Jeroen 'rEb1rth-' van Kaam over Blitzkrieg Masters bij Esports Game Arena

Van 27 tot en met 30 september wordt er in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn gestreden om de winst in Blitzkrieg Masters, het grootste Battalion 1944 toernooi tot nu toe. Er doen flink wat Nederlanders mee, waaronder Jeroen van Kaam. Hij loopt al een tijdje mee in de gamingscene en was vanaf de eerste dag al geboeid door Battalion. Met zijn team Method hoopt hij een gooi naar de titel te kunnen doen.

Jeroen, stel jezelf eerst even kort voor!
"Ik ben Jeroen van Kaam, 24 jaar oud en kom uit Alphen aan den Rijn. In-game beter bekend als 'rEb1rth-' en speel op dit moment Battalion 1944 voor Method. Voordat ik Battalion 1944 speelde stopte ik mijn tijd in COD4 Promod, Overwatch en andere competitieve spellen."

En wanneer begon je dan precies met Battalion?
"Ik speel het spel vanaf de 3e Alpha test periode, kort nadat ik het project op Kickstarter zag en het gebacked heb. Nadat COD4 niet genoeg meer gespeeld werd was er weinig wat mijn competitieve lust kon stillen. Overwatch heeft dit voor een korte periode gedaan maar het miste iets. Het pakte mij toch niet helemaal.. Sinds het begin van Battalion had dit direct mijn aandacht en wist dit het gat te vullen waardoor ik veel ben gaan spelen en snel goed wilde worden.  Vele schietspellen missen voor mij het snelle, dynamische aspect. Je moet hier snel schakelen, denken en alles gebeurt snel, dat trok mij het meest."

In welke teams heb je allemaal gespeeld tot nu toe?
"Mijn eerste team, 4GRANTED, was met de mensen waarmee ik gestopt ben op COD4, dit was zo’n 5-6 jaar geleden. Deze mensen zie ik niet alleen als teammaten maar ook als goede vrienden. Toch klikte het niet perfect, dit kwam hoogstwaarschijnlijk door mijzelf. Ik wilde er heel veel tijd insteken maar omdat de toekomst van het spel nog niet goed duidelijk was durfde de rest dat nog niet te doen, wat logisch is. In dezelfde periode kreeg ik een aanbod van andere oude bekende die op dat moment veel resultaat boekte en ben daar voor gegaan. Goede resultaten geboekt maar na een tijdje voor mijzelf gekozen omdat het niet goed voelde. Ik zat er niet lekker op mijn plek. Zo ben ik bij Method terecht gekomen, mensen waar ik altijd tegen op gekeken heb gezien de resultaten die ze al gemaakt hebben op andere spellen, namelijk knaller, toxjee en qwertYYY."

Wat is Blitzkrieg Masters precies? En wat zijn jouw verwachtingen?
"Blitzkrieg Masters is het grootste toernooi voor Battalion 1944 tot nu toe. Met een prijzenpot van $50.000 verdeeld over de top 3 waarvoor gestreden wordt over 4 dagen, van 27 september t/m 30 september in mijn eigen woonplaats. De 16 beste teams van de wereld (13 Europese en 3 Amerikaanse teams) zullen hier aanwezig zijn om te strijden voor de titel. Wat verwacht ik van het toernooi… Ik hoop zelf natuurlijk te winnen maar het zijn niet voor niets de 16 beste teams. Op dit soort toernooien kan van alles gebeuren dus ik ga niet op de zaken vooruit lopen. Ik hoop vooral dat het toernooi vloeiend verloopt zonder enige problemen. Zeker aangezien dit het visite kaartje is, het eerste grote toernooi."

Nog wat laatste shoutouts?
"Ik ben vooral dankbaar voor de steun die ik krijg van vrienden en vooral mijn vriendin om voor m’n droom te gaan. Ook al hebben ze zelf geen interesse in het spel o.i.d., toch steunen ze mij hierin en dat helpt ontzettend."

Het toernooi vindt van 27 tot en met 30 september langs bij de Esports Game Arena. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij het Battalion-toernooi of het toernooi online volgen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.