Advertorial Theater 15 jan. 2023 15:38

Opvliegers in Theater Castellum

Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen ‘Opvliegers’ komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met een gloednieuw feelgoodconcert: Opvliegers Girls on Fire! De enige opvliegers die je wél wilt, kun je op woensdag 1 februari beleven in Theater Castellum.

Advertorial Theater 7 jan. 2023 15:28

De Kameleon meert aan bij Theater Castellum

Wie kent ze niet? De heldentweeling Sietse en Hielke Klinkhamer met hun weergaloze sloepje De Kameleon, dat sneller dan het licht scheert over de Friese plassen. Na maar liefst zo'n 60 boeken en vier films varen ze nu de Nederlandse theaters in met de musical ‘De Schippers van de Kameleon.’ Op vrijdag 27 januari meren ze aan bij Theater Castellum.

Advertorial Theater 6 jan. 2023 11:43

We nemen het leven zelf misschien niet zo serieus, maar onze grappen wel

Op 26 januari staat de toneelvoorstelling Rundfunk – Todesangstschrei in Theater Castellum met onder andere Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. De twee leggen uit hoe zij elkaar hebben ;eren kennen, hoe zij zo goed samenwerken en doen een poging hun voorstellingen uit te leggen.

Advertorial Theater 28 dec. 2022 13:57

Eerste Ladies Night van 2023

Vlak voor Valentijnsdag komt het derde deel van de Magic Mike-filmreeks uit, de muzikale komedie Magic Mike’s Last Dance. Deze ‘stomende’ film roept om een meidenavond! Op woensdag 8 februari organiseert Bioscoop Castellum daarom de eerste Ladies Night van 2023. Kaarten zijn nu te koop via www.theatercastellum.nl.

Advertorial Theater 20 dec. 2022 10:26

2023 in met ‘A Love Letter To… 1983’

Een avond geheel in het teken van het jaar 1983, nostalgisch terug in de tijd met de wandelende muziekencyclopedie Leo Blokhuis en een fantastische band… Dat kan op donderdag 5 januari in Theater Castellum. Cadeautip voor onder de kerstboom of een leuk uitje om de kerstvakantie mee af te sluiten!

Theater 5 dec. 2022 14:12

Voorstelling over alcohol en drugs op het Scala College

De afgelopen twee weken waren vier acteurs van de theatergroep Playback op het Scala College. Ze speelden de jongerenvoorstelling ‘Hotspot’ voor alle derde klassen van de school. Na de voorstelling, waarin diverse thema’s rondom jongeren aan de kaak werden gesteld, zorgde het nagesprek voor een waardevolle afsluiting. Zowel de derdejaars als de aanwezige docenten vonden de voorstelling erg intrigerend.

Advertorial Theater 5 dec. 2022 10:01

Hoog Spel in Theater Castellum

Op donderdag 15 december speelt de voorstelling Hoog Spel in Theater Castellum in Alpen aan den Rijn. De hoofdrollen worden vertolkt door acteurs met gezamenlijk meer dan 150 jaar theaterervaring: Johnny Kraaijkamp, Doris Baaten en Trudy Labij

Advertorial Theater 3 dec. 2022 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Theater 30 nov. 2022 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Advertorial Theater 26 nov. 2022 15:33

Vier op-en-top kerst met Snowponies in Castellum

Als je cabaret, musical en comedy in de blender doet, er mistletoe en kerstballen aan toevoegt en het serveert met de Alex-Klaasensaus, krijg je Snowponies. Of zoals het AD (vijf sterren) kopte: “Misschien wel het leukste kerstfeestje van het jaar.” Op vrijdag 16 december staat De Alex Klaasen Revue maar liefst twee keer in Theater Castellum.

Advertorial Theater 22 nov. 2022 10:08

Diepgang en humor in theatervoorstelling Motherland

Liefhebbers van Game of Thrones of Lord of the Rings kunnen op 2 december bij Parkvilla hun hart ophalen bij de veelgeprezen voorstelling 'Motherland' van theatermaker Jip Smit. In deze solovoorstelling brengt Smit, die eerder speelde bij Orkater en de revue Showponies, een ode aan het fantasy-genre en daagt iedereen uit de grenzen van  verbeeldingskracht te verleggen. 

