Politie 2 mrt. 2021 12:30

Ouder echtpaar slachtoffer van babbeltruc

De politie kreeg zondag te horen dat een ouder echtpaar (84 en 89) afgelopen donderdag slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Dit vond plaats in de Ruisdaelstraat in Alphen.

Politie 2 mrt. 2021 10:15

Van baliemedewerkster naar politievrijwilligster in ondersteuning: “Henna is een echte verbinder’’

Henna was vele jaren hét vaste gezicht achter de balie van het politiebureau in Alphen. Twintig jaar lang was zij er voor slachtoffers, hoorde ze veel verhalen van burgers en nam ze aangiftes op. ‘’Sinds juli 2020 ben ik met pensioen, maar ik wilde heel graag betrokken blijven bij mijn collega's en de burgers van Alphen. Daarom ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger!’’

Politie 26 feb. 2021 19:27

Wijkagent laat droom van jongens (11) uitkomen door ze mee de wijk in te nemen

Twee 11-jarige jongens uit Alphen Noord beleefden begin deze week de ochtend van hun leven. Zij mochten ruim een uur op pad met wijkagent Dennis Brink. Dit alles nadat zij de wijkagent de avond ervoor hadden achtervolgd. Een droom die uitkwam, want beide jongens willen later graag agent worden. 

Politie 22 feb. 2021 18:36

Beschonken man weigert medische hulp

Op zaterdagavond kwam de politie ter plaatse voor een ongeval. Een beschonken man was hierbij gewond geraakt, maar wilde niet mee naar het ziekenhuis. Zondagochtend was er opnieuw medische hulp nodig voor de man, maar weigerde hij opnieuw.

Politie 16 feb. 2021 12:20

Verslaafde die bekend is bij de politie grijpt vlak na thuiskomst weer naar alcohol en drugs

Afgelopen vrijdag werd de politie naar aanleiding van geluidsoverlast naar een adres in Alphen gestuurd. Het ging om een verslaafde die bekend was bij de politie. In de woning troffen zij de man onder invloed aan. Een dag later was het opnieuw raak, toen met overal bloedsporen. “Deze casus laat zien hoe vernietigend de werking van drugs kan zijn.”

Politie 10 feb. 2021 14:36

‘Hardleerse’ scooterrijder maakt het wel heel bont door meerdere regels te overtreden

Afgelopen vrijdag werd het rijbewijs van een scooterrijder ingenomen. Op zijn in beslag genomen scooter bleek ook nog een snelheidsbegrenzer te zitten. Maar de scooterrijder blijkt ‘hardleers’, zo zegt de politie. Want inmiddels is ook zijn tweede scooter in beslag genomen en heeft hij al verschillende proces-verbalen op zijn naam staan.

Politie 9 feb. 2021 10:31

Politie zoekt getuigen van laffe actie Windepad

Woensdagmiddag 27 januari fietste een 17-jarige jongen over het Windepad tussen Alphen en Nieuwkoop. In de tunnel ter hoogte van de N207 kreeg hij een harde duw en kwam hij ten val.

Politie 8 feb. 2021 13:47

Politie niet te spreken over bestuurder die auto niet sneeuwvrij maakte

Met het winterse weer is het belangrijk om de auto goed schoon te maken, met name de ruiten en de spiegels. Een bestuurder maakte het zondagochtend echter wel heel bond door slechts een klein deel sneeuwvrij te maken. De politie heeft er geen goed woord voor over.

Politie 5 feb. 2021 15:08

Poging tot babbeltruc in Alphen

Vrijdagmiddag 5 februari heeft er een poging tot een babbeltruc plaatsgevonden bij een woning aan de Langewerk in Alphen. De politie waarschuwt en verzoekt bij een verdachte situatie 112 te bellen.