Overige 7 dec. 2022 09:18

Kerstpakkettenactie 2022: werk in uitvoering

Ook dit jaar wordt door het DPA (Diaconaal Platform Alphen) weer de bekende Kerstpakkettenactie georganiseerd voor iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient. Komende weken wordt er hard gewerkt om alle pakketten te kunnen bezorgen maar er is veel hulp.

Overige 5 dec. 2022 15:08

Carbid schieten in Alphen mag onder deze voorwaarden

In Alphen aan den Rijn zijn er een aantal vuurwerkvrije zones. Hierdoor kan niet iedereen knallend het nieuwe jaar in gaan. Wel kun je ook dit jaar carbidschieten, maar let op: er zijn voorwaarden aan verbonden.

Overige 4 dec. 2022 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Overige 1 dec. 2022 09:39

Alphenaren ontvangen post uit 2018, maar waarom?

Afgelopen dagen ontvingen meerdere Alphenaren post met een beetje vertraging. De poststukken waren namelijk verzonden in 2018, maar tot deze week nog niet afgeleverd. Hoe kan dit? 

Overige 28 nov. 2022 15:15

Geen verbod op gokreclames in Alphen aan den Rijn

In de buitenruimte wordt op meerdere plekken reclame gemaakt. GroenLinks vindt echter dat buitenreclame voor bijvoorbeeld schadelijke producten of diensten verboden moet worden. Zo ook reclame voor kansspelen.

Overige 26 nov. 2022 13:16

Waar laat jij je hond uit?

Een stukje wandelen met de hond. Veel mensen doen dit meerdere keren per dag. Alleen let niet iedereen op waar ze hun hond de behoeftes laten doen. Dit veroorzaakt overlast. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Overige 25 nov. 2022 14:26

Nieuwe Stolpersteine gelegd in Alphen aan den Rijn

Vrijdag 25 november werden in Alphen meerdere Stolpersteine gelegd ter herinnering aan de Alphense Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook was er de gelegenheid om nog wat na te praten en herinneringen levend te houden.

Overige 22 nov. 2022 11:42

Eerste jeugdlintjes uitgereikt aan Domenique (19) en Ilse (22)

Sinds dit jaar is het mogelijk om jongeren die zich inzetten voor mens, dier of maatschappij in het zonnetje te zetten. Iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving in Alphen aan den Rijn. Maandagmiddag 20 november werden de eerste jeugdlintjes uitgereikt.

Overige 21 nov. 2022 14:35

Youtuber Gio bezoekt Alphen aan den Rijn tijdens Jachtseizoen

Een bekende Nederlander in een oranje pak, rennend over de weg om een lift te vinden. Voor velen is dit een vreemd gezicht maar voor kijkers van Jachtseizoen een bekende situatie. Ook op de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn gebeurde dit.

Overige 18 nov. 2022 12:42

Knallend het nieuwe jaar in: niet overal in Alphen kan dat

Het einde van het jaar nadert. Tijdens de jaarwisseling is het traditie om vuurwerk af te steken. Waar voorgaande jaren een algeheel vuurwerkverbod gold, is het dit jaar op sommige locaties in Alphen aan den Rijn verboden.

Winactie Overige 15 nov. 2022 13:27

Win een PlayStation 5 en Trust Gaming gear

De Esports Game Arena bestaat vijf jaar en viert dit met alle Alphenaren. Wie jarig is trakteert: vanwege hun jubileum geven zij een een PlayStation 5 en Trust Gaming gear weg, en jij maakt ook kans. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Overige 15 nov. 2022 12:41

Zonnebloem Ridderveld neemt afscheid van voorzitter Willem Versteeg

Tijdens de vrijwilligersvergadering van 9 november jl heeft de Zonnebloem afdeling Alphen aan den Rijn Ridderveld afscheid genomen van Willem Versteeg. Na bijna tien jaar voorzitterschap van de afdeling wil de heer Versteeg nu meer tijd gaan besteden aan zijn privéleven.

Overige 14 nov. 2022 12:35

Bekende Alphense Kerstpakkettenactie is weer van start gegaan

Ook dit jaar organiseert Diaconaal Platform Alphen de bekende Kerstpakkettenactie. Deze actie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket of kerstattentie te bezorgen.

Advertorial Overige 12 nov. 2022 15:42

Schitterende Seniorendagen in december en januari

In de maanden december en januari organiseert Bibliotheek Rijn en Venen de Schitterende Seniorendagen. In samenwerking met verschillende partners is er een breed aanbod aan activiteiten. Ben je op zoek naar goed gezelschap, een luisterend oor, of iets leuks om te doen... kom naar de Bibliotheek.

Overige 12 nov. 2022 09:29

Save the date: Rommelroute keert terug in Alphen aan den Rijn

Zondag 9 oktober werd een rommelroute door Alphen georganiseerd door zussen Jane en Joyce Rewijk. Met meer dan 100 adressen die zich aangemeld hadden was het initiatief een succes. Heb je het dit jaar gemist? Dan hebben de zussen goed nieuws: ook in 2023 kun je je spullen verkopen.

Overige 11 nov. 2022 14:37

Alphen aan den Rijn krijgt nog achttien Stolpersteine

Afgelopen jaar zijn in de gemeente Stolpersteine gelegd. Inmiddels telt Alphen 41 stenen ter herinnering aan de Alphense Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vrijdag 25 november zulllen nog 18 stenen gelegd worden. 

Overige 9 nov. 2022 15:49

Net geverfd regenboogje bankje binnen 24 uur besmeurd

Sinds dinsdag 8 november is in het Alphense straatbeeld het eerste regenboogbankje te bewonderen. Op die dag werd het voorheen bruine bankje door het college van Burgemeester en Wethouders in vrolijke regenboogkleuren geverfd. Helaas duurde het nog geen 24 uur voor een vandaal het al wist te besmeuren.

Advertorial Overige 9 nov. 2022 13:28

Kick-off Rabo ClubSupport

In de kring Leiden-Haaglanden zijn 21 verenigingen op het gebied van sport en cultuur aan de slag gegaan met Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning, aangeboden door de Rabobank. Door een samenwerking met NOC*NSF, LKCA en Rabobank worden clubs ondersteund om ze toekomstbestendiger te maken.