Blog Sport 1 mrt. 2024 10:18

ARC en Alphen moeten dringend punten gaan pakken

Het voetbalprogramma voor zaterdag 2 maart ziet er als volgt uit: JOS Watergraafsmeer - ARC; Alphense Boys - Hoogland; SV DONK - Alphia; Woubrugge - A.A.V. Alphen

Sport 29 feb. 2024 13:35

Jonge zwemtalenten uit Alphen Kampioen van Nederland

Afgelopen weekend vond in Leiden de landelijke minioren finales plaats voor de jongste zwemmers (9-12 jaar). Dit is een wedstrijd met een lange traditie tot in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Deze editie was uniek, omdat het voor het eerst in het nieuwe zwembad in Leiden was en ook hier werd het één groot zwemfeest.

Sport 27 feb. 2024 14:46

Ajax Camp komt naar Alphen aan den Rijn deze zomervakantie

Goed nieuws voor voetballiefhebbers in Alphen aan den Rijn! In de zomervakantie van 2024 maakt Ajax zijn terugkeer naar de regio met een Ajax Camp bij SV ARC. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli krijgen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar de unieke kans om een week lang te trainen als echte Ajax-spelers.

Sport 25 feb. 2024 13:40

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan handen ineen voor beweging en sportkansen

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan de handen ineen. Dit initiatief is ontstaan vanuit hun gedeelde visie dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, moet kunnen sporten. Het project introduceert ‘De Beweegtas’, een tas gevuld met sport- en spelmateriaal, die vanaf maart beschikbaar zal zijn voor gezinnen die gebruikmaken van de diensten van Kledingbank Groene Hart.

Sport 23 feb. 2024 15:56

Bezemer Fitness ondergaat grote transformatie

Bezemer Fitness heeft leuk nieuws te delen met zijn (toekomstige) leden. De sportschool staat op het punt om een volledige transformatie te ondergaan met een grootschalige verbouwing die alle aspecten van de faciliteit zal verbeteren en vernieuwen.

Blog Sport 22 feb. 2024 11:44

Alphense Clubs moeten oppassen

Het voetbalprogramma voor zaterdag 24 februari ziet er als volgt uit: ARC – AFC’34; Ter Leede – Alphense Boys; UVS – Alphia; MMO – A.V.V Alphen.

Sport 21 feb. 2024 10:18

Sportverkiezingen op 15 maart in Castellum

Op vrijdagavond 15 maart worden in theater Castellum de Alphense sportverkiezingen gehouden. Maureen Koster en Jelle Sels, sportman en sportvrouw van 2022, zullen een opvolger krijgen.

Sport 19 feb. 2024 08:23

ARC kent nu serieuze zorgen

ARC moet na een nieuwe nederlaag, 0-2 tegen Ter Leede, nu echt serieus gaan oppassen. De voorsprong op  de plaatsen dertien en veertien, nu ingenomen door DHSC en Hoogland, bedraagt slechts drie punten en die clubs hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De clubs posities dertien en veertien zijn aan het eind van de rit beroordeeld tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud.

Sport 19 feb. 2024 08:23

Na 17 wedstrijden de eerste zege voor Boys 1

Alphense Boys maakt zaterdagmiddag tegen AVV Swift een einde aan het tragische record van zeventien competitiewedstrijden zonder overwinning. De 1-0 zege in Amsterdam bezorgde de roodwitten in hun blauwzwarte uittenue een gelukzalig gevoel. En: het zorgde vooral ook voor bevestiging. Winnen, we kunnen het nog!

Blog Sport 15 feb. 2024 12:59

Alleen Alphia lijkt zonder zorgen

Het voetbalseizoen 2023/2024 verloopt bepaald niet florissant voor de Alphense voetbalclubs. Alphense Boys kan degradatie uit de vierde divisie normaal gesproken niet ontlopen, maar nu moet op dat zelfde niveau ook ARC opeens nog uitkijken. 

