Advertorial Theater 26 sep. 2023 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Advertorial Theater 25 sep. 2023 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Advertorial Theater 12 sep. 2023 16:32

Castellum en Jeugdtheaterhuis intensiveren samenwerking voor theaterlessen

Castellum en Jeugdtheaterhuis bundelen hun krachten om komend seizoen een boeiend aanbod theaterlessen te presenteren in het hart van Alphen aan den Rijn. Naast de lessen in Parkvilla is het theater een logische keuze en een ideale locatie voor enthousiaste jonge talenten om de wereld van theater te ontdekken. 

Advertorial Theater 5 sep. 2023 16:32

Beth & Flo met nieuwe voorstelling in Parkvilla

Op donderdag 7 september start het theaterseizoen van Parkvilla met de try-out van de voorstelling ‘Ander Onderwerp’ van Beth & Flo. Twee klassiek geschoolde pianistes slaan een brug tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor.

Advertorial Theater 4 sep. 2023 09:22

Van zweefmolen naar Zappelin in Theater Castellum

Het is alweer september en dat betekent dat de Jaarmarkt eraan komt. Theater Castellum krijgt woensdag de twintigste bezoek van een wel heel speciale gast, namelijk Fenna Ramos! Ruil de zweefmolen een uurtje in voor een Zappelin en kom naar de voorstelling Zin in Zappelin LIVE (3+).

Advertorial Theater 30 aug. 2023 09:20

Staat Castellum te koop?

Afgelopen maandag hingen ze er opeens: TE KOOP-borden op de gevel van Castellum. Het leek alsof het bekende theater in het hart van Alphen aan den Rijn op de markt te komen, maar gelukkig maakt Castellum nu duidelijk dat niet het gebouw zelf te koop stond, maar de onvergetelijke ervaringen die het theater biedt. Het podium is slechts het decor voor een wereld vol nieuwe inzichten, lachstuipen en avontuurlijke ontmoetingen.

Advertorial Theater 29 aug. 2023 15:42

VerpleegThuis: ontwapenende avond in Castellum

Op zaterdag 16 september opent Castellum het nieuwe theaterseizoen met de bijzondere voorstelling VerpleegThuis van Teun Toebes. Met jeugdige energie en een hart vol mededogen werpt de 24-jarige Toebes een uniek licht op het leven in een gesloten afdeling van een verpleeghuis, waar hij te midden van mensen met dementie woont.

Advertorial Theater 26 aug. 2023 13:23

Deze week te zien in Castellum

Beleef op 17 en 19 september de tijd van je leven met ABBA: The Movie. De onlangs geremasterde film is slechts twee dagen in geselecteerde bioscopen in Europa te zien, waaronder Castellum. Dus dans over de rode loper, proost met bubbels en geniet van discomuziek uit de jaren '70!

Advertorial Theater 15 aug. 2023 11:07

Parkvilla: een broedplaats voor artiesten

Op 7 september start het nieuwe theaterseizoen van Parkvilla met de voorstelling ‘Ander Onderwerp’ van Beth & Flo. De voorstelling staat voor de combinatie van cabaret en klassieke muziek. Alex Roeka volgt snel op 9 september met optioneel een theaterbuffet. Met zijn voorstelling ‘Nieuwe Dromen’ heeft Alex Roeka de Poelifinario 2022 in de categorie kleinkunst ontvangen.

Advertorial Theater 2 aug. 2023 16:17

n00b: "We durven beiden schaamteloos te zijn"

Laura Bakker en Isabelle Kafando zijn samen cabaretduo n00b, oftewel nieuwelingen. Een rol waar ze zich best een beetje achter willen verschuilen.

Theater 23 jul. 2023 13:26

André Rieu ook dit jaar te zien in Castellum

Geen reis naar Maastricht nodig! De geliefde Koning van de Wals brengt na het grote succes van vorig jaar opnieuw zijn glorieuze zomerevenement op het iconische Vrijthof naar Castellum. In het weekend van 26 en 27 augustus wordt het bioscoopconcert ‘Love Is All Around’ vertoond in Alphen aan den Rijn. Kaarten zijn nu verkrijgbaar, inclusief een heerlijke punt Limburgse vlaai.

Advertorial Theater 30 jun. 2023 11:30

Nieuwe musical over Surinaams vrijheidsstrijder Boni in Castellum

Zaterdag 1 juli is het Keti Koti en start het herdenkingsjaar ‘150 jaar Slavernijverleden’. Ruim 150 jaar na de afschaffing van de slavernij wordt het verhaal van Boni - één van de meest tot de verbeelding sprekende verzetshelden - live verteld op het toneel van het Alphense theater. 

