Internet: bedreiging voor de Alphense winkels?

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org publiceerde vandaag halfjaarcijfers. Nederlanders winkelen steeds vaker op internet. Online winkels boekten een stijging 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Directeur Wijnand Jongen verwacht wordt dat de totale omzet in 2011 over de 9 miljard Euro komt. ''Mensen bestellen ook steeds vaker kleinere producten via internet.''

 

Vertrouwen

Volgens Jongen is online shoppen steeds meer een onderdeel van het dagelijks leven geworden. ''Daarbij wordt het ook steeds makkelijker door de komst van smartphones en tablets. Daarbij hebben consumenten een toenemend vertrouwen in webwinkels.'' Nederlanders gaven op internet het meest uit aan reizen. Ook aan telecomproducten en kleding werd veel besteed. Het onderzoek is uitgevoerd door Blauw Research in samenwerking met GfK Retail & Technology onder 1400 internetwinkels en 2000 consumenten.

 

Druk op klassieke winkels

Een belangrijk deel van de gezinsuitgaven gaat naar huisvesting, auto, openbaar vervoer, gezondheid, abonnementen en voeding. Voor andere zaken waarbij de consument de keuze heeft zijn besteding in een klassieke winkel te doen of via internet blijft 750 Euro per gezin per maand over. Het gemiddelde gezin besteedt daarvan inmiddels 20% via internet. Recentelijk berichtte het onderzoeksbureau van de ING, dat voor de kledingbranche dit percentage gaat oplopen tot 40%. Voor veel andere branches is dat niet anders. 

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.