Wonen en bouwen 14 apr. 2021 11:12

Een alternatief plan voor De Aarhof? Dat ziet er zo uit

Er is een alternatief plan ingediend voor het moderniseren van winkelcentrum De Aarhof. Dit op initiatief van De Stem van Alphen. Dit hebben zij uit laten werken door Freyr Architecten. Met deze sfeerimpressies krijg je een beeld van dit alternatieve plan.

Wonen en bouwen 14 apr. 2021 09:58

Wonen in het complex aan de Noorderkeerkring is zo slecht nog niet: “Het is echt een thuis”

Er is nogal wat ophef over het jongerencomplex aan de Noorderkeerkring in Alphen. Diverse problemen zouden het tot een ‘horrorhouse’ maken. Onterecht, vindt bewoonster Puck (19). Dat zelfs de gemeenteraad bespreekt of het complex gesloten moet worden, gaat haar aan het hart. “Het is helemaal geen keet of feesttent. We wonen hier heel fijn.”

Advertorial Wonen en bouwen 10 apr. 2021 15:16

Huurders van Woonforte kopen huurwoning met 5 procent korting

Woonforte verkoopt betaalbare woningen met 5 procent korting aan huurders. Met de opbrengsten investeert de corporatie in een breed en gevarieerd aanbod van nieuwbouw van vooral sociale huurwoningen.

Wonen en bouwen 3 apr. 2021 09:08

Dit zijn de gemiddelde huizenwaarden per wijk in onze gemeente

De gemiddelde waarde van een huis in Nederland is € 326.000. In Zuid-Holland ligt het gemiddelde met € 327.000 iets hoger. In onze gemeente ligt het gemiddelde op € 368.617. Ben jij benieuwd wat de gemiddelde huizenwaarde in jouw wijk is? Dat lees je hier.

Wonen en bouwen 25 mrt. 2021 12:07

Zo’n 700 huurders van Woonforte krijgen huurverlaging

Huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur, hebben in 2021 recht op een eenmalige huurverlaging. Zo’n 700 huurders van Woonforte komen hiervoor in aanmerking, zo laat de woningcorporatie weten.

Wonen en bouwen 22 mrt. 2021 15:57

Woning in de Raadhuisstraat maakt plaats voor gloednieuwe villa

Wie door de Raadhuisstraat in Alphen fietst of loopt, is het vast al opgevallen dat er naast de Swaenswijkbrug geen woning meer staat. In plaats daarvan is er een lege vlakte te zien. Wat wordt daar dan gebouwd? Een gloednieuwe villa.

Wonen en bouwen 18 mrt. 2021 17:33

Nieuwe impressies geven nog beter beeld van vernieuwde Aarhof

Ben jij benieuwd hoe winkelcentrum De Aarhof er straks uit komt te zien na de grote verbouwing? Met de nieuwe impressies die zijn vrijgegeven van de buiten- én de binnenkant van De Aarhof, krijg je een nog betere indruk.

Advertorial Wonen en bouwen 11 mrt. 2021 13:01

April in verkoop: Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk

Wandelen door Nieuw Rein en genieten van de sloepen die in de haven dobberen en de buurkinderen die met elkaar spelen in het groen. Je neemt plaats op een bankje langs het water van de Oude Rijn en geniet van het uitzicht op het water. Zie je het al voor je?

Wonen en bouwen 10 mrt. 2021 17:22

Woonforte ontkent aantijgingen na valse berichtgeving over Briljantflat

De afgelopen weken verscheen er in de media een bericht over de Briljantflat in de Alphense Edelstenenbuurt. Volgens de berichtgeving zouden schoonmakers van het pand grote bloedvlekken na een ongeluk niet willen opruimen, omdat ze niet betaald kregen. Woonforte ontkent dit. 

Wonen en bouwen 10 mrt. 2021 14:28

Vernieuwingen worden zichtbaar in Prinses IreneBos

Gemeente Alphen aan den Rijn is vorig jaar gestart met het opknappen van het Prinses IreneBos (Zegersloot-Noord) in Alphen aan den Rijn. Dat is het gebied tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Weidebloemenbuurt. Inmiddels zijn verschillende projecten uitgevoerd.

Advertorial Wonen en bouwen 5 mrt. 2021 17:25

De Dakmakers van Kewodak opnieuw gecertificeerd

Ook in 2021 blijft Kewodak | De Dakmakers garantie bieden voor kwaliteit dankzij het Vebidak lidmaatschap en het wederom toegekende Dakmerk-certificaat. Wat betekent dit in de praktijk?

Advertorial Wonen en bouwen 4 mrt. 2021 14:22

Maak kennis met Upp Living

Het leegstaande kantoorgebouw aan de Sacharovlaan in Alphen, waar jarenlang L’Oreal en Frames gevestigd waren, maakt straks plaats voor Upp Living.

Wonen en bouwen 2 mrt. 2021 15:49

Mogelijk acht woningen op plek voormalig uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer aan de Nassaustraat in Alphen was buurtbewoners een doorn in het oog. Ze waren dan ook opgelucht toen het uitvaartcentrum weg ging. Een ander bedrijf lijkt er ook niet te komen, want er komen mogelijk woningen op de plek.