Blog Verhalen uit het hart 30 okt. 2021 10:25

Eenzaam maar niet alleen

De lucht kleurt steeds donkerder en het begint te regenen. Ik schenk nog een kopje warme thee voor mezelf in als de telefoon gaat. Het is een overlijdensmelding, dus ik loop alvast richting mijn jas aan de kapstok. “Nee, je hoeft niet naar de nabestaanden… Die zijn er niet.”

Blog Verhalen uit het hart 25 sep. 2021 13:02

Harmonieus op een rij

De ruitenwissers kunnen de stromende regen amper aan. Gelukkig ben ik vanmorgen ruim op tijd vertrokken. Eenmaal op de parkeerplaats wacht ik even af, maar droog lijkt het niet te worden. Ik trek mijn jas over mijn hoofd en ren naar de voordeur van familie Rens. De druppels sijpelen langs de dakgoot naar beneden.

Blog Verhalen uit het hart 22 jul. 2021 10:01

Overlijden van Angelina van Oosterhout

Op zaterdag 10 juli hebben wij afscheid moeten nemen van Angelina van Oosterhout. Angelina was vele jaren mijn rechterhand, mijn steun en toeverlaat, bij Monuta Alphen aan den Rijn.

Blog Verhalen uit het hart 3 jul. 2021 10:45

Een eerbetoon aan de kleine uitvaart

Er kan en mag weer meer bij uitvaarten. Gelukkig, niet meer hoeven kiezen wie aanwezig mag zijn en wie we moeten teleurstellen. Geen extra kosten meer voor livestream, tenzij men dat fijn vindt natuurlijk.

Blog Verhalen uit het hart 6 mei 2021 13:29

Dag zus

Op een winterse dag krijg ik de vraag van mijn collega of ik de uitvaart van mevrouw Scholten wil verzorgen. Ze is 78 jaar geworden. Het is niet nodig om nog contact op te nemen van tevoren, laat mijn collega weten. Maar zoals wij bij Monuta altijd doen, is toch nog even bellen naar de opdrachtgever. Dus ik bel de jongere zus van mevrouw Scholten.