Archieffoto

Ipse de Bruggen is geen voorstander van controle coronapas bij medewerkers

Zoals in de persconferentie te horen was, is de overheid aan het onderzoeken of de coronapas ook door werkgevers in de zorg gecontroleerd moet worden. Ipse de Bruggen, onder andere actief in Alphen, is als werkgever geen voorstander om de QR-code bij hun medewerkers in het dagelijks werk te checken.

Ipse de Bruggen is voor vaccinatie en motiveert haar medewerkers om te vaccineren. Als medewerkers daar niet voor kiezen, gaat de organisatie er vanuit dat men zich aan alle basisregels houdt. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen, en daarom is Ipse de Bruggen tegen een dagelijkse check met een QR code.

Vertrouwen en verantwoordelijkheid

“We gaan ervan uit dat iedereen zich laat testen bij klachten en thuisblijft in afwachting van de uitslag”, geeft Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur Ipse de Bruggen aan. “We willen medewerkers niet dwingen zich iedere dag te laten testen of de QR-code te laten zien. In Nederland is een keuzevrijheid rondom vaccinaties, daarom vinden wij dat wij als werkgever niet vanuit wantrouwen de QR controle zouden moeten invoeren. Wij zijn en blijven voor vaccinatie, en voor vertrouwen in onze medewerkers. Daarom roepen we hen steeds op hun verantwoordelijkheid te nemen.”

Op de foto: half januari werd gestart met het vaccineren van cliënten van Ipse de Bruggen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."