Wonen en bouwen 26 jan. 2023 18:21

Nieuwe woonmogelijkheden in Alphen: sociale koopwoningen voor starters

Starters hebben het nog altijd lastig op de woningmarkt. Zelfstandige en complete koopwoningen liggen niet voor het oprapen. Maar in Alphen aan den Rijn komt er wel een nieuwe woonmogelijkheid beschikbaar voor starters: sociale koopwoningen vanaf € 199.000.

Wonen en bouwen 26 jan. 2023 14:04

Uitbreiding woonwagenpark: 12 nieuwe plaatsen voor standplaatszoekenden

Al langere tijd is er sprake van een uitbreiding van de woonwagenlocatie aan het Goudse Rijpad. Eerder werd aan het college gevraagd of het aantal plaatsen genoeg zou zijn voor de wachtlijst en hoe de uitbreiding samen zal gaan met het nieuwe hondenspeelpark.

Advertorial Wonen en bouwen 25 jan. 2023 13:36

Nieuwbouwproject SteekterOever zaterdag 28 januari in verkoop

Op zaterdag 28 januari as. vanaf 11:00 uur gaat het nieuwbouwproject SteekterOever te Alphen aan den Rijn in verkoop bij Koppes Makelaardij. SteekterOever bestaat uit 25 ruime familiehuizen (157-194 m2 groot) die worden opgeleverd inclusief luxe binnenafwerking naar smaak van de koper.

Wonen en bouwen 21 jan. 2023 16:47

Hoe staat het ervoor met het nieuwe gebouw van het Scala College?

De vmbo en havo klassen van het Scala College gaan verhuizen. Na de herfstvakantie zullen de lessen niet meer plaatsvinden in het gebouw aan de Diamantstraat, maar krijgen de leerlingen les in een nieuw gebouw aan de Henry Dunantweg. Maar hoe verloopt de bouw eigenlijk?

Wonen en bouwen 20 jan. 2023 16:25

Zoveel is de WOZ-waarde gestegen in Alphen aan den Rijn

De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen maanden langzaam aan het dalen. Dit betekent dat het aanschaffen van een huis voordeliger zal worden dan het afgelopen jaar. De WOZ-waarden van huizen stijgen echter nog wel.

Wonen en bouwen 11 jan. 2023 14:51

Nieuwe woningen op huidige locatie Scala College Diamantstraat

De Alphense middelbare scholen krijgen een flinke opknapbeurt. Zo ook het Scala College. Aan de Henry Dunantweg wordt volop gewerkt aan een nieuw pand. Dit betekent dat de school aan de Diamantstraat komt te vervallen. De gemeente hoopt hier nieuwe woningen te kunnen bouwen.

Advertorial Wonen en bouwen 8 jan. 2023 15:43

Aankoopmakelaar? Monique Wolvers staat voor je klaar!

Ruim vier jaar geleden begon ze voor zichzelf en nú al is ze genomineerd voor een VOA-award. De Alphense aankoopmakelaar Monique Wolvers vertelt over het begin van haar carrière, wat het inhoudt om aankoopmakelaar te zijn en waarom zij zo goed in dit vak past.

Advertorial Wonen en bouwen 23 dec. 2022 14:59

Verkoop Bentwijck fase 1 gestart

Wat nu nog een leeg weiland is, wordt straks een geheel nieuwe wijk. Benthuizen wordt met de ontwikkeling van Bentwijck 194 nieuwe woningen rijker, 54 huur en 140 koop. De eerste fase van Bentwijck met 41 koopwoningen is op 20 december succesvol in de verkoop gegaan bij Van Waay Interieur.

Advertorial Wonen en bouwen 11 dec. 2022 10:51

Start verhuur houten woningen Zwammerdam

Maandag 12 december start de verhuur van de nieuwe houten woningen in de Hellenbroeckstraat in Zwammerdam. Het is uniek en bijzonder wonen: het zijn nul-op-de-meter en volledig houten huurwoningen, de eerste houten huurwoningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ga jij je inschrijven?

Wonen en bouwen 8 dec. 2022 13:50

Bouw tweede fase Rode Dorp officieel van start gegaan

Er wordt de komende periode weer volop gebouwd in het Rode Dorp, in de volksmond ook wel het ‘Rooie Dorp’ genoemd. Woensdag is de bouw van de tweede fase officieel van start gegaan.

Advertorial Wonen en bouwen 8 dec. 2022 12:43

Wie is de mens achter Woondroom Alphen?

Een no-nonsense makelaar die weet wat hij doet en op de hoogte is van wat zich afspeelt op de Alphense huizenmarkt. Over wie hebben we het dan? Makelaar Gaby Paans van Woondroom Alphen. Maar wie is de mens achter de makelaar?

Wonen en bouwen 2 dec. 2022 11:09

Woonforte brengt een mini documentaire uit over het Rode Dorp

Woonforte heeft een mini docu gemaakt over de historie van het Rode Dorp, het slopen van de oude wijk en de opbouw van de nieuwe wijk. Een uniek project waarbij veel huurders weer zijn teruggekeerd in hun vertrouwde Rode Dorp. De sloop nieuwbouw gebeurt in 3 fasen. Deze mini docu gaat over de eerste fase.