Alphens EV

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Een warmtescan is een scan die wordt gemaakt met behulp van een warmtebeeldcamera. Met deze speciale camera worden temperatuurverschillen omgezet in een afbeelding. Hiermee vertaalt het apparaat de warmtebeelden en komt een energiebesparende oplossing tot stand. Op basis van de warmtescan ontvangen bewoners een advies. In dit advies staat beschreven hoe de bewoners hun huis beter kunnen isoleren om warmtelekken tegen te gaan. De gemeente voegt hieraan een collectieve inkoop van isolerende maatregelen toe. Bewoners kunnen hierdoor de handen ineenslaan om via een betrouwbare partij een beter voorstel voor de maatregelen te ontvangen.

Wie komt in aanmerking?

Woningen die gebouwd zijn voor 1980 lopen vaak achter op het gebied van isolatie. In de wijk Ridderveld staan veel koopwoningen met het bouwjaar van voor die tijd. Concreet gaat het in dit geval om alle woningen die gebouwd zijn voor 1980 in de Planetenbuurt, Componistenbuurt, Edelstenenbuurt, Groenoord, Weidebloemenbuurt, Stromenbuurt, Ericapark, De Heul en Burgtenbuurt. Zij ontvangen dus een warmtescan. De foto’s worden buiten op een koude dag of nacht gemaakt als de temperatuur onder de 5°C is. Bewoners kunnen zelf kiezen of ze op dit aanbod in willen gaan. 

Alle andere woningeigenaren in de gemeente krijgen ook de optie voor een gratis energieadvies. Via energiekalphen.nl kunt u zich hiervoor aanmelden. De warmtescanactie en het advies van de energiecoaches worden mogelijk gemaakt door de Rijksregeling Reductie Energiegebruik (RRE).  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:52

De schoonheidssalon mag weer open! En het werd tijd ook

Tijd voor een boost voor je huid met Organic Boost, een van de productlijnen van Kliniek Alphen op natuurlijke basis. In hun schoonheidssalon wordt alleen gewerkt met producten op natuurlijke basis, zoals Naturgeist en Organic Boost.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:35

Private shopping bij Renault Kempenaar vanaf 3 maart

Vanaf woensdag 3 maart mag Renault Kempenaar op afspraak weer mensen ontvangen. Je kunt dan in de showroom tijdens de reguliere openingstijden terecht voor private shopping. Uiteraard kun je ook nog steeds gebruikmaken van de STAY@HOME service.

Wonen en bouwen gisteren 15:49

Mogelijk acht woningen op plek voormalig uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer aan de Nassaustraat in Alphen was buurtbewoners een doorn in het oog. Ze waren dan ook opgelucht toen het uitvaartcentrum weg ging. Een ander bedrijf lijkt er ook niet te komen, want er komen mogelijk woningen op de plek.

Algemeen gisteren 15:03

Datalek bij Ticketcounter, Avifauna ook de dupe

Ticketcounter, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het reserveringssysteem van dierentuinen, evenementen en pretparken, heeft te kampen met een datalek. Het gaat om ongeveer 1,5 miljoen e-mailadressen. Ook de persoonsgegevens bij Avifauna liggen op straat.