Woondroom Alphen
Advertorial Wonen en bouwen

Is een energielabel verplicht bij de verkoop van je huis? En waarom heb je het nodig?

Om je huis te kunnen verkopen, heb je inderdaad een definitief energielabel nodig. Sterker nog, een energielabel is zelfs verplicht als je je huis gaat verkopen. Maar waarom is het nodig? En hoe zit het met de kosten? Woondroom legt het je uit én kan het meteen voor je regelen! 

Een energielabel vertelt of je woning veel of juist weinig energie verbruikt. Dit is handig als je je huis gaat verkopen. Zo kun je de toekomstige eigenaar namelijk goed inlichten over hoe energiezuinig je woning is. 

Geldig energielabel aanvragen

Wil je je huis verkopen? Controleer dan eerst of jouw woning al een geldig energielabel heeft. Als je woning nog geen geldig definitief label heeft, dan kun je deze via Woondroom Alphen aanvragen

“Onze adviseur komt dan bij je langs en onderzoekt je woning op zaken als afmetingen, isolatie en installaties (zoals een cv-ketel en zonnepanelen). Een soort energietaxatie van je woning, zeg maar", legt Gaby Paans van Woondroom Alphen uit.

Voorkom onnodige vertraging

Met deze gegevens wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van je huis. Vervolgens ontvang je een definitief energielabel. 

Het verkoopproces van een woning kan snel verlopen. “Op onnodige vertraging zit je natuurlijk niet te wachten. Zorg er daarom voor dat je tijdig een energielabel aanvraagt, zodat je deze met een gerust hart tijdens de transactie kunt overdragen", adviseert Gaby.

Wil je een energielabel voor je huis aanvragen of wil je gewoon meer informatie? Neem dan gerust contact op. Woondroom Alphen helpt je graag! Woondroom Alphen is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur via 0172 – 76 44 44 en op info@woondroomalphen.nl.

energielabel.png


Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.