Sport 10 jun. 2024 16:09

Diede de Groot wint veertiende Roland Garros titel

Diede de Groot heeft haar veertiende opeenvolgende Roland Garros-titel veroverd. Het was geen gemakkelijke overwinning voor De Groot op het gravel in Parijs, want in de finale moest ze de eerste set afstaan aan de Chinese Zhenzhen Zhu: 4-6, 6-2, 6-3. 

Sport 7 jun. 2024 11:41

Nog vijf dagen te gaan: Start van de 44e Sportontmoeting in Alphen aan den Rijn

Van 12 tot en met 21 juni staat Alphen aan den Rijn in het teken van de 44e editie van de Sportontmoeting. Voor degenen die nog niet bekend zijn met dit evenement: gedurende anderhalve week kunnen teams 's avonds sporten beoefenen die ze normaal gesproken niet doen. Het doel is de sport en bijbehorende vereniging te leren kennen en met de andere Alphense sporters een leuke en vooral sportieve avond te hebben. 

Sport 5 jun. 2024 14:01

Zondag 9 juni Landelijke BeeBalldag bij BSC Alphians

Op zondag 9 juni organiseert honk- en softbalbond KNBSB voor de 17e keer de Landelijke BeeBalldag. Bij vijf verenigingen verspreid over het land, waaronder BSC Alphians, organiseert de KSBSB samen met de gastverenigingen een leuk, sportief evenement voor de jongste spelers. Zondag spelen in Alphen aan den Rijn veertien teams in de leeftijd van 5 tot 10 jaar in drie poules tegen elkaar. 

Blog Sport 5 jun. 2024 10:21

Ook AVV Alphen degradeert

Voor alle Alphense clubs zit het voetbalseizoen 2023/2024 er nu op. De eindconclusie is zwaar dramatisch. Alphense Boys en ARC degradeerden al eerder uit de vierde divisie. Zaterdag werd duidelijk dat ook AVV Alphen op een lager niveau zal moeten gaan voetballen.

Sport 2 jun. 2024 13:55

Meisjesteam van Basisschool het Palet wint districtfinales

De bekers worden groter en groter voor de meisjes van Basisschool het Palet. Met hun recente overwinning tijdens het provinciale toernooi behoren ze nu tot de laatste zes scholen van Nederland. Na hun eerdere succes in het Alphens Schoolvoetbaltoernooi, mogen de getalenteerde speelsters zich nu opmaken voor de landelijke kampioenschappen op de KNVB Campus in Zeist.

Advertorial Sport 31 mei 2024 17:09

Benk en Sem: De visie en passie achter Potential Health Club

Sinds de opening in maart van dit jaar hebben Benk Piepenbrink (23) en Sem Bouwmeester (25) de fitnesswereld in Alphen aan den Rijn veroverd met hun Potential Health Club. In minder dan zes maanden is hun personal training club uitgegroeid tot een bekende naam in Alphen en omstreken, met een snel groeiende klantenkring en een team van vijf toegewijde medewerkers.

Sport 30 mei 2024 12:08

Tom Coronel en teamgenoten klaar voor de Groene Hel: 24 uur Nürburgring

Met 130 auto’s aan de start en meer dan 450 rijders, belooft de 24 uur Nürburgring weer een spectaculair autosportevenement te worden. De coureur Tom Coronel neemt voor de 15e keer deel aan deze Duitse klassieker. Coronel rijdt in de Porsche 911 GT3 Cup met startnummer 127, ingezet door het team Max Kruse Racing. Zijn teamgenoten zijn Jan Jaap van Roon, Paul Meijer en Tiago Monteiro.

Sport 27 mei 2024 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Sport 17 mei 2024 16:01

Sem Spruit pakt zes keer NK Goud en twee keer zilver

Afgelopen winter was voor Sem Spruit een mooie periode op het ijs en vloog hij naar Zuid-Korea voor de Jeugd Olympische Spelen. Daar wist hij samen met supertalent Angel Daleman (Leiderdorp) brons te pakken op de relay. Een moment om nooit meer te vergeten. Onlangs is Sem verkozen tot Alphens Sporttalent en kreeg hij aan het eind van het schaatsseizoen een onderscheiding van de KNSB, District Sassenheim. Hem viel de onderscheiding ten deel “Drager van de Bronzen Schaatser”, voor zijn mooie prestaties van het seizoen.

