Wonen en bouwen 12 jul. 2024 15:50

Winkelcentrum Ridderhof krijgt een extra personenlift

In de afgelopen periode hebben meerdere bezoekers van Winkelcentrum Ridderhof aangegeven dat de toegankelijkheid voor rolstoelen en scootmobiels te wensen over liet. In de oorspronkelijke plannen is voorzien in twee paar rolpaden en één personenlift. De eigenaren van het winkelcentrum, de ondernemers en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben samen extra budget gezocht én gevonden om een tweede personenlift toe te voegen.

Wonen en bouwen 12 jul. 2024 10:47

Overheden maken afspraken over woningbouw en natuurontwikkeling Gnephoek

Gemeente, provincie, regio en waterschap hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 5500 woningen en de aanleg van een groot natuurgebied in de Gnephoek. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenaamde ‘bestuursovereenkomst’. De definitieve afspraken over wonen, verkeer, natuur, recreatie, water en bodem zullen in oktober officieel ondertekend worden, na een reactie van Provinciale Staten en de gemeenteraad.

Wonen en bouwen 10 jul. 2024 15:49

Wederikstraat wordt duurzamer en krijgt een frisse look

In oktober start de renovatie van de even nummers 2 t/m 242 aan de Wederikstraat in Alphen aan den Rijn. TBI-onderneming ERA Contour en woningcorporatie Woonforte werken samen met Bloemen Architecten om dit project tot een succes te maken. Op maandag 9 juli 2024 ondertekenden ERA Contour en Woonforte het contract voor de realisatie.

Wonen en bouwen 6 jul. 2024 12:14

Inschrijving voor verhuur woningen Rode Dorp sluit 8 Juli

Op 1 juli 2024 is de verhuur van fase 3 van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn gestart. Deze laatste fase biedt de laatste eengezinswoningen van het sloop-nieuwbouwproject van Woonforte. De inschrijving sluit op 8 juli, dus wees er snel bij!  

Wonen en bouwen 4 jul. 2024 12:04

Kansen voor het opwekken van duurzame energie

De Gemeente Alphen aan den Rijn biedt inwoners en andere belanghebbenden de kans om via een participatietraject hun wensen en zorgen te delen over de opwekking van duurzame energie.

Wonen en bouwen 1 jul. 2024 15:42

Uitbreiding stroomnet Alphen aan den Rijn Zuid-Oost

Om ook in de toekomst betrouwbaar energie te kunnen blijven gebruiken in Alphen aan den Rijn, breiden ze de komende tijd het stroomnet in Zuid-Oost uit. Hiervoor worden extra elektriciteitsruimtes geplaatst en nieuwe kabels gelegd. 

Wonen en bouwen 27 jun. 2024 14:55

Laatste fase het Rode Dorp in verhuur op 1 juli

Op 1 juli 2024 gaan de laatste huurwoningen van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn in de verhuur. De eengezinswoningen maken deel uit van de laatste fase van het sloop-nieuwbouwproject van Woonforte.

Wonen en bouwen 27 jun. 2024 10:19

Start bouwwerkzaamheden distributiecentrum Steekterpoort

Na meer dan twee jaar volledig vergund te zijn, is Stahlberg begonnen met de bouwwerkzaamheden voor een hypermodern en duurzaam distributiecentrum op industrieterrein Steekterpoort. De locatie, direct naast de binnenvaart-containerterminal, biedt strategische voordelen voor de logistieke operaties.

Wonen en bouwen 25 jun. 2024 15:48

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Hotel Van der Valk N11

Op 31 mei heeft de familie Van der Valk een belangrijke stap gezet in de realisatie van een nieuw Van der Valk hotel in Alphen aan den Rijn. Met de aankoop van een perceel grond aan de Gouwelandenlaan is een vervolgfase ingegaan voor het project, dat de afgelopen jaren vertraging heeft opgelopen.

Wonen en bouwen 21 jun. 2024 11:47

Rijk levert financiële bijdrage aan ontwikkeling Gnephoek

Het Rijk stelt, onder voorbehoud van parlementaire goedkeuring, eenmalig € 60,5 miljoen beschikbaar voor de bouw van duizenden woningen en natuurontwikkeling in de Gnephoekpolder in Alphen aan den Rijn. Daarmee is de financiering rond en staan alle seinen voor de realisatie van dit project op groen. Dat meldt minister Hugo de Jonge voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.

