Wonen en bouwen 25 jun. 2022 16:34

Nieuwe schetsontwerpen van appartementencomplex De Barones

Aan de Prinses Margrietstaat 3 wordt een oud kantoorpand omgetoverd tot een woongebouw met 131 appartementen. De appartementen zijn onder andere bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met of zonder kinderen.

Wonen en bouwen 24 jun. 2022 17:33

Eerste paal de grond in voor nieuw pand DK

Vrijdag is rond de klok van 15:00 uur de eerste paal de grond in gegaan voor het nieuwe bedrijfspand van DK Prototyping for Automotive Glass. Het bedrijf dat 32 jaar geleden startte als Autoglas D&K, gespecialiseerd in glasreparaties en -vervanging op locatie, begon ooit zonder bedrijfspand.

Wonen en bouwen 23 jun. 2022 14:15

Tijdelijk een extra sloopploeg in het Rode Dorp voor sloop tweede fase

Vorige week zijn de sloopwerkzaamheden in de Brittenruststraat gestart. Deze week is tijdelijk een extra sloopploeg gestart aan het blok aan de overkant van de Brittenruststraat. Dit om het tempo op te schroeven en Heijmans voor te blijven met de rioolwerkzaamheden.

Wonen en bouwen 23 jun. 2022 11:50

Woningen bouwen op bedrijventerreinen? “Een ridicuul plan”

GroenLinks is tegen woningbouw in de Gnephoek. Zij zien bedrijventerreinen juist als kansrijke plek om binnenstedelijke te bouwen. Maar dat is geen goed plan, zo stelt de VOA. “Leuk bedacht, maar in de praktijk onuitvoerbaar.”

Wonen en bouwen 17 jun. 2022 17:28

Aan welke woningen is behoefte? Alphenaren laten van zich horen

Nieuwe woningen bouwen. 89 procent van de inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn vindt dit belangrijk om de woningnood te verminderen. En dan vooral starterswoningen, sociale huurwoningen en seniorenwoningen.

Wonen en bouwen 16 jun. 2022 17:59

Hard oordeel: rampzalige brandveiligheid Castellum was opeenstapeling van fouten

Voorafgaand, tijdens én na de bouw van Theater Castellum is veel mis gegaan met de brandveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Rekenkamercommissie Alphen aan den Rijn. “Gelukkig zal dit tegenwoordig niet zo snel meer voorkomen, maar de Rekenkamercommissie heeft wel aanbevelingen voor de gemeente.”

Wonen en bouwen 13 jun. 2022 17:59

McDonald’s tekent bezwaar aan tegen komst Van der Valk Hotel

Het ontwerpbestemmingsplan voor het Van der Valk hotel bij de N11 ligt op tafel. McDonald’s maakt in een zienswijze duidelijk niet blij te zijn met de komst van het hotel. Het fastfoodrestaurant vreest voor het verlies van zichtbaarheid van het restaurant en de bijbehorende reclame-mast.

Wonen en bouwen 9 jun. 2022 10:19

Woonforte en gemeente zetten volgende stap voor nieuwbouw Magnolia Bospark

Woensdagmiddag hebben Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, en wethouder Gerard van As een overeenkomst getekend voor de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwcomplex Magnolia Bospark. Woonforte wil op deze locatie 135 nieuwe energiezuinige seniorenwoningen bouwen.

Wonen en bouwen 1 jun. 2022 12:35

Voorlopige planning bekend van levensloopbestendig wooncomplex in het Bospark

Op de plek waar voorheen het Groene Hart Leerpark stond moet straks een wooncomplex komen te staan met 120 appartementen waar oudere inwoners langere tijd kunnen blijven wonen. Het moment wanneer de eerste paal de grond in gaat en wanneer het wooncomplex af is, is nu bekend. 

Wonen en bouwen 30 mei 2022 14:40

Is Castellum na de grote verbouwing wél brandveilig?

Het Alphense Theater Castellum voldoet na een verbouwing van anderhalf jaar aan de eisen rondom brandveiligheid. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders.

Wonen en bouwen 28 mei 2022 12:58

Verdichting in Alphen aan den Rijn: maatschappelijke opgaven en afweging

De verdichtingsinitiatieven van de Gemeente Alphen aan den Rijn gaan niet alleen over het bouwen in de gemeente, maar houden ook rekening met maatschappelijke belangen. Met gebruik van een afwegingskader beoordeelt de gemeente wat wel of niet wenselijk is.

Wonen en bouwen 27 mei 2022 10:12

110 woningen aan de Stuyvesantlaan zijn opgeleverd

Deze week zijn de eerste drie appartementencomplexen van het nieuwbouwproject De Harmonie aan de Stuyvesantlaan in Alphen aan den Rijn opgeleverd. Het gaat in totaal om 110 appartementen.

Wonen en bouwen 24 mei 2022 16:00

Herstel Gebouw Nabij bijna voltooid

Het afgelopen halfjaar is druk gewerkt aan het herstel van het karakteristieke Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2. Binnenkort hoopt de aannemer Blanksma het herstelwerk af te ronden.