Advertorial Sport 9 feb. 2024 14:07

Luuk Samsom versterkt per direct Alphia selectie

Voormalig voetballer Luuk Samsom versterkt per direct Voetbalvereniging Alphia. Aan het einde van vorig jaar speelde Luuk weer zijn eerste wedstrijd in de basis van een competitiewedstrijd van ARC. Niet veel later werd echter bekend dat de speler van ARC 1 en de staf verschillende verwachtingen hadden voor wat betreft de tweede seizoenshelft. Luuk zal per direct deel uitmaken van de selectie van Alphia.

Sport 6 feb. 2024 11:20

Nieuwe Sloot heropent tennishal na jarenlang gebruik als vaccinatielocatie

Vanaf dinsdag 6 februari kunnen tennisliefhebbers weer gebruikmaken van tennishal 1 in het racketsportcentrum Nieuwe Sloot. Hiermee is het aantal indoorbanen verdubbeld, van drie naar zes. Sporters konden jarenlang niet in de hal terecht, omdat GGD Hollands Midden die gebruikte.

Sport 5 feb. 2024 15:57

Alphense Marijn Kieft Nederlands Kampioen meerkamp!

Het afgelopen weekend was het eerste Nederlands kampioenschap indoor. Meerkampers bij Omnisport betraden de arena om deel te nemen aan de competitie. Vanuit AAV'36 stonden deelnemers, Twan van Rijn (mannen senioren) en Marijn Kieft (vrouwen onder 20), klaar om de uitdaging aan te gaan. Marijn zette een mooie prestatie neer en eindigde de dag met goud om haar nek!

Sport 5 feb. 2024 14:44

Team NL spelers geven op 11 februari een gratis jeugdclinic bij BSC Alphians

Op zondag 11 februari organiseert honk- en softbalvereniging BSC Alphians in samenwerking met de KNBSB een Team Kingdom NL jeugdclinic op de club. De clinic is bedoeld voor de bestaande jeugdleden, maar vooral ook voor jongens en meiden die kennis willen maken met honk- of softbal. Twee spelers van Team Kingdom NL, Mike Groen en Orlando Yntema, komen de clinic geven.

Sport 2 feb. 2024 18:16

Alphense Sem Spruit pakt brons op de Olympische Spelen

Alphens schaatstalent Sem Spruit (16) is weer thuis van zijn mooie avontuur in Zuid-Korea. Het uit mogen komen voor TeamNL is voor elke sporter een droom en dan ook nog op de Jeugd Olympische Spelen. Met in zijn bagage een Olympisch bronzen medaille, een mooier verjaardagscadeau had Spruit zich niet kunnen wensen.

Sport 30 jan. 2024 10:31

AZC behaalt mooie resultaten op NK Synchroonzwemmen

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen Synchroonzwemmen plaats voor senioren en combinatie Age 1 en Age 2. Op zaterdag 27 januari vonden de technische küren plaats, waarbij de deelnemers vastgestelde onderdelen uitvoeren. Op zondag 28 januari stonden de vrije uitvoeringen op het programma. De Alphense Zwemclub (AZC) was vertegenwoordigd met maar liefst 9 uitvoeringen!

Sport 29 jan. 2024 10:48

Sanne Keijzer Nederlands kampioen Veldrijden

Op zaterdag 27 januari namen jeugdleden van Wielervereniging Avanti het tegen elkaar op tijdens het NK Veldrijden jeugd in Emmen. Sanne Keijzer uit Alphen aan den Rijn veroverde de titel Nederlands Kampioen Veldrijden.

Sport 26 jan. 2024 11:40

Wielervereniging Avanti gaat naar het NK veldrijden jeugd in Emmen

Met trots presenteert Wielervereniging Avanti de jeugdleden die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd. Aanstaande zaterdag, 27 januari 2024, zullen maar liefst negen renners in zes verschillende categorieën van start gaan op het NK Veldrijden jeugd in Emmen. 

Sport 23 jan. 2024 11:39

Marcel Haagsman nieuwe hoofdtrainer KV Tempo

Met ingang van het seizoen 2024-2025 is Marcel Haagsman de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging Tempo. Voor de Alphenaar betekent dit zijn debuut als hoofdtrainer bij de club waar hij als speler opgroeide. Het tweede team zal worden geleid door Jorrit de Grutter en hij zal op zijn beurt worden geassisteerd door Ron Koster.