donderdag kreeg zwembad De Hoorn toestemming van de gemeente om het buitenbad te openen. Dat het buiten behoorlijk fris is, hield veel mensen niet tegen om direct op vrijdagochtend in alle vroegte banen te zwemmen. Ook wethouder Gert-Jan Schotanus was van de partij. Hij nam als één van de eersten een duik in het buitenbad.

Overige 21 jan. 2021 17:08

Buitenbad zwembad De Hoorn vanaf vrijdag geopend voor Winterzwemmen

Vanaf vrijdag 22 januari is het buitenbad van zwembad De Hoorn geopend voor winterzwemmen. Mensen die behoefte hebben aan een duik in het warme water kunnen zwemmen in het buitenbad. Zwembad De Hoorn volgt hiermee het voorbeeld van De Mirandabad in Amsterdam dat al enkele weken geopend is.

Overige 18 jan. 2021 14:41

Met deze beelden van Alphense festivals kom jij Blue Monday door

Het is vandaag Blue Monday. Volgens psycholoog Cliff Arnall is dit om verschillende redenen de meest deprimerende dag van het jaar. Om deze maandag wat leuker te maken zijn wij de archieven ingedoken voor mooie beelden van eerdere edities van Alphense festivals.

Advertorial Overige 15 jan. 2021 10:11

Autismecentrum De Basis: ‘’We willen nog meer kinderen helpen’’

Autismecentrum De Basis is een autismecentrum voor Alphen en omstreken. Jongeren van 8 tot en met 18 jaar kunnen hier dagelijks hun ei kwijt. ‘’Met een-op-een begeleiding zorgen we altijd voor leerdoelen die het beste bij de jongeren passen’’, laat Luuk Samsom weten. Samen met collega's Sabine, Gwenda en Willemijn maakte hij plannen en ideeën, wat uiteindelijk leidde tot een doorstart van het voormalige Autismecentrum 2play.

Overige 14 jan. 2021 11:23

Buitenbad van De Hoorn mag mogelijk binnenkort open

Binnenkort banen zwemmen in het buitenbad van zwembad De Hoorn? Die optie ligt nu op tafel. De Thermen2 is hoopvol gestemd dat zij dit in overleg met de gemeente voor elkaar kunnen krijgen.

Overige 13 jan. 2021 12:05

Handreiking om democratie te bevorderen

Gemeente Alphen aan den Rijn is gebaat bij een goede samenwerking in de kernen en wijken. Inwoners krijgen meer zeggenschap over hun eigen leef- en woonomgeving. Een van de manieren om daar invulling aan te geven is het overleg met georganiseerde bewonersgroepen.

Overige 12 jan. 2021 10:45

Drietal steelt e-bike en gooit de fiets daarna vermoedelijk in de Rijn

Een van de e-bikes van Eazie Alphen, waar zij hun bestellingen op rond brengen, is afgelopen weekend gestolen. Op de camerabeelden is te zien dat het om een drietal gaat. Het merkwaardige is dat zij de fiets na het stelen vermoedelijk zo de Rijn in hebben gegooid.

Overige 7 jan. 2021 17:01

Een verbindend vuurtje om mensen een warm hart toe te dragen

Het Oranje Fonds is een actie gestart om verbinding zichtbaar te maken. Als symbool om mensen een warm hart toe te dragen, kun je gratis een raamsticker van een vlam aanvragen. Bij Verpleeghuis Oudshoorn heeft de vlam al een plekje gekregen.

Overige 7 jan. 2021 10:09

Kerstboom aanbieden bij afvalinzamelpunten kan tot en met 8 januari

Op woensdag 6 januari was het Driekoningen. Voor veel mensen het moment om de kerstboom op te ruimen. Heb jij de kerstboom nog niet opgeruimd? Wacht daar dan niet te lang mee, want je kunt jouw kerstboom nog tot en met 8 januari neerzetten bij de afvalinzamelpunten.

Overige 6 jan. 2021 15:54

Wijkcentrum Kaju Putih nu ook duidelijk herkenbaar van buitenaf

Toen het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih werd geopend, ontbrak herkenbaarheid nog van buitenaf. Daar is nu verandering in gekomen, want sinds dinsdag 5 januari prijkt de naam in grote witte letters op de buitenkant van het gebouw.

Overige 5 jan. 2021 15:23

Woonforte: “Flat Aïdaplein met vuurwerkbom geen flat van Woonforte”

Op social media gaan verhalen rond waarin Woonforte verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontplofte vuurwerkbom in de flat op het Aïdaplein. Maar dat klopt niet, zo zegt de woningcorporatie. De flat waar de explosie plaatsvond, is namelijk helemaal geen eigendom van Woonforte.

Overige 5 jan. 2021 11:27

Jacht van 77 meter vaart door de Rijn

Het was weer een mooi gezicht deze ochtend. Door de Rijn voer namelijk het superjacht Boardwalk, wat ook wel bekend staat als Project 707.

Overige 2 jan. 2021 10:23

Dierenambulance tekent koopcontract voor hun eigen pand

De Dierenambulance Alphen aan den Rijn gaat 2020 met een positief gevoel uit. Zij hebben woensdag 30 december namelijk een koopcontract getekend voor hun eigen pand aan de Produktieweg in Alphen.

Overige 31 dec. 2020 14:22

Wat mag deze jaarwisseling wel en wat mag niet?

Vuurwerk, vreugdevuren, carbidschieten, ballonnen oplaten. Deze jaarwisseling mogen er diverse dingen niet die normaal wel zijn toegestaan. Wij hebben op een rijtje gezet wat in onze gemeente wel mag, en wat juist niet.