Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Winactie Wonen en bouwen gisteren 13:21

Win een startadvies van Kluivers Interieur

Ga jij binnenkort verhuizen? Of ben je toe aan een vernieuwd interieur? Goed nieuws! Vanwege het 10-jarig jubileum van Kluivers Interieur mogen wij een startadvies weggeven ter waarde van € 150. Met een dosis inspiratie, advies en tips & tricks geef je jouw interieur een boost!

Wonen en bouwen 20 jan. 2021 11:01

Energiezuinige woningen klaar voor de toekomst

De 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg in Alphen zijn weer als nieuw. “Wat een fantastische mijlpaal voor het bouwteam en vooral voor onze huurders!”

Wonen en bouwen 19 jan. 2021 17:44

Extra woningen in Rijnhaven-Oost: er komen achttien appartementen en drie huizen bij

De gemeente heeft de ambitie om Rijnhaven-Oost te transformeren naar een gemengd gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer ‘van de stad’ wordt. De eerste fase is inmiddels afgerond. Voor de tweede fase is het plan om achttien appartementen en drie eengezinswoningen te realiseren.

Advertorial Wonen en bouwen 19 jan. 2021 17:02

Met het startadvies van Kluivers Interieur geef jij jouw interieur een boost

Ondanks dat je alleen iets af kunt halen is het bij veel bouwmarkten onverminderd druk. Het woord ‘corona klusser’ lijkt hiermee geboren. Bij het herinrichten en verbouwen van je interieur is een gedegen advies vaak geen overbodige luxe. Colinda van Kluivers Interieur helpt je hier graag bij.

Advertorial Wonen en bouwen 5 jan. 2021 09:51

Bouwbesluit aangepast: Energielabel C verplichting kantoorruimte

De tijd van de vrijblijvendheid is voorbij. De komende jaren moeten ondernemers serieus aan de slag met de verduurzaming van hun kantoor. Dat blijkt uit het recent gepubliceerde Bouwbesluit. Met ingang van 2023 moet elk kantoor over minimaal energielabel C beschikken. Het Alphense bedrijf Kewodak biedt oplossingen.

Wonen en bouwen 26 dec. 2020 09:31

Deze Alphense huizen stonden na een make-over weer in de verkoop

In Nederland worden veel huizen gekocht, opgeknapt en vervolgens weer te koop gezet. Een likje verf op de muur, een uitbouw of een nieuwe vloer kan al snel tienduizenden euro’s opleveren. Het populaire Instagramaccount Funda Makeovers spoort deze woningen op. Ook Alphense huizen zijn hier te vinden.

Wonen en bouwen 24 dec. 2020 13:59

De Rijnstreekhal als tweede Driehoorne? Dat gaat niet gebeuren

Volgens Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO) is het woningaanbod voor senioren te klein in Alphen. Om deze reden zouden zij graag zien dat er een ‘tweede Driehoorne’ wordt gerealiseerd op de plek van de Rijnstreekhal. Maar dat gaat niet gebeuren, zo stelt het college.

Advertorial Wonen en bouwen 24 dec. 2020 10:54

Project De Toussaint gaat van start, de voormalige V&D wordt gesloopt

In januari zal gestart worden met de sloop van het voormalige V&D pand en zal het centrum worden verfraaid met het mooie project De Toussaint. Op de hoek van de Van Boetzelaerstraat/ Toussaintplein, in het hart van het centrum van Alphen, komen 24 moderne appartementen met een eigen privé parkeerplaats en zonnige terrassen. Er zijn nog een aantal appartementen te koop.

Advertorial Wonen en bouwen 20 dec. 2020 16:07

Ruim 1,1 miljoen kostenbesparing voor 2.000 huurders

Woonforte heeft de afgelopen twee jaar op 2.000 huurwoningen zonnepanelen gelegd. De huurders kregen de panelen gratis. Die zonnepanelen tezamen hebben een kostenbesparing op de elektrarekening van € 1,1 miljoen opgeleverd.

Advertorial Wonen en bouwen 18 dec. 2020 17:09

Laatste appartement beschikbaar in het Aarkadekwartier

In hartje centrum van Alphen aan den Rijn realiseert ontwikkelende aannemer Thunnissen het bijzondere nieuwbouwplan Aarkadekwartier. De eerste woningen van het plan zijn al opgeleverd en bewoond, de laatste fase is in aanbouw.

Wonen en bouwen 18 dec. 2020 14:40

Woonforte vraagt hulp van jongeren bij realiseren woningen

De komende periode realiseert Woonforte op diverse plekken in Alphen woningen voor jongeren, waaronder aan de Noorderkeerkring en aan de Prinses Margrietstraat. Om dit op een manier te doen die aansluit bij de woonwensen en -behoeften van jongeren, kunnen zij een enquête invullen.

Advertorial Wonen en bouwen 14 dec. 2020 17:31

Veertig jaar makelaardij in een notendop

Na veertig jaar makelaardij is voor John Wijling, beëdigd NVM makelaar-taxateur O.G. bij Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn, het moment daar om afscheid te nemen en een nieuwe weg in te slaan. Hij blikt terug op veertig mooie jaren.  

Wonen en bouwen 10 dec. 2020 13:47

Nieuwe prestatieafspraken met woningcorporaties en huurdersorganisaties

Gemeente Alphen aan den Rijn, woningcorporaties Habeko en Woonforte en hun huurderorganisaties maken jaarlijks afspraken over het aantal sociale huurwoningen, de huisvesting van bijzondere doelgroepen en het verbeteren van de woon- en leefomgeving.