Advertorial Theater 21 nov. 2022 12:54

Top 2000 Live viert 10-jarig bestaan in Theater Castellum

Een in oorsprong idee van Radio 2 en voormalig zanger en inmiddels theaterproducent Peter Groot Kormelink is na ruim 300 shows met overal volle zalen in den lande toe aan haar 10e verjaardag: de Top 2000 Live. Vanaf eind november trekt de Top 2000 Live karavaan weer door het land en op woensdag 7 december komt hij naar Alphen aan den Rijn.

Advertorial Theater 19 nov. 2022 15:31

Lokaal danstalent krijgt les van professioneel dansgezelschap in Castellum

Op vrijdag 18 november treedt het spraakmakende dansgezelschap ICK Amsterdam op in Castellum met de voorstelling We want it all. Speciaal voor de leerlingen van Balletschool Mirjam Ouwerkerk en Parkvilla Dans heeft Castellum een workshop georganiseerd. 

Advertorial Theater 5 nov. 2022 16:47

De allerlaatste Harrie Vermeulen

Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur onlangs bekend dat hij niet langer deze rol zal vervullen. Nog één keer is Harrie Vermeulen te zien in de voorstelling Zo vader zo zoon, op woensdag 25 januari in Theater Castellum.

Advertorial Theater 30 okt. 2022 10:48

Urban Myth in Theater Castellum

De muzikale voorstelling 'We hadden liefde, we hadden wapens’ trok vijf jaar geleden volle zalen. Dit jaar is de voorstelling opnieuw te zien, ook in Alphen aan den Rijn. De swingende voorstelling met krachtige soul, rhythm & blues raakt niet alleen het hoofd, maar ook het hart.

Advertorial Theater 24 okt. 2022 11:01

Niet wat je denkt, maar Dit is het nou

Het theaterseizoen is in volle gang en Castellum heeft in november een vol programma dat bestaat uit opvallend veel cabaretvoorstellingen. Van bewezen tot opkomend talent en van muzikaal tot maatschappijkritisch cabaret. En dat allemaal in Alphen! Zin om wat nieuws te proberen? Maak kennis met Beth & Flo of Janneke de Bijl!

Theater 23 okt. 2022 13:59

Op zoek naar verhalen uit het “Rooie Dorp”

Een inwoner van het "Rooie Dorp" is op zoek naar verhalen en anekdotes uit het “Rooie Dorp”. En dat is ze niet zo maar. De bedoeling is dat deze verhalen en anekdotes als inspiratie dienen voor een theatervoorstelling over het “Rooie Dorp”.

Advertorial Theater 23 okt. 2022 10:45

Castellum introduceert De Aanschuiftafel, speciaal voor alleengaande theaterliefhebbers

Castellum ontwikkelt diverse maatschappelijke initiatieven, waarbij ontmoeten, verbinden, inclusie en toegankelijkheid centraal staan. Zo zijn er diverse voorstellingen met doventolk en was het theater onlangs partner tijdens de week van Ontmoeten en Verbinden. En daar introduceerde het theater iets nieuws: De Aanschuiftafel.

Advertorial Theater 18 okt. 2022 12:57

Alphen aan den Rijn gaat lachend het jaar uit

Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan tien keer De Oudejaarsconference op nationale tv doet. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record! Op woensdag 26 oktober komt hij naar Theater Castellum te Alphen aan den Rijn om zijn nieuwe grappen en scherpe humor alvast te try-outen.

Advertorial Theater 18 okt. 2022 09:39

Van tango tot natuurlezing bij Parkvilla

De komende tijd komt er een scala aan verschillende artiesten naar Parkvilla. Wat opvalt is de grote variëteit in voorstellingen: van tango tot mini-musical en van toneel tot natuurlezing.

Advertorial Theater 16 okt. 2022 10:42

Isabelle Beernaert met OXYTOCIN in Castellum

Choreograaf Isabelle Beernaert (bekend van ‘So You Think You Can Dance’ en ‘The Ultimate Dance Battle’) vertaalt het alledaagse leven naar prachtige choreografieën.