Wonen en bouwen 20 jun. 2024 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Advertorial Wonen en bouwen 14 jun. 2024 09:34

Wat kost een containerwoning?

We worden in Nederland al een tijd geplaagd door woningnood. De woningen die wel beschikbaar zijn, zijn voor veel mensen niet betaalbaar en voor veel woningen zijn zoveel gegadigden dat je weinig kans maakt. Voor veel Nederlanders is dit een grote frustratie, omdat ze klem zitten in een oncomfortabele woonsituatie waarin het bijvoorbeeld ontbreekt aan privacy en eigen ruimte. Of ze zitten klem in een studentenkamer waar ze eigenlijk uitgegroeid zijn. 

Wonen en bouwen 29 mei 2024 10:36

Reconstructie van de Wilhelminalaan en Emmalaan afgerond

De afgelopen anderhalf jaar is er hard gewerkt aan de reconstructie van de Wilhelminalaan en Emmalaan in Alphen aan den Rijn. Dit omvangrijke project, uitgevoerd door de Vermeulen Groep in samenwerking met de Gemeente Alphen aan den Rijn, is nu succesvol afgerond.

Wonen en bouwen 16 mei 2024 15:01

Werkzaamheden fietsbrug Aarkanaal hervat

De werkzaamheden voor de fietsbrug over het Aarkanaal (de Raadsbrug) zijn hervat. De onderbouw en funderingspalen van de brug zijn inmiddels aangebracht. Momenteel worden de steunpilaren geplaatst. Naar verwachting hervat de aannemer begin juni 2024 de werkzaamheden om het grondlichaam (het omhoog lopende gedeelte naar de brug) aan de oostkant op de gewenste hoogte te brengen.  

Advertorial Wonen en bouwen 6 mei 2024 12:55

Je eerste huis start met het Eerste-Huis-Gesprek

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Ontdek jouw mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend Eerste-Huis-Gesprek met een adviseur. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Wonen en bouwen 30 apr. 2024 11:57

Ontmoetingsruimte voor de Klompenmaker

Woningcorporatie Woonforte bouwt een nieuw kleinschalig woonproject voor senioren bij de Klompenmaker in Alphen aan den Rijn. In dit appartementencomplex met drieënveertig sociale huurwoningen staat ontmoeten centraal. Zorgorganisatie ActiVite maakt dit gebouw extra speciaal door er een ontmoetingscentrum voor dagbesteding in te openen. 

Wonen en bouwen 26 apr. 2024 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Wonen en bouwen 14 apr. 2024 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Wonen en bouwen 5 apr. 2024 09:19

Woonforte verkoopt 10 nieuwe eengezinswoningen met korting

In de nieuwbouwwijk Koopse Glorie in Boskoop verkoopt Woonforte 10 nog te bouwen eengezinswoningen met korting aan huurders. Geïnteresseerde huurders die voldoen aan de eisen kunnen zich inschrijven tot en met 19 april 17.00 uur.

Wonen en bouwen 4 apr. 2024 14:46

Plannen voor tientallen nieuwe woningen aan Willem de Zwijgerlaan

Er komen mogelijk nieuwe woningen in Alphen aan den Rijn. Een ontwikkelaar en de Gemeente Alphen zijn op het punt een overeenkomst te sluiten over de bouw van 50 tot 75 woningen op de locatie van een autobedrijf aan de Willem de Zwijgerlaan.

Wonen en bouwen 4 apr. 2024 12:09

Start nieuwbouw seniorenappartementen in Bospark

Op woensdag 3 april vond de feestelijke bouwstart plaats voor de Nieuwbouw Magnolia Bospark fase 1 van Woonforte. Directeur-bestuurder van Woonforte, Monique Brewster, en wethouder Gerard van As gaven samen het sein voor de bouwstart van de eerste 67 seniorenappartementen in het Bospark. Met een schep in de grond maakten zij de weg vrij voor het starten van het heien.

Wonen en bouwen 26 mrt. 2024 10:13

Ontheffing voor nieuwe van der Valk hotel

In oktober 2022 heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Waarom de bouw nog niet is begonnen? De 'boosdoener' is een beschermde diersoort. Er is besloten een ontheffing te verlenen voor het beschadigen en vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de waterspitsmuis in verband met het bouwen van het hotel.