Verkiezingen 5 jun. 2024 11:43

Dit zijn de stembureaus in Alphen aan den Rijn!

De Europese verkiezingen staan weer voor de deur, maar waar kun je nou precies stemmen? Ben je benieuwd waar voor jou de dichtstbijzijnde stemlocatie is? Bekijk het hier!

Verkiezingen 16 mei 2024 13:56

Stemmen met een nieuw stembiljet: Wat je moet weten

Hou je brievenbus in de gaten, want uiterlijk 23 mei ontvang je jouw stempas voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Dit jaar brengt een opmerkelijke verandering met zich mee: een proef met een geheel nieuw stembiljet. In vijf geselecteerde gemeenten, waaronder de onze, zullen kiezers op 6 juni 2024 gebruikmaken van dit compactere en anders vormgegeven stembiljet.

Verkiezingen 7 mei 2024 16:28

Informatiebijeenkomst Europese Parlementsverkiezingen in Bibliotheek Alphen Centrum

De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats op donderdag 6 juni. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert op woensdag 29 mei van 19:00 – 20:30 uur een informatiebijeenkomst in Bibliotheek Alphen-Centrum. Je leert onder andere waar deze verkiezingen over gaan en welke thema’s er spelen. Na deze informatiebijeenkomst ga je goed voorbereid naar de stembus!

Verkiezingen 22 nov. 2023 11:58

Honderdveertig studenten van mboRijnland helpen mee tijdens verkiezingen in Alphen aan den Rijn en Leiden

Vandaag helpen honderdveertig studenten van mboRijnland bij de Tweede Kamerverkiezingen in Alphen aan den Rijn en Leiden. Sinds 2021 werkt mboRijnland samen met deze twee gemeenten tijdens de verkiezingen. Dankzij het succes vragen de gemeenten sindsdien of studenten als boa en beveiliger in opleiding willen helpen met het in goede banen leiden van de verkiezingsdag.

Verkiezingen 18 nov. 2023 11:09

Alles wat je moet weten over de Tweede Kamerverkiezingen

Op woensdag 22 november kunnen we met zijn allen naar het stembureau. Maar op wie kun je stemmen? Waar kun je stemmen? En waar vind je de standpunten van de politieke partijen? Hier vind je alle informatie op een rijtje.

Verkiezingen 4 nov. 2023 09:29

Stemstress? Kijk hier welke partij het best bij jou past

Op woensdag 22 november is het weer zover. Die dag vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Twijfel jij nog op welke partij je gaat stemmen? Check hier welke partij het best bij jou past.