Blog Sport gisteren 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Sport 12 apr. 2024 11:39

AZC Synchro schittert op Brussel Open Master 2024

De masters (25+) van de Alphense Zwemclub hebben afgelopen weekend een prachtige prestatie neergezet op de Brussel Open Master 2024 in België. Het team uit Alphen aan den Rijn keerde huiswaarts met een indrukwekkende verzameling internationale medailles, waarbij de meeste uitvoeringen op zaterdag plaatsvonden.

Sport 12 apr. 2024 10:18

Stevig programma voor Alphense clubs

Het voetbalprogramma ziet er voor zaterdag 13 april voor wat de Alphense clubs betreft als volgt uit: Huizen – ARC; Alphense Boys – HBC; Alphia – VUC; AVV Alphen – Roodenburg.

Sport 11 apr. 2024 10:35

Tom Coronel gaat nieuw avontuur aan op “mooiste baan ter wereld”

 “Na het winnen van de titel in de TCR Europe Series was het wel weer eens tijd voor een nieuw avontuur”, vond coureur Tom Coronel. Dat avontuur krijgt dit seizoen vorm met een compleet raceprogramma op de Nürburgring-Nordschleife, het roemruchte circuit in de Eifel dat Tom zonder aarzeling als “de mooiste baan ter wereld” omschrijft.

Sport 8 apr. 2024 08:04

BOL houdt Boys op gelijkspel

Winnen bij BOL. Dat was zaterdagmiddag de opdracht van Alphense Boys bij BOL, maar het duel tussen de nummers 14 en 16 van de Vierde Divisie A eindigde in 2-2. Twee keer kwam de Boys op voorsprong, maar het lukte niet om de drie punten over de finish te slepen. 

Sport 8 apr. 2024 08:03

Alphia neemt overwinning mee uit Lisserbroek

Het heerlijke weer had veel toeschouwers gelokt naar het sportpark van Kagia, voor de wedstrijd tegen Alphia. Ook in de Bollenstreek was het erg druk door de vele mensen die een bezoekje aan de Keukenhof hadden gepland. Daarom werd de aftrap van de wedstrijd een half uurtje verlaat. Daan van Leeuwen was aan Alphia kant misschien wel de man of the match. Hij scoorde in de eerste helft binnen vijf minuten een glaszuivere hattrick. Rond vijf uur floot scheidsrechter Smit voor het laatst deze middag en kon Alphia opnieuw drie punten bijschrijven.

Advertorial Sport 7 apr. 2024 17:11

Vier Wereldgezondheidsdag met een stap richting een gezondere jij: Ontdek private personal training!

Als trotse eigenaren van hun nieuwe private gym staan Benk Piepenbrink en Sem Bouwmeester klaar om je te helpen naar een betere gezondheid: “Terwijl we wereldwijd de nadruk leggen op het belang van welzijn, willen we deze gelegenheid gebruiken om onze toewijding aan jouw persoonlijke groei en welzijn te benadrukken. Laten we samen aan de slag gaan om jouw gezondheidsdoelen te bereiken en zo een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Welkom bij Potential Health Club.”

Sport 2 apr. 2024 15:18

Alphense scouts doen mee aan scoutingwedstrijden in Aerdenhout

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 april zullen, op kampeerterrein het Naaldenveld in de bossen van Aerdenhout, de Regionale Scouting Wedstrijden plaats vinden. Vanuit de gehele regio zullen driehonderdvijftig scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar in groepjes op het terrein kamperen en activiteiten ondernemen. Ook de leden van de scoutinggroepen Uithoek, Rheijnewoud en Scouting Alphen aan den Rijn zullen meedoen.

Blog Sport 27 mrt. 2024 11:01

ARC moet stevig aan het werk zaterdag tegen BOL

Bijna alle amateurvoetballers mogen van een lang paasweekeinde genieten. Alleen degenen die in het eerste elftal van ARC spelen moeten aan de bak. En stevig ook, want voor hen staat in Broek op Langedijk een uitermate belangrijke wedstrijd tegen BOL op de rol.

Sport 26 mrt. 2024 15:08

AZC 3x brons op NJK Synchroonzwemmen

In het weekend van 23 en 24 maart hebben de junioren (t/m 19 jaar) van de Alphense Zwemclub gezwommen op het Nederlands Junioren Kampioenschap in Zwolle. Zowel op zaterdag als zondag kwam AZC uit met twee uitvoeringen.

Sport 25 mrt. 2024 15:12

Tempo B1 Nederlands Kampioen B1 jeugd eerste klasse!

Afgelopen zaterdag kregen de aspiranten van Korfbalvereniging Tempo B1 de kans om deel te nemen aan het NK Eerste Klasse in de Limeshal. Samen met zeven andere gekwalificeerde clubs streden ze om de felbegeerde eerste plaats. Het team eindigde als eerste en won daarmee het NK B-Jeugd Eerste Klasse!

Blog Sport 22 mrt. 2024 14:04

Gedoe met trainers bij Alphense voetbalclubs

Drie thuiswedstrijden zaterdag in Alphen. Het programma ziet er als volgt uit: Alphense Boys – Hollandia; Alphia – HVV; Alphen – Warmunda;  SJC – ARC.

Sport 21 mrt. 2024 14:35

De ongeslagen B1 van KV Tempo speelt zaterdag het NK Korfbal in de Limeshal

Na een volledig ongeslagen zaalseizoen staat Tempo B1 komende zaterdag in de Alphense Limeshal voor het NK korfbal. De supporters hoeven niet ver te reizen en kunnen massaal op de fiets komen. Uiteraard gekleed in geel/zwart, de clubkleuren van de Alphense korfbalvereniging. Samen met zeven andere gekwalificeerde clubs strijden ze om die felbegeerde eerste plaats.

Sport 19 mrt. 2024 15:12

Mark Evers moet per direct stoppen als hoofdtrainer van ARC

ARC heeft besloten om Nick Coster het resterende deel van de competitie de leiding te geven over de A-selectie. Daarmee maakt hoofdtrainer Mark Evers, die volgend jaar overstapt naar eersteklasser De Jodan Boys, het seizoen bij de Alphense club niet af.  Nick Coster was eerder trainer van ARC O-23 en Vrouwen 1 en speelde zelf tot 2016 betaald voetbal bij onder meer ADO, Volendam en RKC.

Sport 19 mrt. 2024 12:05

Met twaalf ongeslagen wedstrijden heeft Tempo C1 zich gekwalificeerd voor het NK

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn werd aanvankelijk niet beschouwd als een titelkandidaat in de 1e klasse, maar dat blijkt anders te zijn. Eens beschouwd als een groep van 10 kinderen die niet op elkaar ingespeeld waren, is dit team nu een hechte eenheid geworden, klaar voor het grote moment. Op zaterdag 23 maart zullen ze deelnemen aan het NK in de C-jeugd 1e klasse bij KV Viking.