Google Street View

Inwoners Alphen Noord gaan regelmatig in de fout op de Vierambachtsweg

Tussen Alphen en Woubrugge ligt de Vierambachtsweg. Op die weg geldt een gesloten verklaring voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen op bepaalde tijdstippen. Hier wordt echter niet altijd gehoor aan gegeven. Aangezien de meeste overtreders uit Alphen Noord komen, waarschuwen de wijkagenten.

Al jaren geldt dat motorvoertuigen met meer dan twee wielen op bepaalde tijdstippen doordeweeks niet welkom zijn op de Vierambachtsweg. “In de ochtend tussen 07:00 en 09:00 uur mag je vanuit Alphen niet naar Woubrugge en in de middag tussen 16:00 en 18:30 uur niet vanaf Woubrugge naar Alphen rijden”, aldus de wijkagenten van Alphen Noord. “Dit is natuurlijk niet zonder reden bedacht en gezien al het fietsverkeer nog steeds nodig.”

Er wordt momenteel weer volop gecontroleerd op de Vierambachtsweg om te kijken of bestuurders zich aan de regel houden. Wat blijkt? Veruit de meeste overtreders die over de weg rijden, komen uit Alphen Noord. “Het gaat om 95 procent van de overtreders.” Daarom vragen de wijkagenten inwoners extra goed op te letten. “Een gewaarschuwde Alphenaar geldt voor twee.”

Ze maken het extra makkelijk door een geheugensteuntje te geven: “Denk aan alle jongeren die vanuit de gemeente Kaag en Braassem in de ochtend naar school fietsen en in de middag weer terug moeten. Dus met je voertuig in de stroming meerijden mag, maar er niet tegenin.” Rijd je toch op de weg op momenten dat dat niet mag? Dan riskeer je een boete van € 109.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.