Stichting Vogelpark Avifauna

Internationale Rode Panda dag bij Avifauna

Zaterdag 21 september is het internationale Rode Panda dag bij Vogelpark Avifauna.  

In Vogelpark Avifauna leven 2 Rode Panda's. Bezoekers kunnen op zaterdag 21 september op verschillende manieren kennis maken met de panda's. Om 14:15 uur is er een voederpresentatie, waarbij verzorgers verse bamboe voeren aan de panda's. De dieren zijn vaak inactief, dus door de voederpresentatie krijgen bezoekers de kans om de panda's in actie te zien. Ook vertellen de verzorgers over de 2 Rode Panda’s die bij Avifauna wonen. Daarnaast is er een informatiestand waar bezoekers van het Vogelpark tussen 10:00 en 16:00 uur terecht kunnen met al hun vragen over de Rode Panda.

Rode panda 
De Rode Panda is een van de diersoorten die met uitsterven wordt bedreigd. De afgelopen 20 jaar is de wilde populatie Rode Panda’s ongeveer gehalveerd. Momenteel leven er slechts 2500 Rode Panda’s in het wild. “Met deze speciale dag proberen wij bij te dragen aan de wereldwijde bescherming van Rode Panda’s en het bekend maken van de problemen waar deze soort in het wild nog mee te maken heeft”, vertelt een van de medewerkers.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:02

ROMEINEN Textiel

Onder een bepantsering draagt elke soldaat een tunica. Oneerbiedig gezegd: een ruimvallende jurk die boven de knie eindigt. Elke burger en elke slaaf draagt ook een tunica. Net als alle vrouwen. De kleurrijke Romeinse tunica’s worden meestal gemaakt van wol en ook wel van linnen.

Politiek vandaag 10:15

Gemeenteraad wil buurtbus in hele gemeente

Vooral de dorpen hebben geen of slecht openbaar vervoer. De reguliere buslijnen van Arriva rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn niet overal. Daarom heeft de raad een initiatiefvoorstel voor het instellen van een buurtbus gemaakt.

Politiek gisteren 18:49

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Cultuur gisteren 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.