Pixabay

Inwoners laten zich massaal testen: “Een explosieve stijging van testaanvragen”

De besmettingen nemen toe en er worden flink meer coronatesten afgenomen. GGD Hollands Midden spreekt zelfs van een ‘explosieve toename’. “Deze hoge toename overstijgt alle verwachtingen.”

Het aantal nieuwe coronabesmettingen neemt in rap tempo toe. In Alphen aan den Rijn werden er vorige week 360 nieuwe besmettingen gemeld, afgelopen week kwamen er 482 nieuwe besmettingen bij. Een stijging van bijna 34 procent. In de rest van de regio stijgen de besmettingen ook. En dat zorgt ook voor een stijging in het aantal coronatesten dat wordt afgenomen.

Explosieve stijging

“Op dit moment is er sprake van een explosieve toename in het aantal testen”, zegt GGD Hollands Midden. “Gisteren zijn er in Nederland ruim 100.000 testafspraken gemaakt en ruim 77.000 testen afgenomen. Vandaag worden er landelijk 200-300 afspraken per minuut gemaakt. Deze hoge toename overstijgt alle verwachtingen.”

Het aantal positieve testen is onder bijna alle leeftijdsgroepen gestegen. “Er zijn twee uitzonderingen. Onder 71+’ers is het percentage namelijk gedaald, toch worden ouderen nog steeds het vaakst positief getest (van 32% naar 24%). Ook bij de 0 tot 10-jarigen is het percentage positieve testen iets gedaald (van 24% naar 22%).”

Drukte op de website

In de regio Hollands Midden test de GGD op dit moment 3500 mensen per dag. “De verwachting is dat we de top nog niet bereikt hebben. Daarom zetten we al onze capaciteit in. Dat betekent ook dat we blijven opschalen om aan de vraag te voldoen.” Het kan desondanks zijn dat je iets langer moet wachten voordat je aan de beurt bent voor een test, of niet in de buurt terecht kan.

Wie een afspraak probeert te maken via 0800-1202 of www.coronatest.nl, kan vanwege de grote drukte soms geen coronatest inplannen in de buurt. Dat ligt volgens GGD Hollands Midden aan het systeem. “Het systeem houdt namelijk drie testopties gereserveerd als iemand is ingelogd, terwijl er uiteindelijk maar één testafspraak geboekt wordt. Het advies is daarom om het later nog eens te proberen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.