IVN komt met wandelingen voor visueel beperkten

Het IVN in Alphen aan den Rijn heeft deze maand de aftrap voor een nieuw project gegeven. Komend voorjaar start het IVN met het project ‘Biowalking’, dit zijn wandelingen voor mensen met een oogaandoening en visuele beperking.

Deze maand is er eerst gestart met het informeren van de IVN natuurgidsen over het nieuwe project. Binnenkort ontvangen ook de speciale ‘Buddy’s’ van de wandelaars een instructie.

Tijdens de instructie konden de gidsen ervaren hoe men zonder zicht de natuur kan ervaren. Alle gidsen moesten zich met een geblindeerde skibril, een taststok en een buddy een weg door de natuur banen.

De eerste wandeling is op zondag 1 mei 2016. Het IVN zal afwisselend in Alphen aan den Rijn en Boskoop wandelen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.