Advertorial Theater 5 apr. 2024 17:01

Word VIP van Castellum!

De avond met Jochem Myjer in Castellum was een waar spektakel, met het gelach dat de muren deed schudden. Maar misschien heb je gemerkt dat de beste plekken voor Jochem Myjer snel uitverkocht waren. Bovendien gingen onlangs de Bee Gees in de verkoop en die waren ook razendsnel uitverkocht. Wil je deze teleurstellingen vermijden en als eerste mogen boeken bij je favoriete voorstellingen voor het seizoen 24/25? Word dan VIP van Castellum!

Advertorial Theater 30 mrt. 2024 09:58

Kom en vier feest met Bing!

Bing, ieders favoriete konijn, viert zijn verjaardag en jij bent uitgenodigd! Stap in de wereld van Bing en zijn vriendjes terwijl ze een onvergetelijk verjaardagsfeestje beleven, rechtstreeks op het podium van Castellum.

Advertorial Theater 16 mrt. 2024 09:58

Hilarisch herkenbaar theater: Helikopterouders in Castellum!

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar… hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden? 

Advertorial Theater 13 mrt. 2024 09:55

Succesvolle voorstelling Martha nog een keer te zien

In februari maakten muziektheaterstudenten van ArtEZ samen met professionele theatermakers van KASSETT een voorstelling rond de geschiedenis van de Martha-stichting. Dit gebeurde op basis van verhalen van oud-bewoners van het kindertehuis en mensen die op een of andere manier verbonden waren met de stichting. De ontroerende voorstelling was een groot succes en daarom is er nog een voorstelling gepland bij Parkvilla op zaterdag 30 maart om 20:30 uur.

Theater 23 feb. 2024 10:34

Theatervoorstelling Op Rouwtour

Stichting Lichtjes in het Donker, de organisatie achter de jaarlijkse herdenking van overledenen in Alphen aan den Rijn, organiseert theatervoorstelling Op Rouwtour met Ameline Ansu en Wendy Hoogendijk.

Advertorial Theater 19 feb. 2024 09:21

Winnaar van ’The Tribute – Battle of the Bands’ komt naar Castellum!

Inmiddels kent heel Nederland ze, want de afgelopen weken verrasten ze iedere zaterdagavond jury en publiek met hun vertolkingen van de vele hits van de Bee Gees. En afgelopen zaterdag werden ze gekozen tot DE winnars van ‘The Tribute - Battle of the Bands’. Dit gaat natuurlijk over Bee Gees Forever! 

Advertorial Theater 3 feb. 2024 16:46

Janke Dekker met persoonlijke voorstelling in Castellum

Met ‘Ik volg gewoon mijn hart’ maakt Janke Dekker, samen met pianist Erik Vlasblom, de tot nu toe meest persoonlijke voorstelling in haar ruim 37-jarige carrière. Rode draad in de voorstelling zijn songs van Barbra Streisand. Op vrijdag 26 april brengt Janke Dekker de soundtrack van haar leven in Castellum.

Advertorial Theater 2 feb. 2024 09:08

Saturday Night Fever én The Fortunate Sons bijgeboekt in Castellum

Niet een maar twee voorstellingen gaan deze week in de verkoop bij Castellum. De populaire 70’s musical Saturday Night Fever komt terug naar de Nederlandse theaters en is natuurlijk te zien in Castellum in het najaar. Kaarten zijn nu al te koop. The Fortunate Sons komen 12 juni naar Alphen en de kaartverkoop start vrijdag 2 februari om 10:00 uur!

Advertorial Theater 27 jan. 2024 16:48

Pietje Bell komt met vrolijke musical naar Castellum

Ga op zaterdag 17 februari mee op een spannend avontuur met Pietje Bell en haar vrienden. De Bende van de Zwarte Hand komt naar Castellum met een vrolijke familiemusical (6+). In deze nieuwe productie van REP Entertainment wordt Pietje voor het eerst gespeeld door een meisje. Wij spraken een deel van de kindercast en producent Rick Engelkes over deze voorstelling.

Advertorial Theater 21 jan. 2024 09:18

De coming of age van Herman

In de tragikomedie ‘Herman, struikelend het leven door’ spelen acteurs Stefan de Walle (De Marathon, Tweede Hans) en Eva Van der Gucht (Oogappels, S1ngle) voor het eerst samen in een theatervoorstelling. “We houden er beiden van om in drama humor op te zoeken, en in humor tragiek.” Op zaterdag 27 januari is ‘Herman’ te zien in Castellum.

Advertorial Theater 8 jan. 2024 12:42

Theatervoorstellingen thema’s diversiteit en inclusie

Op vrijdag 12 januari is er bij Parkvilla de theatervoorstelling 'Een stel mannenpinguïns door theaterbolwerk Punch. Op vrijdag 19 januari komt Bink van Vollenhoven met Prins Bink ‘een sprookje voor volwassenen van 14 – 114 jaar oud’. Beide voorstellingen gaan over de thema’s diversiteit en inclusie.

