Wonen en bouwen 14 apr. 2024 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Wonen en bouwen 5 apr. 2024 09:19

Woonforte verkoopt 10 nieuwe eengezinswoningen met korting

In de nieuwbouwwijk Koopse Glorie in Boskoop verkoopt Woonforte 10 nog te bouwen eengezinswoningen met korting aan huurders. Geïnteresseerde huurders die voldoen aan de eisen kunnen zich inschrijven tot en met 19 april 17.00 uur.

Wonen en bouwen 4 apr. 2024 14:46

Plannen voor tientallen nieuwe woningen aan Willem de Zwijgerlaan

Er komen mogelijk nieuwe woningen in Alphen aan den Rijn. Een ontwikkelaar en de Gemeente Alphen zijn op het punt een overeenkomst te sluiten over de bouw van 50 tot 75 woningen op de locatie van een autobedrijf aan de Willem de Zwijgerlaan.

Wonen en bouwen 4 apr. 2024 12:09

Start nieuwbouw seniorenappartementen in Bospark

Op woensdag 3 april vond de feestelijke bouwstart plaats voor de Nieuwbouw Magnolia Bospark fase 1 van Woonforte. Directeur-bestuurder van Woonforte, Monique Brewster, en wethouder Gerard van As gaven samen het sein voor de bouwstart van de eerste 67 seniorenappartementen in het Bospark. Met een schep in de grond maakten zij de weg vrij voor het starten van het heien.

Wonen en bouwen 26 mrt. 2024 10:13

Ontheffing voor nieuwe van der Valk hotel

In oktober 2022 heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Waarom de bouw nog niet is begonnen? De 'boosdoener' is een beschermde diersoort. Er is besloten een ontheffing te verlenen voor het beschadigen en vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de waterspitsmuis in verband met het bouwen van het hotel.

Advertorial Wonen en bouwen 25 mrt. 2024 14:06

Te huur: twee Fokuswoningen

Hoe mooi is het dat er woningen zijn voor mensen die assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) nodig hebben. Op dit moment zijn er in de flat Stortemelk twee Fokuswoningen te huur.

Wonen en bouwen 14 mrt. 2024 14:50

Materiaal oud GGZ-gebouw aan de Noorderkeerkring wordt compleet hergebruikt

Sloper New Horizon herdefinieert het begrip sloop door een innovatieve circulaire aanpak te hanteren bij de ontmanteling van het voormalige GGZ-pand aan de Noorderkeerkring in Alphen. Het gebouw ondergaat een grondige deconstructie, waarbij deuren, sloten en zelfs luchtafvoeren zorgvuldig worden gedemonteerd om hergebruik te bevorderen. Deze benadering, ongekend in Alphen, illustreert de verschuiving naar duurzamere bouwpraktijken.

Advertorial Wonen en bouwen 13 mrt. 2024 15:06

Woonforte verkoopt tien nieuwe eengezinswoningen met korting

In de nieuwbouwwijk Koopse Glorie in Boskoop verkoopt Woonforte tien nog te bouwen eengezinswoningen met korting aan huurders. Geïnteresseerde huurders die voldoen aan de eisen kunnen zich inschrijven van zaterdag 23 maart tot en met dinsdag 2 april 17:00 uur.

Wonen en bouwen 13 mrt. 2024 13:22

Nieuwe appartementencomplex De Kroon bijna klaar

Na maanden van bouwactiviteiten is het complex bijna klaar voor bewoning. De steigers zijn inmiddels verwijderd, waardoor het uiterlijk van het gebouw nu volledig tot zijn recht komt.

Advertorial Wonen en bouwen 12 mrt. 2024 15:29

Woonforte gebouw aan de Noorderkeerkring wordt circulair geoogst

De sloop van het gebouw van Woonforte aan de Noorderkeerkring is gestart. Het gebouw wordt circulair gesloopt door het bedrijf New Horizon. Circulair slopen betekent dat zoveel mogelijk materialen in het gebouw worden gescheiden en weer hergebruikt. Het gebouw aan de Noorderkeerkring is het eerste gebouw dat voor Woonforte circulair wordt gesloopt.

