Gemeente Alphen aan den Rijn

Inwoners centrum Alphen starten petitie tegen parkeerprobleem

Inwoners van het centrum Alphen aan den Rijn zijn een petitie gestart tegen de handelswijze van de gemeente omtrent de parkeerproblemen in het centrum.

De gemeente denkt erover na om de bewonersvergunningen in te trekken, de tarieven te verhogen of om een tweede auto niet meer toe te staan. Dit heeft allemaal te maken met de parkeerdrukte in en rondom het centrum. Op 24 september gaat de gemeenteraad eerst stemmen om de parkeernorm anders te berekenen.

Vorige week gaf de vereniging van ondernemingen in Alphen (VOA) aan om naar 1,5 uur gratis parkeren te streven binnen een jaar. De winkeliers en de pandeigenaren zijn het daar ook mee eens. Zij zijn van mening dat gratis parkeren gedurende 1,5 uur in het centrum leidt tot meer bezoekers. Bezoekers die hard nodig zijn in deze tijd. De VVD en burgemeester Spies wensen om meer aandacht te schenken aan het parkeren van fietsen, nieuwe ontwikkelingen als een deelauto en parkeren bij horecagelegenheden.

De bewoners rondom het centrum hebben het idee dat zij worden opgezadeld met het probleem van de gemeente, zo wordt duidelijk uit de petitie. Als het 1,5 uur gratis parkeren daadwerkelijk doorgaat, vergroot dat de parkeerdruk alleen nog maar meer. De bewoners willen meedenken aan een oplossing, maar niet gedwongen worden om hun auto te verkopen, hogere lasten te betalen of ver van huis moeten parkeren.

Je kunt hier de petitie tekenen.

Ook lezen: Nieuw parkeerbeleid krijgt steun gemeenteraad

Pandeigenaren willen parkeercijfers van gemeente


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.