Advertorial Theater 27 dec. 2023 09:17

Toneelstuk in Castellum: De avond is ongemak

Hoe gaat een gezin om met groot verdriet? In de internationale bestseller van (Marieke) Lucas Rijneveld ‘De avond is ongemak’ zien we door de ogen van de twaalfjarige Jas hoe een streng gereformeerd boerengezin ontwricht raakt door de dood van de oudste zoon. Op het toneel komt die broer weer tot leven, in de fantasie van Jas. Op zaterdag 13 januari is dit aangrijpende toneelstuk in Castellum te zien.

Advertorial Theater 24 dec. 2023 09:32

PA en Parkvilla zorgen samen voor magie

Ga mee op reis naar magische wereld waarin mooie ontmoetingen plaatsvinden, nieuwe vriendschappen ontstaan en het kerstfeest onvergetelijk wordt.

Theater 20 dec. 2023 15:27

Castellum op zoek naar deelnemers voor Theater Na de Dam

In mei 2024 neemt Castellum opnieuw deel aan Theater Na de Dam met een indrukwekkende voorstelling, speciaal gemaakt door en voor jongeren uit Alphen aan den Rijn. Hoewel de uitvoering nog ver weg lijkt, is Creatief Producent Annelies de Jeu van Castellum al op zoek naar jongeren en ouderen die willen meedoen aan de 15e editie van dit bijzondere project.

Advertorial Theater 18 dec. 2023 14:38

Genoeg te beleven in de kerstvakantie bij Parkvilla

Het monumentale gebouw van Parkvilla is sfeervol versierd. Een mooie plek voor ontspanning met de kerst. Samen met Productiehuis Alphen organiseert Parkvilla vanaf 22 december een aantal voorstellingen genaamd De Notenkraker met toneel en dans vanaf 5 jaar. 

Theater 11 dec. 2023 17:07

Crowdfundingscampagne voor nieuwe stoelen filmhuis

De bioscoopstoelen bij Parkvilla zijn aan vervanging toe en dat vergt een behoorlijke investering. "Elke dag opent ons filmhuis haar deuren. Je kunt dus zeggen dat de inrichting intensief wordt gebruikt", vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.  

Advertorial Theater 5 dec. 2023 12:49

Nieuwe open podium avond voor jongeren

Op 8 december is het weer tijd voor een nieuwe open podium avond bij Parkvilla voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Samen met Parkvilla, Jeugdtheaterhuis en Nieuwe Muziekschool Alphen zijn er weer een aantal optredens gepland door én voor jongeren.

Advertorial Theater 26 nov. 2023 17:18

Indrukwekkend nieuw balletgala ‘Ukraine 4 Ever’ in Castellum

Dat uit een vreselijke situatie iets moois kan ontstaan, bewijst The United Ukrainian Ballet. Het gerenommeerde gezelschap van 60 gevluchte dansers, mede opgericht door Igone de Jongh, danst op 14 december de indrukwekkende nieuwe balletvoorstelling ‘Ukraine 4 Ever’ in Castellum. Ze hebben het afgelopen jaar op alle grote danspodia van de wereld gestaan, zijn in Engeland genomineerd voor het beste balletgezelschap en komen nu voor de derde keer naar Alphen aan den Rijn.

Advertorial Theater 21 nov. 2023 14:43

Unieke combinatie artiesten op toneel in Castellum

Op donderdag 23 november speelt Donny Ronny – voorheen bekend als Stefano Keizers – de unieke voorstelling BOSSEN met vijf Bekende Nederlanders die nooit eerder samen op een toneel te zien waren. En ook nóóit meer in deze combinatie te zien zijn. Het is typisch iets voor Stefano Keizers: ontregelen, anders dan anders, onverwacht en daarom onvergetelijk. 

Advertorial Theater 21 nov. 2023 09:19

Theatervoorstelling 'Ik zeg toch sorry'

Op 25 november is er bij Parkvilla de theatervoorstelling 'Ik zeg toch sorry' door Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin. Een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend zijn verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is. In deze voorstelling komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Spannende en schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.

Advertorial Theater 11 nov. 2023 18:21

Het Pulitzerprijs-winnende Disgraced te zien in Castellum

Na de veelgeprezen voorstellingen ‘A Seat at The Table’ en ‘Saman Amini’s Integratieplan’ presenteert Black Sheep Can Fly het Pulitzerprijs-winnende Disgraced van schrijver Ayad Akhtar. Een sensationeel theaterstuk waarin alles wat je niet over religie, identiteit, afkomst en politiek kan zeggen tóch gezegd wordt. Op donderdag 30 november is Disgraced te zien in Theater Castellum.

Advertorial Theater 2 nov. 2023 09:16

Chippendales na vijf jaar weer naar Nederland met nieuwe tour

In december trekken de Chippendales twee weken door Nederland met hun volledig nieuwe ‘Get Naughty’ tour. Dit is de eerste keer dat de Chippendales weer in ons land zijn na hun succesvolle ‘About Last Night’ tournee in 2018. Op zaterdag 16 december zijn de razend populaire mannelijke entertainers te zien in Alphen aan den Rijn. De kaartverkoop is reeds gestart via de website van Theater Castellum.