Politie 10 jun. 2021 17:27

Alphense fotograaf slachtoffer van brute auto-inbraak

Woensdagmiddag wist de Alphense fotograaf Josh Walet niet wat hij zag toen hij terugkwam bij zijn auto. Alle apparatuur in zijn auto, wat nota bene aan een staalkabel lag, was meegenomen. “Ze hebben voor ongeveer € 20.000 aan camera apparatuur gestolen.”

Politie 9 jun. 2021 16:02

Heb jij een motorstep of ben je van plan er één aan te schaffen? Lees dit dan eerst

Ze vullen de laatste jaren steeds meer het straatbeeld: de motorsteppen. Ook bij Politie Alphen valt dit fenomeen op. Zeker nu de temperatuur flink toeneemt deze dagen, halen mensen hun tweewieler weer tevoorschijn voor een ritje. Maar mag je hiermee wel op de openbare weg? En welke verkeersregels gelden voor de steps?

Politie 9 jun. 2021 09:58

Bijna 40 km/u te hard levert motorrijder flinke boete op

Dinsdag heeft de politie een kortstondige snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom. Een motorrijder heeft een boete gekregen vanwege het flink overtreden van de maximum toegestane snelheid.

Politie 8 jun. 2021 10:01

Bruidspaar komt terug van huwelijksnacht en ontdekt ingebroken auto

Afgelopen weekend waren Esther en haar man nog aan het nagenieten van hun bruiloft, tot ze de volgende ochtend na hun huwelijksnacht terugkwamen bij hun auto. De autoruit was op de parkeerplaats bij de Cornelis Geellaan ingeslagen. Veel spullen zijn ze kwijt.

Politie 7 jun. 2021 18:13

Auto in beslag genomen na meerdere malen rijden zonder rijbewijs

Op zaterdag 5 juni haalde de politie een bestuurder op de N11 naar de kant. Bij de controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit was al de derde keer dat dit in korte tijd gebeurde. Met grote consequenties tot gevolg. 

Politie 1 jun. 2021 13:49

Meerdere winkeldiefstallen in Alphen, maar verdachten krijgen andere straffen: hoe zit dat?

Op vrijdag 28 mei werd een man aangehouden door het Alphense politieteam, nadat hij verschillende items bij een kledingwinkel had meegenomen. Een dag later, op zaterdag 29 mei, werd een man aangehouden vanwege winkeldiefstal bij een supermarkt. De kledingdief moest een weekend brommen en de man in de supermarkt kreeg een geldboete. Hoe zit dat?

Politie 1 jun. 2021 11:35

Man steelt fiets, maar wie is de eigenaar?

In de nacht van maandag 31 mei op dinsdag 1 juni heeft Politie Basisteam Alphen aan den Rijn een man aangehouden die nog een aantal dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Tijdens de aanhouding reed de man op een fiets, waarvan de politie betwijfelt of hij deze rechtmatig verkregen heeft.

Politie 31 mei 2021 12:31

Dansgroep scoort met politievideo’s en wint landelijke finale

De meiden van dansgroep 2Tuff uit Hazerswoude-Rijndijk hebben de landelijke finale van danswedstrijd We Know You Can Dance gewonnen. De dansvideo’s die zij opnamen met de Alphense politieagenten vielen bijzonder goed in de smaak bij de jury.

Politie 28 mei 2021 15:31

Hoe snel is de politie in Alphen ter plaatse na een melding?

De avond valt, je bent net een wandeling aan het maken tot je plots gerinkel hoort. Je kijkt en ziet twee mannen in donkere kleding bij een huis staan. Je belt de politie. Hoe snel is de politie in Alphen dan ter plaatse? Lees het hieronder.