Werkzaamheden 21 aug. 2023 10:58

Julianabrug open na voltooiing werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan

In de afgelopen weken hebben inwoners van Alphen aan den Rijn vaak moeten omrijden, maar daar is nu een einde aan gekomen. Na weken van werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan zijn deze afgerond. Dit betekent dat de Julianabrug nu weer volledig toegankelijk is voor verkeer.

Werkzaamheden 17 jul. 2023 14:34

‘Even rust’ in het Rode Dorp vanwege bouwvakantie

De Alphense wijk het ‘Rooie Dorp’ ondergaat al een langere tijd een grote renovatie. Aankomende weken zal de wijk voor het eerst sinds maanden ‘even rust’ krijgen. De bouwvakantie komt er namelijk weer aan.

Werkzaamheden 13 jun. 2023 15:32

Sloop van busluifel bij station is gestart

De sloop van de busluifel in het stationsgebied is begonnen. Dit omdat de veiligheid niet in alle omstandigheden kan worden gegarandeerd. Door welk bouwwerk de luifel wordt vervangen is niet bekend.

Werkzaamheden 31 mei 2023 15:47

Start derde fase Lijsterlaan: weg vanaf 5 juni dicht

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken. Vanaf maandag 5 juni tot en met vrijdag 28 juli zal opnieuw een deel van de weg afgesloten zijn. 

Werkzaamheden 4 mei 2023 11:33

Mogelijke geurhinder vanwege werkzaamheden aan zuiveringskring Alphen Noord

In Alphen Noord bevindt zich een zuiveringskring. Deze is echter al jaren oud en aan vervanging toe. Daarom voert het Hoogheemraadschap van Rijnland sinds november werkzaamheden uit. Vanaf deze maand kunnen Alphenaren extra geurhinder ervaren vanwege tijdelijke maatregelen.

Werkzaamheden 2 mei 2023 14:30

Gemeentehuis is lek en wordt gerenoveerd voor miljoenen euro's

Het dak van het gemeentehuis is aan vervanging toe. Het heeft een levensduur van twintig jaar en is op veel plaatsen aangetast door ouderdom. De onderhoudswerkzaamheden aan het gemeentehuis mogen echter wel wat kosten: de gemeente trekt € 4.800.000 uit voor verschillende klussen.

Werkzaamheden 13 apr. 2023 12:35

Rioolwerkzaamheden Lijsterlaan van start

In maart is begonnen met de werkzaamheden aan de Lijsterlaan. Al snel werden de werkzaamheden stilgelegd vanwege nader onderzoek. Inmiddels zijn de werkzaamheden hervat en wordt aan het riool gewerkt.

Werkzaamheden 31 mrt. 2023 15:23

Zo verlopen de werkzaamheden aan de Rijndijk-Oost

In februari is gestart aan groot onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Gedurende zeven maanden zal aan het fietspad, de berm, het jaagpad en de rijweg gewerkt worden. In de afgelopen twee maanden is al veel gebeurd.

Werkzaamheden 27 mrt. 2023 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.