Weer in Alphen 21 mei 2024 21:02

Veel water gevallen in Alphen aan den Rijn

Je zult het vast niet gemist hebben; de regenbuien van de afgelopen uren. De straten van Alphen aan den Rijn staan dan ook vol met water.

Weer in Alphen 21 mei 2024 10:59

Lentezon weer in zicht

De afgelopen dagen heeft Nederland te maken gehad met wisselvallig weer. Gelukkig lijkt daar weer een korte verandering in te komen, want de weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er een stuk zonniger uit.

Weer in Alphen 30 apr. 2024 14:21

Mei brengt zonneschijn na een natte april

April was een natte maand, maar zoals het gezegde luidt, brengt aprilse regen vaak mei bloemen. In Alphen aan den Rijn hebben we de afgelopen weken flinke buien doorstaan, maar de komende maand belooft een opmerkelijke verschuiving naar zonniger weer. 

Weer in Alphen 5 mrt. 2024 14:24

Lenteweer op komst

Hoewel het vandaag even een mindere dag is, voorspelt Weeronline dat de komende dagen een aangename lentegloed met zich mee zullen brengen. De straten van Alphen worden al opgefleurd door bloeiende narcissen, een direct gevolg van het zonnige weekend dat achter ons ligt.

Weer in Alphen 23 feb. 2024 14:50

Herfstachtig weekend in het vooruitzicht

Gisteravond werd Alphen aan den Rijn gespaard van de woede van storm Louis, die over heel Nederland trok. Gelukkig bleef de schade beperkt, maar de weersvoorspellingen laten weten dat het herfstachtige weer nog niet voorbij is.

Weer in Alphen 22 feb. 2024 15:29

Donderdagavond zware windstoten door storm Louis

Vanavond trekt storm louis over ons land. Het KNMI heeft vanaf 18:00 uur code geel afgegeven. Er worden zware windstoten verwacht, landinwaarts tot 90 kilometer per uur en aan de kust tot zo’n 110 kilometer per uur. Deze weersomstandigheden kunnen hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Weer in Alphen 22 jan. 2024 09:21

Storm Isha: zware windstoten in Alphen aan den Rijn

Storm Isha veroorzaakt momenteel guur weer in heel Nederland, met zware windstoten tot wel 90 km/uur, zo meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Weer in Alphen 16 jan. 2024 14:35

Mooie winterse plaatjes in Alphen

Het is niet veel, maar het ligt er: de eerste sneeuw van 2024. Witte daken, auto’s, bomen en planten, dat is wat Alphenaren sinds gister kunnen zien.

Weer in Alphen 14 jan. 2024 10:56

Code geel: zondagavond kans op gladheid en winterse neerslag

Het KNMI waarschuwt voor een verhoogd risico op gladheid en winterse neerslag zondagavond en in de nacht naar maandag. Er is code geel is afgegeven vanwege de mogelijkheid van bevroren natte weggedeelten en de aanwezigheid van winterse neerslag, zoals hagel en sneeuw.

Weer in Alphen 9 jan. 2024 10:12

Maak je auto ijsvrij voordat je de weg op gaat

Echt winters weer bleef tot nu toe uit in onze regio, maar misschien heb je het al gemerkt: het is akelig koud buiten. De gevoelstemperatuur in Alphen zal dinsdagochtend 11 graden Celsius onder het vriespunt zijn. Kleed je daarom goed aan.

Weer in Alphen 3 jan. 2024 14:51

Koude dagen op komst in Alphen aan den Rijn

Ben jij een fan van het koude winterweer? Het heeft even op zich laten wachten, maar het ziet ernaar uit dat het de komende nachten zal gaan vriezen. Liggen jouw schaatsen al klaar?

Weer in Alphen 3 jan. 2024 09:16

Storm Henk zorgt voor chaos in Alphen aan den Rijn

Storm Henk raast sinds dinsdag 2 januari door Alphen aan den Rijn. De brandweer moest in de loop van de nacht herhaaldelijk uitrukken om verschillende stormschades te verhelpen.

Weer in Alphen 27 dec. 2023 13:39

Hoogwater in Alphen aan den Rijn

Het stijgende waterpeil als gevolg van overmatige neerslag en smeltwater uit de Alpen maakt zich ook merkbaar in Alphen aan den Rijn. Het regenwater kon niet wegstromen, waardoor er flinke plassen ontstonden.

Weer in Alphen 21 dec. 2023 09:11

Code geel: donderdag zware windstoten vanwege storm Pia

Storm Pia zal vandaag in het heel land voor problemen zorgen. In de loop van de ochtend en middag gaat het overal hard waaien vanwege storm Pia. Het KNMI meldt dat in het hele land zware windstoten van rond de 80 km/uur kunnen voorkomen.

Weer in Alphen 13 nov. 2023 11:32

Code geel: maandagmiddag zware windstoten

Het KNMI heeft voor maandag 13 november van 13:00 tot 16:00 uur code geel afgegeven. Maandagmiddag zijn er kortdurend zware windstoten.    

Weer in Alphen 6 nov. 2023 12:51

Alphense molens helpen bij wateroverlast

Afgelopen week is er in de regio veel neerslag gevallen. Omdat dit meer was dan Rijnland had verwacht, werden er extra maatregelen getroffen. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Weer in Alphen 6 nov. 2023 10:12

Noorderlicht te zien in Alphen aan den Rijn

Zondagavond was in Nederland het Noorderlicht te zien. Ook in Alphen aan den Rijn was het lichtspektakel te bewonderen. De Alphense fotograaf Wilco Bos legde dit vast.

Weer in Alphen 2 nov. 2023 14:42

Code oranje in Alphen: wie bel je bij stormschade?

Vanaf vanmiddag is code oranje afgegeven. Het KNMI adviseert om bij code oranje geen buitenactiviteiten te ondernemen en zoveel mogelijk binnen te blijven. De wind kan tot stormschade leiden. Maar wie bel je bij stormschade?