Stichting Vogelpark Avifauna

Internationale Rode Panda dag bij Avifauna

Zaterdag 21 september is het internationale Rode Panda dag bij Vogelpark Avifauna.  

In Vogelpark Avifauna leven 2 Rode Panda's. Bezoekers kunnen op zaterdag 21 september op verschillende manieren kennis maken met de panda's. Om 14:15 uur is er een voederpresentatie, waarbij verzorgers verse bamboe voeren aan de panda's. De dieren zijn vaak inactief, dus door de voederpresentatie krijgen bezoekers de kans om de panda's in actie te zien. Ook vertellen de verzorgers over de 2 Rode Panda’s die bij Avifauna wonen. Daarnaast is er een informatiestand waar bezoekers van het Vogelpark tussen 10:00 en 16:00 uur terecht kunnen met al hun vragen over de Rode Panda.

Rode panda 
De Rode Panda is een van de diersoorten die met uitsterven wordt bedreigd. De afgelopen 20 jaar is de wilde populatie Rode Panda’s ongeveer gehalveerd. Momenteel leven er slechts 2500 Rode Panda’s in het wild. “Met deze speciale dag proberen wij bij te dragen aan de wereldwijde bescherming van Rode Panda’s en het bekend maken van de problemen waar deze soort in het wild nog mee te maken heeft”, vertelt een van de medewerkers.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Algemeen vandaag 10:15

Plezier van kleine stapjes vooruitgang

Voor team statushouders is geen dag hetzelfde. Samen zorgen zij ervoor dat statushouders de weg in de buurt beter weten te vinden, taalles krijgen en zich vooral veilig voelen. Daarbij werken zij samen  met andere organisaties. De begeleiding is intensief. Geduld is een belangrijke factor voor het goed uitvoeren van het werk.

Calamiteiten vandaag 09:24

Politie houdt verdachten aan voor drugshandel, shishalounge gesloten

Op maandag 17 en dinsdag 18 februari heeft de politie zeven verdachten aangehouden in Alphen aan den Rijn. Dit vanwege een onderzoek naar drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. In verband met het onderzoek is shishalounge Meet & Greet voorlopig gesloten.

Sport vandaag 08:37

Mark Glissenaar nieuwe hoofdtrainer KV Tempo

Mark Glissenaar is met ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging Tempo. De 41-jarige inwoner van Moordrecht heeft momenteel Excelsior uit Delft onder zijn hoede. 

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.