Cultuur

Jeroen 'rEb1rth-' van Kaam over Blitzkrieg Masters bij Esports Game Arena

Van 27 tot en met 30 september wordt er in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn gestreden om de winst in Blitzkrieg Masters, het grootste Battalion 1944 toernooi tot nu toe. Er doen flink wat Nederlanders mee, waaronder Jeroen van Kaam. Hij loopt al een tijdje mee in de gamingscene en was vanaf de eerste dag al geboeid door Battalion. Met zijn team Method hoopt hij een gooi naar de titel te kunnen doen.

Jeroen, stel jezelf eerst even kort voor!
"Ik ben Jeroen van Kaam, 24 jaar oud en kom uit Alphen aan den Rijn. In-game beter bekend als 'rEb1rth-' en speel op dit moment Battalion 1944 voor Method. Voordat ik Battalion 1944 speelde stopte ik mijn tijd in COD4 Promod, Overwatch en andere competitieve spellen."

En wanneer begon je dan precies met Battalion?
"Ik speel het spel vanaf de 3e Alpha test periode, kort nadat ik het project op Kickstarter zag en het gebacked heb. Nadat COD4 niet genoeg meer gespeeld werd was er weinig wat mijn competitieve lust kon stillen. Overwatch heeft dit voor een korte periode gedaan maar het miste iets. Het pakte mij toch niet helemaal.. Sinds het begin van Battalion had dit direct mijn aandacht en wist dit het gat te vullen waardoor ik veel ben gaan spelen en snel goed wilde worden.  Vele schietspellen missen voor mij het snelle, dynamische aspect. Je moet hier snel schakelen, denken en alles gebeurt snel, dat trok mij het meest."

In welke teams heb je allemaal gespeeld tot nu toe?
"Mijn eerste team, 4GRANTED, was met de mensen waarmee ik gestopt ben op COD4, dit was zo’n 5-6 jaar geleden. Deze mensen zie ik niet alleen als teammaten maar ook als goede vrienden. Toch klikte het niet perfect, dit kwam hoogstwaarschijnlijk door mijzelf. Ik wilde er heel veel tijd insteken maar omdat de toekomst van het spel nog niet goed duidelijk was durfde de rest dat nog niet te doen, wat logisch is. In dezelfde periode kreeg ik een aanbod van andere oude bekende die op dat moment veel resultaat boekte en ben daar voor gegaan. Goede resultaten geboekt maar na een tijdje voor mijzelf gekozen omdat het niet goed voelde. Ik zat er niet lekker op mijn plek. Zo ben ik bij Method terecht gekomen, mensen waar ik altijd tegen op gekeken heb gezien de resultaten die ze al gemaakt hebben op andere spellen, namelijk knaller, toxjee en qwertYYY."

Wat is Blitzkrieg Masters precies? En wat zijn jouw verwachtingen?
"Blitzkrieg Masters is het grootste toernooi voor Battalion 1944 tot nu toe. Met een prijzenpot van $50.000 verdeeld over de top 3 waarvoor gestreden wordt over 4 dagen, van 27 september t/m 30 september in mijn eigen woonplaats. De 16 beste teams van de wereld (13 Europese en 3 Amerikaanse teams) zullen hier aanwezig zijn om te strijden voor de titel. Wat verwacht ik van het toernooi… Ik hoop zelf natuurlijk te winnen maar het zijn niet voor niets de 16 beste teams. Op dit soort toernooien kan van alles gebeuren dus ik ga niet op de zaken vooruit lopen. Ik hoop vooral dat het toernooi vloeiend verloopt zonder enige problemen. Zeker aangezien dit het visite kaartje is, het eerste grote toernooi."

Nog wat laatste shoutouts?
"Ik ben vooral dankbaar voor de steun die ik krijg van vrienden en vooral mijn vriendin om voor m’n droom te gaan. Ook al hebben ze zelf geen interesse in het spel o.i.d., toch steunen ze mij hierin en dat helpt ontzettend."

Het toernooi vindt van 27 tot en met 30 september langs bij de Esports Game Arena. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij het Battalion-toernooi of het toernooi online volgen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.