Josh Walet
Advertorial Winkels

Is Morus opent de deuren van Da Asporto: “Het is nu meer dan alleen een delicatessenwinkel”

Na een verbouwing van een paar maanden is het eindelijk zover. Is Morus opent vandaag, op vrijdag 18 september, de deuren van Da Asporto. “Het is niet langer alleen een delicatessenwinkel. We gaan ons ook echt richten op het bezorgen en afhalen”, vertelt Francesco.

Half maart startte Is Morus met bezorgen in verband met het coronavirus. Het idee was toen dat dit tijdelijk zou zijn, maar die plannen zijn nu gewijzigd. “We merkten dat het eigenlijk wel goed beviel. Ook van onze gasten hoorden we veel positieve verhalen. Dat zette ons aan het denken”, begint Francesco. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om het bezorgen en afhalen te behouden.

Wijnen, olijfolie en antipasti

Om alles klaar te maken voor het bezorgen en afhalen, moest er wel het een en ander veranderen. “De ruimte die we hadden was niet geschikt om bezorgen en afhalen op de lange termijn aan te kunnen bieden. Dat moest dus anders. De afgelopen paar maanden hebben we daarom de winkel van Dell’ Is Morus flink onderhanden genomen.”

De winkel was eerst alleen een delicatessenzaak, maar die ruimte is nu compleet getransformeerd. “Er is nu veel meer ruimte voor het afhalen en bezorgen van pizza’s, pasta’s en al onze andere Italiaanse specialiteiten.” Hierdoor verandert er wel het een en ander in de winkel. “Natuurlijk blijven de wijnen en kun je nog steeds de beste flessen olijfolie bij ons halen, maar we gaan ons wel meer richten op de antipasti. Een onsje parmaham of mortadella zit er dus niet meer in, daar hebben we de ruimte niet meer voor”, vertelt Francesco. “In het weekend doen we ook wat extra’s, dan willen we hapjes en verse pasta’s maken die gasten mee kunnen nemen voor thuis.”

De sfeer van Is Morus

Het interieur heeft ook een metamorfose gehad. Zo staan er tafeltjes met barkrukken in de winkel waar je tijdens het wachten even plaats kunt nemen. “Bij het inrichten hebben we echt gekeken naar de look and feel van Is Morus. De winkel moet natuurlijk passen bij het oude gedeelte. Het restaurant is al sinds 1980 in dezelfde kenmerkende sfeer, dus dat wilden we doortrekken naar Da Asporto. Daarom hebben we gekozen voor een bakstenen muur aan de linkerkant en hebben we veel gebruikgemaakt van natuurtinten en rustieke materialen.”

Het nieuwe concept zal wel even wennen worden, zo meent Francesco. “We moeten nog wel echt onze plek vinden. Jarenlang hadden we het op dezelfde manier vormgegeven en ingedeeld, dus het wordt zowel voor ons personeel als voor onze gasten wennen. Gaandeweg zullen we dingen ontdekken die goed voor ons en voor de gasten werken.

Je kunt de gerechten van Is Morus bestellen via www.ismorus.nl

Da Asporto hanteert andere openingstijden dan Dell’ Is Morus. Van dinsdag t/m donderdag is de winkel open van 14:00 tot 20:00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur.  


Meer nieuws

Advertorial Mode vandaag 17:25

Kom jij 31 oktober private shoppen bij Dressesonly?

Het najaar is in volle gang en daarom opent Dressesonly haar showroom op zaterdag 31 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Dit keer geen reguliere Shoppingday, maar een private editie in verband met de huidige maatregelen. Meld je snel aan via de mail!

Evenementen vandaag 14:01

Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:15

Maggie Blue bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou thuis

From THURSDAY on, Maggie will stop at your door! In deze gekke tijden kan je dan wel niet terecht in het restaurant, maar je kunt er thuis wel een mooi feestje van maken met al het heerlijke eten van Maggie Blue.