Advertorial Theater 25 jun. 2023 15:03

Ook Paul de Leeuw met gebarentolk in Castellum

Castellum Theater & Bioscoop gelooft sterk in het belang van toegankelijkheid voor alle inwoners van de Gemeente Alphen aan den Rijn en daarom zijn, speciaal voor doven en slechthorenden, ook komend seizoen gebarentolken aanwezig zijn bij de voorstellingen van Paul de Leeuw, Rapunzel en Pietje Bell.

Advertorial Theater 16 jun. 2023 13:40

Jochem Myjer komt naar Castellum

Niemand minder dan Jochem Myjer komt in februari 2024 naar Castellum. Hij speelt op dinsdag 13 en woensdag 14 februari de try-out van zijn nieuwe show Net Alsof.

Advertorial Theater 11 jun. 2023 15:27

Vaders in de spotlights: cadeautips voor Vaderdag

Het is tijd om alle vaders te verwennen, want zondag 18 juni is het Vaderdag. Verras hem met iets unieks en onvergetelijks: theatertickets van Theater Castellum! Geef een ervaring om naar uit te kijken en creëer samen bijzondere herinneringen. Of hij nu van stand-upcomedy, rockmuziek, jazz of andere genres houdt, er zitten zeker weten voorstellingen tussen die in de smaak vallen.

Advertorial Theater 7 jun. 2023 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Advertorial Theater 5 jun. 2023 12:34

Belangstelling Castellum beter dan voor coronapandemie

Hoewel er al volop kaarten worden verkocht voor het nieuwe theaterseizoen, is het huidige seizoen nog in volle gang. Castellum kijkt echter nu al tevreden terug op een succesvol seizoen met ruim 80.000 bezoekers. Ter vergelijking: dit is ruim 3.000 meer dan in het laatste volledige theaterseizoen 2018/2019.

Advertorial Theater 23 mei 2023 09:14

Nieuwe activiteiten op Parkvilla open dag

Op zondag 4 juni organiseert Parkvilla van 10:00 tot 15:00 uur de jaarlijkse open dag. Deze keer is het programma nog veelzijdiger dan voorgaande jaren. Gratis inloopworkshops, proeflessen, kunstverkoop door cursisten, een modeshow van de textielafdeling, maken van een gezamenlijk kunstwerk en een presentatie van het nieuwe theaterprogramma 2023 / 2024.

Advertorial Theater 11 mei 2023 09:08

Cadeautips voor Moederdag

Moederdag staat voor de deur en een avondje uit in het theater is misschien wel hét ideale cadeau. Theater Castellum maakte vorige week vrijdag het programma van 2023/2024 bekend en er zitten verschillende voorstellingen tussen die perfect zijn om de moeders mee te verrassen.

Advertorial Theater 10 mei 2023 09:12

Maak het mee in Castellum

Op maandagavond presenteerde directeur & programmeur Marcel ’t Sas het nieuwe, afwisselende programma voor theaterseizoen 2023/2024.  

Advertorial Theater 7 mei 2023 09:31

Muzikaal cabaretduo Maartje & Kine komt naar Theater Castellum

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil.

Advertorial Theater 30 apr. 2023 09:31

Start theaterseizoen 2023/2024

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen zijn in volle gang! Het programma is samengesteld, de brochure wordt gedrukt en Theater Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend seizoen.

Advertorial Theater 16 apr. 2023 15:03

Peter Blok en Bas Hoeflaak op het allerkleinste podium

Een plank van 40 x 180 cm: dat is het podium voor Peter Blok en Bas Hoeflaak gedurende het toneelstuk ‘Trapeze’. Deze scherpe en inventieve komedie gaat over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaarstaan om te springen, maar dan ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Op zaterdag 6 mei is deze ‘act’ te bewonderen in Theater Castellum.

Advertorial Theater 9 apr. 2023 15:03

De vergeten liefde van Rembrandt krijgt een podium

Theatermaakster Julika Marijn kruipt in de huid van Geertje Dircx, de tweede geliefde van Rembrandt van Rijn. Onder regie van Diederik van Vleuten maakte ze een intrigerende solovoorstelling waarin ze een lans breekt voor Geertje. Ze was slachtoffer van haar tijd, maar in de ogen van Julika ook een heldin. Op 28 april is ‘In de schaduw van Rembrandt’ te zien in Theater Castellum.