Advertorial Wonen en bouwen 18 feb. 2024 17:02

Woningen Julianastraat Boskoop vervangen voor nieuwbouw

Bij een inspectie van woningen van Woonforte aan de Julianastraat en twee woningen in de Oranjestraat in Boskoop bleek een sterke verslechtering van de bouwkundige staat van de woningen. Op termijn kunnen calamiteiten ontstaan. Dat willen we voor zijn, daarom willen we de woningen zo snel mogelijk slopen. Woonforte vindt het heel vervelend en is – net als de bewoners – verrast door de geconstateerde bouwkundige staat. 

Wonen en bouwen 7 feb. 2024 15:25

Rechtszaak aangekondigd na jaren van klachten over slecht onderhouden appartementencomplex

Huurovereenkomsten beloofden gestoffeerde, luxe appartementen met beveiligd terrein, maar bewoners van het appartementencomplex Halverwege zijn het zat na jaren van klachten over schimmel, vochtplekken, gebrek aan isolatie en slecht onderhoud. Sinds 2018 hebben bewoners te kampen met deze problemen in het schijnbaar 'gloednieuwe' complex gelegen in de wijk Rijnoord. Nu, na ruim zes jaar van ontevredenheid, zullen drie van de vierentwintig huurders op 21 februari een rechtszaak aanspannen om hun gelijk te halen.

Wonen en bouwen 31 jan. 2024 14:19

Alphen aan den Rijn overtreft landelijke bouwdip met recordaantal nieuwe woningen

In het afgelopen jaar heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een opmerkelijke prestatie geleverd door 585 nieuwe woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. Deze indrukwekkende groei overstijgt niet alleen het aantal nieuwbouwwoningen van het voorgaande jaar maar is ook hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Dit blijkt uit recente cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft vrijgegeven.

Wonen en bouwen 26 jan. 2024 13:48

Fietsbrug tussen Alphen en Aarlanderveen wordt een duur grapje

Het lijkt erop dat de nieuwe fietsbrug tussen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen en de gemeente Nieuwkoop een dure grap is geworden. De oorspronkelijke begroting van ongeveer 5 miljoen euro is fors overschreden, met een extra kostenpost van 2,5 miljoen euro.

Wonen en bouwen 25 jan. 2024 15:14

Werkzaamheden in Kareldoormanstraat vertraagd

Wegens onvoorziene omstandigheden is verdere rioolaanleg in de Kareldoormanstraat tijdelijk niet mogelijk. Er is een geschatte vertraging van enkele weken opgelopen. Om de toenemende parkeerdruk te verlichten zijn deze week ongeveer tien tijdelijke parkeervakken gecreëerd.

Wonen en bouwen 23 jan. 2024 16:17

Gemeente Alphen wil strengere regelgeving voor verhuurders van kamers

De Gemeente Alphen aan den Rijn zet stappen om misbruik van kwetsbare huurders en overlast voor de omgeving tegen te gaan, door strengere regelgeving voor kamerverhuurders te introduceren. In de afgelopen jaren zijn verschillende panden in de regio volledig bewoond door arbeidsmigranten. Dit leidde tot ongewenste situaties, waaronder parkeerproblemen en geluidsoverlast in woonwijken.

Advertorial Wonen en bouwen 16 jan. 2024 09:11

Sloop en duurzame nieuwbouw aan Magnoliastraat

Woningcorporatie Woonforte is begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van 28 bungalows op het terrein tussen Magnoliastraat en Bosparkweg in. Bouwbedrijf Niersman B.V. heeft opdracht gekregen voor de sloopwerkzaamheden. Na de sloop gaat Niersman op deze locatie de eerste fase van de nieuwbouw realiseren. Er komt een duurzaam woongebouw met 67 appartementen en een ontmoetingsruimte.

Wonen en bouwen 12 jan. 2024 14:17

Woonforte voert groot onderhoud uit in de Wederikstraat

Woonforte wil in dit jaar 126 woningen aan de Wederikstraat verduurzamen. Dit omvat beter geïsoleerde ramen, plafonds en daken. Daarnaast zal ook de flat aan de Lange Diamant worden opgeknapt.

Wonen en bouwen 11 jan. 2024 10:35

Akkoord voor Gnephoekpolder woningbouw in Alphen aan den Rijn

Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft ingestemd met de bouw van 5.500 woningen in de Gnephoekpolder in Alphen aan den Rijn. Dit is een opmerkelijke koerswijziging van Gedeputeerde Staten, die vorig jaar tegen het plan waren, maar hun standpunt veranderden na een aangepast voorstel van de Alphense Gemeente.