Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Sport 14 mei 2021 10:06

Doek valt definitief voor Alphenaar Adekanye en ADO Den Haag

ADO Den Haag is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. In een confrontatie tegen concurrent Willem II werd de club uit de hofstad met 4-1 verslagen. Alphenaar Adekanye, die in januari werd gehuurd van Lazio Roma, kon het tij ook niet meer keren. 

Sport 12 mei 2021 16:10

Commotie om Instagram story van Ajax-speler Mazraoui

Alphenaar Noussair Mazraoui, speler bij Ajax, deelde gister samen met zijn teamgenoot Zakaria Labyad een foto via Instagram Stories, wat voor veel commotie zorgde. De kersverse kampioenen van de Eredivisie deelden een afbeelding waarin stond: Free Palestina.

Sport 7 mei 2021 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstacles ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Sport 7 mei 2021 11:48

KNVB zet streep door Regio Cup voor senioren

Nadat het kabinet de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar tenminste 18 mei, heeft de KNVB besloten dat er definitief geen Regio Cup komt voor de seniorenteams. 

Sport 3 mei 2021 11:47

Nieuwe trainer ARC VR1 moet dameselftal naar een nog hoger niveau brengen

John van der Meer is de nieuwe hoofdtrainer van ARC VR1. De 57-jarige Hoofddorper trainde de afgelopen twee seizoenen het eerste vrouwenelftal bij hoofdklasser RCL. ARC haalt hiermee een trainer binnen die al jarenlange ervaring heeft met het meiden- en vrouwenvoetbal op hoog niveau.

Advertorial Sport 3 mei 2021 11:01

Welk supboard past bij mij?

Suppen wordt steeds populairder. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je een supboard gaat kopen? Welke lengte heb jij nodig? En welk soort supboard past bij jou? Plutosport geeft antwoord.

Sport 1 mei 2021 11:57

Tweede Urban Athletes Park geopend in Park Zegersloot

Vrijdag 30 april is tijdelijk een tweede locatie van het Urban Athletes Park geopend op de dagcamping in Park Zegersloot. Hiermee probeert de gemeente te voorkomen dat ze mensen weg moeten sturen als het te druk wordt of het park zelfs helemaal moeten sluiten. 

Sport 29 apr. 2021 11:57

Alphen één van de vijf host cities tijdens Nationale Sportweek 2021

De Nederlandse sportorganisatie, NOC*NSF, ziet met lede ogen aan hoe er, sinds de coronacrisis, steeds minder wordt gesport. Sporten is gezond, zowel mentaal als fysiek. Daarom bundelt NOC*NSF de krachten samen met sportbonden, sportclubs en vijf host cities voor de sportweek, waaronder Alphen.

Sport 25 apr. 2021 16:11

Geslaagd fieldlab testevenement in zwembad AquaRijn

Zondag 25 april was er in zwembad AquaRijn in Alphen een waterpolotoernooi voor jeugdteams in het kader van de fieldlab testevenementen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. 

Sport 23 apr. 2021 14:35

Leden van schermvereniging bewijzen laatste eer aan overleden schermcoach

Op dinsdag 20 april namen leden van de Alphense schermvereniging met een erehaag op indrukwekkende wijze afscheid van Robb van Winden. Hij was de oprichter van de vereniging Robbschermen. Bij de uitvaart in Leiden kreeg de man uit Voorschoten nog één laatste eerbetoon.

Advertorial Sport 20 apr. 2021 12:13

Alphia wil Alphense jeugd in beweging brengen en start lokale campagne

Voetbalvereniging Alphia start met een lokale campagne gericht op de Alphense jeugd. Met deze campagne wil de voetbalclub niet alleen nieuwe jeugdleden werven, maar ook een onderliggende boodschap verspreiden aan de jeugd: ga lekker voetballen, juist in deze tijd.

Advertorial Sport 18 apr. 2021 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Sport 12 apr. 2021 14:53

Europa lonkt voor Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15)

De Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15) heeft afgelopen weekend in Eindhoven een mooie prestatie neergezet. Hij was één van de jongste deelnemers en bewees dat hij nu al een echte rugslagspecialist is. 

Advertorial Sport 9 apr. 2021 09:55

Zo heb je nóg langer plezier van je skates!

Door je skates regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden, kun je de levensduur van je skates flink verlengen en kun je er natuurlijk veel meer kilometers op maken! Maar mag je je skates wel of niet met water schoonmaken? Hoe vaak hebben je skates een onderhoudsbeurt nodig? En welk gereedschap heb je nodig voor het onderhoud van je skates?