Overige vandaag 12:50

Uniek én hartverwarmend: kledingactie om de Alphense horeca te steunen

Alphen krijgt een eigen kledinglijn. En niet zomaar een kledinglijn! Alle marge komt namelijk ten goede aan de door corona getroffen Alphense horecaondernemers. De kledinglijn bestaat uit hoodies en T-shirts, waarbij € 12,50 netto per verkocht item ten goede komt aan de favoriete horecagelegenheid van de koper.

Overige 17 apr. 2021 13:12

Bouw mee aan het pand voor de Voedselbank: VBA start donateursactie voor nieuwbouw

Om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers van de Voedselbank hun werk beter en efficiënter kunnen doen, gaat de voedselbank verhuizen naar een nieuwbouwlocatie in de Briljantstraat. Dat is hard nodig, zeker nu steeds meer inwoners een beroep doen op de voedselbank. Om deze stap te bekostigen, start VBA een donateursactie onder particulieren en bedrijven.

Overige 17 apr. 2021 09:05

Doe dit weekend mee met de Nationale Bijentelling

In het weekend van 17 en 18 april kan iedereen in Nederland meedoen aan de Nationale Bijentelling: in eigen tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt. Kom in actie voor de bij en tel dit weekend een half uurtje mee. Ook in Alphen wordt er volop geteld.

Advertorial Overige 16 apr. 2021 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.

Overige 15 apr. 2021 12:15

Samen Ramadan vieren in de Edelstenenbuurt

De Ramadan is een periode van bezinning, geven en samen zijn. Dit jaar is het door corona niet verantwoord en door de avondklok bovendien niet mogelijk om 's avondlaat samen te komen. In de Edelstenenbuurt hebben ze daar wat op bedacht.

Blog Overige 13 apr. 2021 12:50

Financiële stress en voetbal? Het hoeft niet te verlammen

Op het moment van het verschijnen van dit artikel, april 2021, zitten wij als mensheid nog midden in de globale onzekerheid die ons overkomen is, namelijk die veroorzaakt door 'corona' en de ingeslagen, mondiale weg van remedies. De vooruitzichten zijn uiterst onzeker. Gaan wij nog terug naar het ‘oude normaal’? Of zijn wij al beland in een nieuwe werkelijkheid, die nog in moet dalen bij de meesten?

Overige 13 apr. 2021 08:06

De rol van robots in e-commerce

De laatste jaren heeft de e-commercesector een enorme boom gezien. Er komen steeds meer online winkels bij, ook in Nederland. Vooral in 2020 gingen miljoenen mensen op zoek naar een e-commercewinkel voor kledij, boodschappen, elektronica, noem het maar op. Het is dus duidelijk dat deze sector ergens heen gaat, en nog zeer veel kan groeien.

Overige 7 apr. 2021 18:40

Glasvezelkabel gerepareerd, Ziggo storing eindelijk opgelost

Dinsdagmiddag ontstond er een grote storing bij Ziggo nadat er een glasvezelkabel werd geraakt bij werkzaamheden in de Raadhuisstraat. Sinds die tijd zaten veel Alphenaren zonder internet en tv. Maar Ziggo meldt nu goed nieuws, want de storing is eindelijk opgelost.

Overige 7 apr. 2021 16:43

Nieuwe wet verandert gokken in Alphen

Per 1 april is de wet Kansspelen op afstand (Koa) van kracht geworden. Hiermee veranderen de mogelijkheden om te gokken, ook voor inwoners van Alphen. Wij zetten de veranderingen op een rij.

Overige 7 apr. 2021 11:31

Bouw mee aan het nieuwe pand voor de Voedselbank met de donateursactie

De Voedselbank gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie aan de Briljantstraat in Alphen. Cruciaal, zo noemt voorzitter Dirk van Kampen deze ontwikkeling. Alleen op deze manier kunnen zij voldoen aan de groeiende vraag. Om alles rond te krijgen, hebben ze nu een donateursactie opgezet.

Overige 7 apr. 2021 10:03

Wat gaat de nieuwe regering worden?

Voor de liefhebbers van politiek zijn de afgelopen dagen spannend geweest. Demissionair premier Mark Rutte heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door te liegen over wat hij wel of niet over collega-politicus Pieter Omtzigt gezegd zou hebben. Het is de vraag of de VVD nog wel in de regering kan komen.

Overige 6 apr. 2021 11:47

Paas Mysterie van Fantasie Compagnie groot succes

Tijdens het paasweekend organiseerde Stichting De Fantasie Compagnie de eerste editie van het Paas Mysterie in Alphen. Ruim zeventig gezinnen deden mee aan de interactieve speurtocht, opgezet om de Paashaas te helpen zoeken naar verloren eieren.

Overige 5 apr. 2021 10:43

Record hoeveelheid koffie voor de voedselbank ingezameld

In december en januari zamelden de Nederlandse Lionsclubs bijna 100 miljoen Douwe-Egberts waardepunten in. Een verbluffend resultaat, zo noemen de Lionsclubs het. In Alphen werden er 780.000 koffiepunten gedoneerd, wat goed was voor 1.547 pakken koffie voor de voedselbank.

Overige 2 apr. 2021 09:14

Alphense westernmanege viert twintigjarig jubileum online

Op 1 april 2001 opende Melanie van Remundt op zeer jonge leeftijd haar eigen manege aan de Gnephoek in Alphen. “Toen was de westernsport nog helemaal niet zo populair in Nederland en ik wilde graag iedereen kennis laten maken met deze mooie manier van paardrijden”, vertelt ze.

Advertorial Overige 31 mrt. 2021 13:05

Jeugd coaching mét humor? Dat kan bij Balscoaching

Jan Bals, jeugdcoach bij Balscoaching, helpt veel jongeren voor wie doelen halen moeilijk is. Door het gebruik van humor, het relativeren van problemen en het goed kunnen luisteren, hebben jongeren al snel een klik met Jan. ‘’Ik vind het belangrijk dat de jongeren zichzelf zien staan in de maatschappij en dat ze zich goed in hun vel voelen.’’

Overige 30 mrt. 2021 11:17

Containerschip Ever Given in het sloepenhaventje? Dat ziet er zo uit

Je hebt ongetwijfeld het nieuws meegekregen van het vastgelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal. Maar hoe groot is dat schip eigenlijk? Om je daar een indruk van te geven, hebben wij het schip geprojecteerd op een satellietfoto van het sloepenhaventje aan de Lage Zijde.

Advertorial Overige 30 mrt. 2021 10:31

Tom-team actief vanuit AquaRijn

Vanaf 29 maart 2021 is Tom in de buurt niet meer actief vanuit wijkcentrum De Ridder, dat ophoudt buurthuis te zijn. In plaats daarvan kunnen inwoners terecht in AquaRijn. AquaRijn is zowel zwembad als buurthuis en bevindt zich aan de Cantharel 10 in Alphen Noord.