Blog Sport 16 mei 2024 10:30

Alphense Boys is gedegradeerd, ARC kan ook nog mee naar eerste klasse

Het was armoe troef zaterdag in het Alphense voetbal. ARC verspeelde een 2-0 voorsprong en verloor alsnog met 3-2, terwijl Alphense Boys weer eens met 6-0 verloor van AFC’34 en AVV ALPHEN in Zoeterwoude voor schut werd gezet door SJZ, met maar liefst 9-2 als eindstand. Alphense Boys degradeerde officieel en daalt af naar de eerste klasse. Dat lot kan ook ARC ondergaan. Als zaterdag in Amsterdam wordt verloren van WV-HEDW en BOL wint op eigen veld van HBC, is dat al een feit.

Sport 13 mei 2024 15:05

Medailleregen voor Junior de Blois op NK Inline Skaten

Afgelopen weekend stond Rotterdam in het teken van het Nederlands Kampioenschap inline skaten, waar Junior de Blois als eerstejaars Junior A zijn talenten vertoonde en meerdere keren het podium betrad. Op donderdag behaalde Junior zilver op de 200 meter baanrace. Echter, op zijn geliefde afstand, de 1000 meter, kon hij door een ongelukkige race geen podiumplek bemachtigen.

Sport 10 mei 2024 15:44

RTC-toernooi bij KV Tempo was een groot succes

Gisteren, op Hemelvaartsdag, verwelkomde Tempo het jaarlijkse RTC-toernooi voor talenten in de U15-categorie. Het evenement vond plaats op de velden van de Alphense korfbalvereniging, waar maar liefst zestien vertegenwoordigende regioselecties speelden ze in het kader van ontwikkeling en spelplezier. Bovendien namen diverse talenten van Tempo zelf deel aan het toernooi. Het werd een drukke dag met teams uit alle delen van het land.

Blog Sport 10 mei 2024 14:58

Nu ook heel hoge nood voor ARC

In de afgelopen dagen was alom te lezen en te horen dat Alphense Boys inmiddels officieus gedegradeerd is uit de vierde divisie. Dat klopt niet, al gaat de club zich natuurlijk niet meer redden.

Sport 8 mei 2024 13:22

Het zeventiende ARC Heitingatoernooi van start gegaan

Vandaag om precies 12:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en markeerde daarmee het begin van het zeventiende ARC Heitingatoernooi. De festiviteiten vinden plaats op 8, 9 en 10 mei en brengen een mix van amateur- en professioneel voetbal samen in een viering van sport.

Sport 8 mei 2024 10:27

Talentvolle RTC-korfballers strijden bij Tempo in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 9 mei zal Tempo gastheer zijn voor het veelbelovende jaarlijkse RTC-toernooi voor talenten in de U15-categorie. Het spektakel zal plaatsvinden op de velden van de Alphense korfbalvereniging, waar maar liefst 16 vertegenwoordigende regioselecties strijden om de eer. Bovendien zullen diverse talenten van Tempo zelf deelnemen.

Sport 6 mei 2024 10:43

Sportontmoeting keert volgende maand terug

Van 12 t/m 21 juni zal de 44e Sportontmoeting plaatsvinden in Alphen aan den Rijn. Voor wie de Sportontmoeting niet kent: Gedurende anderhalve week ga je 's avonds als team sporten beoefenen die je normaal niet doet. Het doel is de sport en bijbehorende vereniging te leren kennen en met de andere Alphense sporters een leuke en vooral sportieve avond te hebben. 

Sport 3 mei 2024 18:10

Grote belangen bij Alphense Boys - ARC

De uitgangspunten zijn voor Alphense Boys en ARC duidelijk anders dan op 18 november toen de clubs voor het eerst in de historie voor de competitie tegen elkaar uitkwamen. 

Advertorial Sport 3 mei 2024 17:05

Op maat gemaakt voor jou: de persoonlijke aanpak van Potential Health Club

Benk en Sem hebben begin dit jaar de deuren geopend van hun eigen coachingcentrum, Potential Health Club, met een duidelijke missie: jou helpen om jouw persoonlijke doelen te bereiken op het gebied van gezondheid en welzijn. Met een focus op personal training, op maat gemaakte voedingsadviezen en lifestyle coaching, beloven ze een unieke benadering die gericht is op jou als individu.

Sport 1 mei 2024 11:56

Vrolijke gezichten tijdens Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Ieder jaar organiseert voetbalvereniging Alphia voor alle leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn het Alphens Schoolvoetbaltoernooi. Maandag 29 april verzamelden vijfentwintig basisscholen zich met maar liefst 82 teams.

Advertorial Sport 29 apr. 2024 13:21

Sfeertje Proeven bij De Vos Danscentrum

Onder het motto 'Sfeertje Proeven… kies je dansstijl' kun je vanaf donderdag 16 mei meedoen met een korte cursus van vijf danslessen waarin je samen met je eigen partner een introductie krijgt in vijf verschillende dansstijlen.