Advertorial Sport gisteren 19:30

Sportaanbieders, kom meepraten

Vitale inwoners zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Goed en veel bewegen, fijne sociale omgang en gezonde voeding op jonge leeftijd voorkomt problemen in een latere fase. Daar zet Alphen Vitaal zich voor in.

Sport 26 okt. 2021 12:30

Alphians talenten schoppen het ver

Honk- en softbal is een relatief onbekende sport in vergelijking met voetbal en hockey. BSC Alphians, gevestigd aan de Amerikalaan in Kerk en Zanen, is dan ook een kleine sportvereniging. Maar dat tempert de ambitie geenszins. Integendeel; een aantal Alphians talenten weet het ver te schoppen.

Blog Sport 25 okt. 2021 17:32

Teleurstellend voetbalweekeinde

Het voetbalprogramma van afgelopen weekeinde was bepaald niet uitnodigend. De hoofdklassers hoefden niet in actie te komen en dan werd ook nog eens de wedstrijd Alphen – Kethel Spaland geschrapt. Bij de Schiedamse ploeg kampten te veel spelers met corona. 

Winactie Sport 18 okt. 2021 17:02

Win een 10-weekse cursus SlowRunnen met SlowRun Alphen aan den Rijn

SlowRun is een totaal concept voor vrouwen vanuit een ontspannen basishouding. De basis van de 10-weekse cursus is plezier en ontspanning. Samen, met een fijne groep vrouwen, de lol in bewegen (her)ontdekken. Klinkt dit als iets voor jou? Let dan op, want wij mogen een 10-weekse cursus weggeven!

Blog Sport 18 okt. 2021 14:40

Castellum JA1 wint zenuwslopende wedstrijd niet zonder slag of stoot

Afgelopen vrijdag reisde het team van JA1 af naar Nieuw-Vennep om daar oog in oog te staan met de nummer twee van het klassement: VHZ. Vele mooie Alphense services, een set tegen en een onverslaanbaar doorzettingsvermogen later is het team terug naar de Arena gegaan met een 3-1 winst.

Blog Sport 18 okt. 2021 12:02

ARC is kansloos tegen Sportclub Feyenoord

De wedstrijd ARC – SC Feyenoord viel een beetje tegen. Spannend was het eigenlijk nooit. Dat kwam omdat Feyenoord heel fel van start ging en er bij de thuisclub niets lukte. De voorhoede van de Rotterdammers bleek te bestaan uit snelle en balvaardige mannen, die de Racing vanaf het begin overliepen.

Sport 18 okt. 2021 11:25

Mooie opkikker voor Alphense Boys 1

Zó’n opkikker kon Alphense Boys na twee verloren wedstrijden wel gebruiken: in de op zaterdagavond gespeelde wedstrijd bij TOGB ging Alphense Boys 1 er in de ultieme slotfase met de volle buit vandoor. Mike Mulder kopte in de 90e minuut de 0-1 binnen en in de extra tijd haalde Ilias Latif nog verwoestend uit voor de 0-2.

Blog Sport 11 okt. 2021 14:52

ARC wint opnieuw overtuigend

ARC-trainer Mark Evers moest ook voor de uitwedstrijd tegen Spijkenisse weer flink experimenteren. Zo liet hij weer een debutant in het basisteam. Het was deze keer de 19-jarige Jort van der Weijde die mocht opdraven.

Sport 11 okt. 2021 10:20

Peperdure rekening voor Alphense Boys na gemiste kansen

Als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander dat vaak wel. Alphense Boys leverde tegen Alcides het bewijs van deze klassieke uitspraak. Waar halverwege 3 of 4-0 een ‘normale’ score was geweest en de Boys ook in de tweede helft grossierde in kansen, stapten de bezoekers met een 1-3 overwinning van het veld af.

Sport 11 okt. 2021 08:45

Succesvolle start van het seizoen voor Alphense Synchroonzwemsters

Afgelopen drie weken deed de afdeling Synchroonzwemmen van Alphense Zwemclub succesvol mee aan wedstrijden. Het waren de eerste techniekwedstrijden na een lange afwezigheid van competitie in het water vanwege de coronamaatregelen. Veel zwemsters zijn gestart in een nieuwe leeftijdscategorie.

Sport 11 okt. 2021 07:30

Jeugd G-team van ARC trapt de competitie af

Al ruim een jaar beschikt voetbalvereniging ARC over een Jeugd G-team voor kinderen tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar, waarvoor een regulier voetbalteam minder geschikt is. Onder de bezielende leiding van de bekende en ervaren trainer Peter van Es hebben ze afgelopen jaar samen getraind en zich voorbereid op het spelen in de competitie.

Blog Sport 7 okt. 2021 16:00

De Alphense voetbalclubs komen dit weekend weer in actie

Gelet op de stand op de ranglijst zouden ARC en Alphense Boys komend weekeinde hun wedstrijden moeten kunnen winnen. Maar dat dacht men bij Alphense Boys afgelopen zondag ook toen het nog puntloze SJC zomaar even met 3-0 kwam winnen op sportpark De Bijlen.

Sport 5 okt. 2021 12:31

Oranje hockeyster keert voor even terug naar Alphen

Op 16 oktober keert Oranje hockeyster Marente Barentsen voor even terug naar haar oude hockeyclub HC Alphen. Hier geeft zij op zaterdag 16 oktober van 13:00 tot 14:30 uur een clinic voor de jeugd tot 12 jaar om ze enthousiast te maken voor de hockey sport. Tijdens de 1,5 uur durende clinic op het Hooftman veld neemt ze de kinderen mee in de basisvaardigheden van hockey. En wat is nou leuker om dit te leren van een echte Oranje speelster!

Blog Sport 4 okt. 2021 16:29

ARC verslaat verrassend simpel DHSC

ARC had zaterdag opvallend weinig moeite met het bezoekende DHSC. Ondanks de impulsen van de familie Sneijder en de daarmee samenhangende inlijving van enkele ex-profs, verblijft de Utrechtse fusieclub met kampioensaspiraties ergens onderaan in de Hoofdklasse A. Wesley Sneijder himself en broer Jeffrey zaten als assistent-trainers op de bank, Rodney stond in de basis en na de pauze mocht de vijftienjarige zoon van Wesley, Jessey, opdraven.

Blog Sport 4 okt. 2021 14:06

Castellum JA1 wint wedstrijd opnieuw met 4-0

Alweer het volgende succes is behaald door de Alphense volleyballers uit de JA1. Vrijdag 1 oktober heeft het team gespeeld tegen een geduchte tegenstander: VCS uit Sassenheim. De wedstrijd is geëindigd met een mooie, maar soms erg spannende 4-0.