Alphens

Je fiets laten repareren? Dat kan nu ook in Fietsenstalling Castellum

Fietsenstalling Castellum aan het Fossapad in Alphen is sinds 1 september niet alleen een fietsenstalling, maar ook een fietsenwerkplek. Alphenaren kunnen daar namelijk nu ook hun fiets laten repareren. 's Ochtends brengen betekent aan het einde van de middag gerepareerd ophalen. ‘’Zo kan iedereen weer veilig de weg op!’’

Om dit mogelijk te maken hebben Rijnvicus en de Gemiva-SVG Groep hun handen ineengeslagen. Medewerkers van de Gemiva-SVG Groep repareren op verzoek kapotte fietsen van bezoekers in de gratis bewaakte fietsenstalling die door de medewerkers van Rijnvicus beheerd wordt. Wethouder Han de Jager en Thessa Buntsma, locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep, gaven donderdag de aftrap voor deze nieuwe samenwerking.

Samenwerking 

Alphen aan den Rijn heeft twee bewaakte fietsenstallingen, Castellum en De Veste. Dagelijks parkeren tientallen en in het weekend zelfs honderden inwoners hun fiets of e-bike bij de twee stallingen. Deze worden beheerd door medewerkers van Rijnvicus. En sinds 1 september heeft fietsenstalling Castellum versterking vanuit Gemiva. Elke woensdag staan twee medewerkers van Gemiva op de werkvloer om kapotte fietsen te repareren.

Het voornaamste doel van de samenwerking is om mensen met een beperking een plek in de samenleving te geven en ze zo op een volwaardige manier mee te laten draaien. ‘’Vanuit het (speciaal) onderwijs en de Participatiewet neemt de vraag naar werk- en trainingsplekken toe. Deze plekken laten cliënten groeien: ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden en het vergroot hun zelfvertrouwen.’’ Rijnvicus, Gemiva en Gemeente Alphen aan den Rijn vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. 

Veilig de weg op 

‘’Voor de inwoners en bezoekers van de gemeente Alphen aan den Rijn biedt deze samenwerking ook een stukje gemak. De fiets of e-bike gratis bewaakt parkeren en ook nog eens de mogelijkheid tot reparatie’’, aldus de gemeente. De reparaties vinden vooralsnog plaats op de woensdagen in de Castellum-fietsenstalling. ‘’Bij succes wordt deze mogelijkheid in de toekomst uitgebreid. De kosten van de reparaties kan je navragen bij de fietsenstalling.’’

fietsenbiesieklette werkplek.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 16:52

De mooiste geschenken vind je bij La Bodega ‘87

De feestdagen staan voor de deur! Aankomend weekend is het Sinterklaas en voor je het weet is het kerst. Ben je nog op zoek naar een mooi geschenk? Bij La Bodega '87 vind je geschenken die zeker weten in de smaak vallen! Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment en de mogelijkheden.