Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Wonen en bouwen 24 nov. 2021 11:51

Woonforte start in januari met grote verbouwing De Barones

De vergunning is verleend en op 1 januari 2022 krijgt Woonforte de sleutel. Het transformeren van het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn naar 131 woningen kan dus bijna beginnen.

Advertorial Wonen en bouwen 18 nov. 2021 11:56

Jouw zaken regelen met nieuwe contactpersonen

Voortaan krijg je bij jouw huurderszaken bij Woonforte met andere mensen te maken dan je gewend was. Elke wijk heeft nu een vaste consulent Sociaal Beheer met een buurtbeheerder én een huismeester. Samen zetten zij prettig wonen voor iedereen op de eerste plaats.

Wonen en bouwen 17 nov. 2021 14:40

Sloop van de Salvatorikerk is begonnen

Op de plek van de Salvatorikerk en het voormalige uitvaartcentrum komen zestig huurwoningen. Met de sloop van de Salvatorikerk is nu gestart. 

Advertorial Wonen en bouwen 13 nov. 2021 15:06

Woondroom Alphen komt als eerste Alphense makelaarskantoor met keurmerk 'Eerlijk Bieden'

Binnenkort komen er nieuwe maatregelen voor alle makelaars. Minister Ollongren wil dat makelaars onder andere gaan werken met een automatisch gegenereerd biedlogboek. Het koopproces moet hiermee transparanter worden. “Wij willen hier niet op wachten en daarom komen wij al met het keurmerk Eerlijk Bieden", aldus Woondroom Alphen. 

Advertorial Wonen en bouwen 11 nov. 2021 10:11

R van Hemert Schilderwerken onmisbaar als jouw huisschilder

Geen tijd om zelf te schilderen? De Alphense schilder Richard van Hemert neemt graag jouw werk uit handen. Naast particuliere woningen werkt R van Hemert Schilderwerken ook regelmatig voor grote bedrijven en VvE’s.

Wonen en bouwen 11 nov. 2021 09:20

Zo gaan de nieuwe woningen aan de Steekterweg eruitzien

Spacetolive Ontwikkeling gaat 25 woningen realiseren op de voormalige locatie van Oliehandel Verschuur aan de Steekterweg in Alphen aan den Rijn, een locatie die nu staat te verloederen.

Wonen en bouwen 5 nov. 2021 09:46

Sloop van de woningen aan de Gouwsluisseweg in volle gang

Aan de Gouwsluisseweg in Alphen aan den Rijn maakt een rijtje woningen plaats voor vijf nieuwe woningen. Er is inmiddels gestart met de sloop en asbestsanering van het nieuwbouwproject Gouwekade.

Wonen en bouwen 4 nov. 2021 18:08

Gemeente koopt perceel waar nu de Praxis gevestigd is

Het perceel op de Foreestlaan 15 in Alphen aan den Rijn, waar nu de Praxis zit, is gekocht door de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze aankoop is gedaan zodat op deze plek op termijn woningen kunnen worden gebouwd.

Advertorial Wonen en bouwen 4 nov. 2021 10:34

Nieuw en beter geïsoleerd dak voor bewoners appartementencomplex

De Vereniging van Eigenaren van het wooncomplex aan de Keersluis in Alphen aan den Rijn was er op tijd bij. Niet alleen met de renovatie van het dak – die vier jaar naar voren werd gehaald – maar ook met de subsidieaanvraag voor energiebesparende maatregelen.

Wonen en bouwen 29 okt. 2021 10:56

Zo komen de woningen voor senioren in het Bospark eruit te zien

Woonforte gaat de 28 bungalows en het appartementengebouw met 58 woningen aan de Magnoliastraat en de Bosparkweg slopen. Er komen in totaal 135 nieuwe woningen verspreid over twee nieuwe gebouwen met ieder een binnentuin voor terug. Een artist impression geeft een beeld van hoe de woningen eruit komen te zien.